Reklama

Reklama

Hlavní hrdina Milo, otrok, který se stal gladiátorem, čeká na svůj poslední boj, aby zničil své soupeře a dostal se na svobodu. S výhledem na svobodný život se zamiluje do dcery bohatého obchodníka, která však má být proti své vůli provdána za zkorumpovaného a zhýralého senátora (Kiefer Sutherland). Jejich opravdový problém se ale připravuje v hlubinách Země.  V osudových hodinách po erupci Vesuvu, ve chvílích totálního chaosu a děsivé zkázy se musí Milo probojovat ven z gladiátorské arény, a podstoupit boj s časem, aby svou Cassii z rozpáleného pekla zachránil. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (803)

anatheman 

všechny recenze uživatele

No... upřímně jsem to čekal daleko horší, ale nakonec mě film celkově vzato potěšil. Díky své přímočarosti vůbec nenudí a vizuálně funguje výborně. Jistě i potěší přítomnost několika slovutných jmen. Horší je to ale s příběhem. U toho musím uznat, že je díky přihlouplému scénáři a dialogům opravdu velice debilní. Prvním signálem této tuposti byla takřka legendární scéna s koněm před branami Pompejí... No a historická "přesnost" opět tento snímek řadí do kategorie fantasy. Především nechápu, jak je dnes možno natočit film o gladiátorech, který je plný klišovitých (a chybných) faktů, jejichž hodnota mohla mít nějakou cenu pouze v dobách probouzejícího se romantismu. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Vezmeme průměrné herce, nacpeme je do nepasujících rolí, zasadíme do debilního děje, okořeníme mizernými triky a máme Pompeje. Každý díl seriálu Spartakus byl ve všem lepší než tohle. Jedna hvězda za zkázu Pompejí. ()

stepankoby1 

všechny recenze uživatele

Historický ekvivalent prvních Transformers. Film tak debilní a nesmyslný (blesky, tsunami, exploze), až je vlastně naprosto dokonalý coby výplach. Hodně tomu pomáhá i (překvapivě) solidní režie, která společně s perfektní hudbou dokáže navodit přesně tu správnou náladu. Záběry města tu působí stejně epicky jako o několik let předtím jízda po silnici. Obdiv k ukočírovanosti střídá smích, ten poté fandění a na konci se dostaví blažená spokojenost. Upřímně vlastně nevím, co víc bych měl chtít od na první dobrou příšerného blockbusteru. ()

sadlokan odpad!

všechny recenze uživatele

Ale zase je dobrý, když chlápek hned zkráje zlomí koňovi vaz,že už to dál nemusim dávat.Conanovi bych to samozřejmě sežral. ()

redwik 

všechny recenze uživatele

Historické filmy sú pre mňa vždy neočakávatéľné. Gladiator ma príliš nebavil, zato 300 bolo šupamega dobré, Troy bola tiež pozerateľná. Na filme Pompeii je najhoršie to, že človek presne vie ako to skončí a čo sa na konci stane s postavami. No ani to mi nezabránilo, aby som si v to kine nevychutnal. Z relatívne neznámych hercov ma najviac zaujal Adewale Akinnouye-Agbaje, aj keď aj Kiefer Sutherland ako zäporák stál za to. Kto by na to plánoval ísť do kina, tak odporúčam 3D, pretože tam bolo dosť uhýbacích scén, a predsa len efekty prevyšovali príbeh. Ja som si ale prišiel na svoje. Kit Harington - Milo/the Celt /:/ Carrie-Anne Moss - Aurelia /:/ Emily Browning - Cassia /:/ Adewale Akinnuoye-Agbaje - Atticus /:/ Jessica Lucas - Ariadne /:/ Jared Harris - Severus /:/ Joe Pingue - Graecus /:/ Kiefer Sutherland - Senator Corvus /:/ Currie Graham - Bellator /:/ Sasha Roiz - Proculus ()

Ondr@932 

všechny recenze uživatele

Dobrý akční, apokalyptický a historický film, kterému ale jedno shlédnutí stačí, neboť po druhém už bych se nudil. Viděl v kině ve 2D - 55% ()

michald99 

všechny recenze uživatele

Popravdě nevím jak začít. Film, kde se střídají pasáže, které vás baví, což jsou většinou ty, kde je zrovna Jon Snow (Kit Harington), který samozřejmě nemohl být nic jiného než gladiátor, což je v dnešní době u filmů tohoto typu jakýsi modní výstřelek. Následuje pasáž s princeznou, jejíž jméno si nevybavuju, a tu přečkáte jen, aby jste zase mohli vidět Jona Snowa, který se většinu času baví se svým černým přítelem (myslím toho druhýho gladiátora), který se po celý film tváří jako by měl nezadržitelnou zácpu (hlavně při soubojích). Pak přijde na řadu výbuch sopky, který je sice celkem hezky udělaný, zajímavě popsaný, ale není epický a tak na to prostě jen koukáte -_-. Průměrný film se spoustou menších chybek a občas momentů, kterou jsou naprosto nesmyslné. 40% ()

FanKalEl 

všechny recenze uživatele

Všetko čo sme už videli v iných historických filmoch režisér naservíroval do hodiny a pol. ALE čakal som niečo horšie takže som bol celkom prekvapený skvelým audiovizuálom, bitkami a epickou skázou pompeií. Scenár bol poslabší, ale ten záver, mi skoro znechutil celý film. Keďže som sa bavil a nebola to až taká hlúposť ako som čakal, tak je to také nad (60%) ()

jauzdu 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle počin nezachrání ani namakaný Kit Harington, ani šišlající Kiefer Stuherland a už vůbec ne anorektická Emily Browning se vzhledem hladového upíra. Efekty celkem slušné, Pompeje hezky vyobrazené, ale příběh, střih a vůbec vše ostatní velmi odbyté. Jednou a dost. 30% ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Paul W. S. Anderson opět jen potvrzuje, že je "specialista" na filmařsky (trikově) obstojný, ale zároveň scénáristicky rutinní snímky. Fakt bylo nutný utopit potenciál historický katastrofický podivaný v nesčetněkrát viděnym tématu gladiátorskejch zápasů? K dobru budiž dobrá akce, jinak však byla gladiátorská část pořádná nuda. Scénáristickou bezmoc tak zachraňuje poslední třetina, kdy se Vesuv konečně probudí k životu a dochází k nepředvídatelný úmrtnosti hlavních postav. Menší plus taky dávám za sympatický herecký obsazení, povedenej závěr a hudbu od Clintona Shortera. Když přivřu obě oči, dostanu se na tři silnější hvězdy, víc za tristně nevyužitej potenciál dát fakt nelze. ()

Fifipek 

všechny recenze uživatele

No budu upřímný, pustit se do filmu, který má hodnocení 55% s sebou nese určitou míru odhodlání a sebezapření. Když jsem se podíval, kdo všechno v něm hraje, tak jsem si řekl, to přece nemůžu být tak špatné a pustil se do toho..takhle v neděli večer. A už to tu sází Jack Bauer (24 hodin) jako senátor Corvus, sekunduje mu jeho pobočník kapitán Sean Renard (Grimm) jako Proculus, který však udělá osudovou chybu, že hned na začátku nesejme malý hanebnýho pancharta, ze kterýho se po skoro dvaceti letech vyklube John Snow (Game of Thrones) alias hodně ostrej Kelt, ehm vlastně poslední Kelt :) Mimika znatelná jak čtyřicítka po botoxu, nicméně srdce plné pomsty a hlavně, ten kluk je sakra rychlej, hlavně když se z něj vyklube gladiátor co je sice třetinovej než všichni ostatní, ale povinný sixpack na břiše má a ne že néééé :) Navíc by mu mohl závidět i Robert Redford jako Zaříkavač koní a nebo Jiřík ze Zlatovlásky, protože prostě umí mluvit koňmo :) Každý příběh potřebuje nějakou křehuli a tu zde obstarává Emily Makarov nebo Tokarev, aha vlastně Browning, která vypadá snad v každé scéně, že se rozpláče. A kdo by se jí divil, když je její táta David Robert Jones (Fringe) a máma Trinity (Matrix).....Navíc když vás Jack Bauer stalkuje s celou armádou místo toho aby zachraňoval prezidenta, tak vám to na náladě taky nepřidá... Zcela nečekaně (pozor přední spojler a zadní narázník!) pro ty, kteří na základce nechodili na dějepis, světě div se, bouchne zcela nečekaně sopka, která všechny smete, teda jako dřív nebo později.....No hele nalejme si čistého piva, tenhle film bych nasadil v neděli odpoledne oproti přímému přenosu curlingu a spíš bych čekal, že ho natočí Jirka Pomeje jako volné pokračování Andělskýho xichtu řekněme pod názvem Láska mezi kapkami vulkanického deště :) ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Od Andersona by snáď nikto neočakával seriózny blokbuster, kto sa teda pripraví na hlúpy dej, ktorý nešikovne mixuje motívy z Gladiátora, Titanicu a iných inšpiračných zdrojov s plochými postavami, urobí dobre. Výprave sa dá toho vytknúť máločo, film vyzerá skutočne dobre a v závere sa rozpúta riadne inferno. Z deja som mal skutočnú radosť, neustále sa dejú wtf veci najťažšieho kalibru, ktoré sa dajú nádherne komentovať. Finálna apokalypsa, keď úbohé mesto okrem popola mučia aj zemetrasenia, bombardujú ho ohnivé gule, všetko to spláchne záplavová vlna a nakoniec gigaexplózia je skutočne len vrchol ľadovca. Herci kompletne mimo, Haringtonovi by toho gladiátorského mäsiara neuveril ani slepec, jeho milá je nezaujímavá a Kiefer prehráva o stošesť. Prečo nakoniec také vysoké hodnotenie? Lebo som sa skutočne dobre bavil, rýchlo to odsýpa a nie je to príliš dlhé. 6-/10 ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Slabinou těchto katastrofických velkofilmů jsou příběh a dialogy. Nejinak je tomu i zde. Příběh je slaboučký a ty dialogy mě fakt štvaly a to hlavně ze začátku. Takové ty silácké kecy kdo koho a jak zabije jsou vážně k nevydržení. Naštěstí je tu druhá půle, kde se už moc nemluví, ale koná. Výborný je už ten souboj v aréně mezi gladiátory a vojáky. No a pak už to Vesuv začíná rozbalovat naplno. Kulisy, výprava a triky jsou úžasné, ale to není překvapení. Překvapením je, a to oceňuju ten nepohádkový závěr filmu (ikdyž?). Celkově Pompeje ani chvíli nenudí, naopak baví a to je hlavní důvod, proč hodnotím nadprůměrně. Kita Haringtona mám rád jako hvězdu Game of Thrones. Tady má hodně podobnou roli a tak mě o svých hereckých kvalitách bude muset přesvědčit, až někdy odloží meč z ruky. ()

ortoncz 

všechny recenze uživatele

Po strašné hodině tlachání přišly orgie u výbuchu sopky a umírání lidí. Jediní kdo to zachraňují jsou Kiefer Sutherland a Vesuv. Kit Harington to moc nezvládl. Njn příště musí ke Zdi. Ale zase že by to bylo nějaké zklamání to určitě ne. Takže 35% ()

deLaFere odpad!

všechny recenze uživatele

Co bychom tak mohli natočit? Říkají si dva obtloustlí hollywoodští matadoři. Pompeje!!! Uděláme céčko, co se tváří jako áčko. To už tu dlouho nebylo!!! Dáme tam mraky efektů,popřeme fyzikální zákony, dáme tam lásku, přátelství, boj, nedáme tam moc krve, aby na to mohli chodit mlíčňáci, dáme tam Řím, gladiátory, politiku, milion efektů, sopku, moře lávy a necháme je tam bojovat, to bude bomba, všechno to smícháme a voni nám to sežerou.Potřebuju jubilejní padesátý ferrari, dem do toho. Hollywoodští producenti nejsou hlupáci, oni ví jak a pro koho mají točit, mají to spočítané, prověřené a takřka jisté. O to je to horší, vědí, že na tomhle neprodělají. Co více říci? ()

