Reklama

Reklama

Dítě číslo 44

  • USA Child 44 (více)
Trailer 1
Mysteriózní / Krimi / Thriller / Drama
USA / Česko / Velká Británie / Rumunsko / Rusko, 2015, 137 min (Alternativní 132 min)

Lev Děmidov je válečný hrdina, jeho svědomitá práce pro sovětskou tajnou policii mu zajistila postavení, dobré bydlení pro sebe i pro rodiče a krásnou ženu. Nikdo si ale nemůže být ničím jistý, Děmidov odmítne udat svou ženu a je státní mocí ze dne na den degradován a poslán do vyhnanství. Zde narazí na vraždu, která se podobá jinému případu, označenému za nehodu. S kariérou a životem na padrť začne hledat sériového vraha. Ovšem ve stalinistickém Sovětském svazu v 50. letech něco jako vražda oficiálně neexistuje, musí proto pátrat na vlastní pěst a tajně proti vůli režimu. Jak vyšetřování pokračuje, rozsah rituálních vražd dostává strašlivé rozměry. Přestože jakákoliv pomoc hrozí zatčením, získá nečekaného spojence. Smyčka se postupně utahuje jak kolem vraha, tak kolem hlavních hrdinů. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (564)

Chicharron 

všechny recenze uživatele

Depresivní film, kde na konci tunelu téměř není vidět žádné světlo. Plejáda amerických, švédských, dánských a jednoho francouzského a jednoho českého herce hraje sověty... Těžko je ale  pochopitelná motivace hlavního hrdiny, prezentovaného Tomem Hardym, který, přes všechna příkoří způsobená sovětským režimem, chce dotáhnout vyšetřování vražd do konce. To se nakonec podaří a dobro zvítězí a hlavní hrdina založí vlastní vyšetřovací jednotku. Tom Hardy se ve filmu evidentně našel a jako jediný mluví s dost šíleným ruským akcentem - nutno sledovat v originálním znění. No a na závěr bych chtěl podotknout, že řada "recenzentů" tento film prostě vůbec nepochopila, ale to se tak někdy v české malokotlině stává... ()

Truevole 

všechny recenze uživatele

HappyEnd musí bejt. Tom Hardy záruka kvality. Příběh pokulhává. Zajímavý nahled na praktiky KGB. Celkově žádná sláva ()

Sbisa22 

všechny recenze uživatele

Po přečtení knihy od T. B. Smitha jsem čekal strhující trhák, avšak film se zdaleka nepodobá knize. Průměrný film zvedá výkon T. Hardyho a G. Oldmana, kteří přesvědčí, že film není až tak špatný. Film hodnotím kladně, i když nenaplnil má očekávání. ()

Grumpy_Woman 

všechny recenze uživatele

Za půl roku již druhý film inspirovaný Čikatilem, zatímco Ghoul byl obrovským zklamáním, Dítě číslo 44 naopak předčilo očekávání. Pochmurná atmosféra, dobře zpracovaný syrový thriller plný beznaděje a napětí. Pochmurné "šedivé" záběry, občas se střídající s nádhernou krajinou. Akorát škoda, že linii Garyho Oldmana nebyl dát větší prostor. A starej Lannister se na ten konec perfektně hodil. ()

eva.sa 

všechny recenze uživatele

Výborné filmové zpracování výborné knihy. Prvotní negativní komentáře a recenze mě málem odradily do kina jít. Málem. Ovšem nejlépe udělat si názor vždy sama. Proto pro mě rozhodně milé překvapení, že to nakonec není taková "hrůza". Vlastně je to naopak velmi podařený snímek, který se někdy více, někdy méně drží knižní předlohy. Drama skloubené s detektivkou na pozadí nemilosrdných ruských poměrů... Nemám absolutně nic, co vytknout! ()

ArMvdD 

všechny recenze uživatele

Minus tohoto filmu je pouze, z mého pohledu, málo času pro Garyho Oldmana a málo času pro film celkově. Zvládla bych klidně ještě hodinu. Těšila jsem se a nezklamala se. A půjdu si to vychutnat do kina ještě jednou. Co je ovšem fascinující až děsivé na ČSFD je fakt, že zdejší hodnotitelé zvládnou v záplavě rádoby zasvěcených a intelektuálních blábolů dát 66% Child 44 a vedle toho 62% pro brak pana Jákla Ghoula . ()

andydufrsn 

všechny recenze uživatele

Na film, jsem se těšil kvůli natáčení v Železárnách Hrádek, kde jsem dříve pracoval. Spoustu míst jsem ve filmu poznal, ale to bylo asi (bohužel) jediné na filmu zajímavé. Film se rozplyzává v jakési nic, které není ani thrillerem, ani detektivkou ani historickým filmem. Rychlost s jakou, najednou po předchozích trablích, hlavní postava případ vyřeší, ve mně vzbudila dojem, že scénárista už to chtěl mít rychle napsaný, aby si mohl skočit pro honorář. Z hereckých výkonů se mi líbil jenom Vincek Kaslík, jehož hajzlík byl opravdu skvělej, ale ostatní mi přišli takový nějací žádní (odpovídalo to filmu) Jediné co by snad mohlo být na filmu zajímavé je vykreslení atmosféry 50.let v tom slavném SSSR…… ()

Dracek003 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem zvažovala kolik dám hvězd a co napíšu. Nakonec jsem zvolila nejvyšší hodnocení. Kniha patří k mým nejoblíbenějším spisovatel Tom Rob Smith píše velice poutavě. Největší zklamání pro mě byl začátek a konec (úplně jiný než v knize) a to že se děj odehrával převážně jaro léto (v knize zima). Ovšm po všech úvahách musím hodnotit takto. Hlavně díky hereckým výkonům a že si film i přes značnou délku udržel moji pozornost. Nebude patřit k nejoblíbenějším ale ráda si ho znovu pustím. Doufám v pokračování. ()

Va33ek 

všechny recenze uživatele

I přes skvělé obsazení, které mě na film lákalo minimálně stejně jako příběh z knihy nepomohlo k mému nadšení. Dost mi vadilo, že určité pasáže byly velice zmatečné, zvláště pro někoho kdo nečetl knihu. Další věci bylo, že spoustu věcí pozměnili a rozhodně ne k lepšímu (viz závěr). ()

Dhyani 

všechny recenze uživatele

asi jsem jednoduchá, nebo je lehké se mi zalíbit... četla jsem před několika lety... přesto na mě dýchla atmosféra knížky... a líbilo se.... ()

evildead1 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa velmi tesil, ale pre mna ako pre obdivovatela knihy velke sklamanie. Atmosfera fajn ale niektorym hercom som neuveril ani n. A k tomu ze z povodnej zaujimavej zapletky , kto cital knihu urcite vie o com hovorim, urobili banalnu ale naozaj banalnu kriminalku uz ani nemam slov. Je to bodobne sprasene ako Kingova Pavucina snu, dalo sa z toho vytrieskat ovela, ovela viac. ()

soarer 

všechny recenze uživatele

Chladnokrvné zobrazenie odzrkadluje atmosféru po druhej svetovej vojne v rusku. There is no murder in paradise. Podľa mňa tento film Hardymu nesadol, jeho výkon bol skvelý, no do tohto filmu mi neako nepasoval. Čo sa týka Noomi, vôbec ma nepresvedčila a skoro po celý film mala na tvári stále ten istý bojazlivý výraz tváre, som proste od nej zvyknutý na viac. Scény sa mi zdali rozhádzané, akoby ich niekto dával dokopy na poslednú chvíľu a celkovo sa mi zdal film pridlhý, čiastočne som sa až nudil. ()

Googooplexer 

všechny recenze uživatele

Ďalšia Fury Road, tentokrát s Númi Rapace, kolo Moskvy až do Rostova a späť. Rád počúvam ten novyj jyzyk - angličtinu s ruským pprízvukom. Cítim sa potom doslova ako v Stalinovej obývačke. Úžasný vynález. K veci: okrem Toma Hardyho, ktorý vypadá jak prvý KGB fagot, tam tie fejsy postrádajú ten ruský kolektivistický look. Na tomto sa musí v hollywoode ešte popracovať a obsadiť viac čechoslovákov, srbochorvátov a rumunobulharov, lebo americký fejs spozná aj málo skúsený dzivák hneď. ()

peppita 

všechny recenze uživatele

Necudujem sa, ze to v Rusku zakazali. Urobila by som to iste, aby som zachranila ludom 2 hodiny zivota, ktore mohli stravit lepsie, ako rozculovanim sa nad tymto prvoplanovym filmom.Takto nejak to vyzera, ked americania natocia film o Rusku( ten rusky prizuvk bol preboha co?nedalo sa to pocuvat)Nudne, predvidatelne, bez emocii, nerealne a ta Noomi Rapace so sosovkami ma brutalne iritovala. Velke sklamanie. ()

Wyrmhord 

všechny recenze uživatele

Film až surovo reálne ukazuje, ako svinsky ťažká bola doba v ktorej sa odohráva. Osobne ma najviac potešil výber hlavných hrdinov, ktorí pri emocionálne vypätých chvíľach podávajú skvelé výkony. Čerešničkou na tejto temnej komunistickej torte je postava vraha inšpirovaná Andrejom Čikatilom. U mňa 44x štyri hviezdičky. ()

Související novinky

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (více)

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Assassin’s Creed si našel režiséra?

Assassin’s Creed si našel režiséra?

25.01.2014

Když před sedmi lety vyšel první Assassin's Creed, málokdo tušil, že vyroste v obrovsky lukrativní značku. Vedle šesti hlavních her si můžete sehnat třeba comicsy nebo sadu románů, jež rozmanitě… (více)

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama