Reklama

Reklama

Syn zmaru

Trailer 1

Když devatenáctiletý JR skončí na čas za mřížemi, stane se chráněncem Brendana Lynche - australského veřejného nepřítele číslo jedna. Po odvážném útěku z vězení a výnosné loupeži zlata se ale hranice mezi přítelem a nepřítelem pomalu stírá. Devatenáctiletý JR, který byl za menší zločin odsouzen na šest měsíců do vězení, se rychle seznamuje s drsnou realitou života za mřížemi. V zájmu vlastního přežití si tu neprodleně musí najít spojence. Záhy se ocitá pod dohledem nejznámějšího australského zločince Brendana Lynche. Tohle spojenectví však není zadarmo. Lynch a jeho banda mají se svým mladým chráněncem velké plány. Po propuštění musí JR ostatním pomoci s útěkem z vězení a zajistit, že bude Lynch na svobodě v bezpečí. Za odměnu se pak může připojit k jejich skupině, která se připravuje na velkou loupež zlata, jež jim má vynést miliony. Nic však nevyjde podle plánu a začíná smrtící hra na kočku a myš. JR je svému bývalému učiteli najednou na překážku a neví, komu může věřit. (HBO Europe)

(více)

Recenze (178)

verbal 

všechny recenze uživatele

Je to dostatečně tvrdé, vcelku nadprůměrné, příjemně se na to dívá a je s tím zábava i opakovaně. Ne, nebojte se, popis svého přirození si schovávám až do komentáře k novým Hangrygejs, zde se výhradně věnuji dílu samotnému, které jsem si pracovně překřtil na Romeo, Julie a Eman MekŘehoř. Nebýt těch vcelku krutých kástingových minel a jedné scénáristické štěrbiny, vyhonil bych to i výš. Hlavní hrdina to sice herecky slušně zvládá, avšak nechápu, proč někdo, kdo má být vcelku ostříleným kriminálníkem, vypadá jako občerstvení pro pedofily, které jakoby právě vypadlo z reklamy na dětský zásyp na opruzeniny. Také mi nebylo dost jasné, jaký zločin že to vlastně spáchal, když vyfasoval neobvyklou sazbu šest měsíců v base s nejhnusnějšími vrahy s trojnásobným doživotím. Asi při vylupování mléčného baru se stříkací pistolí šlápl nějaké paničce na čivavu, přičemž jí způsobil těžké ublížení na zdraví s doživotními následky. Holt ale nějak ten náš Sanavagan toho Sanavabiče Emana potkat musel. Ten to jako obvykle herecky nezvládá vůbec a navíc ve mně takové vyteplené kopyto v roli nejkrutopřísnějšího a ultradrsného australského mukla nechtěně místy vyvolávalo samovolné dušení se průduškovým hlenem. Mnohem věrohodněji by zde určitě působilo obsazení Žorže Majkla, Eltna Džona nebo Šer. Po vzoru místních erudovaných kritiků hodlám být nyní pregnantně objektivní, doufám, že z toho po pár měsících neporodím nedonošenou pětikilovou demagogii, a cítím tedy nutkavou potřebu uvést, že mé hodnocení v tomto případě leží přesně v uzavřeném intervalu <58,235;69,251>. Jako by to někoho včetně mě samotného, kurva, zajímalo. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já myslím, že kdyby se tady vyhrálo víc se scénářem, byl by to prvoligový nášup, takhle některé události a především vztahy jsou děsně z rychlíku a úplně to nebudí důvěryhodnost. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, že australský režisér pro hlavní role použil Skota a Švédku. Přitom v domovské Austrálii má dost možností a výběrů a nemusel by zacházet až takhle daleko přes moře, oceány a sedmero pohoří. Nicméně dobrá...budu to s tím brát. Je fakt, že herci jsou to pozitivní, co tahle kriminálka může nabídnout. Ewan, Alicia a Brenton se tady vysloveně vyšperkovali. Vyšperkovali se ale na příběhu, který je, bohužel, průměrnou gangsterkou dnešní doby. Až moc jednoduše vypráví jednoduchý příběh. Nevysvětluje proč mlaďák, kterej někde ukrad nějakou twixku skončil s největšími vrahy Austrálie. Také nevysvětluje, proč se stejný mlaďák nechal tak uhranout jedním gaunerem. A samotný sluníčkový závěr tomu taky bůhví jak nepomohl. Na to, jak dobře je film natočený, je příběh až moc snadnej a jednoduchej. To by tu pak loupil každej druhej jouda z autobusové zastávky načichlé levným vínem a pivem značky Pivoj. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $602,000▐ krimi príbeh ktorý má v dobrej polohe hrajucého Ewana McGregora, príbeh s niekoľkými zaujímavými svetlými momentkami čo majú určitú dravosť, chýba tam o štipku viac drsnosti, čo by tu fakt sedelo /60%/ ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Poctivý, jednoduchý. V Austrálii na žánrovkách makají ostošest a dokáží konkurovat americké produkci. Jen škoda, že ta poslední třetina je zbytečně uspěchaná. McGregorovi netypická role sedla. 7/10. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TEĎ, SYNU, PRO TEBE MOHU TOHLE VYŘEŠIT. ALE PAK BUDU POTŘEBOVAT POMOC VENKU." /// O tom, jak mladej ,,všivák“ vyměnil neporušenej anál, za spojenectví s vychcaným zločincem. Úvodní jednoduchá pasáž z krimu, pak útěk, loupež, zrada, pomsta… moc bych u toho nepřemejšlel. Postavy jsou obyčejný, nic k nim člověk necejtí a ani Ewan zrovna nepobral muklovský charisma. Mladíček si to brouzdá kolem mafiánovy děvky (no tak určitě, taky bych kroužil…) a já furt nechápu, proč to jako má 110 minut. Teda vlastně chápu. Bohužel, i kdyby to mělo pět hodin, tak stejně charakterům ani příběhu nepomůžou. JR má zjistit, že ani v životě velkejch grázlů nejsou věci tak, jak se zdají. A tak to zjišťuje. Historka to není špatná, hlavně proto, že je to taková scénáristická vykrádačka. Všechno už jsme někde viděli a vsadím se, že v lepším provedení, ale souhlasím, že tahle jednoduchá žánrovka nikomu neublíží. A když Averymu někdo příště píchne se scénářem… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nejdrsnějším hercem je pro mě Ewan McGregor. 2.) Potřebuju zjistit, co udělat, abych si nemusel v kriminále kupovat indulonu. 3.) Thx za titule ,,Chic0ny“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Australané za rok 2014 váleli a i tahle akční žánrovka se dá pokládat za velký úspěch. Pěkně vymyšlené, chytlavé, zábavné se sympatickými herci, fajn akcí s parádním závěrečným zvratem a to vše podtržené solidním tempem. Za mě tedy velké nadšení a to jsem dokonce váhal, zda si film pustit. Díky Flipnicovi za tip. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Něco uvnitř mě něco jasně říká, že se jedná o průměrný film, ale pak je tam ještě to druhé já, které je spokojené, protože ve mně evokoval jiné úsměvné situace, týkající se konkrétně zlatých cihliček:-) Je to klasika se vším všudy, trochu šmrncnutá romantikou. Jednohubka s chlapem jak víno, samozřejmě myslím Ewana a hudbou, kterou budu dohledávat, jak byla nádherná. Na Alicii Vikander jsem se také těšila, ale přiznávám, že například ve filmu Milovaná mě zaujala přece jen víc. Je to jeden z těch filmů, kde se nebudu divit jakémukoliv hodnocení. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je parádní! Fakt jsem dost překvapenej ... malej akční film, ale zabavil neuvěřitelně! Na tom je prostě dpbrý, že od začátku drží pozornost, mění se prostředí a situace, takže neomrzí, ani chvíli nenudí, je napínavej, divák na to kouká a fakt neví komu věřit, stejně jako hlavní mladej naivní hrdina ... Je to skvěle zahraný, netlačí to zbytečně na pilu, ale přitom ve finále už je tlak opravdu značnej ... no a to finále a hudba/písnička, která se rozjede ... woow!! Paráda, fakt zábavný, přitažlivý, sympatický ... (bacha na spoilery !! můžou vám podělat celej dojem z filmu !!) Doporučuju!! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je to obchod. Na sentiment není místo." A místo se nenašlo ani pro zábavné odlehčení, protože tohle je drsný příběh a do něj humor nepatří. Škoda, já bych tam pár hlášek uvítal. Takhle jsou pro mě zajímaví snad jen gangsteři hrající šachy a mstící se za každou zradu. Já sice neumím myslet o tři tahy dopředu, ale v tomto případě ani mně po netradičním zahájení nečinilo nejmenší problém odhadnout, kdo obětuje levé křídlo, kdo zasune do dámy a komu upadne ve vězeňské sprše král na zem. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Příjemná australská jednohubka, kterou shazuje krom slabšího závěru pouze fakt, že se v několika momentech snaží vypadat chytřejší, než ve skutečnosti je. V časech, kdy jsou populární zejména cool drsňáci (zde zastoupeni McGregorem) překvapuje osvěžujícím konceptem hlavní postavy. Ta nejenže je férová a plná životních ideálů (a prostá životních zkušeností), ale zároveň se nikdy neohlíží zpět, a přestože do všech peripetií spadla vlastním přičiněním, svých kroků nelituje. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Drsný vězeňský úvod, kdy se nejde ve sprše pro mýdlo daleko, je na Zezbraněsynovi de facto to nejlepší, pak už jen následuje odfláknutý heist motiv a oplétačky s ruskojazyčnou mafií, která je (a to už je průhledné jak půllitr s vodkou) opět krajně lstivá a proradná. Prapor trochu drží netypicky obsazený šimpanz s kouzelným přízvukem, to parťák z tlupy bonobo je stejně otřesný jako v Maleficent. Jeho romantická linie zloděje a štětky přináší jen samoúčelnost a otravnost, vždyť i kamarádské pouto mezi těmi starými kriminálníky bylo přesvědčivější. Závěr s lodí, prádelnou a fotkou už jen utvrdí v přesvědčení, že se nehrály šachy, nýbrž jen dáma a to ještě s chybějícími kameny.. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Šachy, dámy a pánové! Když už nemám čas hrát je ani GTA tak proč se jen nepodívat. Tři parádní akční scény, skvělý McGregor v trochu netradiční poloze a hlavně poctivá režisérská práce - Avery kráčí v Mannových stopách. Jen by mě zajímalo jak se zlaté cihly mění v klasické papírovky. Dejte ho do mrazáku. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Skromná krimi žánrovka, kde jsou specielně některé prvky (precizní vzhled a ztvárnění záporných postav, akce a práce se zbraněmi) na hranici dokonalosti a Michael Mann musel když ne radit, tak minimálně spokojene vrnět u projekce. Jenomže některé pasáže jsou dlouhé a příběh nikterak objevný. Spoustu vedlejších postav o kterých nic nevíme a ani se nedozvíme. Vše na sebe strhávájí pouze tři hlavní charaktery a svět kolem jakoby povětšinou ani neexistoval. Na Austrálii určitě super počin, je ale ještě co tunit. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Poctivý, přímočarý, snadno zapomenutelný. Nejprve jim pomohl z vězení, pak, jakmile jde o velké prachy, netuší, komu může věřit a kdo pro něj někde potají chystá kulku do týlu. Mívám problém s hlavními hrdiny, kteří vypadají se samopalem v ruce směšně a tváří se ještě hůř. Brenton Thwaites je přesně takovým vyjukaným hošanem (ač mu to zcela jistě předepisuje scénář), ale jednoduše si sympatie získává velmi obtížně. Se zarostlým nervákem Ewanem McGregorem je to zcela opačné, jeho antihrdina vyzařuje charisma a diváka zajímá. Lokace jsou solidní, atmosféra také, stejně jako ta drobná princezna ze Švédska a další vedlejší postavy, akce jede v oldschoolovém rytmu, s gradací je to už horší. A vlastně s celým provařeným příběhem – který je namazaný na okoralý, i když pořád chutnající krajíc. Inteligentní thriller prostě nečekejte, nějakou zábavnou akční jízdu také ne. Spíš něco mezi tím, ale i to se počítá. A jasně stanovená cílovka to ostatně ocení. Takže nakonec opatrné poplácání po zádech za hodně slušné tři hvězdy. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

S několikanásobným dojemným koncem to sice hoši malinko přepálili, pozitivní dojmy ale naštěstí i tak převládaj. Heistovsky našláplý, správně drsný a strhující v podstatě od začátku do konce. McGregora do každýho chládku! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Budem asi jeden z mála, ktorému film sadol. Mám rád filmy z väzenského prostredia a podobne ako užívateľ Big bear i ja som si krochkal blahom... Samozrejme je tu pár nezrovnalostí, hlavne ten, ako sa dostal sympatický mladík medzi najťažších zločincov, ale ok. Určite to šlo urobiť presvedčivejšie, krivé obvinenie, následné prepustenie alebo podobne. Film neskôr zmení kurz, ale stále je veľmi chytľavý a ani love story medzi mladíkom a čoraz častejšie obsadzovanou Aliciou Vikander mi vôbec nevadila a do filmu pekne zapadla. E. McGregor je tradične výborný, film má dobré tempo, takže ja si nesťažujem a som spokojný. Som zvedavý na kariéru mladého Brentona Thwaitesa, zdá sa mi celkom talentovaný a sympatický. Uvidíme, či sa odrazí. 80%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Alicii Vikander jsem v civilnější poloze vůbec nepoznal. Zpočátku mě tohle tedy zrovna dvakrát nenadchlo, ale jakmile se film odpíchne ke skvěle provedené a přitom jednoduše naplánované loupeži měl jsem jasno. Tenhle nenápadný australský filmík si mou pozornost zaslouží. Težko popsat jaký film vlastně ve skutečnosti je, ale je to prostě něco zcela jiného než dostane divák v běžné Hollywoodské produkci. Austrálie je prostě svá. Hudba funguje na podtrženou jedničku. 70% ()

Reklama

Reklama