Reklama

Reklama

Broadchurch

(seriál)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, (2013–2017), 19 h 20 min (Minutáž: 46–53 min)

Tvůrci:

Chris Chibnall

Hrají:

David Tennant, Olivia Colman, Andrew Buchan, Jonathan Bailey, Carolyn Pickles, Pauline Quirke, Steve Bennett, Jodie Whittaker, Will Mellor, Arthur Darvill (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Když je na pláži nalezen zavražděný jedenáctiletý Danny, zpráva o jeho smrti zasáhne nejen jeho rodinu, ale i ostatní obyvatele malého městečka Broadchurch. Vyšetřování se ujímá detektiv Alec Hardy (David Tennant) a místní policistka Ellie Miller (Olivia Colman). (kareen)

Zajímavosti (13)

  • Mylně je seriál označován za remake dánského seriálu The Killing (od r. 2011). Scénář k Broadchurch ale jeho autor psal už od roku 2002, tedy nejméně 5 let před severským počinem. Scenarista Chris Chibnall však svůj nápad dokázal zrealizovat až o 10 let později. (jezurka42)
  • Hnědý labrador, jehož vlastní Susan Wright (Pauline Quirke), se jmenuje Bailey a i ve skutečnosti je Pauline jeho majitelkou. (jezurka42)
  • Téměř všem hercům tvůrci seriálu řekli, že právě oni mohli zabít Dannyho. Jediná Jodie Whittaker, jenž hraje matku chlapce, dopředu věděla, že ona vrahem není. Vyžádala si to kvůli správnému pochopení své role a také aby veděla, jestli má svůj smutek a paniku předstírat, či ne. (jezurka42)
  • Soudní budova Wessex Crown Court je ve skutečnosti Exeter University v Devonu. (jezurka42)
  • Broadchurch se stal v době uvedení "nejtweetovanějším" seriálem v UK. (Eluap)
  • V době vysílání seriálu některé anglické sázkové kanceláře vypsaly sázky na to, kdo je vrah oběti. (PrcekTK)
  • V skutočnosti jediný, kto od začiatku poznal identitu vraha, bola Olivia Colman. Na prvom konkurze jej to tvorcovia prezradili, chvíľu na to jej však telefonicky oznámili, že si to rozmysleli a že nikto z hercov nesmie vedieť, kto je vrahom. Takže Olivia musela držať meno vraha celú sériu v tajnosti. (Vladimirovna)
  • Postava Paula Coatesa bola napísaná priamo pre Arthura Darvilla. Tvorca seriálu Broudchurch - Chris Chibnall - Arthura oslovil, keď sa stretli na natáčaní Doctora Who (2005). (The M)
  • V seriáli sa spolu objavujú herci David Tennant, Arthur Darvill a David Bradley. Všetci traja hrali v britskom sci-fi seriáli Doctor Who (2005). Toto spojenie s týmto sci-fi seriálom však nie je jediné. Autor a scenárista seriálu Broudchurch - Chris Chibnall - totiž občas píše epizódy aj pre Doctora Who. (The M)

Související novinky

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

22.11.2013

Zkrátka za hrstí televizních novinek. Studio Paramount chystá masivnější útok na malé obrazovky. Především by chtělo proměnit několik svých klasik v seriály. Třeba Duch, oscarový trhák s Patrickem… (více)

Reklama

Reklama