Reklama

Reklama

Dítě číslo 44

  • USA Child 44 (více)
Trailer 2
Mysteriózní / Krimi / Thriller / Drama
USA / Česko / Velká Británie / Rumunsko / Rusko, 2015, 137 min (Alternativní 132 min)

Lev Děmidov je válečný hrdina, jeho svědomitá práce pro sovětskou tajnou policii mu zajistila postavení, dobré bydlení pro sebe i pro rodiče a krásnou ženu. Nikdo si ale nemůže být ničím jistý, Děmidov odmítne udat svou ženu a je státní mocí ze dne na den degradován a poslán do vyhnanství. Zde narazí na vraždu, která se podobá jinému případu, označenému za nehodu. S kariérou a životem na padrť začne hledat sériového vraha. Ovšem ve stalinistickém Sovětském svazu v 50. letech něco jako vražda oficiálně neexistuje, musí proto pátrat na vlastní pěst a tajně proti vůli režimu. Jak vyšetřování pokračuje, rozsah rituálních vražd dostává strašlivé rozměry. Přestože jakákoliv pomoc hrozí zatčením, získá nečekaného spojence. Smyčka se postupně utahuje jak kolem vraha, tak kolem hlavních hrdinů. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (564)

kriplozoik 

všechny recenze uživatele

Dítě č. 44 ani nevyniká, ani bych ho neházel do škatulky španých filmů. Román jsem přečetl jedním dechem, má několik scén, na které jsem se těšil, a nakonec je ve filmu neviděl. Tom Rob Smith se od skutečných událostí inspiruje jen velmi volně (je to zasazeno do úplně jiné doby, nemá úplně vychytané reálie...) a zdá se, že Espinoza se zase volně inspiruje Smithem. Měl šanci zazářit, ale zůstal u svého standardu. A ještě jedna věc mi přišla vyloženě divná – to, co bych nazval „turistická angličtina“. ()

matko2351 

všechny recenze uživatele

Knizne spracovanie, ktore ako inak nedopadlo najlepsie ale ani najhorsie. Ako clovek ktory cital knihu a aj jej pokracovanir som cakal viacej. Stale hovorim, ze knihy by mali ostat len pri predstavach citatelov a netreba ich prenasat na platno (cest vynimkam..). ()

vorl1ce 

všechny recenze uživatele

Jestli se chcete uvolnit a odreagovat, tento film vynechte. Je to silne depresivni zazitek, plny politiky a vrazd deti. Cekala jsem jak to dopadne, ale mela jsem to vypnout hned. Chvilemi jsem se ztracela v deji a nevedela proc a jak... ()

kratajirka 

všechny recenze uživatele

Kvalitní příběh a kvalitní herecké výkony od Toma a Noomi. :) Válečné drama s krimi motivem - to tu dlouho nebylo. A je to dobře. Velice se mi to líbilo. Fakt jsem mile překvapen. Doporučuji shlédnout. 75% ()

vonSalat 

všechny recenze uživatele

Kdo četl knihu musí uznat, že se pointa někam zatoulala a s úplně jiným koncem než je v knize se již neráčila vrátit. V knize bylo všechno napínavé, rozuzlení dávalo (při prvním čtení) překvapivý smysl, ale ve filmu se o napětí mluvit nedá v žádné scéně a konec je jaksi všechno, ale určitě ne dávající smysl. Škoda, knihu si přečtěte, protože z té jsem byl opravdu velice mile překvapen, jedna z nejlepších a nejnapínavějších co jsem četl. ()

Tempter 

všechny recenze uživatele

No, ono to vlastně bylo sotva na tři, ale s přihlédnutím na velmi vysoký faktor ( ač asi ne úplně chtěný ) zábavnosti jsem musel dát čtyři. Takový pikantní guláš zahuštěný medem či spíš mišmaš jsem už dlouho neviděl. Výborné herecké obsazení, bolševické Rusko v česko americkém hávu, zcela nečekané teleportační a jasnovidecké schopnosti postav, vlkovský masakr ruským nožíkom ( u této scény jsem fakt byl rád, že nesedím v kině, bo by mně vyvedli a v duchu filmu zavřeli zřejmě do blázince, bo u některých scén se smát nahlas jeví nepatřičné, ale když já si fááákt nemohl pomoci :-D ) a volhy a tatraaplány a waterboarding a bahenní souboje a vůbec VŠECHNO tam bylo. Prostě více jak dvouhodinová prča, která nenudí a stojí za zhlédnutí. Mad Max v Rusku. Samozřejmě doporučuji v originál zvuku, ta angličtina s ruskou knedlou v hubě je k popukání. ()

