Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oblíbený temný hrdina Hellboy se vrací na plátna kin s plnou parádou. Pod hlavičkou ÚPVO (Úřadu paranormálního výzkumu a obrany) se vydává do Londýna, kde se probrala ze záhrobí obávaná čarodějnice Nimue. Hellboy musí "Královně krve" zabránit, aby seslala na svět lidí smrtící morovou ránu. Ta však potřebuje nejprve nabrat síly poté, co ji v dávných dobách zabil samotný král Artuš a její rozčtvrcené tělo ukryl napříč celou Anglií. Rohatý cynik má naštěstí k ruce svého nevlastního otce, profesora Trevora Bruttenholma, a kamarádku Alice, mimořádně nadané médium. Spolu s nimi odhalí šokující pravdu o svém původu i poslání. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (629)

lamps 

všechny recenze uživatele

Jako již tradičně musím upřímně obdivovat Marshallův vizuální drajv a odvahu jít vlastní cestou, ale scénář má jeho Pekelník bohužel tak slabý a chaotický, že film jako celek zkrátka obdivovat nemohu (a to jsem mu fandil i navzdory mlhavé kampani a tragickým ohlasům). Rychlý střih a hromadné dějové výpůstky sice určují ohromnou dynamiku vyprávění, ale zároveň nešťastně posilují epizodičnost a neuspořádanost syžetu, jenž nemá silný přesahující deadline a k důležitým zvratům dospívá víceméně náhodou. Celkem to uteče, Harbour si to dává, Milla s výstřihem vypadá až překvapivě dobře a některé scény představují high-speed guilty pleasure, ale ten film absolutně nerezonuje, neumí zapojit diváka do děje a eRkový rating těží často hrozně dětinsky a samoúčelně. V budoucnu možná docením více, zatím převažuje bída a šeď. 50% ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Temnej, krvavej a vtipnej komiksovej nářez, kterej rozhodně nenudí a odsýpá přesně tak, jak by měl. Nějaký hlubší vztahy k postavám, jako tomu bylo v případě Del Torovo duologie, si sice vybudovat lze jen těžko (možná tak k ústřední postavě, která je v podání Harboura prostě skvělá), ale o to víc oddechově to na mě působilo. Chvilkovej digitální bordel se sice objevil, ale stejně tak i skvělý masky a fakt skvělej design některých oblud (hell závěr a slepičí chaloupka mrk mrk), takže se to rozhodně vyvážilo. Ambivalentní pocity mám z hudby, která mi chvilkama přišla dobrá a chvilkama divná a mnohdy nebylo poznat, jestli se jedná o hudbu nebo filmový zvuky. Za sebe můžu říct, že bych velice, velice rád viděl další díl, ikdyž vím, že se to nejspíš nikdy nestane. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Kdyby si film na nic nehrál a prezentoval se od začátku jako televizní B-čko, kterým bezesporu je, tak dejme tomu. Jelikož se ale bere vážně (jak a proč k tomu došlo?!?), je nejnovější počin Neila Marshalla (ne)skutečné peklo. David Harbour postrádá Ronův šmrnc, 99 % postav je na place úplně k ničemu, výprava tragická, plynulost příběhu připomíná pohyb blechy. Efekty nás vracejí zpátky do dob seriálového "Herculla", vtipy jsou křečovité, emoce neexistují a české titulky jsou prasárna největšího kalibru. Pořád málo? *SPOILER* Po centru kamerami prošpikovaného Londýna chodí cca. 24 hodin nasraná čarodějnice, která šíří mor a svolává všemožné démony, a přesto se najdou týpci, kteří si vykračují s kufříkem přes ulici a jsou strašně překvapení, že skončí jako kotníkový náramek jednoho z výše zmiňovaných démonů. (A podobnými face-palm scénami je film doslova posetý.) *KONEC SPOILERU* Co se týče odvážného R-kového ratingu, tak ano, ze začátku funguje, ale postupem času je hektolitrů krve a kusů těl tolik, že úplně čekáte, kdy začnou postavám padat hlavy i při nešikovném šlápnutí... Nový "Hellboy" je film do televize, ne do kina, takže 2* a to jsem na jedno oko slepá a na druhé nevidím. (Tímto zdravím Babu Jagu a případný sequell, který, jak upřímně doufám, nikdy nevznikne.) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pekelně nekorektní reboot. Nový realizační tým dvě hodiny jede v přidrzlém a odvážném "dirty" stylu a navrch přidává obří porci gore, na blockbuster dost nezvyklé ražení. Neil Marshall se s tím vůbec nemaže. Na diváka se valí kanibalistické choutky Baby Jagy, oběti apokalypsy roztržené vejpůl, nejrůznější tělesné partie co chvíli končící v divákově klíně. Prostě to dává zapomenout na del Torovo nudná a uhlazená dvě předchozí zpracování. A rozhodně se mně ani nezastesklo po Ronu Perlmanovi, neb jeho nástupce David Harbour byl o poznání cool Hellboy, hláškoval ostošest a hned jsme si potykali. Dějově to sází na sexy středověkou čarodějnici Nimue, kterou obstarala s přibývajícím věkem stále mrdóznější Milla Jovovich, co vstala z mrtvých a která co chvíli hrozí apokalypsou. Její prasečí pobočník je také neméně zajímavý a zábavný. V kostce se ve filmu objeví i to, co bych nečekal, třeba obři, překvapivě ale nedojde na žádnou sexuální scénu, což je při výskytu Penelope Mitchell docela škoda. Dynamické (přec)hody budou vyhovovat divákům, kteří si na (c)hutné zápletky moc nepotrpí a ze všeho nejvíc vítají, když se pořád něco (dostatečně bláznivého) děje. Tenhle Hellboy by se hravě skamarádil s Deadpoolem. A i když se film nijak nerochní v popkulturních odkazech, stejně jako Deadpool bortí zaběhané stereotypy blockbusterů, což je naprosto osvěžující. Na svůj poměrně skromný rozpočet (50 mil.) je film napumpovaný efekty, natočenými na solidní technické úrovni. A můžu jen litovat, že filmu se nedostalo většího komerčního úspěchu. Hellboy už se tím (komerčním) pádem hned tak nevrátí, aby nakopal schematicky konzervativním blockbusterům zadky. Deadpool bude na to opět sám. 10/10 ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Harbour fantastický, R-kové gore šťavnaté a tam to končí. Žiaľ. Keď začali vyliezať démoni a chrúmať civilistov, tak som si priadol blahom, že finaly teraz to konečne začne a... Takto. Comix, ktorý nemá luxusného záporáka a hlavne (!) finále nemá absolútne šancu. Pocitovo 5 hodnový epos zosekaný na 100 minút žvástov a dilém, a 20 minút akcie. 50% ()

Galerie (180)

Zajímavosti (23)

  • Ve scéně, kdy Hellboy (David Harbour) bojuje se třemi obry, si lze všimnout, že jeho kamenná ruka je na levé ruce místo na pravé, a posléze se zase ruce přehodí. Jedná se o scénu, kdy se snaží vyhnout útoku sekerou a udělá kotrmelec, po kterém vytrhne strom ze země. (Habansz)
  • Autor komiksů Mike Mignola se na tomto filmu posílel daleko více než na těch dřívějších od Guillerma del Tora. Podle jeho slov bylo v plánu snížit veškeré superhrdinství na minimum a ponechat film temněji orientovaný, a tím pádem věrnější předloze. (NiWi)
  • Na rozdíl od Hellboy (2004), kde Hellboye Ú.P.V.O. tají, v tomto filmu o něm ví celý svět. Také je o něco starší a zkušenější. (3T)

Související novinky

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

19.02.2023

Po posledním Hellboyovi z roku 2019 od režiséra Neila Marshalla (epizody Hry o trůny) to vypadalo, že se rudý ďábel z pera Mikea Mignoly na pár let zase uklidí někam stranou. Snímek totiž narazil u… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Nový Hellboy je oficiálně fiasko

Nový Hellboy je oficiálně fiasko

24.05.2019

Reboot Hellboye od režiséra Neila Marshalla (Centurion, Hra o trůny) byl po pěti týdnech definitivně stažen z kin. Snímek za tu dobu utržil 21,9 milionů dolarů na domácím trhu a jen necelých 40… (více)

Hellboy v kinech zklamal

Hellboy v kinech zklamal

15.04.2019

Společná snaha studií Lionsgate a Millennium vrátit do kin komiksového Hellboye s novou tváří a v novém, předloze věrnějším pojetí, tragicky nevyšla. Snímek obdržel v diváckém hodnocení CinemaScore… (více)

Reklama

Reklama