Reklama

Reklama

Černá komedie vypráví příběh herce Riggana Thomsona (Michael Keaton), který se v minulosti proslavil filmovou postavou kultovního ptačího superhrdiny Birdmana, a nyní se s vypětím sil snaží o svůj divadelní debut na Broadwayi. Riggan doufá, že když uspěje jako režisér a herec nového ambiciózního představení, oživí svou upadající kariéru. V mnoha ohledech to je riskantní krok. Ale bývalý filmový superhrdina si dělá velké naděje, že díky tomuto konečně získá uznání jako umělec a všem včetně sebe dokáže, že ještě není odepsaný. Premiéra se pomalu blíží, když se představitel titulní role v jeho hře během zkoušky za podivných okolností zraní a je třeba ho rychle nahradit. Na základě doporučení hlavní herečky Lesley (Naomi Watts) a na naléhání Rigganova nejlepšího přítele a producenta Jakea (Zach Galifianakis), Riggan nakonec neochotně přijme Mikea Shinera (Edward Norton), který je naprostou neřízenou střelou. Mike je ale zárukou toho, že se představení vyprodá a sklidí chválu kritiků. Kromě samotných příprav na premiéru se musí Riggan vypořádat i se svou přítelkyní a herečkou ve vedlejší roli, Laurou (Andrea Riseborough), se svou dcerou Sam (Emma Stone), která právě prodělala odvykací léčbu a nyní pro něj pracuje jako osobní asistentka, a také s bývalou manželkou Sylvií (Amy Ryan), která se čas od času objeví v zákulisí. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 310)

Laslo 

všechny recenze uživatele

Ehm,ako toto mohlo vyhrať Oscara ? Tento film je úplna blbosť a nuda neviem ako mohli takéto niečo natočiť....zbytočné peniaze škoda hovoriť....Emma Stone aspoň trochu oživuje film...Jedna hviezda za herečku a niektoré hlášky. ()

Yummy_San 

všechny recenze uživatele

3* je akurátne hodnotenie pre film po ktorom som nemal absolútne žiadne pocity. Nevedel som o čom to bolo, čo si o tom mám myslieť. Možno v tom niekto našiel nejaké pseudo-psychologické posolstvo a vidí v tom dokonalú "filmárčinu" no.. ja nie. Nepamätám si kedy som mal po nejakom filme tak rozporuplné pocity. ()

Alhazred odpad!

všechny recenze uživatele

WTF?! Po 20 minútach som to vypol a to sa mi už veľmi, veľmi dávno nestalo... Absolútny súhlas s larelay: Je to h...no zabalené do peknej krabice. ()

NeedfulThing 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrná záležitost. Keaton má ztvárňovat herce, který se nehodí pro nic jiného, než jsou bezduché akční filmy, což by měla být teoreticky jeho parketa, jenomže omyl. Něco, co vyšlo u Afflecka v Gone Girl, byl v Birdmanovi přešlap. Nuda, nuda a nuda, Keaton selhal i jako plytký herec bez extra talentu. Burdman je nafouknutá bublina, film, ve kterém hlavního hrdinu přehraje i hrající údržbář. Byl tak fádní, že pro mě fakt, že na konci neumře, vyšel jako šílené zklamání. Norton byl naopak bravurní a jediná jeho chyba byla, že byl ve filmu tak málo! Emma Stone(d) mě bavila. Nicméně, Michaele, tu Oscarovou řeč hoď do koše, protože dokud si tu hlavu fakt neustřelíš, můžeš si o zlaté sošce nechat leda zdát. ()

Cretinho 

všechny recenze uživatele

Pln očekávání jsem tento film zapnul a v polovině už jsem se natolik nudil, že jsem místy přetáčel, abych si ušetřil trochu života na něco smysluplnějšího a zajímavějšího než tento extra nudný a nezáživný snímek. Opět nechápu jak tento film mohl dostat Oscara - tato socha je přinejmenším tento rok opravdu bezcenná. Herci, hudba,kamera je OK, ale film musí mít i zajímavý děj ne tento "výstřih" ze života herce se "superschopnostmi" a halucinacemi....bože to byla blbost. Slabých 30% ()

rebelmia 

všechny recenze uživatele

Ďalší Američanmi preceňovaný film. Inarritu ma trochu sklamal, asi z tretiny viac-menej nuda. Výborné herecké výkony, najmä Keatona, ale aj Nortona a Watts. Lepší priemer. ()

Elanornegra 

všechny recenze uživatele

Neviem, co napisat k tomuto filmu. Jednoznacne specificky poňaty, zaujimavo zahrany, skvely Keaton, ale zeby to mal byt film roku 2014 .. ? Urcite nie... 75% ()

Miriablo odpad!

všechny recenze uživatele

Závidím všem kterým se film líbil. Ale přiznám se bez mučení že je to film výjimečný spíš tím že je to ten "jeden ze sta" co člověk vypne po dvaceti minutách. ()

gentleman 

všechny recenze uživatele

Tento film mohol vzniknúť tak, že prišiel Michael Keaton za Alejandro G. Inarrituom a povedal: počuj, odkedy nehrám batmana, môj život je na hovno, každý deň, ktorý nemyslím na samovraždu, je pre mňa víťazstvom, nechcel by si to sfilmovať? Alebo to mohlo byť tak, že prišiel Inarritu za Keatonom a povedal: starec, je mi ľúto, ako si dopadol, nechceš, aby som to sfilmoval? Vyrozprávaš svoj príbeh, uľaví sa ti a možno sa vrátiš späť medzi hviezdy. Nech už to bolo akokoľvek, Michaelovi sa to podarilo a dal zo seba to najlepšie v celej jeho doterajšej kariére a minimálne sa vyrovnal svojim oveľa uznávanejším a slávnejším kolegom. ()

papez12 

všechny recenze uživatele

ked porovnam Interstellar a Birdman a porovnam oskarove ocenenia, tak mi pride ze niekde sa BRUTALNE stala chyba. Tento film na MALINU! a nie na Oskara. Tento film ma DVE dobre veci: 1. kamera a 2. obsadenie. ALE k comu take obsadenie ked cely film je jedna velka erudovana nudna vtakovina, ktora znechuti cely vecer a pokazi akekolvek kulturne ocakavanie. Reziser asi dostal oskara za to ako sarlatansky nedokazal vyuzit taketo bombasticke obsadenie - Edward Norton, Naomi Watts, Michael Keaton,Emma Stone,.... Jednu hviezdu davam fakt len za kameru, ktora je fantasticka ()

RonnieR 

všechny recenze uživatele

Noo, Iňárittu "popáté" a zase inak! Je to jeden z najoriginálnejších režiérov súčasnosti( akosi so samozrejmoťou treba brať že to nie je amík). Aj v skutočnosti to treba brať o akúsi záhranu Keatonovej kariéry!? 75%.P.S. Keď som film zapol, chcelo sa mi strašne spať! Ale počas filmu som sa prebral a ani raz nezívol...:-))) ()

zemon 

všechny recenze uživatele

68%??? Si zo mňa robíte prdel. Po Whiplash zatiaľ najlepší film čo som tento rok videl. Skvelé výkony hercov a tá kamera takmer bez viditeľných strihov. Proste čakal som blbosť podľa hodnotení a dostal som toto. waw ()

Edwin44 

všechny recenze uživatele

tohle ale byl psychoblábol!!! 120 minut se pro mě vleklo jako smůla, celou dobu jsem čekal na tu extra pointu, která tomuhle filmu přinesla Oskara a hle ono nic. Jediný důvod proč tomuhle nedat odpad je ten, že záměr toho aby film působil že byl natočen na jeden záběr opravdu skvělej, ty kamery ve stísněných prostororách či na jevišti byly fajne. Druhej bod je čistě osobní a to že jsem poprvé viděl Zacha Galifiniakise ve vážné roli a ne v roli totální blbce. No jinak to bylo utrpení a rozhodně bych Oskara na tehle brak neplýtval. ()

prasjanko 

všechny recenze uživatele

Forma zvíťazila nad obsahom. Schytila ho za pačesy a vytrela ním všetky zašlé kúty v úzkych chodbičkách broadwayských divadiel. Vytrela si ním koniec tráviaceho traktu. Zlomila mu tvár! Presne to isté som mal spočiatku chuť spraviť aj tomu jammujúcemu bicistovi. Neskôr mi už to jeho onanistické perkusionovanie pripadalo citlivejšie nadávkované, niekde sa dokonca výslovne hodilo. Super herecké výkony, parádne dlhé zábery, prechody medzi scénami, dobre sa to pozeralo aj keď prerozprávať to ako príbeh kamarátom v krčme, či niekde v spacáku prri dohasínajúcom táboráku by asi nemalo význam. U mňa takých 75. Oscara už dostali aj ďaleko väčšie zverstvá. ()

AliceWHall 

všechny recenze uživatele

Film snažící se tvářit jako umělecký snímek. Nuda. Možná se na to dalo koukat,ale je to jen depresivní film,který absolutně nemá nic navíc. Originalita? Ani ne. ()

kokoro 

všechny recenze uživatele

Film si užijú najmä filmoví fanúšikovia. Vidieť, ako sa to všetko hýbe, narieka, bije a žiari za kulisami rovnako ako počas divadelnej hry je neskutočne fascinujúce a krásne. Vynikajúci, ambiciózny nápad, grandiózne prevedenie. Je tu toľko silných monológov a diaológov...všetky zanechajú dojem niečoho krásneho a predsa prchavého. Predstavte si ten pocit herca, ktorý neposedí zo vzrušenia, že o pár sekúnd či minút vystupuje na Broadwayi, a čo všetko môže originálny režisér napumpovať práve do týchto neuveriteľných minút, a spojiť to s "reálnou" hrou...som veľmi šťastný. Láska k umeniu vyzerá podobne ako tento film. ()

Související novinky

Michael Keaton vs. třetí světová válka

Michael Keaton vs. třetí světová válka

10.03.2016

Poslední dva ročníky Oscarů měli jasného vítěze - Michaela Keatona. Hvězda Burtonových Batmanů sice neurvala žádnou sošku, objevila se ale v Birdmanovi i ve Spotlightu, tedy v obou vítězných filmech.… (více)

César Awards - výsledky

César Awards - výsledky

27.02.2016

41. ročník vyhlášení Césarů, francouzských filmových cen, měl trio hlavních filmů, od kterých se očekávalo vítězství. S jedenácti nominacemi to byly filmy Trois souvenirs de ma jeunesse a Marguerite,… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama