Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hannah Higgins (Julia Stiles) je inteligentní profesorka, jež vystudovala Harvardskou univerzitu. Je natolik zapálená pro svou práci, že se rozhodne kandidovat do Kongresu a osobně dohlédnout na reformu školství. Bohužel coby kandidátka je absolutně špatná, její chytrost totiž voliči vnímají jako povýšenost a žádný člověk z Bostonu se s ní prostě nemůže ztotožnit. Pro příští volby se Hannah se svou obchodní partnerkou, Colleen Pickering, rozhodne najmout někoho, kdo bude kandidovat a nebude lidem v žádném směru připadat namyšlený. Elliot Doolittle (David Walton) dodává pivo do místních podniků. Je lidský, oblíbený, mluví s jihobostonským přízvukem a rozhodně není nijak "naleštěný". Jeho upřímnost a vstřícnost mu umožňují se okamžitě propojit s každým a zároveň s nikým. Hannah bere Elliota jako svůj "projekt." Kéž by ho mohla naučit mluvit jako gentlemana... jenže, proč by se měl stát gentlemanem... gentlemanem, který bude kandidovat do Kongresu a vyhraje. Elliot a Hannah jsou jako noc a den, ale když se z něj stane trochu větší "správňák" a Hannah se částečně zbaví své nafoukanosti, možná by z nich mohl být pár. (HBO Europe)

(více)

Recenze (17)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zapadne, tenhle film určitě zapadne. Stejně tak, jako o něm za chvíli nikdo nebude vědět. To mi po shlédnutí bylo víceméně jasné. Každopádně já si nemohl představit lepší film během vánočního úklidu obýváku. Příběh je dost jednoduchý, místy je to fakt legrace, a když televizi sledujete jedním okem a druhým vytíráte parkety mopem, bohatě to stačí. Stejně tak ideální stav na vaření. Jedním okem televize, druhým okem sporák. Bohatě to stačí. Smysluplnější to není, ale příjemně to zvedne náladu. Rozhodně líp, než takový Volejte Novu, Novákovi a jiný kejdy, kterých jsou sobotní a nedělní dopoledne plný kotel. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Pre mňa mierne slabšie ako priemer. Nechytilo ma to, neviem či to bude nudným dejom, alebo hereckými výkonmi, alebo katastrofálnym dabingom. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Príbeh je síce jednoduchý a predvídateľný ale je milý. Hlavná hrdinka sa síce hrá na hard lady ale to jej predsa nikto neuverí, už len pre ten dobrácky kukuč a blond vlasy ... ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film je zábavnou romantickou komédiou, ktorá je primerane dobre zahraná na televízny film dobré. 5/10 ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

Pygmalion v americkém podání, kde z Elisy je Elliot - ano, scénáristy napadlo celý příběh genderově obrátit.......... ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

My Fair Lady naruby. Mám ráda takové filmy. Mám ráda Julii Stiles a Walton je fešák. Nic nového, nic originálního, ale nenašla jsem na tom nic špatného. Pěkně se na to dívá, občas se člověk i zasměje a příjemná romantika tomu dodá nádech nenucenosti. Akorátní filmek na nedělní odpoledne ke kafíčku, štrůdlu a nicnedělání. ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Co říct k tomuto filmu? Nevím, nemám slov, líbí se mi takové filmy, jsou vždycky takové jiné. Je lehce nadprměrný, jednoduchý a dá se předvídat, někdy jsem se opravdu zasmála, jindy jsem si nebyla až tak jistá, jestli se na to nemám vykašlat. Dodívala jsem se dokonce a jsem za to upřímně ráda, tento film bohatě stačí těm, kteří od něj moc nečekají a chtějí se jen tak na chvíli zastavit u jednoduché komedie s romantickým koncem. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Typický americký film, ale jeho dej by sa mohol odohrávať prakticky kdekoľvek. Nezabudnite, že to, čo sa nedá zobrať, je vedomosť. PS: J. Stiles bola dobrá! Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha a mnoha variací na Pygmalion. Což o to, já mám tu stavbu příběhu ráda a stejně jako se mrknu po stodesáté na kdejakou vykrádačku Vánoční koledy, tak i s tímto nemám problém. Tento film mě ale nebavil, byla jsem překvapená délkou stopáže, kterou jsem si tady přečetla, protože pocitově jsem tipovala tak o třicet minut víc. Nalákala mě Julia Stiles, ale ničím mě nepřekvapila. Jejího hereckého partnera sice znám, ale sympatický mi moc není. Za mě tedy koukatelné, ale ne moc zábavné. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Béčková romance, která nenudí….. Ona: sebestředná, emancipovaná podnikatelka. On: muž z lidu, rozváží pivo, sice hodný člověk, ale působí dojmem neandrtálce. Co mají ti dva společného? Z počátku nic. Ale Haniň neuspěch při volbách do senátu ranil její pýchu a hrdost. A když ona není tím ideálním kandidátem podle poradců, tak se pokusí do sněmovny reprezentantů ve Washingtonu prosadit alespoň někoho jiného (Elliot- onen muž z lidu).... Scénárista byl vážně šílenec, ale film mě docela pobavil.... ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Nenáročná pohodovka, která spolehlivě plní svůj záměr - pohodově pobavit. Přechytřelost a slovní ekvilibristika velice sympatické Hannah funguje na 100 %, je trochu škoda, že u Elliota proběhla příliš rychlá změna z opravdu extrémního burana (fakt nebylo nutné, aby vstoupil do děje jako úplný neandrtálec) v politika hovořícího jak kniha. Čekal jsem, že v kampani bude vtipné jeho křupanství, jenže tvůrci z něho udělali kandidáta k nerozeznání od Hannah. A tak postavu burana od rány zastává aspoň Elliotova sestra. Každopádně hodina a půl s tímto filmem byla příjemná a není důvod to neocenit. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Typická anerická komedie? trochu o lásce? ve které se snaží udělat z idiota kongresmana. neboli z Pitomce politik, snadno a rychle.. Patrně natočeno a inspirováno podle mnoha skutečných příběhů, které se dějí neustále v České republice. Jinak docela hezký film, kde mě nejvíc potěšilo muckání na konci. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Nehraje si to na žádný hluboký film, ale výborně se na to dívá. Je to oddechové, skončí to přesně tak, jak by si divák přál, není u toho nuda, má to švih a vtip. Myslím, že spousta těch "velkých" filmů se slavnými jmény by se mohla od tohoto nenápadného snímku učit. ()

MoniqueM 

všechny recenze uživatele

The rain in Spain washed out my brain. Film Změna k lepšímu představuje hodinu a půl (díky všem bohům, že ne víc) strašné nudy, při níž jsem se jednou zasmála jen proto, že ta pokroucená verze Henryho Higginse mi v jednom okamžiku dost nápadně připomínala mě. Možná jsem také upjatá a staromódní a možná to bylo tím, že jsem film neviděla v původním znění, protože špatná výslovnost anglického jazyka (překvapivě zasazená do Amerického prostředí, kde anglicky neumí pořádně vlastně nikdo) se dá do češtiny nadabovat hodně těžko, každopádně toto zpracování úspěšné klasiky mi nepřišlo zrovna nejšťastnější. Na jednu stranu z něj mám pocit, že se snaží pevně držet své předlohy, ať už díky jménům, kdy ponechali příjmení a pouze z Elisy udělali Elliota a z Henryho Hannah nebo díky perfektně ztvárněné staré gamblerce a pijance Doolittlové (která pro mne působila o to komičtěji, že si ji pamatuji coby upjatou paničku z filmu Titanic), na druhou stranu se snaží přivést něco nového v podobě rosničky, co doplatí na své předpovědi. Obé mi však přišlo vzájemně nevyvážené, takže ve výsledku z toho vzniklo cosi, co není nijak originální ani nijak klasické. Zkrátka takové milé nic. Jedna hvězdička za Hanny perfekcionismus a jedna za výborný herecký výkon Frances Fisherové. ()

Reklama

Reklama