Reklama

Reklama

Dítě číslo 44

  • USA Child 44 (více)
Trailer 2
Mysteriózní / Krimi / Thriller / Drama
USA / Česko / Velká Británie / Rumunsko / Rusko, 2015, 137 min (Alternativní 132 min)

Lev Děmidov je válečný hrdina, jeho svědomitá práce pro sovětskou tajnou policii mu zajistila postavení, dobré bydlení pro sebe i pro rodiče a krásnou ženu. Nikdo si ale nemůže být ničím jistý, Děmidov odmítne udat svou ženu a je státní mocí ze dne na den degradován a poslán do vyhnanství. Zde narazí na vraždu, která se podobá jinému případu, označenému za nehodu. S kariérou a životem na padrť začne hledat sériového vraha. Ovšem ve stalinistickém Sovětském svazu v 50. letech něco jako vražda oficiálně neexistuje, musí proto pátrat na vlastní pěst a tajně proti vůli režimu. Jak vyšetřování pokračuje, rozsah rituálních vražd dostává strašlivé rozměry. Přestože jakákoliv pomoc hrozí zatčením, získá nečekaného spojence. Smyčka se postupně utahuje jak kolem vraha, tak kolem hlavních hrdinů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (564)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Mně přišla z dějového hlediska nezvládnutá už předloha, takže samozřejmě je film ještě větší blbost. Pátrání po hromadném vrahovi je tu vyloženě na vedlejší koleji a zbyla jen vybíjená mezi soudruhy u moci. Na začátku je vražda oficiálně označena za nehodu, protože „v Rusku vraždy nejsou“. A v závěru se hlavní hrdina ohání 43 vraždami, ze kterých bylo usvědčeno 43 vrahů. Takže zjevně blbost na n-tou, u které nemysleli ani tvůrci. To pak nezachrání ani Tom Hardy. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý by hlavne po scenáristickej stránke bolo treba doladiť, ale napriek tomu nadpriemerná záležitosť. Detektívna línia hrá druhé husle a je vlastne veľmi jednoduchá, ale to jej dodáva na autentickom dojme. Žiadne prekvapivé zvraty, skrátka je tu vrah a toho treba nájsť na základe sedliackeho rozumu. Veľmi dobre. Ešte lepšia a výraznejšia je línia s vyobrazením dobového Ruska a celkovo socialistického režimu - je to možno trochu temnejšie než v skutočnosti (možno), ale chápem, že pre lepšie vyhrotený príbeh sa muselo to stalinistické zlo poriadne zhutniť. Tom Hardy výborný a ostatní herci tiež. Spokojnosť. ()

Reklama

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Knížku jsem nečetl, takže nemůžu porovnávat. Nicméně film je více než skvělý. Ze spousty komentářů jsem vyčetl, že první polovina je skvělá a druhá stojí za hovno. V mých očích ovšem první polovina byla skvělá a druhá ještě lepší. Mělo to spád, žádný zbytečně natahovaný scény a nudný vyšetřovací postupy. Jenom čistá, hnusná, depresivní ukázka tehdejší doby s několika luxusníma alerogickýma podtextama. Navíc se při filmu dá hledat zábavná hra jménem "Kolik českých herců a míst poznáš", to je další plus. Jediný co mi místama vadilo, bylo podivný (ne)herectví Toma Hardyho, kterej se občas v emotivních scénách zřejmě snažil napodobit slavné Schwarzennegerovské grimasy. Jinak proti filmu vůbec nic nemám a slabších pět tomu dám velice rád, protože to já u podhodnocených filmů dělám. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Prvních cca 40 minut je naprosto v pořádku a divák sleduje typický film o té době. Brutální násilí, perzekuce, falešné obvinění, bída, policejní stát, bez moc obyčejných lidí a komunistické praktiky všeho druhu tehdejší pro dnešní fakany zcela neznalé doby, jenže po přesunu hlavního hrdiny do vyhnanství se ve filmu skáče od místa k místu, vyšetřovaní nemá absolutně žádný drive (nesnáším ten výraz) a finále je více než podivné. Jako by film režírovali dva lidé, první půlku režisér protřelý a dobře ovládající nadprůměrné Hollywoodské filmové řemeslo a druhou půlku nějaký dvd béčkař nedomrdlých píčovin se Seagalem. Ještě, že to konči slušným happyendem protože jinak bych šel s hodnocením o jednu dolu. Další podivně nedomyšlený projekt.50%. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, když máte krásné, dlouhé a všemi ženami obdivované péro, které však nechce stát? Já ne, ale po zhlédnutí tohoto filmu se do něj dokážu docela dobře vcítit. Na jedné straně mi to vcelku esteticky lahodilo a chvílemi mě to i bavilo, na straně druhé jsem se upřímně děsil nad dalším impotentním, uměle zkomercionalizovaným, plagiátorským literárním patogenem. Jako by už nebylo dost všech těch zkurvených Hery Potratů, Tvajlajtů, Hangrgejů a jejich nesčetných, stejně neoriginálních a trapných klonů. Tomáš Robert Kovář, jehož vizáž už sama o sobě prozrazuje, že se nakladateli v jeho konečníku určitě převelice líbilo, je prostě jen další Jana Rohlíková v kalhotách. Svou erektilní dysfunkci provinčního babrala vyřešil po absolvování kurzu tvůrčího sraní tím, že bezskrupulózně hodil do kopírky scénář k vynikajícímu Občanu X, doblil do něj milostné drama, jeho finále zhyzdil ukrutným holyvudským sračkoidem, no a pak už stačilo jen lubrikovat a polykat. A na světě je další slavný s-piss-ovatel, co se pouze vlastní „fantasií, pílí a kreativitou“ vykradl až na výsluní. Takže co s tím? Inu co by, z pěti jednu odervat za tu prachsprostou zlodějinu a druhou za místy naprosto kokotistické díry ve scénáři. Další už nechám s dovětkem, že být fešácký herec jako Tomáš Tvrdýy, docela by se mě dotýkalo, že mě poslední dobou ve filmech furt milostně párují s žijící reklamou na sexuální asketismus, která je s přibývajícím věkem čím dál víc k nerozeznání od Merylyn Mensna. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (33)

  • Film se mimo jiné natáčel v Kladně či ve studiích na Barrandově a také v pražském metru. Hollywoodští filmaři projevili zájem konkrétně o stanici Anděl, a to kvůli tomu, že nejvíce ze všech stanic připomíná moskevské metro – děj filmu je totiž situován do Moskvy 50. let. Stanice Anděl se původně jmenovala Moskevská, byla otevřena v roce 1985 a její výstavby se zúčastnili sovětští inženýři a architekti. Současně pracovníci československého Metrostavu budovali v Moskvě stanici Pražská. Obě stanice měly představit styl stanic v "družebním" hlavním městě. Proto byla stanice Anděl vyzdobena inkrustacemi a v prostoru nástupiště byly umístěny bronzové odlitky, zobrazující soudobé tradiční motivy socialistického realismu, jako československo-sovětské přátelství, dobývání vesmíru apod. Celkový profil nástupiště této stanice je podobný střechám pravoslavných kostelů, bílá barva mramoru připomíná barvu sněhu. V Moskvě je Andělu nejpodobnější stanice metra Rimskaja. Natáčení ve stanici probíhalo ve dnech 23-25. 8. 2013 ve večerních i ranních hodinách, kdy byl přerušen provoz v úseku Smíchovské nádraží–Florenc. Dopravnímu podniku štáb uhradil ušlý zisk i náklady spojené s náhradní tramvajovou dopravou XB a výdaje na výrobu informačních nosičů. Bylo to vůbec poprvé v celé historii Prahy, kdy se kvůli natáčení omezila doprava. Filmové záběry ze stanice Anděl pak posloužily ve filmu rovnou pro stanice 3. Vstup do moskevské stanice byl vytvořen z budovy Ministerstva práce a sociálních věcí v ulici Na Poříčním právu. Vedle dveří místo květin pak umístili filmaři busty Lenina a Stalina. (Aelita)
  • Lev (Tom Hardy), ale i jiné postavy někdy místo: "Yes" řekli ruský ekvivalent: "da". (Petrasuvicka)

Související novinky

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (více)

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Assassin’s Creed si našel režiséra?

Assassin’s Creed si našel režiséra?

25.01.2014

Když před sedmi lety vyšel první Assassin's Creed, málokdo tušil, že vyroste v obrovsky lukrativní značku. Vedle šesti hlavních her si můžete sehnat třeba comicsy nebo sadu románů, jež rozmanitě… (více)

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama