Reklama

Reklama

The Damned

  • USA Gallows Hill
Trailer 1

Obsahy(1)

David (Peter Facinelli) prichádza spolu s družkou a dcérou na krátku dovolenku do Kolumbie. V tamojšom malom mestečku by veľmi rád navštívil svoju sestru Ginu (Gustavo Angarita) však nie je len tak obyčajným správcom opustenej vily. V suteréne domu je totiž uväznená duša samotného... (*CARNIFEX*)

Recenze (71)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Budovat atmosféru strachu a nejistoty Garcíovi moc nejde, tudíž pomalejší první polovina je jen stokrát viděné sterilní a nefunkční klišé o tom, jak parta hrdinů uvízne v chatě v lesích / kolumbijském domu hrůzy. Jakmile se ale rozdají karty a začne se něco dít, tak film docela baví. Nad vodou ho drží ok technická stránka, kvalitní gore a hlavně zábavný nápad, že tělo posedlé démonem nemožno zabít, protože potom by posedl vás. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CO ŘÍKÁ?“ … ,,ŽE VŠICHNI ZEMŘEME!“... /// Když se partička kokůtků vykokotí v lese a narazí (čirou náhodou) na starej barák, není čas starat se vo kraviny. A tak nikoho nesere, že je ten domácí nějakej divnej. Po půlhoďce začne takový to bloumání po domě, hledání pravdy a čekání na smrt. Tyhle fáze mám rád. Když se nic neděje, zvuk se snaží udržet smysly v napětí a ani mě nevadí, že ten EVIL je trochu jednoduchej. Ke štěstí stačí, že dokáže zničit všechno, co může mít člověk rád. (Fotbal? Dobrá, tak všechno ne…) Tož takový to je hororový drama. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na návštěvě se nezajímám o kecy hostitele. Dělám si co chci. 2.) Líbilo by se mi hrát na Peška co chodí okolo, i kdyby to měl bejt samotnej ďábel! 3.) Thx za titule ,,Viny95501“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zchátralý barák, kletba, démon.. Připomíná vám to něco ? Zpočátku to vypadá jako bratříček filmů Case 39 či Orphan, ale všímavý divák časem zjistí, že The Damned má daleko blíže k Evil Dead svým lookem i pojetím. Za mě tedy slušně atmosférická démonická jízda podpořena slušným 5 miliónovým rozpočtem, kde nechybí i slušné gore. Ke konci jsem téměř nedýchal, takže 4* s radostí přihodím, vzhledem k letošní bídě. 70% PS: Druury by měl přestat koukat na horory a sledovat raději dramata. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hrdinové se v hororech snad nikdy nepoučí. Do sklepů se zkrátka neleze! Bohužel, zakázaný ovoce nejlíp chutná, že? A tak jednou zapnou magnetofon, podruhý čtou z Knihy mrtvých, jindy odtamtud vysvobodí podezřelýho haranta. Pokaždý to však vede k masakru. Vědět, že se nacházim v komedii, nakopu tu holku do koulí. Vědět, že jsem v pornu, tak do toho sklepa samozřejmě nakouknu, protože by se v něm s velkou pravděpodobností schovávaly Sydnee Steele nebo Kayden Kross, jež by mi za osvobození určitě rády poděkovaly. Jenže pokud se nacházim v hororu, do sklepa ani nevkročim a z baráku zdrhám jako namydlenej blesk. Takže díky bohu, že máme šikovný scenáristy, kteří vědí, jak takovou bandu lidí dostat do rozpadlý haciendy, a tam je postupně likvidovat nadpřirozeným zlem. Bez nich by tenhle svět byl hrozná nuda! ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Rodinné stretko mladého ocina s podobne mladou dcérenkou v Bogote nedopadne práve najlepšie, po tom ako sa počas povodní vydajú nepríliš bezpečnou cestou. Stačí malá autonehoda a už sú aj so svojimi známymi v prdeli, prosiac o pomoc a úkryt miestneho starého páprdu. Ten privolí, no onedlho to aj oľutuje, keďže mu objavia dievča zavreté v pivnici. Ako však už dovtedajšia neistá atmosféra vo vzduchu naznačuje, báť sa treba skôr jej než jeho. Victor Garcia je slušný hororový remeselník, ktorý ukazuje, že vie pracovať nielen s filmovými pokračovaniami (aj keď za Hellraisera sa hádam hanbí). V tomto prípade ukuchtil rýdzu hororovú žánrovku, ktorá fanúšika nemá čím uraziť, aj keď takmer všetko s čím pracuje je už dávno videné a prepraté klišé. Vadí to? Nie. Funguje to? Áno. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

David prichádza spolu s družkou a dcérou na krátku dovolenku do Kolumbie. V tamojšom malom mestečku by veľmi rád navštívil svoju sestru Ginu. Nakoľko počas cesty do jej domu, aj spolu s pár priateľmi havarujú, rozhodnú sa požiadať o pomoc staršieho pána, prebývajúceho v neďalekom spustošenom hotely. Felippe však nie je len tak obyčajným správcom opustenej vily. V suteréne domu je uväznená duša samotného ... Nie zlý, ale ani nijak extra výnimočný hororový snímok, ktorý sa bohužial až príliš spolieha na otrepaný príbeh, či mimo záver, nie veľmi strhujúcu atmosféru. Nemôžem tvrdiť, že by ma "The Damned" nebavil, no 2-3 gore scénky na ktoré divák musí čakať až do samotného konca, pár záberov na pekné masky, mi príde proste málo. Sľuboval som si od tohto hororu viac - 55 %. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrná podívaná o bubákovi, která se vizuálně zhlédla v asijské produkce, Evil Dead, Vymítači ďábla a rozličných bubufilmech posledních let. Nevadilo by mi to tolik, jako že postavy jsou krajně nesympatické, a tak si celou dobu přejete, aby zhebly do jedné. Záběry starého domu jsou velmi působivé, což ke spokojenosti nestačí. Hovadské chování postav (jet zakázanou cestou, přes zákaz se toulat po domě, bezhlavě se pokusit odhalit tajemství...) je sice pochopitelné - o čem by pak film byl - jenže s kým se pak má divák ztotožnit, o koho se bát? Správně, o nikoho. Z pohledu balady vina-trest je splněno. Jestli ale tenhle typ filmu přesvědčí diváka o jisté zodpovědnosti v určitých situacích, pochybuji. Není mrazivá atmosféra ani řádný masomlejn...cesta snímku vede kdesi uprostřed...2,5* ()

juta 

všechny recenze uživatele

Možný spoiler! Očekával jsem další průměrný horor s démonem v hlavní roli, ale po velmi dlouhé době jsem viděl film, ve kterém nebyl žádný démon, ale zlá čarodějnice, které vůbec nevadí, že jí někdo zabije, protože velmi snadno vstoupí do člověka, který její současnou tělesnou schránku usmrtí. Takové milé osvěžení po všech těch démonech, se kterými se roztrhl pytel. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Podle komentářů hodně lidí očekává pořád originální a originální horor, ale v této době už se originalita těžko hledá a není to jen o hororech. Já jsem s tímto nenápadným hororem mile překvapen, atmosféra není z nejhorších a musím pochválit slušné gore. Není nad to vidět po delší odmlce povedené béčko, které se lehce přehoupne přes průměr a i za to můžeme být rádi. Jak už je mnohokrát psáno, nic originálního nenajdeme, ale za to slušně zvládnutý horor ano.. 7/10 = 75% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

