Reklama

Reklama

Hlavní hrdina Milo, otrok, který se stal gladiátorem, čeká na svůj poslední boj, aby zničil své soupeře a dostal se na svobodu. S výhledem na svobodný život se zamiluje do dcery bohatého obchodníka, která však má být proti své vůli provdána za zkorumpovaného a zhýralého senátora (Kiefer Sutherland). Jejich opravdový problém se ale připravuje v hlubinách Země.  V osudových hodinách po erupci Vesuvu, ve chvílích totálního chaosu a děsivé zkázy se musí Milo probojovat ven z gladiátorské arény, a podstoupit boj s časem, aby svou Cassii z rozpáleného pekla zachránil. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (803)

BStone 

všechny recenze uživatele

A tak hezky to začíná...Pěkný vizuál,začátek filmu mě docela navnadil.O to větší pecku jsem dostal o pár desítek minut později.Přežvýkané všechno,co už tady xkrát bylo,ať už v Gladiátorovi nebo Spartakovi atd. Anderson se snaží nacpat do každého záběru sopku,aby snad divák nezapomněl,co se stane v závěru filmu.Otravné...Navíc ta stará známá,neskutečně ubohá a pokrytecká hra o přístupnost a prachy,kde se všichni navzájem masakrujou,ale tak nějak z nich skoro nic neteče...Jedním slovem průser 20% ()

ambrobene 

všechny recenze uživatele

Ja nikdy neriešim, kto vo filme hraje, kto ho režíruje, ani kto robí scénickú hudbu. Mňa zaujíma ako to vyzerá, či to má myšlienku a či pri tom nechcípnem od nudy... Práve film Pompeje si rozhodne zaslúži plný počet. Prepracovaná dejová línia plná zvratov, ktoré by človek nečakal. Bojové scény som síce čakal trošku viac prepracované (miestami pripadali ako Tom&Jerry), ale čo už narobíme. Konečne som videl katastrofický film, ktorý nebol o premúdrelých vedcoch, ako sa snažia spasiť svet. Niektorí užívatelia hodnotia film ako brak, ja práve naopak. Podľa mňa veľmi prospelo, že bolo katastrofických len posledných 40 minút. Keď je katastrofický celý film, väčšinou je to nuda... Záporne musím okomentovať jednu jedinú vec a to je krv. Ako som tak pozeral tie parádne bitky s efektami, hovorím si: "kde je kurva krv?" Čo to za film, kde nevidno krv? Rovno som mohol pozerať vlčko tlčko a červenú karkulku, tam tiež nebola krvička. Nehovorím, že to mal byť Hostel... ale aspoň 300 rise of empire, alebo Barbar Conan to byť teda naozaj mohlo ()

Udet 

všechny recenze uživatele

.. místy poněkud klišovité, maximálně neuvěřitelná lovestory, dost mizerné dialogy.. ..ale maximálně akční katastrofická podívaná, parádní efekty, výborně ztvárněné Pompeje a místo klasického happyendu za doprovodu přeslazených smyčců se přižene pyroklastický oblak.. ..rozhodně stojí za shlédnutí.. ()

goodridge 

všechny recenze uživatele

Kombinacia Titanicu z Gladiatorom. takze uz hned len zato uberam dve hviezdicky. Hlavny hrdina az moc prihriaty na moj vkus bez stipky hereckeho talentu. Ale na druhej strane to namna celkom dobre zafungovalo a nenduilo ma to. ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Směšná snaha o historické drama na pozadí katastrofy.Jediné co stálo za to byly sekvence výbuchu a následné apokalypsy.Příběh jako takový špatný není,ale narazil na příliš mnoho klišé a hlavně nesympatickou ústřední dvojici. ()

AndreiRanger 

všechny recenze uživatele

Film s velice zajímavými efekty, to je ale bohužel vše pozitivní, co se dá v souvislosti s tímto dílem spojovat. Pokud jste náročnější divák, na tento kousek zapomeňte. Osobně jsem celý film doufal v nějaký zvrat, který by dal filmu jiskru - nedočkal jsem se. Je to prachbídná vykrádačka gladiátora, slepená dohromady se "Zaříkávačem koní" a sestříhaná do děje o délce tak 10 minut. Dialog mezi jednotlivými postavami je "čtený" a poté co jeden hrdina po desáté řekne tu samou větu a dostane po desáté tu samou odpověď, nejspíš se pozvracíte... Když k tomu přidáte ještě katastrofální dabing a velice průměrné herecké výkony, zjistíte, že cena lístku do kina byla velice přemrštěná. ()

Duffson 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, sed, sed. Jak by pravil Mira Bosak...Prvni pulku jsem myslel, ze koukam na Spartaka jen s jeste horsimi dialogy a hereckymi vykony jenze pak to nabralo jeste mnohem horsi spad. Rad jsem sice videl "Johna Snowa" v akci a mozna pri jinem reziserovi by se mu role i povedla, ale takto mu bohuzel spis uskodila :( A co to melo byt za triky ? Rekl bych, ze asi tak 85% filmovych zaberu je dodelano nejakyma studentama z programatorske stredni a tudiz to celkove na me pusobilo jak reklama na nejakou beckovou videohru od KONAMI :D No ve shrnuti, za me 2* ... jednu za Haringtona ve filmu a druha za ten kamen co trefi zoufale utikajiciho vesnicana primo do kokosu :D Nic vic me tam nepobavilo a nestalo za komentar. ()

BranuliQ 

všechny recenze uživatele

Nooo, mám z toho filmu také zmiešané pocity. Dalo sa to pozrieť, film ma ani neprekvapil, ani nezklamal. No musím pochváliť triky, tie boli perfektné. ()

vorl1ce 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, kde nepříliš věrohodné efekty převažují nad naivním dějem. Chvilkami mi scény připomínaly role Arnolda Schwarzeneggra, který je vždy nesmrtelný. Pompeje jako dokument BBC je mnohokrát lépe zpracovaný a nastíněný. ()

dienow 

všechny recenze uživatele

Šablonovitost postav a dějové zvraty až nápadně připomínají jiné slavné filmy a Hollywood pouze ukazuje, že v několika posledních letech chrlí jednu předělávku za druhou pouze k ukojení masy, která již od něj nic neočekává. Dějová linie je předvídatelná, ale neurazí. V některých okamžicích divák přímo očekává vtip, který však nepřichází. Z jiných filmů režiséra jsem byl schopen do konce shlédnout pouze Horizont událostí a nyní tento film, tudíž rozhodně naplnil má nízká očekávání. Na filmu cením snad jenom jeho konec, který není ukázkově hollywoodový. Myslím že jinak rozumná volba na večery, při nichž nechcete nad ničím přemýšlet a otupíte si smysly trochou vína. Mrzí mě jen, že románů o Pompejích bylo napsáno nespočet a některé z nich skýtají výborné a nepředvídatelné dějové zvraty a kvality, které stačilo pouze objevit, např. Poslední dny Pompejí od B.Lyttona ()

Mach Tom 

všechny recenze uživatele

Vizuálně určitě zajímavě udělaný film, ale nevím proč se to jmenuje Pompeje. Kdyby sopka vybouchla takto tak tam nic není žádné zakonzervované město. Historicky je ten film úplně mimo a se skutečností nemá nic společného. Jen se jimi nechali velmi volně a to hodně volně inspirovat. ()

kosara 

všechny recenze uživatele

Nádherné a mocné! Naprosto nechápu jak je možné, aby bylo hodnocení filmu tak nízké. Vlastně chápu, ano, rádoby odborníci mají své ušlechtilé důvody! :-) ()

Kolemjdouci 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit...vše už jsme viděli a vše už tady bylo. Okoukaná nereálná zápletka a dva až heroičtí gladiátoři bojující za "svobodu" :-/ idylická láska mezi otrokem a dcerou nejvyššího hierarchy :D Je to až úsměvné....nicméně proto na film nekoukáme, že? :D Vesuv na sebe nenechá dlouho čekat a začne se projevovat od počátku filmu...závěrečný výbuch sopky pak dodá celému filmu smysl a divák si konečně přijde na své....bohužel v té době divák už občas spí :D takže 1 hvězda za děj a 2 hvězdy za výbuch sopky a zkázu Pompejí ve 3D :-) prostě historii miluju :-) ()

Matrix44 

všechny recenze uživatele

príšerný scenár, príšerné vizuálne spracovanie (na úrovni priemernej PC hry), proste všetko na čo si spomeniete. Film odporúčam len pre skalné fanynky Kita Haringtona z Hry o gulky :) ()

vlcekmirek 

všechny recenze uživatele

Jako již v mnoha parodiích na historická témata, i zde je vidět, že za velkou louží si s historickými fakty a logikou moc hlavu nelámou. Ale o historických faktech tento film asi není. Jde přeci o to pobavit, ohromit, postrašit, dojmout, rozplakat... Uhlazený cajdák s ohromnými efekty. Dějová linka je jako okopírovaná z červené knihovny, prošpikovaná krvavými bitkami v aréně a efektním výbuchem sopky s valícím se mrakem žhavého popela v závěru. A opět něco k českému dabingu: Ty hlasy jsou nějak upravované? Tak nepřirozeně hluboké hlasy dvou hlavních gladiátorů nemohly vzniknout přirozenou cestou. Po pravdě, když Milo promluvil, rvalo mi to uši. ()

Herrydos 

všechny recenze uživatele

Film by šel charakterizovat poznámkou mého kamaráda a který sem už v různých diskuzích slyšel a čet Snow Vs. Sopka. Tohle je opět nenáročná podívaná která si bere všude možně (hlavně Gladiátor a Titanic) vlastní originality taky moc nepobrala. Ale co mě to nevadí. Dívá se na to pěkně souboje sou pěkně natočené ale někdy jejich kompozice úplně nelahodí oku. Ale jakmile se o slovo přihlásí sopka dostává film druhý dech a na tu zkázu je radost pohlédnout. 3D zde je pro mě velmi dobře zvládnuté neobtěžuje a opravdu bojovým i katastrofickým scénám dodává ten pravý náboj. Herecké obsazení bylo dobré ale našeho milého Snowa zde naprosto přebyl výkonem Sutherland jeho podání prohnilého senátora bylo výtečné . Takže to shrnu: Nenáročná podívaná na jedno pošmourné odpoledne které od diváka prakticky nic nežádá kromě toho aby se bavil a já se bavil doporučuji pokud je možnost sáhnout po 3D verzi ()

Související novinky

Sutherland a noví Hráči se smrtí

Sutherland a noví Hráči se smrtí

09.07.2016

24ka se na podzim vrátí na obrazovky bez Jacka Bauera. Kiefer Sutherland seriál předal novému hrdinovi, který bude mít tvář Coreyho Hawkinse (Straight Outta Compton), a hodlá se věnovat filmové… (více)

Lara a Alice ještě ustřelí pár hlav

Lara a Alice ještě ustřelí pár hlav

06.03.2013

Akční kočky z videoher neřekly své poslední slovo. V souvislosti s právě vycházející hrou Tomb Raider se opět mluví o novém filmu. A stejně jako předloha, i film bude „reboot“, takže nám vylíčí… (více)

Reklama

Reklama