Reklama

Reklama

Osídlíme Mars?

  • Německo Mars die neue Erde?
Německo, 2009, 50 min

Obsahy(1)

Jak proměnit Mars v místo vhodné pro lidský život? Takové, na kterém tečou řeky a pod modrou oblohou rostou stromy? Tato představa zaměstnává nejen snílky a autory sci-fi, ale i zasloužilé vědce. Díky nim a počítačovým animátorům nyní uvidíte, jak by mohl vypadat reálný plán na přeměnu rudé planety v „druhou Zemi“. (oficiální text distributora)

Recenze (7)

Othellko 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý dokument o osídľovaní červenej planéty. Celkom zaujímavé a reálne vízie, nás presvedčia o tom, že to možné je, ale s dostupnými technológiami by to trvalo niekoľko storočí. V budúcnosti to bude zrejme jednoduchšie. Naše planéta nie je večná, takže je dosť reálne, že budeme musieť osídľovať iné planéty a neskôr aj iné galaxie. 75% ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Teorie, úvahy a představy jak učinit jinou planetu obyvatelnou. Dnes se to možná zdá být jako utopie...ale v daleké budoucnosti to bude zřejmě nezbytné. Vždyť Jules Verne byl také takový fantasta, jehož nápady ve vědeckofantastických románech byly jak z říše snů... Tak proč si trochu nezafantazírovat, že?! ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Bezesporu velmi zajímavá úvaha, představa, idea, nebo možná pouhý sen o tom, jakbychom mohli/měli vytvořit Mars obyvatelným. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Dokument neustále zdůrazňuje, co všechno by se dalo udělat, pokud bychom oteplili celou planetu. A vlastně to bere jako hotovou věc, něco co dokážeme ještě v naší generaci. Dokument ale zároveň ukazuje, že to je nejobtížnější fáze, a že v podstatě ještě neumíme Mars oteplit. Nevím co si o tom myslet, je to příjemné fantazírování, ale líbil by se mi víc dokument, který by dokázal popsat více ten první krok k osídlení Marsu. =) ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Na to že má tento dokumentární snímek 50minut, bylo toho řečeno i dost. Ale různé věci mě tam chyběli, viděl jsem už pár dokumentů o vesmíru a Marsu, a zde to bylo takové shrnutí které by se dalo rozdělit do 3 částí. 1.-Začátek = Porovnání naší planety s Marsem a o čem se bude vyprávět v dokumentu dále. 2.-Oteplení marsu = Trochu více rozvinutý začátek s 2 teoriemi jak to udělat. 3.- Rostliny na Mars = jaké rostli a kdy by se tam nejspíše poslali + co kdyby byly na Rudé planetě živé organismy ? Co s nimi... Nakonec je to dobrý dokument a v mém případě jsem se i něco přiučil, ale mohlo by to být lepší :) .... Hodnocení - 65% (3*) ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama