Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Držitel Ceny Akademie® Kevin Kline (Ryba jménem Wanda) září v roli Errola Flynna, jednoho z nejvýznačnějších
mužů Hollywoodu: dychtivého a temperamentního herce, který si užíval prostopášného života plného krásy a skandálů
na filmovém plátně i mimo něj. Jen málokdo si ale pamatuje na jeho poslední lásku, která šokovala celý národ. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (16)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Errol Flynn bohužel není natolik zdomácnělým jménem v našich končinách, aby jeho životopis (jeden z mnoha) jakkoli zásadně rezonoval. Nicméně pro znalce klasického Hollywoodu je The Last of Robin Hood vcelku lahůdka. Sledujeme poslední roky před smrtí slavného filantropa a dobrodruha po boku jeho poslední přítelkyně, mladistvé Beverly Aadland. Ten vztah by i dnes lehce pohoršoval, konečně nabízená paralela s Lolitou Nabokova není příliš daleko (Kubrickův film vznikal v době veřejného skandálu a premiéru měl krátce po Flynnově smrti). Co je skutečně zajímavé, je to, že scénář vycházel ze dvou knih vydaných po Flynnově smrti - z jeho otevřených memoárů My Wicked, Wicked Ways a z neméně skandální knihy jeho skoro tchýně Flo Aadland The Big Love. V 60. letech vycházely fakt neskutečné texty parazitující na továrně na sny. Další pecka je obsazení Kevina Klinea do hlavní role, který už v Chaplinovi (1992) hrál Douglase Fairbankse, na kterého Errol Flynn svou kariérou navazoval, a ve filmu De-Lovely (2004) se zas proměnil do hudebního skladatele Cole Portera. Tolik výrazných současníků nechat hrát jediným hercem je minimálně perverzní rozhodnutí, to se musí nechat. A samozřejmě o hereckých koncertech Dakoty Fanning a Susan Sarandon v rolích Aadlandových není nutné pochybovat. Slušná lekce z mnoha oborů, rozhodně film inspirující k zamyšlení. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Životopisný film o posledním vztahu Errola Flynna k mladičké nymfičce je standardní snímek o stárnoucím seladonovi, naivce hozené do bouřlivých vod a matce, která si své nenaplněné ambice plní prostřednictvím dcery, ať už to stojí, co to stojí. Je to spíš zprostředkovaný obrázek jednoho zvláštního soužití, protože se k němu nevyjádřil ani jeden ze dvojice. Příběh známe jen z vyprávění matky, která zdaleka nebyla u všeho a dost pravděpodobně vše lakovala na růžovo. Nijak zvlášť například není zdůrazněn fakt, že Flynn byl po celou dobu milostného vzplanutí ještě stále ženatý. KOUSEK DĚJE Ať už to bylo jakkoliv, to děvče má můj obdiv. V patnácti letech se nechat zaučit do milostného i partnerského vztahu Errolem Flynnem je jako jít na první lekci do autoškoly, kde vás začne trénovat rovnou Ayrton Senna. P. S. Kvůli tomuhle filmu jsem se podívala na některé klasiky s Flynnem ze 30. let a řeknu vám: on byl fakt jedinečný! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento film ma mensie opozdenie. Takych 50 rokov. Pretoze koho dnes zaujima Errol Flynn? Väcsina beznych ludi uz nevie kto to bol. A jeho zivotny pribeh tiez nie je nejak extra zaujimavy na to, aby sa dnes o tom tocil film. No tak bol na mlade dievcatka. No to je toho. Tento film sa naviac prilis nevenuje samotnemu Flynnovi ale prave jeho poslednej mladuckej milenke a jej matke. Tej mrche matke sa urcite posmretne splnil sen, ze sa stane slavnou. Ale ma predsa len smolu, lebo film, ktory o nej vznikol je uplne priemerny a tematicky dnes uz aj zbytocny. 5/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Svět je v šoku........... A já tak trochu taky. Životopis Errola Flynna mě neoslovil a vlastně nebavil. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Mladá holka bez dohledu sedla na lep obstarožnímu vošoustovi a prokurvila se do Hollywoodu. Prostopášníka kleplo a mladé tele a její šoubyznysem zhrzenou máti semlela média, takže také měly svých pár minut nezasloužené slávy. Susan neměla ty správné brýle jako její předloha, takže nepůsobila patřičně ďábelsky, ale jen vypškle a oproti skutečnému příběhu i poměrně zbytečně. Dakotě to období slušelo, což bych do ní asi nikdy dříve neřekl. A Kevin Errolovi z oka vypadl a vystřihl si ho s chutí. Jenže co je to platné, když je to natočené tak zkratkovitě a nezáživně, že víc informací k tomu, co se a jak stalo, byste dostali i ze dvou A4 textu. V podstatě zbytečný film, který jen v krátkosti připomněl existenci Errola Flynna a jeho poslední úlet. OK... a to bylo jako celý? Fakt? ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě moc nepolapil , ale musím ocenit výkon Susan Sarandon. Její matka, která své ambice promítá do života svojí dcery je tak neskutečně nesympatická kráva, že musím dát tři. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

I když to není zrovna dokonalý film, tak atmosféra filmu byla vážně krásná a užívala jsem si jí. Navíc spojení Dakoty Fanning a Kevina Klinea jsem si nikdy neuměla představit a docela mě to překvapil a navíc Kevin Kline se od Errola Flynna podobou vůbec neliší, takže je to velké plus. Jenže film má spoustu děr, které nejsou zaplněny a tím pádem je to více nudné než zajímavé a poutavé, takže je to velká škoda. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

O Flynnovi som nedávno videl film, takže som vedel, čo to je za kurevníka. A táto jeho predsmrtná časť sa okrem mladej kobiety nevyznačovala už ničím zaujímavým. Dakota je fajn, inak je to ale suché, nemá to veľmi čo ponúknuť. Slabé 2 z 5 ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Moje slabost pro fillmy, které jsou o filmovém prostředí se opět projevila :) Ale hodně na tom taky hraje role Kevina Kline, který je jako Flynn prostě neodolatelný :) Atmosféra je skvělá, postupné házení špíny na všechny kolem, kdo je tedy opravdu vinnen za to, že tak mladičká slečna udržovala vztah s takovým "Donem Juanem" :) Moc se mi líbilo, že to celé držela pohromadě tato silná trojice a touha a láska, kterou všichni holdovali, tu je na každém kroku. Fanning vypadá opravdu mladičká, tudíž pro ni role jako vyšitá, Sarandon jako matka, která pro svou dceru udělá cokoliv, aby byla slavná a bohatá (stačil její výčet v čem všem a již od kdy vystupovala) a Kline jako hvězda Hollywoodu? :) Prostě bomba. I když to extra nenadchne - ta atmosféra je božská :) ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

I když jsem jméno Errol Flynn slyšel úplně poprvé, vůbec neuškodí zas si trochu rozšířit obzory. Mě osobně snímek velmi potěšil. Příběh o lásce vyzrálého hollywoodského proutníka a krásné nezletilé herečky bez talentu zrovna není tím, co by někoho zářivě oslnilo. Navíc na mě film působí v jistých fázích jak Nabokovova Lolita, akorát oděná do jiného prostředí.... Avšak úžasné herecké výkony, okouzlující prostředí interiéru i exteriérů a propracovaný scénář byli hnacím motorem celého tohoto úsměvného dramatu a dokázali mě přesvědčit..... Nechápu malé hodnocení zde a myslím, že snímek si čtyři hvězdy zaslouží..... ()

durkes 

všechny recenze uživatele

no aj keď atraktívne prostredie.....dosť veľká nuda...... ale Kevin Kline to ako tak zachraňuje....ale to nestačí ()

peproch 

všechny recenze uživatele

Bev se stane opravdu poslední láskou slavného herce a milovníka mnoha žen Errola Flyna. Vztah však musí zůstat utajen pro nízký vek Bev. Jjeí matka, ambiciozní, sama se slávy kvůli úrazu nedočkala, vztah podporuje. Smrt EF, alkoholismus Flo a dětský domov pro Bev jsou závěrem. ()

Reklama

Reklama