Elmoore 

všechny recenze uživatele

Nikdy nie je neskoro začať hovoriť aká doba bola po vojne v Sovietskom zväze... zvlášť nie dnes. "V ráji není zločinu... " ()

jiri.juricek 

všechny recenze uživatele

Ten film má skvělej plakát, skvělej trailer a skvělé herce. A to je tak asi vše... Děj je tak nějak nešikovně rozkouskovaný, že musel být scénarista asi opilej nebo nevím. Občas byl v těch postavách během filmu i docela zmatek, tak se člověk ani nemohl pořádně na nikoho zaměřit. Výsledné emoce potom divák ani nijak citově nevnímá... Tohle mohlo dopadnout mnohem lépe, kdyby tam nehrál Tom Hardy a Gary Oldman tak tomu snad dám jen jednu hvězdu. ()

tXtX 

všechny recenze uživatele

Nemastné, neslané.. miestami dosť zmätené. Hardy a Rapace išli na 100%. Gary Oldman iba do počtu.. Atmosféra fajn, dobové kulisy tiež. ()

kreyson13 

všechny recenze uživatele

Pokud jste tu knížku četli a mrazilo vás z ní v zádech, tak se tomu filmu obloukem vyhněte. Není úplně špatnej, ale je takovej divnej, zmatenej, bez znalosti zápletky by člověk asi byl trošku mimo. A kameraman by zasloužil pěstí za tu rozklepanou kameru v akčích záběrech. Film určitě znovu vidět nechci, ale knížku si přečtu rád i po třetí. Ovšem Tom Hardy zahrál Lva Děmidova úplně famózně. ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Příšerně dlouhé nic,ještě že jsem na to nešel do kina.režim je vykreslený až moc debilně,k čemu by asi bylo,kdyby udával svou ženu.Argument s rájem bez vražd je taky vycucanej z prstu a devalvuje ostatní děj. ()

goauld 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že TO točili amíci... Vlajku na Reichstag vztyčilo několik rudoarmějců ale ani jeden z nich nebyl Leo :-) Jinak celkem průměrná podívaná... ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Child 44, aneb jak ze dvou kvalitních námětů udělat jeden ne zcela kvalitní film. Bohužel roztříštěnost mezi dvě rozhodně zajímavé dějové linky, dokázala pouze to, že film nefunguje jako celek. Poválečný Sovětský svaz za doby Stalinovy hrůzovlády bylo ztvárněno ještě poměrně slušně. Všudepřítomný strach, který z lidí dělal zrůdy schopné pro své vlastní přežití poslat do spárů tehdy ještě Ministerstva gosudarstvennoj bezopasnosti (MGB) i nejbližší příbuzné. V lepším případě Gulag v horším smrt. Bohužel na prdel tímto dostává druhá linka. A to samotné vyšetřování řeznických choutek na dětech. Je zmiňováno okrajové, nesourodě a zmatečně. Divákovi se nedostává odpovědí na některé zásadní otázky celého případu. Po celý film jsem byl přesvědčen, že dám dvě hvězdy, ale tím koncem, jakkoliv byl přeamerický jsem se nechal přesvědčit na tři. ()

L.O.T.R 

všechny recenze uživatele

Ďalší dôkaz toho že aj keď do filmu dáte tých najlepších hercov, máte výborný scenár, nemusí to vždy znamenať úspešný výsledok a toto je presne aj prípad filmu Dieťa číslo 44. Režisér nám tu totižto neponúka nič čím by dokázal zaujať, všetko je to také nalepené na seba bez kúsku nápadu a tá dĺžka filmu je doslova vtip, vzhľadom na to že sa v prvej hodine až hodine a pol filmu nič nedeje. Nebyť výborných hereckých výkonov, menovite Tom Hardy hlavný ťahúň filmu, on je presne ten typ herca ktorý zahrá výborného hajzla ale aj skvelého hrdinu ale nie až prehnane. Niekedy mi to prišlo že film skôr stojí na hereckom obsadení než na samotnom príbehu čo je škoda. Druhá polovica filmu už trochu lepšia ale stále to nestačí na nič než priemer 60% a nebyť výborných hercov tak by to bol maximálny prepadák. ()

mivael 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý film, líbilo se mi jak zpracovali vizuální stránku. Trochu jsem se ze začátku ztrácela. Ale Občan X se mi zdál lepší. Na jedno shlédnutí fajn. ()

Související novinky

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (více)

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Assassin’s Creed si našel režiséra?

Assassin’s Creed si našel režiséra?

25.01.2014

Když před sedmi lety vyšel první Assassin's Creed, málokdo tušil, že vyroste v obrovsky lukrativní značku. Vedle šesti hlavních her si můžete sehnat třeba comicsy nebo sadu románů, jež rozmanitě… (více)

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama