Reklama

Reklama

Hlavní hrdina Milo, otrok, který se stal gladiátorem, čeká na svůj poslední boj, aby zničil své soupeře a dostal se na svobodu. S výhledem na svobodný život se zamiluje do dcery bohatého obchodníka, která však má být proti své vůli provdána za zkorumpovaného a zhýralého senátora (Kiefer Sutherland). Jejich opravdový problém se ale připravuje v hlubinách Země.  V osudových hodinách po erupci Vesuvu, ve chvílích totálního chaosu a děsivé zkázy se musí Milo probojovat ven z gladiátorské arény, a podstoupit boj s časem, aby svou Cassii z rozpáleného pekla zachránil. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (803)

Va33ek 

všechny recenze uživatele

Dva otroci, prvně si říkají před spaním, jak se navzájem zabijou a pak si říkají bratře a jeden pro druhého by zemřeli? Very funny. Těch rádoby drsňáckých keců a pohledů Sněha už bylo prostě příliš, ale zachraňuje to běsnící Vesuv :-). ()

Socirel 

všechny recenze uživatele

I když tam hrají mí oblíbení seriáloví herci, tak oni samotní z toho bez dobrého příběhu a dostatečného rozpočtu na vizuál nemůžou udělat víc než lehce podprůměrnou podívanou. ()

Tempter 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy za kačera a téma, které mám rád. Jinak místy až komická vykrádačka Gladiátora v kombinaci s 2012. I když to samo o sobě zní katastroficky, přesto mohu doporučit ku kávičke po vydatném svátečním obědě za předpokladu, že venku hustě prší a 2/3 se vám podaří prospat. Jo a dopadne to dobře... :-D ()

checa 

všechny recenze uživatele

Ach jo, proč doteď není nikdo schopný o tomto velmi zajímavém tématu natočit pěkný film, který by vycházel z reálných údajů, které vědci mají? Vždyť kdo byl v Pompejích, tak slyšel od průvodců mnohem více zajímavých příběhů (spíše hypotéz opírajících se o skutečné nálezy) o konkrétních místních lidech, které by stačilo jen rozvést... ()

KcarlosK 

všechny recenze uživatele

Odkládal jsem to 2 roky ze strachu z hereckého obsazení. Ale chyba lávky. Ona je to celkem koukatelná jemnější verze Gladiátora. Navíc musím ocenit ten konec. Žádný zbytečný hepáč. To mám rád. ()

hlos 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy ale jen kvůli trikům a tomu, že Pompeje (město) miluji. Jinak dějově film slabý (sr..ka), klasicky předvídatelný, zbytečně protahovaný závěr. Kdy už někdo natočí katastrofu tak, jak asi opravdu proběhne, tzn. bez zbytečných supermanských scén a nepravděpodobných soubojů dobra a zla uprostřed valící se lávy... ()

Duffman 97 

všechny recenze uživatele

Sračka.Efekty na nic,kamera hrozná.Jediný co tenhle film drží nad odpadem je příběh.Herci se snaží.Ale taková událost si zaslouží epický velkofilm na úrovni Titanicu.Zklamání roku. ()

Welington 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem, neměl jsem, Pompeje. Co k tomu dodat, než to, že jsem se chtěl na film podívat jinak, než jak mi jej tvůrci předložili. Zkusil jsem vypnout a podívat se na to z jejich pohledu a s jejich úmyslem, abych to zvládal lépe. Od toho okamžiku se to dalo celkem snášet, pak jsem pomalinku přešel do úsporného režimu a svezl se, ale když film skončil, nedokázal jsem nahodit motory. Nedopadlo to dobře. Nejen, že to celé bylo tak splácané, nevyvážené a nelogické a tak kýčovité, ale i tak laciné, až jsem se i sám sobě divil, co to bylo a co se to po nás vlastně chce. Nemohu si vybrat. Byly chvíle, kdy jsem se pomalinku zvedal z napětí a napínal svalstvo, byly chvíle, kdy jsem se cítil dojatý z vizuální stránky, dokonce i momenty, kdy jsem viděl romanci a akci dokonale vyváženou a pak, stejně jako Pompeje samotné, to všechno od druhé části filmu, lehlo popelem. A to klišé, to naduté klišé, mi naráželo sbíječkou do bulvy, až se mi vyčarovala migréna. Nebýt překrásné Emily Browning, bylo by to strašnější, než jak to je. ()

Actias 

všechny recenze uživatele

Film je koukatelný jen proto, že na něj byl zjevně značný rozpočet. Scéna v aréně by byla skvostná, kdybychom ji už někde podobně neviděli. Sutherlandovi tahle role nesedla a Haringtonovi zase nevěříte, že strávil 17 let v otroctví. Rozhodně to není ten odtažitý mlčenlivý typ, kterého ze sna budí vražda jeho rodičů a celého kmene. Je uvěřitelný jen ve chvíli, kdy se dívá na Emily Browningovou. Chybí tady ale rozporuplnost jeho postavy, která by jí dala charakter. Naopak herectví Emily mile překvapilo. Na konci je vám ale už stejně jedno, kdo vlastně přežije nebo nepřežije (i když samozřejmě víme, že z Pompejí nepřežije nikdo) a jestli Sutherlanda nakonec někdo zabije. Film nevzbuzuje žádné emoce. Ani pozitivní, ani negativní. Jen další zbytečný film. ()

PowPow 

všechny recenze uživatele

Typický blockbuster made in US. Velkolepé kulisy, ale děj je jedno velké klišé plné patosu a kýčovitosti. ()

TomKey 

všechny recenze uživatele

Pompeje....nebyl producent náhodou Pomeje? To by ladilo i sedlo. Začátek zkopírovaný Conan Barbar, následně zkřížený s Gladiátorem, a nakonec hláška vypůjčená z Jurského parku! :-))) Do toho padouch Sutherland a sopka Vesuv, evidentně bez hereckých ambicí (oba). Nicméně oba se chovají přesně podle scénáře: Kiefere, zlou grimasu, děkuji! Sopko, teď si dej 30 vteřin pauzu, bude dialog, děkuji! Hvězdička za závěrečnou půlhodinovou komedii. A za ten nápad zkusit odemknout kovová pouta třískou ulomenou ze žebřiňáku :-))) ()

Arutha 

všechny recenze uživatele

Takto škaredo vykradnúť Gladiátora, čo patrí medzi moje top filmy je fakt nechutné ... inak film nuda bez nápadu, atmosféry. Zbytočná snaha. ()

NikoKovac 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Samozřejmě, bez klasický milostný zápletky by nebylo co točit (no, aspoň, že se nevyšukali, nepohádali a zas k sobě nevrátili), ta dramatičnost je asi taky přehnaná, ale si nejde čekat o moc víc. Něco jako Titanic, akorát z mého pohledu lépe provedené a míň propagované. Zkáza Pompejí byla jednou z největších přírodních katastrof v dějinách, ale příběh je to tak starý a tak zapomenutý, že to asi jinak, aby to mělo úspěch, natočit nešlo. ()

Frankkie 

všechny recenze uživatele

Poměrně ne extra dobrej ne zas extra špatnej film o gladiatorech a o tom jak sopka Vesuv zničila Pompeje.. Kde hlavní postavu hraje Jon Snow 😁 ()

Související novinky

Sutherland a noví Hráči se smrtí

Sutherland a noví Hráči se smrtí

09.07.2016

24ka se na podzim vrátí na obrazovky bez Jacka Bauera. Kiefer Sutherland seriál předal novému hrdinovi, který bude mít tvář Coreyho Hawkinse (Straight Outta Compton), a hodlá se věnovat filmové… (více)

Lara a Alice ještě ustřelí pár hlav

Lara a Alice ještě ustřelí pár hlav

06.03.2013

Akční kočky z videoher neřekly své poslední slovo. V souvislosti s právě vycházející hrou Tomb Raider se opět mluví o novém filmu. A stejně jako předloha, i film bude „reboot“, takže nám vylíčí… (více)

Reklama

Reklama