sarkareifova 

všechny recenze uživatele

Obecně mám filmy na toto téma strašně ráda. Film měl sice pomalejší rozjezd, ale pak se to rozjelo a já ani nestačila dýchat :D Během filmu jsem si tvořila vlastní teorie o tom, jak to skončí, ale nakonec jsem byla úplně vedle. Konec pro mě byl tak nečekaný, že ještě teď o tom přemýšlím :D ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč se tu scénář patlal s gladiátorskými zápasy, když od začátku se muselo vědět, že velikost Scottova Gladiátora to stejně nepřekoná. Beztak to bylo pěkně chorý vyplnění filmu, který se v názvu kasá spíše katastrofickým scénářem. A to není jen tato slabina filmu. Další je obsazení kdy hlavní hrdina je absolutně nesympatický a na roli zmiňovaného gladiátora nemá ani trochu charismatu. Jediné co na filmu ujde je opravdu samotná katastrofa. Ta je udělána celkem obstojně i když toto všechno už jsme viděli v 2012 od našeho oblíbeného katastrofáře… ()

Hovado 

všechny recenze uživatele

Ne mnoho filmů mě vybudí ke komentáři, ale Pompejím se to povedlo. Bohužel jsem se musel od začátku velmi usmívat, když jsem viděl ten cast v titulkách. Řečeno terminologií filmového a seriálového milovníka. Jon Sníh jako rádoby hrozně drsnej a namakanej gladiátor se potká s panem Eko z LOSTu. Oba dva jsou hrozně drsní a naštvaní. Snížek se zabouchne do pipky Sucher Punch, ale netušil její matka je stará bardka Trinity, která je tam jen jaksi jako cameo, a k tomu všemu jim na paty dýchá tentokrát arcidrsňák Jack Bauer, který je fakt badass. Já jsem se bohužel při každém záběru na tenhle cast neubránil nostalgickým vzpomínkám na jejich jiná díla. Proto jsem Kiefera neustále viděl jako Jacka Bauera. Kita jako Jona z Hry o Trůny, který jakoby ani nevyšel z role. A u Adewala jsem snad i čekal, že z té jeho vězeňské sosšky božstva vytáhne po vzoru Ztracených nějakou tu drogu. Ale Pompeje nejsou špatný film. Tedy... nehledejte žádnou velkou filmovou díru do světa. Je to filmek, u které si máte zejména odpočinout a nepřemýšlet. Filmu se na 100 minutách povedlo dobře vygradovat velmi jednoduchý děj, který vrcholí nám všem známou zkázou. Efekty jsou ucházející (v některých případech, zejména jízdy na koni), ale celkově se to dá a vytěžilo se z toho maximum. Možná filmu scházel nějaký překvapivý moment, který by ho vytrhnul z jasného predikovaného konce. Na druhou stranu jsem rád, že produkce nevymyslela žádný bejkárny s happy endem a skončilo to tak, jak mělo. Proto to doporučuji i všem pánům, aby to pustili svým slečnám a paním, protože je to filmek na pěkný letní večer. ()

Související novinky

Sutherland a noví Hráči se smrtí

Sutherland a noví Hráči se smrtí

09.07.2016

24ka se na podzim vrátí na obrazovky bez Jacka Bauera. Kiefer Sutherland seriál předal novému hrdinovi, který bude mít tvář Coreyho Hawkinse (Straight Outta Compton), a hodlá se věnovat filmové… (více)

Lara a Alice ještě ustřelí pár hlav

Lara a Alice ještě ustřelí pár hlav

06.03.2013

Akční kočky z videoher neřekly své poslední slovo. V souvislosti s právě vycházející hrou Tomb Raider se opět mluví o novém filmu. A stejně jako předloha, i film bude „reboot“, takže nám vylíčí… (více)

Reklama

Reklama