Reklama

Reklama

Broadchurch

(seriál)
Trailer 1
Drama / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, (2013–2017), 19 h 20 min (Minutáž: 46–53 min)

Tvůrci:

Chris Chibnall

Hrají:

David Tennant, Olivia Colman, Andrew Buchan, Jonathan Bailey, Carolyn Pickles, Pauline Quirke, Steve Bennett, Jodie Whittaker, Will Mellor, Arthur Darvill (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Když je na pláži nalezen zavražděný jedenáctiletý Danny, zpráva o jeho smrti zasáhne nejen jeho rodinu, ale i ostatní obyvatele malého městečka Broadchurch. Vyšetřování se ujímá detektiv Alec Hardy (David Tennant) a místní policistka Ellie Miller (Olivia Colman). (kareen)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (146)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Slusna britska kriminalka. Prva a tretia seria sa mi zdali o cosi vydarenejsie ako unervovana a prekombinovana druha. Zvlastny vztah detektiva (Tennant - bohovy skotsky prizvuk, ktory mi ho pripomenul z mnohych britskych show) a ludskej (miestami az precitlivelej) policajtky mensieho pobrezneho mestecka je preplietany, zvlast v prvych dvoch seriach, tragediou miestnej rodiny. Tretia seria je uz inym kriminalnym pripadom, ale po tej druhej vitanym odlahcenim a atraktivnou detektivnou zapletkou s novymi tvarami. Odporucam. ()

emma53 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemná a pohodová krimi série se sympatickou, velmi dobře vybranou ústřední dvojicí, která pátrá po vrahovi Dannyho a kde se stává podezřelým téměř každý z místní komunity. Výborná Olivia Colman, kterou znám už z jiného filmu, kde byla taky skvělá a vynikající David Tennant, který zraje jak víno a o kterém jsem vůbec nepochybovala. Kdo ho jako herce nezná to může dost těžko posoudit, ale třeba v seriálu Single Father předvedl, jakým je dobrým hercem a už se těším na jeho další počin. Co se tvůrcům povedlo, bylo i to, že všechny důležitější osoby z Broadchurch, které se nějakým způsobem ocitli mezi podezřelými, byly moc dobře vykreslené a postupně vyplouvaly na povrch i jejich temnější stránky života. Závěr byl nad očekávání výborný i když ten tříminutový konec už tam nemusel být, ale jinak jsem byla spokojená a protože se Broadchurch stal mojí absolutní závislostí, tak si ho dám určitě na nějaký čas do topky. Jako velký bonus považuji i velmi příjemný vizuál a atmosféra vzájemné nedůvěry byla taky skvělá. A je to Anglie, pro tu mám slabost, to neodbourám, takže se už těším na druhou sérii. - Tak a spadla klapka za druhou sérií, kterou jsem popravdě ani neočekávala, ale zklamaná jsem rozhodně nebyla. Vyústění celé druhé série jsem nečekala až tak komplikované, ale budiž. Je zajímavé, že ani v tomhle případě mně nesednul ten závěrečný puntík u moře. Po herecké stránce jsem byla spokojená, ale přiznávám, že z dalšího pokračování jsem už trochu na rozpacích. Říká se, že v nejlepším se má přestat a tady by mně to pořekadlo asi sedlo. Moc velký dík metaleve za titulky:-) ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Príjemná štúdia spájajúca nielen postup vyšetrovania jednej vraždy, ale aj kresbu jednotlivých ústredných postáv príbehu. Divákovi sa postupne odhaľuje ukáža práce polície pri pátraní po páchateľovi. Rovnako ako jej omyly zahŕňa aj všetky jej pokroky. Odhaľuje spleť vzťahov obyvateľov mestečka Broadchurch a okrem výborného vykreslenie postáv hlavných vyšetrujúcich detektívov, sa zameriava sa aj na rodinu zavraždeného a prácu a vplyv médií na samotné vyšetrovanie prípadu.V celom seriály sa vynímajú najmä herecké výkony Davida Tennanta a Olivie Colman, ktorý svoje postavy stvárnili skutočne excelentne. Odhalenie osoby vraha a celkové ukončenie série bolo pre mňa skutočným prekvapením. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Příjemná detektivka, samá plus. Melancholické prostředí, skvělá výtvarná kamera, dobrá hudba, posmutnělý Tennant, komorní příběh a vrah, kterého jsem nečekal. Dokonce zločin není ani moc překombinovaný a množství falešných stop se tak udrželo v normálních mezích. Kéž bychom v Česku svedli udělat obyčejnou věc tak krásně. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zádumčivá detektivka z navenek sousedsky přátelského, ale ve skrytu dusivého maloměsta. Pod povrchem zůstává hodně dalších věcí, například až autisticky nepřátelský detektiv se v závěru projeví jako křehký muž, který má pádný důvod, proč mu doslova puká srdce. Zprvu naivní venkovská detektivka se rychle učí a ukáže inteligenci a sílu, s níž jako lovec dokáže jít za kořistí.____ Vražda malého chlapce odkryje chatrné idylické šíty, které staví mnozí obyvatelé na odiv, aby za nimi skryli své hříchy a zlá svědomí. Příběh se zaměřuje především na vztahy rodičů a dětí a každý z nich je přitom poznamenaný velkou vinou. ____ Seriál podkresluje dobrá hudba a vynalézavá kamera. Jenomže teď přijde ALE.____ Ale ve střední části už je toho natahování, falešných nápověd a sentimentu příliš. Znovu to začne být napínavé až ke konci. ____ Hlavní výhrady mám k detektivní linii. Vinní i (ne)vinní se chovají mnohdy tupohlavě a zanechávají za sebou stopy jako na branném cvičení pro prvňáčky. KOUSEK DĚJE - proč leželo tělo na pláži, místo toho, aby bylo bezpečněji ukryto v moři, když se to odehrává v přímořském městečku? Proč policie opouští slibné stopy a vrhá se do slepých uliček - například neprověří chlapcův počítač, přestože už od začátku jim všichni říkají, jak byl v počítačích dobrý a chodil i na speciální kurz? A druhý chlapec - prý také premiant kurzu - netuší, že pouhým vymazáním se souborů nezbaví a pak jde počítač rozbít kamsi do lesa, když by ho zase jednoduše mohl hodit do moře?.... atd. Těch náhod ve vztazích i při detektivní práci je příliš mnoho, takže je vyšetřování i jeho výsledek dost přitažený za vlasy. _____ Díky ale za přesvědčivě napsaný i zahraný vztah mezi odtažitým detektivem a jeho mateřsky pečovatelskou kolegyní - protože nejde o banální sexuální pnutí, ale o čisté přátelství. /28. 6 .13./ ()

Galerie (323)

Zajímavosti (13)

  • Broadchurch se stal v době uvedení "nejtweetovanějším" seriálem v UK. (Eluap)
  • Postava Paula Coatesa bola napísaná priamo pre Arthura Darvilla. Tvorca seriálu Broudchurch - Chris Chibnall - Arthura oslovil, keď sa stretli na natáčaní Doctora Who (2005). (The M)

Související novinky

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

22.11.2013

Zkrátka za hrstí televizních novinek. Studio Paramount chystá masivnější útok na malé obrazovky. Především by chtělo proměnit několik svých klasik v seriály. Třeba Duch, oscarový trhák s Patrickem… (více)

Reklama

Reklama