Reklama

Reklama

Dřív než půjdu spát

  • USA Before I Go to Sleep (více)
Trailer 2
Drama / Mysteriózní / Thriller / Psychologický
Velká Británie / USA / Francie / Švédsko, 2014, 88 min

Christine při nehodě před několika lety utrpěla poškození mozku, při kterém se jí během noci pokaždé vymaže paměť. A každé ráno musí znovu a znovu zjišťovat, kým je, co v životě prožila, koho miluje a s kým žije. Její manžel Ben jí denodenně trpělivě pomáhá za pomoci fotoalb a vyprávění. Druhým Christininým průvodcem v mlhách její vlastní minulosti je psychiatr Edmund Nash (Mark Strong), s jehož pomocí si hrdinka vede videodeník. A ten jí jejím vlastním hlasem jednoho dne varuje: „Nevěř nikomu!" Deníkový záznam spustí sérii událostí, které mají strašlivé následky. Christine začíná pochybovat o všech, kteří se zdáli jí pomáhat. Otázky, kdo ve skutečnosti Christine je, co se skrývá v její minulosti a co způsobilo její poruchu, přinesou šokující odpovědi. Christine zjišťuje, že pravdu je lepší někdy zapomenout. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (301)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

"Dříve než jde Nikča spát, Nikča spát, Nikča spát, Colin si s ní hraje rád, hraje rád, hraje rád. Udělá z ní chuděru, chuděru, chuděru, to všechno pro nevěru, jen pro nevěru." Atmosféra by se dala krájet od začátku do konce, Nikča zase řezat od vidim do nevidim, Colin byl se svou šišlavou aristokratickou britskou mluvou dobrej i v neobvyklé roli, ale náboj vystřelený rejžou jakoby zpomalily sedačky přede mnou a moje srdce tak zůstalo ledově klidné. (Wellington, NZ) ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si myslela, že je to nějaký remake na motivy 50x a stále poprvé, ale ve smutné verzi. To jsem se ale spletla, druhá polovina už tak krátkého filmu začala být čím dál tím víc zajímavější a napínavější a zamotanější. Chvíli jsem dokonce ani já nevěděla, kde je pravda. Hodně dobrá podívaná! ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Sandlerovka 50 First Dates natocena ako psychologicky thriller? Preco nie. Celkom to funguje. Casting ustrednej trojky je super. Prvy hodina sustrediaca sa na psychologicku cast je skvela. Bavilo ma jak neustale naznacia, ze manzel je svina, aby nasledne nejak logicky vysvetlili, ze nie je. Bohuzial vo chvili, ked sa naplno ozve trhillerova cas v poslednej tretine, tak je to podstatne slabsie. Proste take milionkrat otrepane klišé. A totalny happyend mi pripadal uz doslova trapny. Strasne ma stve, ked sa zo zaciatku kvalitny film postupom stopaze totalne zhovadi a klesne na uplne kvalitativne dno. Ale vdaka kvalitnej prvej hodine to odporucam a davam tomu solidne 3*. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Trochu škoda, ale ne tragédie. I během devadesáti minut dokážete začít nudu - například když se setkávala s Claire na lavičce, už jsem si říkal, že by to mohlo končit. A jestli to v tu chvíli byla tak polovina...? Všichni zahráli dobře, ale to "budování napětí", každou chvíli svým způsobem zvrat v tom, komu věřit a komu ne, a do toho občasné zbytečné lekačky (zbytečné ne, měly probudit usínající diváky) mě začínaly nudit a po dni v práci jsem si nejednou zívnul. Přesto tomu čisté ** dát nemůžu - nemá to špatný námět a nápad, nevypadá to vizuálně vůbec špatně a herci jsou dobří, ale divákovu pozornost dokáže udržet jen tak první a třetí třetina filmu - prostředek není nedůležitý nebo nezajímavý, ale poměrně nudně zpracovaný. A kdyby se autoři drželi jednoho pořádného dějového zvratu, udělali by lépe. ~~~ SPOILERY!!! PS: Když věděl, že si nic nepamatuje, proč jí rovnou netvrdil, že jako MIke je její manžel a že měli syna...? Proč si prostě nevymyslel svůj příběh úplně jiný? To čekal, že si začne vzpomínat? To je ale celé v ostrém kontrastu s jeho hotelovým "Už mě to nebaví". - Nebo když kamarádka na telefonu zjistí, že Cristy žije s někým, kdo se za Bena vydává, byla poměrně klidná, já už bych asi volal policii, číslo telefonu na síti by měli. - A když mu ona vykdákala, že si všechno nahrává a že má doktora, proč nějak nezatrhl telefon (domácí) a foťák nesbalil, vždyť by si nic nepamatovala... Moc otázek, kterými se raději nebudu zabývat, jinak to hodnocení ještě srazím. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Úvod nás vťahuje vďaka zaujímavej mysterióznej premise priamo do deja a my sme napätí, ako to bude pokračovať ďalej. Pokračuje to tak nejak podľa očakávaní, len začína byť zrejmé, že divák musí byť stále viac a viac pred Christine, aby z filmu niečo mal. No a ono aby to nevyzeralo ako úplný bordel, tak začnete mať dojem, že aj ona si pamätá na včerajšie a predvčerajšie veci, pričom základ zápletky spočíva v tom, že to nedokáže. Logiku to teda nakoniec nedáva, tvorcovia sa ale mohli blysnúť nejakým poriadne cynickým záverom, ale na to nenašli odvahu. Alebo možno našli, ale štúdio bolo proti. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • V románe si Christine (Nicole Kidman) robí zápisky do denníka, zatiaľ čo vo filme si ich natáča na kameru. (Arsenal83)
  • Natáčelo se od 20. května 2013 do 9. února 2014 v Anglii (Londýn a farmářská rezervace v Oxfordshire). (Varan)

Reklama

Reklama