No hádá se to ve mně. Parádní úvod filmu, ve kterém si hodí hlavní roli špica hacienda s překvápkem stylu slovenského Zla, vystřídá dost zběsilé padání hlav, které mi bohužel přišlo až over the top na to, jak polopaticky bylo dost brzo odhaleno, která bije. Pak už všechno dění zastínila vysoká míra předvídatelnosti, což v kombinaci s prkenným hraním některých jedinců tlačí moje hodnocení nemilosrdně dolů. Škoda, Víctor García už toho má za sebou dost, takže tohle mohlo rozhodně dopanout lépe, i když průser to rozhodně není. Takže za mě průměr. 65% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nie zlý, ale ani ničím výnimočný snímok, ladený do mysteriózno-hororovej roviny. Zo začiatku hrozná nuda, ale od havárie auta sa veci podstatne zlepšia a dejová linka začne celkom baviť. To najlepšie na snímku je však postupné budovanie atmosféry, síce nejde o nič extra ani keď sa vo filme dostaneme na maximum, ale takáto gradácia napätia celkom poteší. Masky s kamerou tiež neboli najhoršie a našlo sa tu aj pár slušných gore efektov. U mňa preto spokojnosť, film nepovažujem za stratený čas. 60/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jak Victor García natočil horor za pár hadrů a divák měl z něho noční můry. Režisér vrátil do hry zapomenutého herce Petera Facinelliho, kterého si nikdo nedovede představit v nákladném bijáku, ač mu kritici kdysi předpovídali zářnou kariéru. A kde nám kluk skončil? Ve zchátralém hotelu na kolumbijském venkově, kde chce svoje blízké vyrvat ze spárů mocné čarodějnice a její dávné kletby. On i hrstka neokoukaných herců si vedli dobře. Dovedu si představit, kdyby do filmu někdo nalil o hrst dolarů navíc, jak by asi se vylepšila triková stránka filmu, která prostě mazec nenadělá. Sekvence, kdy se čarodějnice převtěluje do jiného těla, jsou oproštěné od patřičné působivosti, kterou jsem postrádal. Masky určitě také neobdrží žádný velký obdiv, ale režie chytla "šlapavku", což je dobrá známka toho, že film i diváka Lojzu čapne a nepustí. A ještě mu pořádně zabrnká na nervy, které už má i tak napnuté jak struny na Haberově kytaře, ze zprávy, že Babiš a spol. zdraží pivo. Takže na tradiční pivko natočené do džbánu v hospůdce si nechá zajít chuť. Pivní odér ve džbánu mezitím vystřídala vůně ze zvadlých řezaných květin, které dostala otylá manželka Otýlie v naději, že se brzy převtělí zase v tu hezkou a šlank paní, kterou si kdysi bral a která už konečně ze sebe shodí teplákovku sešitou z třiceti odpadkových pytlů. A takový lahodný mok z pugétu květin není jistě k zahození, když není na pivo, že. No co, režisér neměl finance na kvalitní technickou stránku, divák Lojza nemá na chmelový mok k filmu. Film nemá super naspídovaný rozjezd. Dokonce to vypadá, že García byl přítomen na place až teprve tehdy, co se film dostal do své zběsilé fáze, na kterou už pomocný režisér nestačil, avšak divák si počkal a uvítal ji. S filmem se v globálu nudit nebudete. Nejdříve je příběh vydatně zahlcen tajemnem okolo na svobodu puštěné a zanedbané holčičky, divák tuší, z jaké strany přijde úder, přesto je vývoj docela zajímavý, ne úplně předem jasný. Horor postupně dostane dynamický spád a baví, ale přesto mně to nedalo a vzal jsem si scenáristu i režiséra stranou, aby se mně přiznali, že se zřetelně inspirovali Raimiho Evil Dead. Jo, nepřiznali se, ale stačí se podívat na Tchyni Štikovou a je vám jasné, že ta čarodějnice pláchla z fikce do reality (show). A už se stačila i převtělit. 70% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Vo veľkej produkcii typu Sinister, sme sa mohli dočkať kvalitného strašidelného hororu o čarodejnici, ktorú nejde zabiť. To by ju ale nemohol režírovať amatér, čo aj z tej hellraiserovskej série, dokázal natočiť presne ten najväčší shit. A nemohol by mať k dispozícii rozpočet 6 euro a nemohol by tam obsadiť nudných televíznych hercov. Skrátka a dobre, keby ten námet dostal na starosť niekto iný, bolo by to fajn. Takto sterilných 65%, aj to zo slabosti pre subžáner ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Alah damm it! Co taky čekat od režiséra, který zprznil skvělá Zrcadla a natočil ještě nějaký tragikomický tv film o zamrzlé příšeře a dojebal sérii Hellraiser tak mocně, že už v tom nechtěl hrát ani Doug Bradley.Film námětem vykrádá úplně všechna žánrová klišé, ale ty dobrá, tudíž bych to byl ochoten odpustit, kdyby to bylo natočeno zručně, jenže García je prostě špatný režisér.Námět je mix Raimiho Smrtelného Zla a starého sci-fíčka Hidden.Plus další horory smrsknuté do jedné velké, neumětelské kuličky sraček.Garcíovi se nabízel tak obrovský, ale obrovský potenciál a on to všechno zazdí.Atmosféru nehledejte, režisér s ní neumí pracovat, nedokáže z těch skvělých lokalit ani slušných herců vyždímat kousek napětí, největší eso, které má v rukávu a to děsivou holčičku Annu Marii nechá z plátna zmizet po pěti minutách!Po pěti minutách! Kreténe!V tu chvíli i ten malý kousek napětí je v tahu.Démon má skvělé proměny, CGI proměny očí a obličeje jsou minimalistické, ale výborné.Bohužel, opět s nimi neumí vůbec García pracovat.Potom, kdy malý náznak atmosféry umře po deseti minutách, už jde dénom hupky dupky od herce k herci, vraždy jsou o ničem a celkově to prostě nemůže zaujmout vůbec ničím, kromě dvou sexy koziček tý snědý prcinky.Irituje mě, jací ubožáci mají právo a tu výsostnou možnost točit filmy.Naprosto vážně tvrdím, že mít stejný rozpočet, lokace a herce já, upravím scénář a natočím to 10x lépe, aby ta klišé, kterých je film narvaný od mrdky k hovnům byla děsivá a vytvořila super strašidelnou jednohubku.Momentky to mělo, to nic nemění na tom, jak znechuceni budete, pokud aspoň trochu rozumíte filmům až si uvědomíte, co všechno má García na plátně a jak trestuhodně a diletantsky s tím nakládá.35%. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Skoro jsem i v pokušení dát 5*, protože mi to fakt sedlo, lijavec, tajemný barák, zvědaví návštěvníci, kteří si dělají, co chtějí (a pak ať si prostě následky nesou sami).. trochu mi to připomnělo V temném lese, ale zdejší zamčená princezna je trošku od rány, trošku hodně víc.. Pak se na jednotlivé účastníky zájezdu dozvíte samé pěkné věci, každý má nějaké své tajemství, které se provalí, než dotyčný natáhne brka. Že by spoiler? Ale jděte, o to v tomhle hororu jde, že se počty rapidně snižují, až se.. sníží ;-). ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Ach jo, pořád to samé. Barák, divná minulost, nevítaný host, duchově a další anomálie. Tento rok je toho dost a už mi to začíná lézt krkem. Ikdyž je tento film spíše tím lepším co nás letos potkalo, určitě jsem ho nějak nehltal a za dva dny si na něj ani nevzpomenu. Co se týče samotného snímku, má kvalitní atmosféru, slušnou porci gore(což jsem se divil) a to je vše. Film má docela dobré tempo a tak utíká rychle, ale jinak čistý průměr, který nenábízí nic, co bychom už dáááááávno neviděli. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Rozhodně spokojenost, The Damned sice možná není hororem, který by jednoho přilepil ke křeslu, ale svojí atmošku to fakt že má, celej film hustě prší, sem tam nějakej ten hrom, krásnej velkej barák kdesi v kopcích drogového, ehm totiž kávového ráje a jedna očividně nas... naštvaná bosorka. Palec hore za fajn herecké obsazení, povedené gore i bubu efekty. A díky Nivenxovi- pořád jsem přemýšlel, co mi Damned připomíná a ono fakt jo, ten Evil Dead je z toho vopravdu cítit :-) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že zápletka je trochu obšlehnutá z Fallen, tenhle duchařský horror se mi hodně líbil. Někdy mi stačí k divácké spokojenosti málo, záleží na náladě. A tohle mi skvěle sedlo. Dobře vystavěný příběh, pochmurná atmosféra, nemilosrdný děj bez soucitu s postavami, neznámí ale nezávadní herci, plus něco španělštiny a kolumbijských exteriérů... no vlastně spíš interiérů. Kdybych občas nešmejdil po ČSFD, tenhle povedený oddecháč by mě nejspíš úplně minul. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vůbec to nebylo zlé. Divák sice musí přečkat tu úvodní nudnou dvacetiminutovku, během které se musí seznámit se všemi postavami a absolovovat povinnou cestu na místo strašení, která je pochopitelně doprovázena nějakou tou nehodou, ale když se všichni usadí na svá místa, začne solidní zábava. Bubák, který je vypuštěn ze sklepa si neláme s ničím hlavu a začína takřka hned po osvobození. Jenom je škoda, že García neumí pracovat s napětím, protože atmosféra se docela povedla a vyloženě si řikala o nějaké to nadskočení nebo husí kůži. Ale i tak se to dalo. Hlavně se mi líbil ten nápad s nemožností se zlého ježistrašidla zbavit. Herecky to bylo také ok. Sophia Myles mě nezklame asi nikdy a překvapil i tvajlajtovský ksicht Fascinelli. Tak příště to třeba bude od Garcíi ještě lepší. Každopádně je to od něj zatím nejzáživnější film. 65% ()

Reklama

Reklama