Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři bratři, kteří si říkají Černý korzár (Kabir Bedi), Zelený korzár a Červený korzár, žijí touhou po pomstě vraždy svého otce. Cílem jejich pomsty je muž jménem Van Gould. Zelený a Červený korzár nevydrží čekat na příjezd bratra, vydají se za Van Gouldem sami, ale Van Gould a jeho muži je nečestným způsobem přemůžou a zavraždí. Nenávist a odhodlání Černého korzára zabít vraha svého otce a bratrů je obrovské. Když zjistí, že žena, do které se bezhlavě zamiloval, je dcerou Van Goulda, musí se rozhodnout, co je pro něj důležitější, pomsta nebo láska… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

Rebbit 

všechny recenze uživatele

I když většina filmů tohoto typu mi nic neříká, tohle je pro mě absolutní bomba i teď. Miluju tento film, je to pro mě velká srdcovka a minimálně 4krát do roka se na tento film podívám... Hudba která doprovází tento film je nádherná a ta mi hraje každý týden... ()

skinny 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že většina filmu je úsměvně naivní, pořád to je pohádková pirátská romanťárna, kterou já prostě můžu a vůbec se za to nestydím (a to jsem ročník ´90). 100x lepší než P. z K. Do toho sexy Kabir Bedi, jako neohrožený, nejlepší a nejcharizmatičtější pirát, jakého jsem kdy na plátně viděla, křehká panenka Carola André a perfektní, nestárnoucí hudba. Jen ten konec je takový kapánek zmatený, a uspěchaný, nicméně tohle je moje srdcovka, na tu mi nesahejte :) PS. s Kabirem Bedim bych hned odplula, ani by mě nemusel unášet :-) ()

Theraphosa 

všechny recenze uživatele

Dívat se na to znovu asi nebudu,protože bych nejspíš změnil názor,který jsem si vytvořil jako malej svišť...a to by přece byla škoda ne? ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoc,ale když jsem po letech vyděl Sandokana-zklamal mě na celé čáře,ale Černý korzár ne!!!Jen ta scéna,kdy sám s jedním dělem drží celou posádku pevnosti je dechberoucí:-) a závěr plný humanity o tom,že pomsta je špatná je poučný,že i kdyby jej vyděl Tarantino dopadl by Kill Bill ůplně jinak ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Film mého mládí, na který nikdy nezanevřu. Teď jsem ho viděl po delší době a opět jsem seděl a koukal bez hnutí. Hned prvně musím vyzdvihnout dokonalou hudbu. Sice si film vystačil se dvěma až třema skladbama, každopádně stály za to. K. Bedi jako černý korzár dokonalý. Příběh skvělý se vším všudy. Těžko se najde něco, co bych vytknul. Ale i tak. Upřímně se mi korzárova láska fakt hodně nelíbila. A každý dospělák musí mít jasno, že film je hodně idealisticky založený. Čelit přesile bylo běžné a dobré vlastnosti korzárů taky někdy přesahovaly hranice. Ale tyhle drobnůstky, kterých si člověk všimne po 20x repríze a až když o tom přemýšlí, rozhodně nezmění můj názor.... ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Takové dobrodružné filmy můžu. Škoda jen, že se již takové nenatáčejí i dnes. Opravdu sympatický film v hlavní roli s úžasným Kabirem Bedim. 65%. ()

conery1 

všechny recenze uživatele

Dostal ma ako chlapca, dostal ma i teraz. Čím vlastne? Možno čistotou srdca, silou lásky a množstvom romantiky. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

"Old school" dobrodružný film, se skoro až divadelním herectvím, mizernými bojovými scénami (včetně těch lodních - žádné piráty z karibiku tu opravdu nečekejte) a jednoduchým příběhem. To všechno doprovází bizarní hudební doprovod, který ale překvapivě k dílu dobře sedí i když chvílemi je až moc repetetivní. Dle mého mínění jde v dnešní době o film pro nenáročná nedělní dopoledne. ()

bolan 

všechny recenze uživatele

Černýho korzára se Sandokanem v hl. roli jsem dlouho neviděl, ale jako pro děcko byl pro mě rocková hvězda. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Krásná melodie a klasické dílo filmového romantismu, jež nedbá historických skutečností a psychologie. Místo toho ztělesňuje ideje odvahy, cti a lásky a přináší způsob, jak se vyrovnat s křivdami minulosti. ()

Heavyman 

všechny recenze uživatele

Jen ten pohled skolil vždy polovinu nepřátel. Temný pirát co s kordem vyvadí neuvěřitelné kousky a probodává protivníky po desítkách a kord není nikdy zbarven krví. Klasika dětství na kterou jsem koukal s "hubou" dokořán a i dnes když je nálada si tenhle kousek v čele s Kabirem rád pustím. Soundtrack z filmu je super. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Tyjo,tady se dokonce italům podařilo někde vyhrabat spoustu týpků co nikdy nedostali přes držku od Buda,Terence,Šimona ani Matouše,potažmo Franca Nera.Teda všechny,samozřejmě ne,to by ani nešlo...Romantika,piráti,džentlmenství,Karibik-u mě dobrý. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Nedá sa nič robiť! V kine som na toto dostal lístok len na státie a to som bol šťastný, že som sa tam vôbec dostal. Po skoro tridsiatich rokoch už to nie je celkom to pravé orechové, ale spoľahlivo sa mi objavili spomienky na mladosť, ktoré určili aj moje hodnotenie. Kabir a Carole ani nemuseli hrať, aj tak by očarili.. ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

KUPŘEDU VOJÁCI, JSOU JEN TŘI! - TŘI JAKO OTEC, SYN A DUCH SVATÝ. Tahle hláška není pro mě rozhodně jediným kladem filmu. Také půjdu spíš proti proudu, pro mě se jedná o výborný romanticko dobrodružný snímek. Krásné kostýmy, prostředí, hudba, naivní ale poutavý děj i akce a k tomu super dabing. Rozhodně lepší než literární předloha a to je co říct. Já mám většinou radši knihu než film. Mé hodnocení filmu: cca 70, maximálně 75 %. Dodatek z ledna 2024: Černý korzár se stal zřejmě největší inspirací pro Lamberta Bavu, když psal scénář k čtyřdílné sérii Piráti (Caraibi). Černý korzár i Ferrante/Malasorte jsou původně italští šlechtici, z nichž se stanou piráti bojující především proti Španělům, které nemilosrdně kosí. Oba dva se navíc nešťastně zamilují do dcery úhlavního nepřítele, byť rozuzlení jejich zamilování se již velmi liší. ()

kersten 

všechny recenze uživatele

Film môjho detstva. Zaľúbená do Kabira Bediho. Na tú dobu veľmi dobre natočený. Nerozumiem prečo je na čsfd tak podceňovaný a nemá vyššie hodnotenie. Aj keď s veľkým odstupom času som si ho opätovne pozrela, stále nestráca na čare a na mojom hodnotení a naďalej ho považujem za kvalitný film s najkrajším príbehom lásky aký som videla. ()

Reklama

Reklama