Reklama

Reklama

Epizody(8)

Recenze (14)

laik_60 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

druha seria bola sklamaním. Úspešne a pekne - dramaticky vyriešený prípad z prvej serie, scenarista "operlil" odvolaním sa obvineneho a násleným nudnym a zdlhavým súdnym procesom za účasti všetkých. Naviac príbeh bol doplneníý riešením stareho nevyriešeneho Alecovho prípadu. Jednoducho únavná a zbytočná "motanica" . ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po skvelej prvej sérii je pre mňa toto celkom silné sklamanie. Nie vo všetkých aspektoch, ale poďme poporiadku. V prvom rade pozitíva. Herecké výkony a postavy sú stále dobre spracované. Nemôžem sa sťažovať. Je skvelé vidieť ako sa bude v tejto sérii opätovne naprávať vzťah medzi Beth a Ellie a okrem toho je tu záverečná momentka s Joeom, ktorá je tak skvelá, že ak všetky tie mínusy urobili kvôli tomuto, tak ide o vynikajúcu momentku, no viac-menej pochovali všetko, čo prvá séria skvele zakončila. V podstate to ide proti všetkému, čo prvá séria spravila. Pretože to čo mala byť scénka v jednej epizóde sa nakoniec natiahne na obrovský súdny proces na všetkých 8 dielov, kde budeme vidieť všetky klišé, ktoré poznáme a toto sú scénky, ktoré ma už skutočne nebaví sledovať. Nebavia ma, lebo neprinášajú nič iné len nekonečné divadlo medzi žalobou a obhajobou ako zapôsobiť na porotu a samozrejme je mi jasné, že obhajoba sa bude snažiť oslobodiť vraha a aj ako to dopadne. Tieto scénky fakt nemôžem a hlavne neprinášajú nič nové. Skôr pochovávajú všetko dobré čo záver prvej série vybudoval. Pretože spôsob, akým sa na vraha prišlo bolo pre mňa ohromné. A hlavne to ukázalo trošku ľudskosti a slušnosti. Týmto to proste všetko zmizlo. Čo sa týka druhého prípadu, tak to je doriešenie prípadu, ktorý Alecovi zlikvidoval kariéru. Konečne sa dočkáme odpovedí aj riešenia a je to celkom dobré. A je mi jasné, že to bol prípad, kde ostalo veľmi veľa zamlčaného a išlo o obrovskú dávku chaosu. Riešenie je dosť zaujímavé. Osobne by som bol asi radšej keby sme sa venovali len tomuto prípadu a nemali tam ten súdny proces. No uvidíme čo prinesie posledná séria. Hádam to bude lepšie, než bola táto. Hodnotenie: C ()

Reklama

CSSML 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve druhé sérii je detektivní pátrání prokládáno soudním procesem s vrahem z první série. Soud je sice zajímavý jako dohra první série, ovšem vzhledem k předchozí mizerné policejní práci spěje od začátku k očekávatelnému rozsudku. Navíc oproti předchozí sérii znatelně přibylo nemravnosti a zvrácenosti. ()

palcanec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podobný námět jako v první sérii - (SPOILER) vyšetřování, které stejně nevede nikam a je úspěšné až díky samotnému doznání. Dokonce u velice podobného případu, jen o pár let dříve o pár kilometrů jinde. (KONEC SPOILERU). Příběh je napínavý, udržel mě do tří ráno, abych sérii dokoukal. Bohužel soudní proces je spíše levné "soapy" drama, které nemá s realitou moc společného. Kdyby se seriál méně snažil šokovat a dramatizovat, ale soustředil se na skvělý příběh se skvělými výkony herců (což zde je), bylo by to na 5*. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série navazuje na události z té první a servíruje nám hutné rodinné drama říznuté napínavým soudním thrillerem. Emočně opět nabušené a přestože je detektivní linka nového případu odsunuta na vedlejší kolej, je druhá série Broadchurch opět vynikající. Herecky opět bezchybné u stálých i nových tváří a veškeré emoce jsou dostatečně silné, aby se divák dalších 8 hodin nenudil. Jsem zvědav co si připraví v závěrečné sérii a jak tvůrci navážou. ()

Galerie (54)

Reklama

Reklama