Reklama

Reklama

Dítě číslo 44

  • USA Child 44 (více)
Trailer 1
Mysteriózní / Krimi / Thriller / Drama
USA / Česko / Velká Británie / Rumunsko / Rusko, 2015, 137 min (Alternativní 132 min)

Lev Děmidov je válečný hrdina, jeho svědomitá práce pro sovětskou tajnou policii mu zajistila postavení, dobré bydlení pro sebe i pro rodiče a krásnou ženu. Nikdo si ale nemůže být ničím jistý, Děmidov odmítne udat svou ženu a je státní mocí ze dne na den degradován a poslán do vyhnanství. Zde narazí na vraždu, která se podobá jinému případu, označenému za nehodu. S kariérou a životem na padrť začne hledat sériového vraha. Ovšem ve stalinistickém Sovětském svazu v 50. letech něco jako vražda oficiálně neexistuje, musí proto pátrat na vlastní pěst a tajně proti vůli režimu. Jak vyšetřování pokračuje, rozsah rituálních vražd dostává strašlivé rozměry. Přestože jakákoliv pomoc hrozí zatčením, získá nečekaného spojence. Smyčka se postupně utahuje jak kolem vraha, tak kolem hlavních hrdinů. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (564)

Dweep 

všechny recenze uživatele

Námět super, ale to zpracování mi nějak nesedlo... buď se to loudalo a točilo kolem ničeho a nebo to prapodivně poskočilo a já se začala ztrácet. Třetí hvězdu dávám více méně z úcty k Hardymu ()

xzajox 

všechny recenze uživatele

Filmu musím pochváliť, že sa mu podarilo na mňa preniesť úplne všetko z tej doby. Bezmocnosť, udavačstvo, každodennú neistotu, nedôveru a vôbec celú tú pochmúrnu atmosféru. Pripúšťam, že to s vykresľovaním toho všetkého mohli aj prehnať, ale možno ani nie. Prvá polovica filmu je hlavne krutý a ponurý obraz doby a toho, čo ľudia museli podstupovať, aby sa dožili ďalšieho dňa. Divák len celý čas čaká a háda, čo bude ďalej, kedy to zlo skončí a začne sa diať niečo pozitívne. Leo nie je hrdina, ale obyčajný muž, ktorý v tomto prostredí robí svoju prácu nech je aká je, ale aspoň s ľudskou tvárou. To však len dovtedy, pokiaľ sa režim neotočí proti nemu a nezrazí ho na kolená. Paradoxne vtedy sa mi prvý krát trochu uľavilo, od dna sa dá odraziť. Objavilo sa svetlo na konci tunela, nádej, že sa z týchto sr*čiek dostane, vyrieši záhadu a dostane to monštrum (aj to druhé). Nebudem spoilovať, každopádne film ma úspešne hnusil (to bola jeho úloha) a teda bavil až do konca. Herci vrátane Noomi zahrali svoje role bravúrne, plus ten ruský akcent bol úplne úžasný. Klobúk dolu. 81% - 5* ()

mortishe 

všechny recenze uživatele

temné, ponuré, zajímavé téma ale osobně se mě to příliš nedotklo...tak nějak příliš chladné a i to napětí dost pokulhává ()

KeiGe 

všechny recenze uživatele

Největší chybou, podle mě, je neustále srovnávat filmy s jejich knižní předlohou. Film nikdy nebude tak dobrý jako knížka a nikdy neukáže filmovému divákovi tolik jako čtenáři. Myšlenky, popisy, charakter, detaily,... Nehledě na to, že každý čtenář si to ve své palici zidealizuje jinak a po svém. Film je prostě dílo více lidí - režiséra, scénáristy, herců,... Kdežto kniha je dílo jednoho člověka. Nejde zpracovat mnoha lidmi s rozdílnými možnostmi a představami film tak, aby splňoval všéchny podmínky spisovatele. Předloha je předloha. Kopie je kopie. Já knihu nečetla a rozhodně bych našla několik nesrovnalostí a výtek. Místy to bylo zmatené. V mnoha případech takové nedotažené. Mně osobně vadil hlas Toma Hardyho a to zejména v situacích, kdy mluvil se svými nadřízenými. Zněl prostě jak po 10 pivech nebo když mluvíme o Rusku - po flašce vodky. Taktéž jsem nijak nezaregistrovala, že borec, kterého zamordoval v tom bahně byl jeho mladší biologický brácha. Každopádně to nic nemění na tom, že provedení filmu bylo velmi dobré. Z pohledu mého kinového sparing partnera, který knihu četl a od filmu hodně očekával, hlavní zápletka nijak převelice zničena nebyla. Pravda, čekal od toho víc, ale mlátit tady scénáristu a režiséra scéněřem po hlavě je trošku moc. Nebylo to perfektní, ale bylo to velmi dobré. Můj sparing partner dává 3,5* . Já dávám 4*. ()

ProfiDivak 

všechny recenze uživatele

Klasický pohľad z časovej, priestorovej, aj ľudskej diaľky na druhú stranu sveta. V socializme bolo pre Amíkov iba jedno slovo: vrahovia, takže impérium vracia úder. Kostrbaté po všetkých stránkach, ale so zábleskami. ()

BoKo_CzT 

všechny recenze uživatele

Evidentne som asi videl iný film ako väčšina komentujúcich. Ináč si to neviem vysvetliť. Krásnych 80 %, no hodnotenie v tomto prípade prilepším. ()

BarVo 

všechny recenze uživatele

Od knihy ma to našťastie neodradilo, ale aj tak celkom prúser. Do polovice sa to ešte držalo na pozerateľnej úrovni, potom to šlo do kytek a záver radšej nekomentujem. Angličtina s východným prízvukom mi drala uši, žánrovo som sa z toho nevedela vymotať, udalosti sa pohybovali na hranici uveriteľnosti a Vincko Cassel bol na obraze asi tak 2 a pol minúty. Pochválim aspoň atmosféru, tá sa celkom vydarila. ()

othoson 

všechny recenze uživatele

Asi pětkrát jsem měnil hodnocení mezi třemi a čtyřmi rudými hvězdami, avšak budu hodným soudruhem. První půlka filmu mi přišla vynikajíci, sovětská Praha... ehm... Moskva na vás dýchne atmoškou, hlavní (válečný) hrdina jako poslušný ovčan loví ty prozápadní kapitalistické hajzly a tak nějak mu není divné, že se jemu a statečným kolegům z MGB po výslechu přizná celých 120% zadržených. Až když mu šáhnou na ženu, pochopí, proč u těch výslechů ti zadržení vlastně moc spolupracovat nechtěli. A tak exilován z Moskvy se přichomýtne jako nový člen milice k jedné vraždě, která je mu trošičku povědomá... Zde to trochu začalo ztrácet tempo, ale až na židovsko-kapitalistickosviňský (čti hollywoodský) závěr je to stále podívaná velice dobře snesitelná. Nevadila mi dokonce ani rusoangličtina. P.S.: Na českého diváka navíc krom lokalit sem tam pomrkává i nějaké to naše herecké kukadlo. ()

Tony.Frisco 

všechny recenze uživatele

Tento film bol na striedavej vlne raz výborného zážitku (Tom Hrady zase bodoval ) inokedy to bola zas jednoduchá chuťovka na jedno pozretie. Už dlho sa mi film nehodnotil tak ťažko , keď každý herec zapadne tam kde má príbeh je zaujímaví , ani jedná chvíľa pri ktorej by som sa nudil . Avšak film mi asi neostane v dlhej pamäti a ostane v kolónke priemerný. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Když se na něco těšíte, může přijít samozřejmě i zklamání. Asi jako po tří hodinové horské tůře, kdy dorazíte do malebné vesničky s očekáváním orosené sklenice zlatavého moku, ale bohužel máte na výběr jen mezi obchodem, kde stojí prodavač "anópané" a cpe Vám teplého lahváče, kterého koupil ve slevě v Kauflandu a nebude ho za velký prachy chladit pro Čecháčka, nebo stánkem se zlatozubou padesátkou z postsovětské republiky, která šmrdlá do špinavýho kelímku zkalenýho točeňáka. Hrůzy: střih, opisování z Občana X, nelogičnosti, bez napětí a alespoň nějaké atmosféry, žádný herecký potenciál. Klady: pár našich herců, vlast česká, dobrá scéna bitky ve vlaku. ()

Tomko87 

všechny recenze uživatele

Kniha bola super. No film je bieda. Už chápem, prečo sú také výhrady. Oproti knihe to riadne osekali. Hlavne ten dejový zvrat na konci. Vlastne, na ten sa úplne vy*ebali. Namiesto toho dali len aké také vysvetlenie a hop, koniec. Herecké obsadenie bolo skvelé. Tom Hardy si udržuje štandart. Teda pre mňa furt skvelý. Ale nemôžem si pomôcť, keď vidím a počujem rozprávať američana ruským prízvukom, príde mi to pekelne smiešne. Aj keď sa herci v dramatických scénach snažili ako mohli. Kniha si brala ako inšpiráciu Andrejka Čikatira. To vám bol taký fešný sympatický ujo. Kde tu dakoho zavraždil a zjedol. A kto nie ? !! No vo filme sa to vykašlali, a išli si svoje. ()

david666 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem četl a musím říct, že filmmě kupodivu bavil více. Hardy je super a další herci mu zdatněsekundují. Atmosféra proleulého Ruska tajnou službou se taky povedla. Pro mě překvapení ()

punco 

všechny recenze uživatele

Sľubne sa rozbehnutý film, ktorý v závere už strácal základnú dejovú linku( ak vobec bola) najviac trpel hlavne na prestrelenú stopáž a ja som sa neraz díval na hodinky a len krútil hlavou. Film nezachránil ani Hardy ani Oldman ani Rapace, aj keď niekoľko svetlých a dobre spracovaných momentov tam bolo (bitka vo vlaku). Škoda, čakal som viac... ()

hany83 

všechny recenze uživatele

Zprzněná kniha, příšerné obsazení hlavního hrdiny...ale aspoň bylo zábavná "poznávačka" českých herců a lokalit. ()

O_Peki 

všechny recenze uživatele

Žádný přelomový moment historie kinematografie to není, ale dobrá kriminálka z období stalinismu to teda jo. Pokud ´, ale chcete něco opravdového o Čikatilovy doporučuji "Občan X". ()

raxxx 

všechny recenze uživatele

Při sledovani jsem si několikrat položil otazku jestli to "hrdinovi" stojí zato !?Kdo vymýšli tyhle neuvěřitelne story ? (stejně o hov*u jako Ve stínu). A kombinace Hardy & Rapace je o5 špatná kombinace ()

ludovit14 

všechny recenze uživatele

Príbehovo zaujímavé ale zďaleka nie dokonale, réžia sa tiež ničím mimoriadnym nezaskvela- Espinosa absolutne nezvládol druhú polovicu filmu. Herecky dobré, hlavne hlavná dvojica TOM HARDY a NOOMI RAPACE to zvládli dobre. Ale film ma veľkú slabinu v stopáži filmu, chcelo by toto dielo prestrihať, respektíve doladiť scenár a mohlo by to byť o level lepšie- takto s toho vzniklo iba akési priemerne dielo. HOD:60%.PS: film nestojí za viac ako jedno pozretie! ()

Související novinky

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (více)

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Assassin’s Creed si našel režiséra?

Assassin’s Creed si našel režiséra?

25.01.2014

Když před sedmi lety vyšel první Assassin's Creed, málokdo tušil, že vyroste v obrovsky lukrativní značku. Vedle šesti hlavních her si můžete sehnat třeba comicsy nebo sadu románů, jež rozmanitě… (více)

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama