Reklama

Reklama

Doktorka Plyšáková

(seriál)
  • USA Doc McStuffins
Animovaný / Rodinný / Fantasy
USA / Irsko, (2012–2020), 54 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Tvůrci:

Chris Nee

Hrají:

Lara Jill Miller, Loretta Devine, Robbie Rist, Jess Harnell, Laya DeLeon Hayes, Gary Anthony Williams, Rob Paulsen, Jim Belushi, Ty Burrell, Dennis Farina (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(136)

Obsahy(1)

Doktorka Plyšáková je nejnovějším televizním hitem pro děti ve věku od 2 do 8 let a na stanici Disney Channel. Animovaný seriál ukazuje malým dětem, jak se starat o své zdraví, hygienu a jak pečovat o své blízké. V seriálu se představí malá holčička jménem Doký, která dokáže komunikovat s plyšovými zvířátky a hračkami a ony si zase povídají s ní, zvlášť pokud potřebují její pomoc například opravit steh nebo obvázat zranění. Během toho Doký a její kamarádi Plýša, Vlnka, Hallie a Mrázek předávají ostatním užitečné rady, jak se postarat o sebe a o ostatní a nebát se navštívit doktora. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jeden z povedenějších počinů Disney Channelu, který jen "maličko" vykrádá Toy Story:) Malá "Doký" se jmenuje jako se jmenuje proto, že je dcera skutečné doktorky a, jak ukázal tábornický díl, lehce zmatkářského tatínka (mimochodem je to afroamerická rodina;)). A seriál je o tom, že má v zahradě domeček o několika místnostech, vybavený jako kompletní lékařskou ordinaci (ne, není to ordinace její maminky). A pak je tu ještě taková drobnost - že její stetoskop oživí všechny hračky v blízkosti (to jak, kdy a hlavně do kdy to funguje, neřešte...). A hračky mají samozřejmě problémy, jako jsou slabé baterie, zatržený kožíšek, a tak podobně. Kdykoliv je vhodný čas na písničku, všechno dobře dopadne, a hlavně se vždy dozvíte něco důležitého, jako například jak potřební jsou kamarádi, a pak v závěrečných titulcích praktické věci jako proč bychom si měli mýt ruce. Animace je slušná, zvířátka snesitelně roztomilá, hlavní hrdinka sympaticky pozorná, zodpovědná a logicky uvažující, i dabing se povedl (včetně písniček, které jsou rozmanité náladou i stylem, rozhodně to není pořád dokola Disneym provařený pop/rock pro děti jako z Hany Z Montany apod., a hlavně se vám z nich nechce tlouct hlavou o stůl jako u některých jiných pořadů). Kdyby tohle byl standard pořadů pro děti od dvou do osmi let, mohli bychom si gratulovat. Já tedy přehnaně jásat nebudu, ale faktem je, že z obrazovky Déčka mnohem radši slýchám "Kontrola čeká" než většinu jiných úvodních znělek a to, co po nich následuje. 70% ()

Ashar 

všechny recenze uživatele

Mám malou neteřinku Lucinku a budou ji čtyři roky. Lucinka je skvělá a milá holčička a doktorka plýšová se jí moc líbí. Každopádně komu není do osmi roků, prosím, nehrajte si na intelektuály a nehodnoťte tuto skvělou podívanou pro nejmenší. Pozor, je to pro děti!!! Já jen pro ty, co to přes IQ houpacího koně nejsou schopni rozeznat. Ještě dodatek pro ostatní, co jim to i přes mé varování nedocvaklo! Představte si, že by čtyřleté dítě hodnotilo filmy pro dospělé. To by bylo odpadu, co? Tak co, už Vám to došlo? ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Nebojte se, nejde o mučivý příběh, plný strastí jednoho z milionů lékařů, jaderných fyziků a dalších vědců, co k nám zrovna kočují z teplejších krajin. Slečna Doký je již plně integrována, což se pozná podle toho, že nevěří na šamany a má tři prdele hraček. Seriál přináší spoustu užitečných rad, díky kterým bude vaše dcera nejen vědět, jak pomoci vatovanému Ijáčkovi, když ne a ne vyprdnout ztvrdlou molitanovou kuličku, či semišové ovci, která čapla plastelínovou vyrážku, ale též se obleče do předraženého lékařského pláště, zdobeného motivem náplasti, navěsí na sebe veškeré felčarské propriety, označené tímtéž, a vy to budete jen platit jako mourovatí. A, abych nezapomněl, dělat figuranta. Je to radost, nechat si třikrát denně omlátit hlavu plastovým kladívkem, rozšťourat pupík injekcí, či zaleptat oko něčím, co děcko v mističce upatlalo z modelíny, korálků a dvou - tří piškot, aby to pak vydávalo za ophtalmo-septonex. Hodnocení sráží fakt, že i přes to v čekárně i ordinaci libovolného mudra stejně ječí jako kráva, osvěta neosvěta. ()

krasohled 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč k tomuto seriálu píšou komentáře lidi kterým vůbec není určen! a zřejmě ani nemají páru o dětském světě. Tohle je to pravé pro mou 3 letou holčičku snad i kluky.. pro změnu od všech transformerů.... Hlavně je to klidná pohádka s fantazií- perfektní večerníček snad i pro kluky. Hodně rodičů vůbec netuší na co se děti dívají a proč mají pak noční můry nebo se v noci počurávají... když s dítětem nemluvíte, nevíte co jim pustí ve školce , nevíte co s emu odehrává v hlavičce a co se do nej přes den všecko cpe.... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jasně, i malé objetí stačí. Děti se dozvědí, jak si poradit s diagnózou nacuclózou (do ordinace přijde promočená kráva, kterou nechala její malá majitelka ležet venku v dešti) nebo s trnitýdou (nafukovací hračka se píchne o trn růže). Dospělý divák mezitím přemýšlí tak akorát nad tím, zda je holčička jménem Doký černoška. Pokud tedy dřív neusne. Samozřejmě nemá smysl dívat se na její dobrodružství, pokud pouze neděláte svým dětem u televize společnost. Animace se pochopitelně nemůže rovnat animačnímu Pixaru nebo jiné áčkové produkci od Disneyho, ale čtyřletým dětem to určitě vadit nebude. Poselství jednotlivých dílů jsou triviální, ale neurazí. Malé diváky navíc potěší i narychlo spíchnuté hopsavé songy a vydařený český dabing. Co ale vadí nestrannému pozorovateli nejvíc, je fakt, že se jednotlivá dobrodružství rychle okoukají a ztráta zájmu je evidentní. Což se u jiných podobných produkcí nestává. ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama