Reklama

Reklama

V roce 2010 bylo při důlním neštěstí v Chile zaživa pohřbeno 33 horníků. Na jejich vyproštění pak celých 69 dní pracoval dnem i nocí záchranný tým, zatímco jejich rodiny i svět čekal na jakýkoli záblesk naděje. Napětí vzrůstalo i v dusivém horku 200 pater pod zemí, kde brzy začaly docházet zásoby i čas. Ve strhujícím příběhu o houževnatosti, víře a triumfu lidského ducha natočeného podle skutečného závodu s časem exceluje Antonio Banderas. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (153)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Není jednoduché poutavě natočit příběh, který si všichni pamatují a ví jak dopadl. Chilské pesos by pokladny moc nenaplnilo, tak si to musíme vychutnat v angličtině, v hlavních rolích s herci ze Španělska, Francie a Irska. Možná věděli proč, Antonio Banderas totiž odvedl zdaleka nejlepší výkon ze všech herců. Šel jsem do filmu s nízkým očekáváním, ale nakonec jsem byl potěšen tím, že i když byl výsledek po 69 dnech dopředu znám, režisérovi se povedlo udržet napětí až do konce. 70% ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Hollywoodským způsobem podané zpracování skutečné události, kterou mám ještě sama celkem dobře v paměti. Jedeme podle osvědčených pravidel - trocha společenské kritiky, vlažné upozornění na mediální cirkus, vlna solidarity, přemíra emocí a někde mezi tím skupinka mužů, kterým není co závidět. Přesto nelituju času a moc se mi líbilo využití až magické atmosféry zavalené sloje. Project 52 Films by Woman. ()

Reklama

M.E.K.Y 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět napsaný životem, schopný režisér a poměrně slušný film o záchraně 33 horníků je na světě. Navíc pokud neznáte skutečnosti, které se chilským horníkům přihodily v roce 2010, tak zůstanete v napětí skoro do konce filmu. Stejně jako já. Zlaté ruce režiséra, jak při zpracování námětu, který je řemeslně na úrovni, tak při výběru hereckého ansámblu. Gradace filmu ústí do jediného momentu na konci, který mi připadal už trošku více sentimentální a patetický, ale vzhledem k vzniklým událostem si režisér ani nemohl dovolit jinak. Jeden z posledních počinů hudebního mistra Jamese Hornera velice decentní, ale příjemný. Závěr? Nadstandardně zpracované drama o lidské katastrofě 800 metrů pod zemí. Respekt. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Keď sa udial tento banícky zázrak, tak som si hneď povedal, že takáto pozoruhodná udalosť si určite zaslúži sfilmovanie. Po 5 rokoch sa tak naozaj stalo a americko-čilská koprodukcia s hviezdnym Antoniom v hlavnej úlohe uzrela svetlo sveta v podobe tohto filmu. Úprimne, čakal som, že z toho Američania budú chcieť spraviť ukážkový heroický film s prehnanými vizuálnymi efektami. Ale napokon to malo v sebe obrovský kus realistickej esencie, ktorú príjemne dopĺňali aj autentické zábery z dobových TV správ. Samozrejme, zopár vecí boli pre film trochu pozmenených (vygradovaných), ale to jadro emočnej vypätosti dvoch "svetov" (hore a dole) plných kontrastu si zachovalo svoju realistickú ľudskú tvár. Kvalitná práca! ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Je docela těžké natočit film podle skutečné události, který má být napínavý i přesto, že ona událost je mediálně známá a vy předem víte, jak to dopadne. V tomto ohledu se to celkem podařilo. Co mi na filmu vadilo byla zbytečná americká dramatizace na sílu viz třeba Banderasův konflikt s ostatními, ale především závěr, kdy se tam závodí s časem, protože "otázka nezní, jestli se štola zřítí, ale kdy se zřítí" a tak mají všichni hrozně dramaticky napilno, zatímco poslední vyzvednutý Lou Diamond Phillips se ještě v klidu a dojemně se štolou loučí, jako Vladko s vilou. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (11)

  • Španielsky herec Mario Casas v jednom interview spomenul, že sa rozplakal po tom, čo videl dokument o uväznených čilských baníkoch. (MikaelSVK)
  • Stres a hrozné podmienky, ale aj zvýšený záujem médií o baníkov po ich záchrane mnohých z nich priviedol ku alkoholizmu alebo do starostlivosti psychiatrov. (Zdroj: pravda.sk) (vander19)
  • Kvôli príprave na tento film sa španielsky herec Mario Casas nezúčastnil ani slávnostného odovzdávania filmových ocenení Goya. (MikaelSVK)

Související novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (více)

Reklama

Reklama