Reklama

Reklama

Geu gyeowool, barami boonda

(seriál)
  • Jižní Korea 그 겨울, 바람이 분다 (více)

VOD (1)

Epizody(16)

Chytrý podvodník Oh Soo zbystří příležitost a rozhodne se oklamat slepou dědičku velkého bohatství. Ale jeho plány se brzy změní. (Netflix)

Recenze (13)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Můj problém s tímhle seriálem začíná u toho, že už mě ti zamilovaní gangsteři tolik neberou. Ono je to - řekněme si to narovinu - pořád dokola. A v tomhle případě se scénáristka, kterou mám jinak moc ráda (každý jednou ujede) ani nesnažila něco nového vymyslet. Další problém vidím na straně režiséra, u něhož to uklouznutí chápu ještě méně (patří totiž k mým nejoblíbenějším). A ano, asi to bude hodně o mně a o tom, že už na to přehrávání nemám tak velkou toleranci a vyžaduji přirozenější výkon. Samozřejmě jsem si po pár epizodách zvykla a samozřejmě jsem v jednom okamžiku i upustila slzu, ale u mě by bylo - vzhledem k tématu - divný, kdyby na to nedošlo. Ze všech zúčastněných se mi nejvíc líbila Song Hye-kyo, která slepou dívku zahrála velmi dobře. Jo In-seong je pro mě kapitola sama pro sebe a já se u něj prostě nemůžu rozhodnout, jestli na něj koukám ráda nebo ne. On hrát umí, o tom žádná, ale když je natlačený do přehrávání v situacích, kdy se to fakt ještě nehodí nebo si k němu divák ještě nedokázal vytvořit vztah, vypadá u toho jako blb a já mu to vůbec nevěřila. To je ale opět chyba režiséra, že neukočíroval jeho herectví do nějakého přirozeného vývoje a rovnou to tam pálil. Mě třeba o dost víc dostal v momentě, kdy až tolik nehrál. Jeho pláče bylo na můj vkus až moc. Jestli mě ale někdo vážně lezl na nervy, tak to byli jeho kamarádi. O Kim Bumovi jsem po Padam Padam prohlásila, že ho už nikdo nemůže podezírat z toho, že by neuměl hrát. No, tak teď se chytám za hlavu a mám chuť ho z toho obvinit já sama. Opět si ale myslím, že za to z většiny může špatně napsaný scénář a role, která k němu s jeho nevinným obličejem prostě nejde. Navíc, jak si můžete oblíbit postavu, která pořád dokola jenom hubuje, vyhrožuje a nakonec nakvašeně odejde dělat si věci po svým. On a Jung Eun-ji, kterou jsem v Reply vážně zbožňovala, byli většinu času na ránu. Pokud jde ale o přehrávání a nepřirozené reakce, tak tam bych mohla jmenovat většinu přítomných postav. Polovina z nich stejně měla založenou existenci jenom na tom, aby mohli prudit telefonátem nebo smskami hlavního hrdinu. Netvrdím, že je tady všechno špatně. Byly tam světlý momenty, hezký soundtrack, pár pěkných dialogů, dojemných scén, silná hlavní hrdinka... Jenže na pohádku o třech měsících a ani jednom dni navíc už jsem prostě velká. Ale co už, facky byly, skleničky do obličeje taky, na co já si stěžuju? Slabší 3* ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Věřte mi, že jsem měl při hodnocení tohoto seriálu nejedno morální a estetické dilema. Předně nemám rád remaky http://wiki.d-addicts.com/Ai_Nante_Irane_Yo,_Natsu japonský originál z roku 2002 jsem neviděl (na csfd pro jistotu ani není, někdy mám pocit, že co tu nepřidám, to zde není). Ale příběh a herecké obsazení sliboval něco více, než tradiční korejskou ždímačku. Nezapomenutelnou ždímačku s perfektními hereckými výkony, silnými charaktery. Co tedy divák dostane? Především vynikající hlavní dvojici Song Hye-go, která exceluje jako slepá dívka, kterou sužuje lítost, myšlenky na minulost, pomstu, zákeřné okolí. Jo In-seong jako hazardní hráč Oh Soo je typická postava, badboy, který projde transformací, většinu času byl hodně přesvědčivý a šlo mu to. Vedlejší postavy celkem fajn, ale zároveň mě někdy dost štvaly, občas se chovaly jako partička psychopatů, že by i některé anime tituly záviděly. Proto mě překvapila ona nemístná idealizace konfliktů v závěru. Jenže, abych jen nekritizoval, většinu času to bylo velmi napínavé, dramatické v tom dobrém slova smyslu, velké emoce létaly vzduchem, a určitě nejen já jsem netrpělivě čekal na další díl. Korejci totiž s chirugickou přesností ví, kdy a kam říznout, kam přiložit obvaz, jak udělat cliffhanger, aby divák emočně nevykrvácel, neotupěl, nebo netrpěl příliš velkým dramatickým vypětím. Slzy na krajíčku budeme mít poměrně v dost momentech, ale není to nic nemístně vydíracího, tak akorát. K tomu si připočtěte některé povedené hudební témy, nebo písně v rámci nadpůrměrného OST (žalbohu vyšly jen písně, nikoliv originál instrumentální soudtrack série). Původně mi vyšly tři hvězdy, jelikož je to remake, jsou tam nějaké chybky, nedostatky, nelogičnosti, podivná řešení, ale za hlavní magnetickou dvojku, musím jednu hvězdu přidat. Uvidíme na konci sezóny, zda tento seriál nebude kvalitou překonán a dostane se na seznam mnou doporučených titulů, mám vytipováno asi ještě 7 sérií na letošek v Koreji. A zdaleka není konec, může se mnohé zajímavé urodit. Proslýchají se fámy o sérii, kde bude Yoon Eun Hye a Hyeon Bin... ()

Reklama

Krysap 

všechny recenze uživatele

Hmm, to zase bylo moře slz.. ale každou z nich jsem jim věřila. Prostě Korejci tyhle ubrečený věci umí.. Podle mě docela nadstandard s moc pěknými hereckými výkony a zajímavými vedlejšími postavami. Podobně se mi líbilo i Padam Padam (Kim Beom si evidentně umí vybrat dobrej scénář). Jestli si jako já myslíte, že vás už žádný korejský melodrama nechytne a příjemně nepřekvapí, tak to ještě zkuste s tímhle. :-) Mimochodem, výýýýýýýborej soundtrack (který určitě zase nepůjde sehnat). ()

splaty 

všechny recenze uživatele

Do poslední scény jsem čekala, jak to dopadne. Ani jeden díl nebyl nudný, nebo že by děj byl zbytečně natáhlý, jak bývá u dorama zvykem. Všechno bylo tak akorát. Na hlavního hrdinu se skvěle dívalo, psychologii hlavní hrdinky bych ještě trošku víc propracovala. SPOILER: a to bodnutí v posledním díle mohli osvětlit, protože já pak nevěděla, jestli těch závěrečných 5 minut je skutečnost, nebo fikce, když si hlavní hrdinka občas v pokoji představovala osoby, které tam ve skutečnosti nebyly.. ()

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

Krásně natočené ty barvy se mě líbily. Nádherná herečka a pronikavé oči hlavního herce se mně taky líbily. Ale to ostatní, nechápu to přílišnou natahování. Přece jen je to mnohem hezčí než film, ale dalo se to jako film natočit. Za hudbu dávám 5* ale za zbytek jen tři, tak že nakonec 3.5* . Ještě promyslím... ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama