Reklama

Reklama

Kašlu na lásku

  • USA Down with Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Úspěšná spisovatelka Barbara Novak (Zellweger) se stane terčem cynického, ale neodolatelného playboye Catchera Blocka (McGregor). Po eskapádě dvojsmyslných žertů a rafinovaných schůzek překvapí vás i sami sebe nečekaným rozuzlením. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kašlu na lásku paroduje jednak zlatá 60. léta, jednak filmovou produkci velkých amerických studií z oné doby. A navíc si utahuje i z módního feminismu a genderového hnutí. Z oné látky se určitě dalo vytěžit víc, film nepatří k těm, které by figurovaly v top žebříčcích, ale příjemné a funkční herecké obsazení z něj dělá přitažlivou podívanou. Renée Zellweger a Ewan McGregor prostě patří ke špičce a je to znát. Celkový dojem: 70 %. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Hezký nápad, poněkud křečovité zpracování. 1) Crazy komedie upachtěně tlačí na pilu, což je místy až nudné. Kromě toho hlavní klad filmu, jeho vizuál roku 1962, pro mne není příliš důležitý._____ 2) Ale svižné to bylo, to ano._____ 3) Komentátor Oskar**** přesně uvádí, proč mě film příliš neoslovuje. Vyžaduje totiž "důvěrnou znalost parodovaného subjektu", tedy vztahových komedií z 50. a 60. let. Protože takových filmů znám málo, neumím ocenit ani jejich parodie._____ 4) Přitažlivý 32letý Ewan McGregor (svůdce Catcher Block) a příjemný 44letý homosexuál David Hyde Pierce (Peter MacMannus) taky udělají své a tak nakonec the ultimate catch has met his match. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film je opravdu milý a nabušený, vtípků je v něm přehršel, atmosféra šedesátek je v něm dokonalá od zadních projekcí až po to, jak Renée kroutí zadečkem, ale stále jsem si říkal... Jak oni krucinál ten konec zaonačí, jak to navlečou, jak to udělaj, aby to nebylo takové, jak to na podobných filmech (ne)máme rádi? Musím podotknout, že se jim to povedlo tak napůl, dále šla celková myšlenka po vyjetých kolejích, a i když to snad ani nijak nešlo, mohlo to být lepší. Po jednom monologu Renée jsem si připadal jak po rozhovoru s Architektem. Ke konci zkrátka ta přeplácanost už vadila (myslím dějová.) ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Střeštěné, parodující a pro mě ne moc extra vtipné. Tahle stylizovanost je pro mě prostě moc. McGregor je úžasně galantní a dokonalý sukničkář, který svůj život pije plnými doušky :) Skvělý pár, který si dokonale sednul a druhá dvojice, která jim velmi bravurně konkuruje. 60.léta jako vyšitá, ale pro mě moc jednoduché a přitom tak hodně přeslazené. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Jako pocta stříbrnému plátnu to bylo skvělé. Ewan se umí dostat skutečně do jakékoliv role a nic pro něj není nemožné. Ale Renée mi vadila. Přišla mi až moc kýčovitá. Jinak to byla senzační oddechová záležitost. Taky jsem si v průběhu několikrát řekla "KAŠLU NA LÁSKU" a přitom je to jediné, co chci :D. Ještě mě mrzí ten konec.. ten byl sladkej, jak nepříjemný bonbon, který toužím vyplivnout. Škoda. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Daniel Orlandi navrhl pro tento film více než 100 kostýmů, včetně klobouků, košil a kravat. (Amplifier)
  • Píseň Down with Love", což je anglický název celého filmu, je z repertoáru Judy Garlandové. (Elisebah)
  • René Zellweger a Ewan McGregor se později společně objevili také ve filmu Miss Potter (2006). (skinny)

Související novinky

Nová komedie pro Jennifer

Nová komedie pro Jennifer

21.03.2005

Jennifer Aniston si zahraje vedle Vince Vaughna v THE BREAK UP pro Universal Pictures. Mezi tímto rozhodnutím se ukázalo, že režie se chopí Peyton Reed, který už má zkušenosti s režií oblíbeného… (více)

Reklama

Reklama