Reklama

Reklama

Dítě číslo 44

  • USA Child 44 (více)
Trailer 2
Mysteriózní / Krimi / Thriller / Drama
USA / Česko / Velká Británie / Rumunsko / Rusko, 2015, 137 min (Alternativní 132 min)

Lev Děmidov je válečný hrdina, jeho svědomitá práce pro sovětskou tajnou policii mu zajistila postavení, dobré bydlení pro sebe i pro rodiče a krásnou ženu. Nikdo si ale nemůže být ničím jistý, Děmidov odmítne udat svou ženu a je státní mocí ze dne na den degradován a poslán do vyhnanství. Zde narazí na vraždu, která se podobá jinému případu, označenému za nehodu. S kariérou a životem na padrť začne hledat sériového vraha. Ovšem ve stalinistickém Sovětském svazu v 50. letech něco jako vražda oficiálně neexistuje, musí proto pátrat na vlastní pěst a tajně proti vůli režimu. Jak vyšetřování pokračuje, rozsah rituálních vražd dostává strašlivé rozměry. Přestože jakákoliv pomoc hrozí zatčením, získá nečekaného spojence. Smyčka se postupně utahuje jak kolem vraha, tak kolem hlavních hrdinů. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (564)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nudny podpriemer, a Hardy /Zeme bez zakona/ je dobry herec, hoci ho nemam rad. Zahral to na urovni, co je ale horsie, Noomi Rapace nepredviedla nic. Druha polka je odflaknuta a scenaristicky bezradna. Plus 137 minut je sakra vela : 40 % ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Dítě číslo 44 mě příjemně šokovalo! Od začátku jsem se vryl do příběhu a až do úplnýho závěru mě ta zažranost neopustila! Bomba obsazení - Hardy v životní herecký formě, Rapace taktéž na vrcholu, no a vedle nich legenda Oldman, to je záruka kvality! Světová válka prokombinovaná s vrahem dětí, kterej byl jistě inspirovanej hnusákem Čikatilem, to byl famózní tah! Drželo mě to v napětí a kochal jsem se každou minutu! Pro mě určitě jeden z filmů roku 2015! 90% ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Ale, ale, ale – to se nám z filmu, který lákal na temné vyšetřování vraha dětí, vyklubalo psychologické překvapení ve zcela jiné rovině. Film se tvářil jako thrillerová detektivka, ale postupně se přikloní ke vztahovému dramatu mezi manželi, kteří začínají ve vztahu zcela od nuly. Jejich slibná kariéra ve stalinistickém Rusku skončí a oni se ocitají v prdeli světa, kde musejí fungovat jako spojenci. Žádná velká akce, ale spíše psychologický vývoj obou manželů. Tím je ten film pro mě zajímavý a překvapil mě. Je škoda, že vyšetřování je ke konci dosti upozaděné, ale film mě bavil právě díky manželské krizi. Tom Hardy je své roli dobrý, ale jen dobrý. Zato Noomi Rapace si mě získala svojí odhodlaností, odvahou i upřímností – začínáme mě více zajímat jako herečka. Velmi dobrý film, ale nesmíte čekat, to co ukazují v traileru – ten je velmi matoucí. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Child 44 je zapeklitý případ. Film, který se neuvěřitelně dlouho stříhal, protože mu při testovací projekci diváci dali kartu rudější než socialistická vlajka. A tak až po roce k nám doputoval výsledný snímek. Pokud jste viděli film s tím, že v něm v první linii vyšetřovatel honí v utopické SSSR vraha 44 dětí, budete nejspíše zklamáni. Pokud jste zhlédli toto drama primárně s očekáváním, že chcete vidět atmosféru stalinistického Ruska, plné špehů, strachu z NKVD, strachu z gulagu, strachu ze zastřelení, strachu z ostatních lidí, strachu z vraha jenž vrahem být nemůže, protože vrahové přece v SSSR neexistují... jste tu správně a zřejmě daný film oceníte nadprůměrně. Já jsem zastánce druhé linie, a proto mě Child 44 rozhodně nezklamal. Herci v něm hrají výborně, atmosféra je místy pomalu až hororová a vykreslení Sovětského svazu za Stalinismu je až mrazivě skutečné. Jedno z míst, kde bych určitě žít nechtěl. Jako negativ na misku vah musím vložit příliš zdlouhavou druhou polovinu a občas nepřehledný střih. Ve výsledku je ale toto krimi drama mírně nadprůměrnou záležitostí, která mou osobu potěšila a někdy v budoucnu jí rád dám druhou šanci. 70% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Musim v krátkosti uznat,že ten film mě napodruhý ani nijak zásadně nebavil.V originálním znění má hardy dost nepříjemnej hlas,sice vykreslení tý doby je asi famózní,ale ty násilný scény jsou do filmu naroubovaný dost násilně,a ta scéna z lesa v tom bahně působila ve svym závěru až komicky.Espinoza tady zvolil asi hodně těžkou látku,ale projekt z toho vypadnul jen průměrnej.60%. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu byla skvělá, co skvělá, přímo fantastická! U té druhé se ale něco hodně pokazilo a v jednu chvíli mě přišlo, že koukám na dva rozdílné filmy. Rozhodně to ale stojí za shlédnutí. 35% ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Hodně tomu pomáhají tmavé filtry, pochmurná prostředí a atmosféra i rychlý odchod Jasona Clarkea ze scény. Odklon vyšetřování na vedlejší kolej mi nevadil, jen když už se tak stalo, tak by bylo dobré ho něčím kvalitním nahradit. Prostřední Sovětského svazu je dobrý začátek, ale jelikož zůstalo jen a pouze u něj, tak moc nadšený nejsem, navíc je všude cítit nedotaženost. A postavy, které se musí vyrovnat se svými démony, mají světlé respektive temné chvilky, ale taky jich moc není. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Již od pohledu na herecké složení film sliboval zajímavou podívanou. Oproti jiným filmům natáčeným v této doby vybočuje z řady. Bohužel, je znám, že film nebyl natáčen Rusy a je v něm několik hollywoodských scén, které v něm klidně být nemusely. ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se na něj těšil, ale zklamal. Film je chaoticky poskládaný a splácaný z různých scén, mnohdy i takových, které v knize vůbec nejsou. Tvůrci si vymýšlí, dotvářejí a děj kazí. Výborná knižní předloha je naopak téměř bez chyb, je logicky poskládaná a navazující. Film knize sahá akorát tak po kotníky. Vůbec nechápu, proč se Daniel Espinosa do filmu pouštěl. Dva body uděluji pouze za dobře obsazené role (Hardy, Oldman, Cassel, Rapace), jinak je to ztráta času. ()

carlos 2010 

všechny recenze uživatele

Obrovský potenciál, dobrý casting, avšak na konci to stráca dych, hlavne po tej krimistránke. Film viac opisuje systém vo vtedajšom ZSSR ako samotné pátranie po vrahovi. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá hvězdička pouze za historické reálie, protože jinak to byla průměrná záležitost, kde si Američani (strašně bylo vidět, že to nebyli Slovani) běhali sem tam přes dvě hodiny. Nakonec to zdaleka nebyla taková nuda, jak jsem čekal, ale že by to bylo nějak zvlášť strhující, se taky určitě říct nedá. 70% ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

Trochu, no vlastně dost zamyšlení nad scénářem, a jaká to mohla být pecka. Atmosféra přesto veliká, když tuzemského diváka zrovna nevytrhávají z děje důvěrně známá místa, trochu smutně, protože úspěšně se vydávající za Rusko padesátých let. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Na nový film Toma Hardyho jsem se docela těšil, navíc, když jsem slyšel chválu na knížku. Bohužel však odcházím docela zklamaný. Nejhorší na tomhle filmu byly nepřehledné akční scény, jeden příklad za všechny je závěrečný souboj v blátě, kdy jeden neví, co sleduje a nemá šanci je od sebe rozeznat. Občas jsem nechápal, co a proč některé postavy dělají a celkově mi kazilo zážitek. A co ten "ruskej" přízvuk? Tohle mohlo dopadnout mnohem líp, ale bohužel... ()

Gabbo 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně veliké zklamání. Nedávno jsem četl knihu, která byla skvělá a film je oproti ní hodně zestrucnen. Spousta částí změněno, některé úplně vynechány a podle me spoustu souvislostí nemá divák šanci úplně porozumět. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

slabunké pozliepané tak nejak divno s dôrazom na činnosť KGB ... neviem ... som sklamaný taká americká nepodarená zlátanina a napodobenina Dánovho červeného kapitána. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Tom Rob Smith napsal čistý brak, v němž využil padesátá léta dvacátého století v SSSR pouze k napínavému ději. V každé kapitole nějaký twist, děj letí splašeně dopředu, ale přesto si zachovává soudržnost. Smith celou dobu drží hlavní linii knihy, a tou nejsou překvapivě vraždy, ale obrácení a spasení Lva Děmidova. Proto je v knize na začátku tak důležitá postava, kterou tady hraje Jason Clarke, protože její mučení spustí celý proces sebeuvědomění, až se Děmidov ocitne na stejném místě, a prožívá si to samé. Jenže film toto odbude jedním krátkým záběrem. Proto je tak důležitá podzápletka s učitelem, protože i Demidova žena musí prohlédnout, a začít hledat. Vraždy jsou pouze katalyzátorem, jedním z tmelících prvků příběhu. Nic z toho se do filmu nepodařilo dostat. Scénárista sice pečlivě opsal z knihy akci, a některé twisty (jen ten hlavní cimrmanovský z nejasného důvodu změnil), jenže výsledkem je dvouhodinová šílenost, nedávající moc smysl. ()

ivet.ka 

všechny recenze uživatele

Navzdory silnému tématu jde o neúnosně sterilní film. Obsazení je sice vynikající, jenže to na mě působilo, jako kdyby herci odehráli svou část každý někde jinde a až v postprodukci je spojili dohromady. Naprosto neživé a suché dialogy, žádné emoce. ()

Související novinky

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (více)

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Assassin’s Creed si našel režiséra?

Assassin’s Creed si našel režiséra?

25.01.2014

Když před sedmi lety vyšel první Assassin's Creed, málokdo tušil, že vyroste v obrovsky lukrativní značku. Vedle šesti hlavních her si můžete sehnat třeba comicsy nebo sadu románů, jež rozmanitě… (více)

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama