Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oblíbený temný hrdina Hellboy se vrací na plátna kin s plnou parádou. Pod hlavičkou ÚPVO (Úřadu paranormálního výzkumu a obrany) se vydává do Londýna, kde se probrala ze záhrobí obávaná čarodějnice Nimue. Hellboy musí "Královně krve" zabránit, aby seslala na svět lidí smrtící morovou ránu. Ta však potřebuje nejprve nabrat síly poté, co ji v dávných dobách zabil samotný král Artuš a její rozčtvrcené tělo ukryl napříč celou Anglií. Rohatý cynik má naštěstí k ruce svého nevlastního otce, profesora Trevora Bruttenholma, a kamarádku Alice, mimořádně nadané médium. Spolu s nimi odhalí šokující pravdu o svém původu i poslání. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (629)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Nový Hellboy jde proti proudu současných uhlazených a dokonale vysoustružených komiksových spektáklů na motivy komiksů z dílny Marvelu i DC. Hellboy je čistokrevná řežba, která svůj R-kový rating ždímá do mrtě. Fanoušci komiksové předlohy od Mikea Mignoly budou zřejmě plesat nadšením, protože takto věrná adaptace předlohy už tu dlouho nebyla - možná Deadpool, ale to je opět z jiného ranku. Jsem nesmírně zvědavý, jak si "Rohatej" povede v kinech, protože diváci si už dnes pod pojmem "komiksový film" představí něco úplně jiného. Ale pevně doufám, že si na svůj skromný rozpočet vydělá, a studio bude mít možnost rozjet své vedlejší syrovější a "béčkové" univerzum, které je v dnešní době přesycené megalomanskými blockbustery (ač stále většinou zábavnými) tolik potřeba. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nechat padesátimilionový velkofilm napsat celovečerně debutujícím scenáristou a předpokládat, že to pak bude v režii béčkařského řezníka z Anglie „nějak“ fungovat, je opravdu ignorantská kalkulace a dobře producentům tak, že film propadl. Ač zde zřejmě byly snahy se fanouškům komiksové předlohy zavděčit, Cosbyho scénář pro dvouhodinový film absolutně nefunguje a působí jako přeplácaný a nesoudržný paskvil, kde ploché postavy mezi sebou nemají pražádnou chemii, nejsou z nich cítit žádné emoce, ba i jejich motivace ve všem je naprosto mělká nebo rovnou zcela nahodilá. Hellboy působí jako počítačová hra, kde skáčete z lokace na lokaci, abyste pokaždé dostali klíč, který vás posune někam dál v povrchním (a zdánlivě nepotřebném) ději. A k tomu hromada, ale opravdu nechutně velká hromada digitálního bordelu. Ale když dám stranou i ta nejzákladnější očekávání, co od každého filmového média mám (jinými slovy vypnu mozek), zkrátka mě to jako diváka absolutně nebavilo. Já vlastně po těch dvou hodinách nepřišel na to, čím mě tenhle otřesný neúspěch měl zaujmout. ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

Už když jsem odcházel z CSFD projekce tak mi bylo jasné, že jsem viděl film, který rozhodně nebude sedět každému. Film kterém se vůbec nepovedla humorná stránka, ale naproti tomu film který je dokonalý v mnoha scénách a až si mnozí diváci pustí film znovu, myslím že díky tomu půjdou s hodnocením výše. Další ze slabších věcí je hudba, tak nějak jsem ji nezaznamenal. Naproti tomu pozitivní věc je vyprávění příběhu a to že z Hellboye udělali potomka krále Artuše navíc tímto způsobem by se mohlo v budoucnu stát legendární. Takže za mě veskrze pozitivní filmový počin. A s výhradami dávám 4* a nějakých 74% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Šílená R-ková (bravo) heavy metal splácanina není o nic hloupější, než takový týmovky MCU, na který už já osobně nemám další staminu. Hellboy 2019 sice propadák, upadne v zapomnění, ale zároveň ryzí vypínací zábava i pro “normální” dospělý - styl ber nebo si nas*r. (+ extra bod za hnusnou Babu Yagu) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Bližší předloze sice je, ale dobrou adaptací přesto není. Když se smíchá několik zápletek z komiksů dohromady, nevzniká automaticky film pro fanoušky a dal bych cokoli za to, abych místo přeplácaného výsledku viděl raději plánovaný závěr Del Torovy trilogie. V Marshallově režii je sice Rudoch správně nahláškovaný floutek ve světě krve, zrad a nekončícího boje, ale bezbřehá nebo záměrná béčkovost není v tomto případě předností, ale bolestivým závažím. Od samého úvodu najede scénář na kolej nutné zkratkovitosti, podtrhne si tak nohy hned na začátku, kdy rozjede tři příběhy najednou a až do konce se z nelichotivé výchozí pozice nedokáže zcela vymotat. Škoda podivně umělých masek a místy bizarních triků, které nejednou zachází na hranici směšnosti. A v neposlední řadě je trestuhodná ona čím dál častěji viděná póza, kdy se rating musí využít nejen v krvi, ale za každou cenu i v nadávkách. Ve druhé polovině už to působí natolik dětinsky, že jsem se musel téměř ošklíbat, jakkoli jsem vždy pro drzé podrývání přepjaté atmosféry. Z výsledné slepé uličky je mi smutno, protože právě Hellboy mohl a měl být ukázkou toho, jak se dá vést cesta o něco menších adaptací slavných komiksů a místo toho zavírá dveře před spoustou potenciálních zázraků. ()

Galerie (180)

Zajímavosti (23)

  • Natáčelo se od 12. září do 23. prosince 2017 v Anglii a Bulharsku. (Varan)
  • Mike Mignola se v komiksové předloze často inspiruje v slovanském folklóru a tak není překvapivé, že v Hellboy universe figurují i Baba Jaga či věčný padouch Kostěj Nesmrtelný. (3T)
  • Finální akční sekvence na Sibiři je doprovázená skladbou „Kickstart My Heart“ od Mötley Crüe, o kterých ve stejném roce vznikl životopisný film The Dirt. (ArsenalEagle)

Související novinky

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

19.02.2023

Po posledním Hellboyovi z roku 2019 od režiséra Neila Marshalla (epizody Hry o trůny) to vypadalo, že se rudý ďábel z pera Mikea Mignoly na pár let zase uklidí někam stranou. Snímek totiž narazil u… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Nový Hellboy je oficiálně fiasko

Nový Hellboy je oficiálně fiasko

24.05.2019

Reboot Hellboye od režiséra Neila Marshalla (Centurion, Hra o trůny) byl po pěti týdnech definitivně stažen z kin. Snímek za tu dobu utržil 21,9 milionů dolarů na domácím trhu a jen necelých 40… (více)

Hellboy v kinech zklamal

Hellboy v kinech zklamal

15.04.2019

Společná snaha studií Lionsgate a Millennium vrátit do kin komiksového Hellboye s novou tváří a v novém, předloze věrnějším pojetí, tragicky nevyšla. Snímek obdržel v diváckém hodnocení CinemaScore… (více)

Reklama

Reklama