Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Angelika je proti své vůli provdána za bohatého toulouského hraběte Joffreye de Peyrac, který je nejen o dvanáct let starší než ona, ale má také pověst čaroděje. Svým šarmem a inteligencí si brzy získá Angeličino srdce a zdá se, že jejich šťastný život nemůže nic ohrozit. Jednoho dne je ale Peyrac uvržen do Bastily a upálen na hranici za údajné čarodějnictví. Angelika se uchýlí s dětmi na Dvůr zázraků a s pomocí banditů plánuje pomstu všem, kteří změnili její pohádku ve zlý sen. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (190)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Taková televizní divně urychleně sestříhané historické romantické drámo - limonáda. Než film je to spíše přetažený úvodní film k nějakému seriálu na Hallmarku :) Smysl to moc nedává, ale je vidět, že do toho někdo lil peníze, akorát si nepohlídal, co z nich vzejde. Takže to nevypadá vůbec špatně, ale celé se to tak sestříhávalo, že z toho vznikla jakási břečka. Pokračování, které by si autoři zřejmě asi přáli (viz konec), tak zůstane jen jejich snem. Perličkou budiž jeden ze záběrů hned na začátku, kdy ještě svobodná Angelika kouká z okna a mluví k ní její komorná (asi, služka prostě) - tenhle záběr je pozpátku a to tak blbě, že střihač musel být magor, že to tam takhle pitomě nechal. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s hodnocením Františka Fuky "Celý film působí strašlivě uspěchaně, jako kdyby šlo o nějaký zkrácený sestřih a jako kdyby v každé scéně polovina záběrů a dialogů chyběla". Film je stejně dlouhý jako původní Angelika, děj je v podstatě skoro stejný, a přesto to vypadá jako kdybychom si zrychleně pustili nějaký delší seriál. Chybí tu jakékoliv emoce, postavy se objevují, řeknou dvě věty a zmizí, vše je nějaké automatické. 50% ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele

K uzoufání dlouhé a nudné, za což primárně podle mě může scénárista a režisér v jednom. Zaprvé za dialogy by si měl nafackovat, za druhé za dávkování tempa by si měl nafackovat a zatřetí za zoufale nudné vyprávění ne zas tak zajímavýho příběhu. Jsem hrdým neznalcem předlohy a ani "původní" filmovou Angeliku si moc nevybavuju (viděl jsem snad jeden film a myslím, že to rovnou byl ten poslední, když mně bylo nějakejch osm devět deset let). Měl jsem v plánu vypsat, co všechno se mi na filmu nelíbilo, až jsem nakonec po přečtení svýho komentáře došel k názoru, že bude lepší, když to obrátím, a řeknu, co se mi líbilo. Hlavní představitelka. Tečka. Peyrac je starej, starší než můj otec, kterej mě měl před čtyřicítkou, vzájemná chemie mezi ním a Angelikou je asi tak silná, jako vzájemná přitažlivost mezi mrkví a piraní. Dialogy zasloužily kompletně smazat a napsat znovu někým, kdo ví, co dialog je. Hudba je otravná, kamera nezábavná a jednotvárná, kostýmy jsou průměrné (pouze jeden dekolt je fajn, ale ten souvisí spíš s obsazením), choreografie šermířskýho souboje nudná, film by klidně mohl být bez střihu... a tak dál. Nuda, nuda, zoufalá nuda, a tak jedinou světlou stránkou podle mě je, že se povedlo najít pěknou babu, která si zasluhuje hvězdičku sama pro sebe. [DVD] je ztráta peněz. Bonusy = nula přidané hodnoty. Zajímalo by mě, kdo byl tak odvážnej, a do kina na to šel. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ne, že by měla původní Angelika nějaké kvality, které by mě jako diváka lákaly, ale pořád mi přijde nová verze naprosto zbytečná. Původní filmy vznikly v době, kdy byl žánr historických romancí populární, ale dnešní doba je přeci jen jiná a pochybuji, že má tento remake co nabídnout. Kdo má na podobný film chuť, dá si raději originál. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude propadák, což rozhodně není. Ale k čemu nová verze, je-li slabší, než ta původní? 1) Z půvabného špičkového díla žánru červené knihovny se stalo průměrné řemeslně, pravda, zručně spíchnuté dílo bez osobitosti ve stylu akčních dobrodružství, jakých vznikají stovky do roka. Jak říkají sami tvůrci: beaucoup plus rock´n´roll, plus violente, plus politique et plus moderne. Přibyl střih ve stylu videoklipů, vše je rychlé a přehledné. V didakticky vedených rozhovorech se divák vždy dopředu dozví, co se bude v nejbližších minutách dít. Zmizela romantika, pryč je tajemství. 2) Knižní předlohy jsem nečetl, srovnávám jen s pětidílnou sérií ze šedesátých let. Koment píši po zhlédnutí prvního dílu. 3) Původní Angelika je ženskost sama včetně vší naivní stylizace a čistě ženských zbraní. Její nástupkyně se chová jako sufražetka, moderní emancipovaná žena, jež je na mužích nezávislá a na této nezávislosti si zakládá. Peyrac značně zestárl a ztratil své kouzlo. Advokát Desgrez už není uhlazený a duchaplný elegán, ale zapálený bojovník za pravdu. Snad jen Sorbonne si zachoval svůj psí šarm. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Sexuálna scéna medzi Norou Arnezeder (Angélique) a Gérardom Lanvinom (Joffrey de Peyrac) bola taká intenzívna, že jej natáčanie trvalo veľmi dlho a obaja trávili mimo natáčanie aj v súkromí veľmi veľa času, aby si na seba zvykli a spoločne ju zvládli. (Arsenal83)
  • Na českém dabingu se podílel i Vladimír Brabec, který daboval i ve filmech o Angelice o 50 let dříve. (M.B)
  • Scénář snímku vznikal ve spolupráci Nadiou Goloubinoff, dcerou autorky románu Anne Goolon. (M.B)

Reklama

Reklama