Reklama

Reklama

Ku! Kin-dza-dza

(festivalový název)
  • Rusko Ku! Kin-dza-dza (více)
Trailer

Obsahy(1)

Satirický snímek Ku! Kin-dza-dza je prvním animovaným filmem ruského režiséra Georgije Daněliji – vrací se v něm ke své starší látce z osmdesátých let. Na ulici noční Moskvy se potkává škrobený violoncellista s mladým povalečem. Vzápětí jsou teleportováni na neznámou planetu. Když se snaží dostat zpátky domů, ocitají se v nesčetných absurdních situacích. (Přehlídka animovaného filmu Olomouc)

(více)

Recenze (2)

VashCZ 

všechny recenze uživatele

Až na některá rozhodnutí animák kopíruje předlohu Kin-dza-dza. Co mu dávám k dobru je vysvětlení nečeho co se vyskytovalo v originále. Jako špatné považuji to, že naopak některé věci z originálu přeneseny nebyly. Takže co k tomu říct. Podobně jako originál. Lehce matoucí, absurdní, zábavné. Asi to děti nebudou nebudou milovat stejně jako Elsu z Frozen, ale třeba ten robůtek, který přibyl k pacakovi a čatlanovi, je myslím dobrý tah. Doporučuju. ()

shiepek 

všechny recenze uživatele

Absurdní mohou být různé věci, třeba pravidla či platidla, situace, chování atd. Ku... je sondou do absurdity. Náhodné setkání dvou nejprve neznámých lidí vede ke konfrontaci s na hlavu postavenou realitou dystopického světa Kin-Dza-Dza. Nevytoužené vplutí do "idiotské" ne-skutečnosti vede oba hlavní aktéry k osobitému a nevšednímu boji proti ní a snaze o návrat zpět na zemi. Film je to nestandardní, občas zábavný a jak název napovída občas také monotóní. Animace je půvabná. Po celou dobu je ve filmu úžasně moc prostoru. Starší hraný film z roku 1980 by se nabízel pro srovnání. ()

Reklama

Reklama