Reklama

Reklama

Hlavní hrdina Milo, otrok, který se stal gladiátorem, čeká na svůj poslední boj, aby zničil své soupeře a dostal se na svobodu. S výhledem na svobodný život se zamiluje do dcery bohatého obchodníka, která však má být proti své vůli provdána za zkorumpovaného a zhýralého senátora (Kiefer Sutherland). Jejich opravdový problém se ale připravuje v hlubinách Země.  V osudových hodinách po erupci Vesuvu, ve chvílích totálního chaosu a děsivé zkázy se musí Milo probojovat ven z gladiátorské arény, a podstoupit boj s časem, aby svou Cassii z rozpáleného pekla zachránil. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (803)

Foox 

všechny recenze uživatele

Vše důležité již bylo řečeno v ostatních komentářích, jako kulisa k nějaké práci nebo k usínání proč ne, blbé je to dostatečně a John Snow.. teda Kit Harington je vyrýsovaný sympaťák a Emily Browning by stála za hřích. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Po zjištění, že půjde o akční katastrofickou romanci mé nadšení lehce opadlo (teaser trailer totiž působil spíše jako nefalšované historické drama), nicméně nakonec jsem na film přeci jen vyrazila a peněz nelituji. Paul W.S. Anderson, jehož žánrová nevyhraněnost mě nepřestává udivovat, se tentokráte pustil do zfilmování jedné z nejprofláklejších (myšleno v dobrém) přírodních katastrof v dějinách lidstva a světe div se, výsledek je překvapivě dobrý. Ano, něco jako zkáza Pompejí by si určitě zasloužilo dramatičtější pojetí, které by se více zaměřovalo na samotnou katastrofu než na typicky "hollywoodský" příběh, ale pevně věřím, že se časem taky dočkám(e).:-) Andersonovy "Pompeje" si na nic nehrají, netouží po titulu blockbuster roku (to by nešly do kin v březnu), jejich primárním úkolem je diváka - lze-li to tak vzhledem k náplni snímku říct - pobavit. Film je to nenáročný, pěkně udělaný (nevím, jaké je 3D-čko, ale záběry na řítící se materiál obklopený popelem mohly vypadat dobře...), za zvláštní zmínku určitě stojí práce Clintona Shortera, jenž nenápadně zamaskoval ostatní nedostatky (navíc mě momentálně nenapadá žádný jiný film, který by měl po celou dobu svého trvání tak výrazný hudební doprovod), popřípadě Kit Harington (ten chlap je vážně kus XD) a Kiefer Sutherland, jehož slizký římský záporák je sice jak přes kopírák, ale přejete mu pomalou a bolestivou smrt a tak to má být.;-) P.S.: "Noahu", ty si můžeš jít s brekem sežrat nějakej kořínek nebo zmasakrovat pár potomků Kainových, protože tomuhle popcorňáku nesaháš ani po kotníky. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nechápem tých, čo tento film kritizujú za to, že sa nedrží historických faktov. Vadí to? Mne nie. Ja to beriem ako príbeh zasadený do sandálového prostredia. Jediná história je fakt, že sopka vybuchla v roku 79. Ale aj mesiace si zmýlili. To je však jedno. Príbeh nenudil, vizuálne efekty boli uspokojivé (miestami možno dokonca trochu prehnané), Emily Browning to veľmi pristalo, Harington potvrdil, že mu historické prostredie svedčí a s mečom nemá žiaden problém a jednotlivé súboje sa zvládli pomerne slušne. To mi bohato stačilo na slušnú zábavu a relax. Kto potrebuje vypnúť, zamestnať hlavne oči a zabaviť sa pri jednoduchom filme tak tento snímok je výborná voľba. 75/100 ()

liskam 

všechny recenze uživatele

To mi opravdu chcete říct, že když se natočí film z doby 1500nl. a méně, bude to vždy céčkově zpracovaný Gladiátor střižený Trojou a seriálem Spartakus...?? S naprosto primitivní zápletkou a celkovým zaměřením na diváka 12 až 16 let...? Film, u kterého nebude záležet na zpracování postav, ale spíše na tom, jak vizuálně vypadají. Nebude záležet na scénáři, ale na speciálních efektech. Nebude záležet na kvalitní hudbě ale hlavně aby to co nejvíce třískalo, bouchalo a řvalo, ideálně ve 3D a 4DX. Za mě 30% a jedno ušmudlané slunce. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Mé rachitické jsoucno opět mimořádně zavřeštělo závistí hned, jak zahlédlo steroidy a ta-ble-ty tentokráte již na počátku křesťanských věků, zkrátka anabolický komparz v plné parádě. Zase! Vidět pochodující balvany terminátor ve své vrcholné formě, mohl si namísto hodin v posilovně a žraní hormonů nechat nasadit klepeta, aplikovat sraní na hlavu a kaši jednou denně, ten samý den třikrát mávnout dřevěným mečem nad palicí a dnes by byl nejméně Mr.Galaxia. V duchu mozkové kapacity hlavohruďáků (lidí bez krku), pokračuje dál pitomoučký příběh, který se stane v určitý okamžik zajímavý a to jen díky tomu, že je dokonalou kopií Scottova Gladiátora včetně téměř doslovných replik… a to mám navíc pocit, že se čumím na malovaný (a opěvovaný) Titanic. U Jupitera, tolik opisování, za to se ve škole dostávaly koule, paradoxně ale tady koule chybí až hystericky a ukradeným vizuálem taky lze těžko překvapit. Takže v okamžik, kdy již bledí mladící s pokroucenými obratli od promiskuitního, sexuálního, počítačového života… vytáhli z flekatých kraťasů ebonitové tyčinky, by třením vytvořili nějaký ten volt… se vše zesralo ještě víc. Místo tulituli te salutant, milášku bude další hodinu digitálně (a Emerichovsky) exhibovat Vesuv. Po deseti minutách přemýšlím, že také najdu liščí ohon, abych si ukrátil chvíli, zív, nuda jak v tasmánské prdeli… takže buch, buch, buch, prásk, mrak, buch, tři rychlé buchy, prsk… posuňme se tedy v čase. Trapný spoiler: Ták, takže zatímco vše ještě pořád neustále vybuchuje, milenci, kterým osud nepřál, uhánějí na kobyle před pyroklastickým mrakem, ale tak dlouho se dohadují, kdo je větší pyča, že v objetí a lízaje si hrtany zahynou oba, neskutečně smutné. V dohledné době očekávám, že se mezi pubescenty zvýší počet samohan a sebevražd, kdy se budou adolescenti snažit všemožně sebe zapálit podpalovačem PEPO, aby se mohli lupnout na jůtjůb a prosit o lajk. Ne, mně nevysvětlujte, že je to neproveditelné, já se na to můžu tak leda vysrat, tak moc mě vše kolem Pompejí zaujalo. Hvězdy dávám za Luďka Sobotu, který společně s Trinity ve městě šéfoval a za patetické a hrdinné plky o svobodě Afroamerikána s hlasem Žlababy. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(40%) POMPEJE je asi pro mnohé diváky ať už se jim to líbí nebo ne klasický Andersonův výplach. Jenže s tímto já asi souhlasit moci nebudu. Režisér Paul W. Anderson opravdu dokáže natočit pár jednoduchých výplachů, u kterých se nemusí vůbec přemýšlet. Já toho režiséra mám v oblibě, natočil dost dobrých filmů např. AVP, Rallye smrti a solidní části Resident evil jehož poslední 3 filmy jsou pro mnohé diváky terčem velké kritiky. No, to jsem se zas rozvášnil. Nyní k tomuto snímku, který mi nějak unikal. Historické téma není u mě moc silnou stránkou, ale sem tam se najde nějaká ta výjimka. Pompeje je vcelku nudný a táhlý film, který dokáže možná zajmout pár akčními kousky v aréně nebo půlhodinový výbušný konec, který mě teda též moc neoslovil. Děj, herci, hudba, akce – to vše je dost upozaděné. Myslím si, že ty 2* jsou tak akorát. Z herců mě zaujal pouze hlavní hrdina Kit Harington, kterého mám rád jako Jona Sněha ze seriálu Hra o Trůny. Zato K.Sutherland jako záporák mě už vůbec nebavil. No, to je asi vše ke komentu. Brak to nebyl, ale pecka také ne. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

A všechno lehlo popelem. Už logo Paramountu v úvodu filmu s padajícím popílkem připravuje diváka na to, že by to neměla být žádná selanka. Nabízí se tedy, zda to bude za A/ totální filmový výplach, B/ filmové pom(p)eje anebo za C/ jen dobře udělaný film, který si přivlastnil stereotypy katastrofických filmů a nečekaně i telenovel, s nimiž umí pracovat pro účely a požadavky moderního diváka. C je správně. Na Jirku Pomeje zde (naštěstí) nenarazíte, a to ani v CGI podobě, ale na trikovou pasáž samozřejmě řada přijde. Vedle toho je k nepřehlédnutí typický režijní rukopis velebeného i zatracovaného Paula W.S.Andersona, a především moderní až akční pojetí historických událostí, které historiky přivádí k hromadným záchvatům hysterie a u teenagerů tahle atraktivně natočená verze zániku starověkého města vzbudí alespon povrchní a chvilkový zájem o antické dějiny. Katastrofický spektákl si jde vesměs přímočaře za svým. Aby to nebyla taková nuda, tak se většinou používá, pokud možno, co nejmodernějších režijních postupů, které u filmu udrží i vola, a současně nedělají z diváka vola při zobrazování událostí, pokud ovšem ten nepřijde na projekci dějepisně nabiflovaný. Leckdo nemusí mít s Andersenovými filmy ty nej zkušenosti a může vznést námitky proti jejich určité umělosti, kdy se hraje hodně na efekt a kvalitní vypravěčský styl poněkud absentuje. Po delší době se režisér i navzdory jednoduchému scénáři, který příliš mnoho extra nápadů nevymyslel, ačkoliv se nad ním sešla hned trojice scénáristů, s tímto svým záporem pokusil něco udělat a jeho postavy už mají životnost nepodléhající efektnosti za každou cenu, a dokonce jsou zasazeny do děje. Pravda, děj nemá svým pojetím a vlivem plytké milostné romance daleko do telenovel, což u velkofilmu vycházejícího z reálií není žádná velká výhra. Žádný strach. Dobových reálií se také film až tak úzkostlivě nedrží. Čekal jsem, že se režisérův megalomanský styl naplno ozve v té druhé apokalyptické půlce, na kterou každý divák byl hodně natěšený, kdy všechno bude padat, hroutit se a vybuchovat. Ano, k tomu skutečně dojde, ale všechno se to smrskne do málo strhující, a navíc krátké pasáže zabírající sotva 20.minut z filmu. Pro mě to bylo asi největší zklamání z filmu. Jako divák jsem pozoroval tu CGI zkázu, jež je známa z dějepisu, ale ačkoliv došlo ke zhmotnění představ prostřednictvím technicky zdatného režiséra, jak to asi probíhalo, tak jsem z toho u vytržení nebyl a nic to zkázonosné divadlo se mnou neprovedlo. Casting přece jen slabší v intencích laciných seriálových proporcí. Kit Harrington v hlavní roli příliš neevokuje zástupce krvelačných Keltů, jak je znám z literatury. Vypadal poměrně kultivovaně a nijak k jeho chybějící umolousanosti nepřispíval ani málo "odraný" a zdevastovaný look. Tohle prostě nebyl divoch, jak má být, ačkoliv chápu, že to měl být ideální zachovalý krasavec pro Lady Cassiu, která už se ho nemohla dočkat. Emily Browning ji zahrála s citem a uvěřitelnou křehkostí. Kiefera Sutherlanda mám poslední dobou spjatého se seriálovou tvorbou. Svého zlotřilého senátora Corva však vystřihnul s nadhledem. Občas navrch přihodil dobrou hlášku a byl jedním z těch výrazných prvků v seriálovém castingu, jež se rovněž značně promítl do vedlejších rolí, ve kterých bych, asi až na jednu výjimku, našel někoho zajímavého. Film možná zdánlivě není o hercích, ale o zkáze. Překvapivě je tomu naopak. Zkáza je tady téměř až nepodstatná, pomalu až rušivá, a jak už jsem zmínil výše, nezabírá příliš velký prostor. Místo ní se řeší, kdy chrabrý Milo coby nepřemožitelný gladiátor a nezlomný otrok v jedné osobě, vyzve na souboj římského vraha svých rodičů, kterého po mnoha letech neomylně poznal, kdy ještě jako dítě byl svědkem vyhlazení své keltské vesnice (pravda, za ta léta se zloduch moc fyzicky nezměnil), zda uteče nebo neuteče se svojí láskou Cassiou z Pompejí někam do pryč, protože pokud tak neučiní včas, hrozí reálné nebezpečí, že mu ji proti její vůli egoistický senátor vyfoukne za účelem snatku, a také budeme svědky pevného bratrského pouta, v rámci korektnosti mezi černým a bílým otrokem. Nebylo to nezajímavé, nebylo to však ani extra strhující, rozhodně ne nudné, a hlavně, filmu chybělo něco překvapivého a osobitého a méně vykradnutého z jiných filmů, ovšem dovedně přetvořené tak, aby to bylo pro erudované znalce málo identifikovatelné. Jako bych přesně věděl, co přijde hned v následující scéně, a skutečně tomu tak neomylně bylo. Osobně jsem to čekal nabušenější a ještě více mega. To se nestalo, ačkoliv přidat se fakt mohlo. Výhodou je, že to režisér nenatahoval do úmoru. Film dostal přijatelnou a dobře plynoucí stopáž, ve které překvapivě proklamovaná zkáza dostala nejmenší prostor. Sice dokonale technicky natočená, avšak emočně plochá. Občas to hrozilo i filmu, jako celku. Filmy historického ražení v letošním roce zažívají boom. Po jednom Herkulesi a druhém, co teprve přijde, a jedné "třístovce", se dostavily právě včas také proslulé Pompeje. V konkurenci obstály nepřehlédnutelně, bylo impozantní sledovat přenesení této tragédie na filmové plátno, ale v paměti až tak natrvalo tohle katastroficko-historicko-milostné drama přece jen neuvízne. Kdo ví, co je toho příčinou. Asi Pompeje, co lehly po erupci vulkánu popelem. Nesvádějme na ně všechno, co, až tak extra super, nevyjde. Mé hodnocení: 70% () (méně) (více)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zbytečná romantická pohádka, vzhledem k tomu, jak to s Pompejemi dopadne. A navíc tam hraje otravnej Sutherland. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia sa asi pomýlili a produkt, ktorý by výborne fungoval ako televízny, poslali o kín. Niežeby sa nebolo na čo pozerať, ale takýto skratkovitý scenár na plátna nepatrí. Je to lacnejšia kombinácia Titanicu a Gladiátora, lenže nemá na záverečnú katastrofu ani zďaleka pripravenú pevnú pôdu a nie je to len otrasmi zeme. Bohužiaľ záverečnú, inak spektakulárnu katastrofu oslabujú náhody ako centimeter od hrdinu sa prepadáva zem, ale ešte snáď stovky metrov to s koňom zvládne. V televízii ale celkom fajn zábava. 50% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na snímek jsem se koukl, jak asi každý druhý, kvůi Sněhovi, abych ho taky viděl jinde, než když hraje o trůny. Sníh nezklamal, zbytek bohužel ano. Souboje jsou pěkné, soundtrack k tomu sedí, ale absolutně se mi zhnusil ten příběh kolem toho, který je skutečně tak strašně špatný, že přebil i vše dobré. Když zrovna neduní zem nebo neřinčí ocel, tak se vám nenápadně začnou přivírat očka. Z efektů mi sliny po tváři také netekly. Hodnocení 55 %, které tu k dnešnímu dni odhání potenciální diváky z mého pohledu odpovídá skutečnosti. S ohledem na to, že POZOR SPOILER veškeré postavy na konci pozdechají tomu nějakou tu hvězdičku přeci jen šoupnu. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Brrr, hrozná počítačová sračka. Být to trochu rozjímavější, stal by se film navíc králem klišé a kýče, který čouhaj z každýho záběru a otevřený pusy. Zachraňuje to šílenej spád, kterej počne s prvním na zem napadeným spadem. Emily měla zůstat dítětem, holčičí hlavička na dospělým těle působí úsměvně. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Asi jsem divný, ale mě se to líbilo. I když nějaké výhrady bych k tomu měl. Občas to bylo trochu nereálné. Ale jinak pěkná CGI podívaná. Kit Harington se s rolí gladiátora docela popral. Adewale Akinnuoye-Agbaje mu dělal dobrého parťáka. Potěšila mě i přítomnost Trinity. :) A Emily Browning to docela seklo. Ale přece jen si říkám, že z té sopky určitě museli mít větší respekt a že ji takhle nepřehlíželi. Souboj v aréně byl hodně povedený. Tak jako další akce. Ale ten klišoidní konec si mohli odpustit... "Pohrdám Římem!" ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání a to jsem měl Andersona za kvalitního režiséra. 50 minut se ve filmu nic neděje, gladiátorská pasáž s totálně necharismatickými herci a nulovým dějem mě nudila. Pak jsem se začal těšit na výbuch sopky, ale tak špatné a očividně digitálně efekty tu scénu naprosto pohřbily. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím a taky si lamu hlavu. Přemýšlím hlavně nad tím, co měli tvůrci za lubem. Fakt mě ale nic kloudného nenapadá. Kajda má výjimečně pravdu. Jsou to Pomeje. Kdyby se to jmenovalo takhle, předu si blahem. Ale furt mi tam to M přebývá, k sakru. A co mi v názvu přebývá, to mi v tomhle filmu tak zoufale chybí. Příběh je plytký, dialogy naprosto hloupoučké, herecké výkony tragické a konec úplně zhovadilý. Dva jediné plusy jsou charizmatický Kit a stále velmi sexy Carrie-Anne Moss a to je zoufale málo. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Pompeje, sopka a Paul W.S. Anderson. Věděl jsem do čeho jdu, takže jsem nemohl být překvapen a vlastně ani zklamán. Upřímně řečeno, čekal jsem to šílenější. Ve stylu, že Milo unikne sopce i zloduchům s kráskou po boku přímo z arény nějakou třeba jako vzducholodí. Nebo naskočí na nějaký prolétající sopečný balvan. Nestalo se. Anderson se drží překvapivě při zemi, alespoň, na svůj vkus. Nabízí klasický katastrofický velkofilm v netradičním balení mixu antické romantiky s gladiátorskými řežbami, ve kterých si půjčuje, kde ho napadne Od Conana po Gladiátora. Je to svižné, nízkotučné, hlasité, efektní a zábavné (i když někdy nechtěně). Nenudil jsem se ani chvíli a vůbec mi nevadilo, že to má s realitou společné asi jen to, že existovalo město Pompeje a Vesuv vybouchl. ()

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

Tu máme film tak zlý, tak klišéovitý, tak neskutočne vykrádačský, až sa mi chce dať mu facku. Hrozné efekty, slabé herecké výkony. Jediný, kto má v sebe nejakú charizmu je asi iba Carrie-Anne Moss, ktorá je všeobecne dobrou herečkou, no zvyšok je proste to najpredvídateľnejšie, najnudnejšie a najhoršie filmové spracovanie posledných rokov. Tak rád by som chcel, aby konečne niekto poňal históriu Pompejí s úctou vo vynikajúcom filme, no bohužiaľ, toto je asi to najhoršie. Veľmi som sa na film tešil, neskutočne som sklamaný. ODPAD! ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Mnoho povyku pro nic, slibovali slibovali a hovno jsme dostali. Naprosto zbytečnej počin, efekty nejsou špatné, ale ten příběh je hroznej, postavy nezajímavé, prostě Titanic aplikovanej do Pompejí. ()

jarous 

všechny recenze uživatele

Pompeje, zvláštní zapracování příběhu otroka a posléze gladiátora do katastrofy, která zničila Pompeje. Není snadné vytvořit film na toto už mnohokrát zpracované téma. Zničení města je neměnné s tím se celkem nedá nic převratného udělat a tak nastupuje příběh, který už byl také mockrát využit a použit. Co opravdu bylo dobré. replika Pompejí jako takových ( osobně jsem je navštívil) a dobře zvolená hudba, mrazivá a beznadějná, ale i úchvatná a dokreslující zánik města a smrt téměř všech lidí včetně ústřední dvojice. ( spoiler) Ale jinak byl film natočen ve svižném tempu s velmi dobrými efekty a nenudil. Přesto mu dávám jen 3*, čekal jsem něco víc, možná až uvidím podruhé, po třetí, kdo ví. Po dalším zhlédnutí tedy 4*...... ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Pompeje sú katastroficko-akčno-romantická rozprávka, ktorú natočili podľa nejakej známej šablóny, takže sa vám zdá, že ste to už videli, a že viete čo nasleduje. Kiefer odporný ako vždy ... fajn hudba, ktorá filmu celkom pristala a ten koniec, ten bol výborný ... samozrejme nemyslím to súsošie. 2,5* ()

Související novinky

Sutherland a noví Hráči se smrtí

Sutherland a noví Hráči se smrtí

09.07.2016

24ka se na podzim vrátí na obrazovky bez Jacka Bauera. Kiefer Sutherland seriál předal novému hrdinovi, který bude mít tvář Coreyho Hawkinse (Straight Outta Compton), a hodlá se věnovat filmové… (více)

Lara a Alice ještě ustřelí pár hlav

Lara a Alice ještě ustřelí pár hlav

06.03.2013

Akční kočky z videoher neřekly své poslední slovo. V souvislosti s právě vycházející hrou Tomb Raider se opět mluví o novém filmu. A stejně jako předloha, i film bude „reboot“, takže nám vylíčí… (více)

Reklama

Reklama