Reklama

Reklama

Mi mefahed mezeev hara

  • Izrael מי מפחד מהזאב הרע (více)
Trailer 1

Série brutálních vražd nezletilých dívek svede dohromady tři muže: otce poslední oběti toužícího po pomstě, policejního detektiva operujícího mimo zákon a hlavního podezřelého - učitele, který byl zatčen a následně propuštěn kvůli policejní chybě. (fullrose16)

Recenze (98)

verbal 

všechny recenze uživatele

Kdo by to kdy řekl, že se na nás nejbrutálnější černotumorná taškařice roku vyžidí zrovna z Exegypťany tak spravedlivě okupovaného palestinského území. Velké překvapení. Tady šly opravdu všechny obřízky stranou, servítky se přišívaly zpět na nekompletní pyje a nejeden ortodoxní judaista se musel z tohoto krvavou krkovičkou obloženého macesu nepochybně rozpačitě drbat jadem v pejzech. No, jarmulku dolů, milí okupanti. Vypadá to, že se napětí na Blízkém východě trochu uvolňuje, konečně se přestáváte brát tolik vážně, jednou třeba také uznáte, kolik Turci nepopiratelně vyvraždili Arménů a možná se s takovou dočkáme i nějaké té izraelské krejzykomedie z Osvětimského resortu. U tohoto opravdu vytříbeného kousku jsem si užil snad i více zábavy než Hisballah s raketami Scud! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Výborná černohumorná komedie. Troufnout si být s takovýmto námětem vtipný, to by si hned tak někdo nelajznul (například loni Denis Villeneuve, na jehož Prisoners jsem si během projekce několikrát vzpomněl). Občas z toho člověk opravdu má trochu černé svědomí - takovým věcem se přece nesměje. Ale co se dá dělat, když to režijní duo tak krásně zvládlo natočit. Jinak - Keshales a Papushado evidentně brousí svůj autorský rukopis - Big Bad Wolves se v mnoha ohledech podobají jejich prvotině Rabies. Řetězec různých náhod a zvratů (tu pravděpodobných, tu nepravděpodobných) zavede na jedno místo několik různorodých postav, jež se nakonec pustí do vzájemných, ne zrovna přátelských interakcí, přičemž průběžně dekonstruují tradiční thrillerové postupy a nenaplňují divácká očekávání. Zatímco u Rabies to ale celé působilo dost vycucaně z prstu a nepřesvědčivě, tentokrát jsem s filmem takový problém neměl. Těším se, co přijde dál. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Neotřelý koncept, postavit humor na tom, jak někomu lámou prsty a trhají nehty a do toho zazvoní telefon a volá sadistova matka. Postmoderní zvrhlost a zmatení žánrů... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mistrovsky servírovaný černočerný humor, kterému jsem se smál i když se tam dělo ultranásilí v přímých záběrech, kde je všechno pěkně vidět. Navíc je to i dobře vypointované. Židi umí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BYL JEDNOU JEDEN VLK, KTERÝ PŘEPADÁVAL MALÉ HOLČIČKY. ALE JEMU NESTAČILO, ŽE JE MŮŽE SPOLKNOUT. MĚL SVOJI METODU…“ /// Schovala se holčička. Dobře. Kamarádi ji nenašli. Ovšem, dalo by se říct, že i špatně, páč ji našel někdo jinej. A ten ji dokázal schovat ještě líp, takže ji nenašli ani policajti. Dokud se pak nenašla (ne vole, sama se fakt nenašla…) v parku. (jasně, to už ji pak našli i ti policajti…). Zvláštní krimi s ještě zvláštnějším smyslem pro humor, kterej zůstává, i když se z krimi hry na schovávanou stává hra na vymučenou (co je na tom slovu k nepochopení? Navíc se sem rýmuje!). Snažej se, pravda, vobčas dokonce změní nářadí, ale stejně je ta schovka v tom slepě celkem monotónní. Nebo možná jen chtěj, aby se čovek těšil na finále, neustále buděj dojem, že jako z tohohle zákonitě musí vzejít něco zajímavýho. Mělo by, mělo by… ale jsem na rozpacích. Nezdá se mi to totiž právě rozumný (i když říkali, že Izraelští policajti nejsou žádní Ajnštajni). Snad proto s tou 4* váhám… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Koukám jen na filmy, kde mají roli kombinačky, kladivo, letlampa... (jasan, taky už mi ta vůně chyběla!). 2.) Seru na nářadí… stačej mi sklepy. 3.) Thx za titule ,,(mOnkey)“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na mě až moc pomaléj Revenge,který se snaží diváky spíše rozesmát než šokovat. Herci, zápletka, režie v pohodě,ale pomalé tempo a absence gore rozhodně neodpouštím.Dokoukal jsem to bez větších útrap,ale tenhle druh Thrilleru mi moc nesedí. 55% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Kdo dneska pomáhá starým lidem?!“ Trefná otázka…Měl jsem trochu strach z toho slibovaného, no, řekněme „tvrdšího“ humoru, zároveň mě tím film ale hodně lákal. Nakonec převládá přece jen spokojenost. Ten humor tam je. A místy poměrně důmyslný a brutálně zábavný. Ale dost často také na hraně až za ní, někdy se ještě pobavíte, jindy už vám do smíchu moc nebude (film není pro širokou diváckou obec). Režisérské duo si hodně dovolí (v téhle podobě by to za velkou louží opravdu neprošlo), ale přitom jejich cynismus není hloupý ani samoúčelný. Zároveň se jim daří udržovat solidní tempo a napětí. A na diváka čeká pár morálních dilemat…ostatně, s kým v tomhle filmu se dá sympatizovat bez připomínek? Na to si už ale každý musí odpovědět sám. Škoda jen, že po Mickiho telefonátu to nabere kurs, který se mi vůbec nezdál, zlomyslně otevřený závěr tuhle nepříjemnou pachuť spravil bohužel jen z části. Přesto, podtrženo a sečteno, slušné 4*. „Pořád žiješ s rodiči, co?“ - „Rodiče jsou mrtví.“ - „Myslel jsem, že zabíjíš jenom děti…“ ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Izraelský " Little Good Wolves " celkom úspešne hopsá okolo žánrovo obschlého námetu , no vďaka " KariGrandovi " sa mu to celkom darí. Vlastne oskenované je úplne všetko, ale tak obludný splašok, ako sa tu a tam pácha aj v zámorí - to teda ee. ( Charizma / sound / snaha ) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý komediálne ladený kriminálny thriller z izraelskej produkcie. Má veľmi dobrý príbeh o vytrvalom detektívovi, ktorý verí, že brutálnym vrahom malých dievčat je hlavný podozrivý, miestny učiteľ, čo ale nikto nevie dokázať a tak sa to rozhodne ukončiť po svojom. O učiteľa má ale záujem aj otec poslednej obete a tak sú nútení spojiť svoje sily a dostať z neho priznanie a informáciu o ukrytej hlave dievčaťa, ale nie všetko im vychádza podľa plánu a navyše dochádza aj k pochybnostiam, či je podozrivý skutočne ten pravý. So spracovaním som nadmieru spokojný, zápletka síce pôsobí úplne klasicky, ale v tomto prípade je podaná predsa len trochu inak. Aj napriek tomu, že dej sa približne polovicu času odohráva v jednej pivnici sa tu je stále na čo pozerať, keďže všetky zásadné postavy a vzťahy medzi nimi sa vydarili, dokonca to pôsobí aj trochu originálne a nepredvídateľne, čo ma teda v tomto žánri dosť prekvapilo, no hlavne bezchybne fungujú oba smery, ktoré si tvorcovia zvolili. A tak viaceré scény majú takú nepríjemnú zlovestnú atmosféru a mimo nich je tu zase výrazná príchuť čierneho humoru, ktorý to ťahá výrazne hore. A k tomu som mal ešte celý čas pocit, že kvalita ide síce pomaly, ale aj tak neustále len hore s tým, že už úvod ma bavil, takže tu sa nenájde nič, čo by ma nudilo a finále sa skutočne vydarilo. Čo sa týka žánrových zložiek, násilie síce nie je až tak výrazné, ale aj tak sa tu nájde pár drsnejších momentov, ktoré potešia, no prednosť tu má predsa len ten humor, ktorý je perfektný, či už dialógy medzi postavami, zapojenie novej postavy do mučenia a plno skutočne dobrých scén, bavil som sa výborne. Herecké obsadenie je na tom dobre, nájdu sa tu síce len štyri, päť výraznejších postáv, ale všetky mi prišli charakterovo a aj herecky pre potreby filmu úplne ideálne, takže tu nemám čo vytknúť. A spokojný som aj s réžiou a technickou stránkou, má to zaujímavú vizuálnu stránku, no hlavne dobre fungujú oba spomínané smery, takže nemám problém. Big bad wolves je teda veľmi príjemné prekvapenie, výborný scenár, zaujímavé postavy, dobrá atmosféra a skvelý humor, takže sa určite oplatí pozrieť. 78% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Inšpektor izraelskej polície, detektív Mickey je poverený vyšetrovaním brutálnych vrážd malých dievčat. Potom ako sa na internete objaví kompromitujúce video z "mučenia" podozrivého páchateľa, prepustia ho zo zboru. On je však presvedčený, že ten koho pokladá za vraha, je práve učiteľ náboženstva z miestnej školy. A nie len on! Sarkastický thriller, so solídnou zápletkou, ktorý miestami dostatočne pobavil. Čo sa hororových prvkov týka, nie je ich priveľa. V podstate skoro žiadne. Záverečné rozuzlenie síce potešilo, no zároveň akosi nepostačilo. Inak musím dodať, že ma zaujali herecké výkony. Na tento druh snímku, skutočne veľmi vhodné, charizmatické ksichty. Napriek tomu, že sa o horor nejedná, spokojnosť - 60%. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Éh, těžký. Jeden by sice rád lezl verbitchovi do kakáčku, ale na druhou stranu mě neměl navnadit na něco, co nepřikráčelo. Pravda, izraelskou kinematografii nemám zrovna v předkožce, proto nakonec šoupnu čtyři, neboť jinak bych mohl psychicky podpořit kibucoidní hovádka, rovná snad jen svým raketky a bumajzle pšoukajícím oponentům, ale po ukázkovém uvedení do děje jsem čekal ještě větší masox. Vykonstruování obviněnce zanedbané, tortura nedotažená a konec sice krutý, ovšem ne-dost-at-ečně, nebo jak jdou ty slabiky po sobě. Přesto doporučuji všem, co mají rádi malá děvčátka. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno... tak jak bych to shrnul. Mám z toho filmu vesměs pozitivní dojmy, ale přeci jenom jsem tu po přečtení několika komentů očekával větší nářez. Jako určitě je to kontroverzní, černohumorný, jsou tu dobrý hlášky a herci i když neznám ani jednoho to hrají přesvědčivě. postrádal jsem tu, ale nějakej ten větší drajv, ne že by film nudil to ne, ale na moje gusto se z toho potenciálu dal rozhodně spáchat větší masakr. Je to spíš film který je založený na dialozích (některý jsou fakt pekelný) a plusem je, že si taky film místy dělá tak nějak prdel z docela závažnýho tématu. já se tomu nebráním rád se podívám na filmy co mají koule a pochybuju že v USA by někdy něco takovýho vzniklo. tohle je prostě trochu drsnější verze Zmizení (fakt mi místy ty filmy přišli hodně podobný) až na to, že se nebere tak brutálně vážně. No celou dobu jsem se rozhodoval mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Nakonec dám tři, protože ani ten konec mě neposlal vyloženě do kolen. Jako, že nebyl špatnej, ale stejně jako u celýho filmu se nezbavíte dojmu. že to nebylo špatný, ale mohlo to bejt lepší.65% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až příliš sebeparodických vsuvek - rozumím tomu mixu žánrů, ale moc mi to nesedí do celkového vyznění. Trochu jsem se tím pronudil a občas kroutil hlavou i nad ignorancí hlavních postav, když mají indicii přímo před nosem. Takže ano, opravdu komediální krimi. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Krutý a strhujúci thriller šmrncnutý veľmi čiernou komédiou. Nemuselo byť až tak brutálne (párkrát som si zakryl oči) ani dlhé (90 minút by stačilo), ale inak ma to dostalo. Prekvapilo ma to ladné prepínanie medzi napätím a srandou. Výborná záležitosť Silných 8/10 ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Film roka 2013 podľa Quentina Tarantina. Big Bad Wolves svojmu názvu aj prívlastku od majstra režiséra dostál. Surový a brutálny kriminálny thriller s koncentráciou čierneho humoru vyššou ako rádioaktivita vo Fukušime nás zavedie do súčasného Izraelu, v ktorom má polícia takmer rovnakú povesť ako notoricky známa tajná služba Mossad - a rozhodne to nebude slušným vychovaním a príkladným, vzorovým zaobchádzaním s podozrivými. Keď vám však unesú, nakŕmia tortičkou s tajnou prísadou, znásilnia, umučia a brutálne zavraždia dcéru, uvedomíte si, čoho všetkého ste vlastne schopný. Takže policajt, známy svojimi svojskými metódami a otec dievčatka spoja sily aby spolu porazili zlo... pardon, urobili jej vrahovi to isté, aby získali späť jej hlavu, ktorú kdesi zakopal. Teda až na to znásilnenie. Predsa nebudete pchať svoj kolík, kam nepatrí. Big Bad Wolves vynikajúco mixujú žánre a dávajú vzniknúť niečomu, čo každý deň nevidíme. A (ne)prekvapivo fungujú po každej stránke - ako vynikajúca komédia, strhujúca kriminálka aj atmosférický a drastický thriller. Pochvalu udeľujem (a že to príliš často nerobím) kamere, ktorá dodáva filmu šmrc a pocit skutočne do posledného haliera skvele využitých peňazí. Scenár a réžia sú prakticky bezchybné, asi pri žiadnom filme sa mi ešte nestalo, že by som sa zasmial skutočne na každom vtipe a gagu (situačná komika je tu ozaj skvele vypointovaná a posúva humor na úplne inú úroveň, akú by ste od takejto snímky očakávali), dej šliape ako hodinky a udržiava si stabilné tempo, nie je ochudobnený ani o pár prekvapivých zvratov a skvostné finále. Herci sú proste eňo ňuňo, už teraz si ich dokážem predstaviť v nejakom inteligentnom hollywoodskom spektákli, rovnako ako režísérko-scenáristickú dvojicu Keshales&Papushado. Tzahi Grad je jedným z najkvalitnejších bad-ass magorov roka. A aby som nezabudol, oceniť treba aj skvele dramatickú a atmosférickú mrazivú hlavnú hudobnú tému, ktorá, rovnako ako zvyšok hudby z filmu, pochádza od skladateľa Franka Ilfmana, a ktorú nahral Londýnsky metropolitný orchester - vypočuť si ju môžete tu. Verdikt: 85% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Nejvtipnější na celém filmu je, že hlavní "hrdina" na zmíněnejch pětačtyřicet vůbec nevypadá, a jakmile se objeví jeho fotřík, nabudete dojmu, že si dva zvrhlí vrstevníci hrajou na taťku a synka :) ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

On tenhle černohumorný thriller není ani nijak nadprůměrný, ale nenasycenost trhu tímto matrošem z něj dělá čtyřhvězdičkovou zábavu. Zapracovat šlo na spoustě věcí, ale na to sere pes. Bavil jsem se, smál jsem se. 70% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Nechápem, načo si hoši židovští potrebovali pomáhať čorkou z Lock, Stock and Two Smoking Barrels ( scénka so Zivikovým debilným synčekom)? Pár vtípkov bolo dobrých, nič menej otrepaných a tie navyše prevalcovala nudná druhá polovica filmu. Nič svetoborné podľa mňa. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Když je hlava fuč, učitele zmuč!" "A tuhle slyšeli, pane Kohn? Židovský pedofil číhá u školy a láká školačky: Ahoj maličká, nechceš pár bonbónků? Prodám levně." "Tu neznám, pane Roubíček, ale znám jinou, lepší. Víte co je při mučení židovského pedofila nejdůležitější? Dodržovat plán a hlavně neztrácet hlavu!" "Pane Kohn, vždyť to nemá hlavu ani patu. Ztrácet hlavu při mučení nevinného. A nemlich kvůli ztracené hlavě. Kdyby radši dali hlavy dohromady a hledali tu dceru, dokud má živou hlavu!"  Zhodnocení filmu, aneb co jsem pomocí nářadí ZJISTIL ve sklepě: Nejen pár zfetovaných negrů, i leckterý obstarožní žid si umí pěkně zablbnout s letlampou... a izraelští policisté fakt nemají rádi hru na schovávanou (protože vůbec neumí hledat). Čtyři nehty kombinačkami strhávám, pátý mi nejde. Na plnou palbu by to muselo být víc rozverné (židovsky černohumorné) nebo naopak úplně bez srandiček, jen čistokrevný, kufr zvedající thriller. ()

Reklama

Reklama