Reklama

Reklama

Epizody(8)

Recenze (17)

Fido 

všechny recenze uživatele

První sérii seriálu BBC Broadchurch činí pozoruhodným nejen podoba s Forbrydelsen, ale několik dalších skutečností: Výborné psychologické vykreslení rodičů i dalších hlavních postav a podezřelých, dostatek emocí, velmi dobrá hudba a na BBC vcelku netradičně správná řešení několika morálních dilemat, včetně pozitivní role místního duchovního. ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria "Broadchurch" určite navnadila. Som aj celkom zvedavý na to, aké budú ďalšie dve série. Len aby sa to nepokazilo. Pravda je taká, že ma seriál úprimne dostal. Aby som to ale upresnil, tak kvalitatívne ma to začalo zaujímať až niekedy od štvrtej epizódy. Prvé tri slúžia skôr ako rozbeh a viac-menej neponúkajú nič prevratné. Máme obeť, začína sa vyšetrovanie, máme prvého podozrivého, ktorý bude mať ako alibi milenku. A dalo sa to predpokladať od začiatku. Takže to sú veci, ktoré poznám a neprinášajú do tohto príbehu niečo výrazne nové. No potom sa veci posúvajú oveľa zaujímavejším smerom a majú oveľa intenzívnejší dopad. A to je na tomto seriáli vynikajúce. Vidíme ako jednotlivé kúsky puzzle začínajú do seba zapadať, no súčasne ako aj jednotlivé akcie ovplyvňujú ľudí a ich životy. A do toho máme skvelé herecké výkony v podaní Davida Tennanta a Olivie Colman. Obaja sú vynikajúci. Okrem toho poviem, že som absolútne nepredpokladal, kto bude vrahom a bolo to pre mňa ohromné prekvapenie. Ale všetko to do seba zapadá a funguje to skvele. Uvidíme aké budú ďalšie série, no za túto dávam prekvapivo vyššie hodnotenie, než som si pôvodne myslel, že udelím. Pretože ma to skutočne ku koncu absolútne chytilo a šokovalo. "How could you have not known?. Hodnotenie: A- ()

Reklama

Mngwa 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla kvalita. Vlastně jsem ani nic moc nečekala, dokonce jsem si tak trochu myslela, že půjde o jednu z těch groteskních rádobydetektivek, u kterých většinou usínám. Naštěstí jsem se mýlila. Povedlo se tady snad skoro všechno - super scénář, který plyne přesně tím správným tempem, sem tam nějaký ten zajímavý detail, který vám něco chytře sdělí, psychologická hloubka děje ... i kdybych chtěla najít nějaký zápor, tak bych asi na nic nepřišla. Nejen závěr, ale i některé dějové posuny mě totálně rozhodily. Prostě jde o jeden z nejlepších krimi seriálů, jaké jsem viděla za dlouhou dobu. Jsem zvědavá na další série, i když s trochu bojím. Tvůrci si tímto totiž nasadili pořádně vysokou laťku. edit: Další série nezklamaly, jen jich mohlo být více :( ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Nepříjemný seriál z maloměsta připomínající debilitu lidí, co se s mozky napumpovanými bulvárními teoriemi vrhnou na nejbližší teorii s hořícími pochodněmi a baseballovými pálkami. Nicméně nepříjemný i tím, že jeden z detektivní dvojice je otravný exot a že je v něm minimum sympatických postav - protože divák má díl po dílu hádat teoretického dalšího vraždícího pedofila/pedofilku. Na severské krimi to samozřejmě ani náhodou nemá a obrazově je to naprostá TV nuda, ale série vede k uspokojivému odhalení. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý seriál, který mě naprosto ohromil nejen napínavým příběhem, ale také hereckým obsazením. Ať už Olivia, David nebo Jodie všichni byli naprosto dokonalí. Líbilo se mi, že se každý díl věnoval někomu jinému a opravu jste měli pocit, že to mohl udělat kdokoliv. S přítelem jsme podezřívali snad každého a vymýšleli si různé teorie a je skvělé, že tohle dokáže v divákovi seriál vyvolat. Nakonec jsme výsledkem byli hodně překvapení. ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama