Reklama

Reklama

Prokletý klaun

Trailer 1

Realitní makléř Kent si na sebe vezme starý kostým klauna, aby udělal radost synovi na narozeninové oslavě. Další den však kostým nedokáže sundat a cítí, jak k němu převlek přirůstá a on se mění. Dávný vlastník kostýmu ví, že se jedná o démona, kterého mohou  zastavit pouze setnutím hlavy. Kent se proměňuje ve strašlivého klauna, který se živí nevinnými dětmi a má chuť i na svého syna... Meg uspořádá narozeninovou oslavu pro svého sedmiletého syna Jacka, který miluje klauny. Jackův otec Kent si na sebe obleče starý kostým klauna, který najde v truhle v domě, jehož prodej právě zařizuje. Oslava se podaří, ráno však Kent nedokáže odstranit umělý nos, sundat paruku ani kostým. Kent se pokusí oblek rozříznout, ale pořeže se. Meg mu násilím sundá umělý nos i s kůží, a tak musí Kent kvůli krvácení do nemocnice. Kent si musí ostříhat a obarvit vlasy, na obličej si dát make up, aby zakryl bílou barvu, a nosit dlouhý kabát. Kent se dopátrá muže, kterému kdysi kostým patřil. Karlsson poví Kentovi, kým byl původní klaun – žil v horách, měl bílou pleť, opuchlý nos od chladu a lákal děti do jeskyně, kde je pojídal. Kent se napije čaje, usne, a když se probudí, je svázaný a Karlsson mu chce setnout hlavu, protože jedině tak se zbaví démona. Kent ho přepere, začíná cítit, že se proměňuje, a tak uteče. U skautského tábora přiláká k sobě chlapce a ukousne mu prst. Kent vypadá příšerně, má bolesti, proměňuje se ve strašlivého klauna a musí zápasit s chutí zabíjet děti. Pokusí se zastřelit, ale přežije. Kostým se stává jeho kůží. Když se pokusí spáchat další sebevraždu, zabije ozubené kolo chlapce, který vejde do pokoje, a Kent ho pak celého sní. Meg hledá Kenta ve všech domech, které prodává. Když ho najde, vezme ho zpátky domů, aby mu pomohla. Kent se nechá přivázat řetězem a Meg hodlá najít způsob, jak kostým ze svého manžela sundat. Jack poví otci, že ho kluci ve škole šikanují, a on je zabije a sní. Jejich pes sežral kousek Kentova nosu, když zaútočí na Meg, Karlsson mu setne hlavu. Kdysi si kostým oblékl, aby potěšil děti v nemocnici, a pak se ho nemohl zbavit. Zachránil ho jeho bratr, který dal démonovi pět dětí z onkologického centra, které umíraly. (TV Prima)

(více)

Recenze (247)

POMO 

všechny recenze uživatele

Konečně klaun, který s capartama nakládá, jak si zaslouží. A který alespoň v posledním stádiu proměny vypadá echt hnusně a děsivě. Jen teda škoda toho naprosto nezvládnutého balancování mezi vážným hororovým dramatem a nechtěně směšnou béčkovou ptákovinou. Ono jakoby ani nebylo že nezvládnuté, jako spíše nevědomé. Což je ještě horší. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mírně upravit scénář a mohlo to být ultimátní. Odstranit nějakou tu hlušinu,na větší ploše rozehrát a víc do hloubky rozvést závěrečná morální dilemata, ujednotit atmosféru. To mi na Clownovi vadí asi nejvíc, že kolikrát scénu od scény má úplně jinou náladu, skáče se od srandiček k depce, od tísnivého napětí k hororové zábavě. Ale přesto je to fajn. Podobně působivé monstrum tu nějaký čas nebylo, zvlášť jeho finální podoba je fakt pěkná, a na funkčnější horor s postavou klauna si aktuálně nevzpomínám. Potenciál byl ještě vyšší, ale i tak jsem spokojený. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,5miliónaTržby USA $55,007 Tržby Celosvetovo $4,379,000▐ Dosť dobrá práca na také polo Béčko. Je vidieť že režisér Jon Watts je dosť zručný a vie si obratne poradiť s príbehom, ktorý mohol byť v konečnom výsledku tuctový. Takže máme tu dobre vystavaný dej, slušne "temne" to graduje, k tomu zaujmú masky a samozrejme nechýba napätie. Tak trošku je len škoda hlavnej postavy, kde mohol byť obsadený lepší pútavejší herec a mohlo ísť hodnotenie omnoho vyššie. /60%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být krvavější. Maska dobrá, herecké výkony na úrovni, prostě O.K. Do gatěk jsem si necvrkl, ale dobrých horrorů, je jako šafránů, takže díky za každý dobrý horror. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pecka jako prase !! Čistý hororový zážitek, jaký tu nebyl roky! Okousané nehty, spocená prdel, pop corn rozházený všude po pokoji, hnědé trenky, rozkousaný kábel od noťasu a nonstop zahryznutý do zábradlí od postele, tak takhle mě už dlouho horor neznásilnil. Film se rozjíždí už od první minuty a šlape na 120% až do dech beroucího finále, kde jsem zažil ten nejodpornější pocit úzkosti z atmosféry, která film úspěšně doprovází. Je třeba také vychválit velmi originální a neokoukaný nápad a solidní Gore a masky ( Závěrečná transformace klauna a zároveň jeho hlas je až zadek svírající). Peter Stormare a mytologie točící se kolem klauna je pouze skvělou třešničkou na dortě, který už samo o sobě je velmi chutný. Dekapitace psa Vás odrovná. PS: Dalo se ještě trochu přitvrdit, co se týká Gore, ale v drtivé většině zde vítězí atmosféra,ale stejně FUCK YOU WYRMWOOD! ()

tron 

všechny recenze uživatele

S prižmúrenými očami (a okuliarmi dole) 70%. Postavy nezaujímavé, trvá to otravné dve hodiny, všetci až na hlavného (anti)hrdinu sa nedokážu zachovať svinsky (jeho žena chvíľu chce, ale rýchlo ju to prejde), neviem, či je Peter Stormare nudnejší s bradou alebo bez nej a celkom by ma zaujímala policajná správa („No, takto pán veliteľ, takto! S chalanmi som nabehol do domu a zistil som, že chlapíka posadol klaunovský kostým, vinou ktorého zjedol pár deciek.“). Pripomína to drsnejšieho Santa Clausa s Timom Allenom, čo nie je dobre. Ale musím prihodiť pár percent za originalitu (film robí s klaunmi to, čo Rare Exports so Santa Clausmi), nebojácnosť (žranie detí), nechutného klauna a gore. Najviac prekáža biedny, nelogický scenár (prečo chlapík nežiadal od lekárov odborné odstránenie kostýmu a nechal sa odradiť jednou trápnou návštevou v ambulancii? Prečo to vzal na seba Stormare? Z lásky? K cudzím ľuďom?! Prečo klaun po zožratí štyroch detí, pričom mu chýba už len piate, komplikovane vydiera manželku, aby mu doniesla piate, namiesto toho, aby odbehol do najbližšieho domu, nejaké uniesol a mal to z krku za 68 sekúnd? Atď.) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tentokrát nějak zvlášť nesdílím nadšení svých oblíbených uživatelů, se kterými se většinou shodnu ... No to je prostě běžná praxe, nejsme přece všichni jeden a ten samý klon ... :-)) No, co se týče filmu, rozhodně to jako horor funguje a mám za to, že do budoucna bude pozitivně vnímán a hodnocen. Možná i spíše dívčím publikem, které rádo ty temné horory s lekačkami, což tady je a temnota provází vizuálně a atmosféricky celý film. Tvůrci se jinak zaměřili zejména na fyzický a psychický "rozklad" hlavního "anti-hrdiny", což znamená pro diváka shlédnutí několika laskominek, které můžou zcela nezkušenému divákovi hodit grcku do pusy a zase ji v klidu spolknout, protože tak moc to zas není ... Celkově mě ale film přišel dost roztahaný, se značnou nechtěnou dávkou prázdných míst, kde se neřeší skoro nic, nebo blbosti. Úplný závěr, což bych odhadoval ne na víc než 10 min nabere slušné obrátky a "klaun" se nám vyjeví a rozjede v celé parádě. Po minulém roce další slušné hororové překvapení, leč pro mne upadne v již starém dementním mozku do pár dnů asi v zapomnění ... :))) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mírné zklamání tam je. Klaun je na body horror málo intenzivní, v napětí a atmosféře nečekaně strohý, na gore mňamky nepříliš štědrý. Ten potenciál neotřelého námětu o prokletém kostýmu není plně využit, bohužel. Přitom hned několik scén si žádalo buď přidat na plynu, nebo divákovi více brnkat na nervy. Na druhou stranu je super, že zbytečně nesleduje vedlejší odbočky; soustředí se jen a pouze na rodinku, jejíž fotřík se nečekaně brzy mění na haranty žravého démona. Více jak půlku filmu s tím nutně bojuje, zákon hororu má však naštěstí pevně daná pravidla. Odsere to proto několik fakanů, ale není jich moc. Plus jeden pes. Ten si o to ale koledoval. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

70% První půlka super, v té druhé se to zbytečně tříští a přímočarý snímek se zbytečně komplikuje o dilemata, kterým stejně nikdo nevěří. Ale jinak palec nahoru za nekompromisnost a atmosféru. Rozhodně se těším na Wattsův další film, který už měl mimochodem premiéru v Sundance. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nezajímavé, nevzrušivé, nekonzistentní a strašně průhledné. Z tohohle hororu si není co vzít, jen spousta rutiny nacpaná to zbytečné stopáže. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kampak chcem ve věku rozumu, strkat prý své nosy na gumu, určitě od dětí konzumu, tak strašně krvavé jsou… Voalá a pak že nejde na poli hororů přijít s něčím originálním! Vtipné režisérské vychytávky, solidní masky, ve velmi složité roli velmi uvěřitelný Andy Powers, do atmosféry vhodně dávkovaná hustota i odlehčení. Pokud trpíte coulrofobií a už Belmondo loupící banku v Bezva fintě vám navodí úzkostlivé stavy, Wattsův rozpustilý body-transformation horror raději vynechejte. „Jack, we have to kill your daddy.“ Tu fundovanost v oboru dětské psychologie lze Stormareho postavě jen závidět.. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Strach z loutek a klaunov dokáže zapôsobiť daleko víc, než ušmudlaná psycho / gore pseudorariťka z kdejakejch luhů a hájů. Eli je mi uvoľnený, ale toto sa v horrorrovém šapitó rámci určite nestratí.Škoda absencie bonusov. Možná B-Ray. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Realitný agent potrebuje klauna na synovu oslavu a tak si na poslednú chvíľu požičia obleček, ktorý objaví v jednom z prázdnych barákov čo má na starosti. Ten sa však už nedá dať dole... Klaunská téma je v hororoch pomerne vďačná a tak sa už samozrejme objavilo viacero kvalitných počinov (It, Clownhouse, Amusement, All Hallows' Eve, Stitches...), ale ani táto novinka na tom nie je nejako zle. Len proste nedosahuje kvalít už videných a spomínaných; chýbalo mi tam niečo „viac“ – čo by ma nadchlo, alebo aspoň postrašilo. Začína sa s trochou čierneho humoru, onedlho sa to kúpe v dramatickom body-horore a postupne sa vezieme po drsnej koľaji vyvražďovačky detí. Oháknuté temnou atmosférou, obstojne natočené, miestami slušne napínavé, ale po väčšinu času predvídateľné a nie celkom dotiahnuté. Ako jednohubka na hororový večer dostatočné, nič viac / nič menej. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nie vždy je klaun symbolom smiechu a šťastia, nie vždy je snaha o dobrý skutok, vyvolať pocit radosti najmenším ratolestiam skutočne docenená. Obzvlášť keď sa jedná o starodávny kostým, ktorý je posadnutý zlom. Ten kto si ho oblečie, stáva sa "bábkou" v rukách krutého démona, ktorý neustále pociťuje hlad po ľudskom mäse. Podobný osud postihne aj pomerne úspešného makléra Kenta McCoya, ktorý chce v deň narodením svojho milovaného syna urobiť čokoľvek, aby ho potešil. Nález v starodávnej truhlici v jednom z domov na predaj, bude pre Kenta životným omylom, ktorý zmení jeho každodenné, bežné starosti na nočnú moru. V ohrození života nie sú len všetci v jeho okolí, no najmä vlastná rodina! Veľmi solídne! Sám za seba môžem len odporučiť. Snímok síce obsahuje pár hluchých pasáží, no poväčšine sa divák určite nudiť nebude. Hororového fanúšika poteší niekoľko vydarených gore scén, či samotný záver, kde maska démonického klauna dosahuje najvyššej kvality. "Clown" je bez pochýb jeden z najvydarenejších hororov s danou tématikou - 70%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Realitný maklér Kent chce za každú cenu potešiť svojho sedemročného syna Jacka a tak si oblečie kostím klauna, aby ho zabavil na jeho narodeninovej oslave. Je to od neho pekné gesto, zachoval sa ako milujúci otec. Problém však nastane, keď Kent s hrôzou zistí, že klaunského kostímu sa nedokáže zbaviť. Zrástol s ním, pohltil ho, niet pre neho cesty späť. Začína sa meniť na krvilačné monštrum, ktoré má neodolateľnú chuť požierať mäso malých detí. V smrteľnom nebezpečenstve sa ocitne aj jeho vlastný syn. Posadol ho démon. Stal sa z neho "Prekliaty klaun". Jediný spôsob ako ho možno zastaviť je zotnúť mu hlavu. *** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Stormare ty kluku ušatá já tě mám rád, ale takhle by to nešlo. fakt jsem se na to těšil a zase jsem se spálil. Přitom jeden nepochopí co na tom udělali špatně. Vždyť ten námět je úplně super a výsledkem je taková nic moc neříkající srágora u který jsem si akorát tak párkrát zívnul. Potvrdilo se to opět. Horor is dead.25% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Po brutálním klaunovi a Baconovi v roli ďábelského šerifa teď mohu konečně usínat s vědomím, že je nový Spider-Man v dobrých rukách! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tyhle druhy filmů jsou prostě jasně postaveny na rozdílných poločasech. Ten první je přímo ukázkově skvělý. Oblek, který nejde sundat, postupná transformace hlavního hrdiny. To už jsme někde viděli, sice jinak, lépe, ale i tady to potěší. Bohužel po skvěle vybudovaném tajemnu, kdy divák sice tuší která bije, přichází na řadu lov dětí a celé to jde do kytek. Škoda. 55% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Jo, s klaunama je všeobecně prča - kór když začnou harantům ukusovat prsty a utrhávat končetiny. Tenhle klaun je na jednu stranu nádherně bezskrupulózní, nevypočitatelný a jde na věc od prvních minut, nicméně jeho nekompaktnost a často neuvěřitelná debilita postav ho táhnou k průměru (do něhož ovšem ve skutečnosti nepatří). Ohledně té debility - taková koncentrace slepých, iracionálních a nezřídkakdy až mimozemsky mimoňoidních reakcí stojí za pozornost a mám neodbytný pocit, že je tam tvůrci ve vší škodolibosti nacpali schválně. Samotný konec působí jako nádherně výsměšný políček všem možným exorcistickým závěrům. Kdo ví... možná jsem lecos neprokoukl. Za jedno vidění tenhle démonicky pedofilní a nenasytně děckožravý šáša stojí, byť se u něj člověk nebojí a bičují ho rozpaky. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po delší době jsem spokojený.Existenciální drama šmrcnuté horrorem se povedlo, a i když nedám plný počet, tak ty 4* jsou velmi silné. Nevzpomínam si, kde jsem naposledy viděl, že by si někdo něco na sebe vzal a nemohl se toho zbavit. Snad Emil z Lönnebergy, co si nasadil polévkovou mísu na hlavu... Kent ovšem začne procházet změnou mezi Vlkodlakem a Mouchou a je jisté, že cesta zpět nebude snadná, pokud vůbec nějaká bude. Kentovo vnitřní rozpolcení netrvá dlouho, temná strana začne velmi rychle přebírat vládu. Gore je umírněné a pro tento snímek dostačující. Přeci jen, trhání dítěte na kusy v přímém přenosu bývá v horrorech spíše výjimkou. Po celou dobu se mi do mysli vkrádal klaun z Kingova To...povedené. ()

Reklama

Reklama