Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jiří, živící se prodejem drog, slečna, jež se nedokáže rozejít s dlouholetým partnerem, protože je prostě hodnej, básník žijící ve své romantické iluzi, starostlivé matky a snaživí otcové. Jejich osudy se vzájemně proplétají, ale každý si přitom uchovává svůj vlastní svět, dokud jej nenaruší násilná pouliční vzpoura. HANY drze, s nadhledem a cynickým humorem zobrazuje společnost, které čas protéká mezi prsty. I z tohoto důvodu se tvůrci rozhodli film odvyprávět v jednom kontinuálním záběru. (CinemArt)

(více)

Recenze (170)

Mishqo odpad!

všechny recenze uživatele

Celé zle. Prijebaný film takzvane o ničom. Síce ma doteraz väčšinou filmy s minimom strihu oslovili, ale určite to nefunguje vtedy, keď na to herci jednoducho nemajú a keď film nemá čo zmysluplné ponúknuť. Percentuálne sa radšej vyjadrovať nebudem. ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Na české poměry velmi originálně natočené, jako (téměř) Plzeňák jsem se na to pravděpodobně díval i trochu jiným pohledem, než ostatní diváci. Přesto mě ničím jiným film nezaujal a scénář tvůrci zřejmě napsali za jedno odpoledne nebo vymýšleli až na místě. 4/10 ()

iantomasik 

všechny recenze uživatele

'Tu obžalobu mladejch "umělců" a poměrů v naší zemi jsem pochopil. ale pořád je to dost hrozný dílo. Má se jít příkladem, ne jen kritizovat ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa snaží vyzerať artovo, jedinečne a netradične. On vlastne aj svojim významom v podstate vo všetkých týchto punktoch je. Avšak za akú cenu? ... Je to nudné, ukecané, bez nejakej vážnejšej zápletky....... Tu ma len napadá výstižné slovné spojenie - nevyužitý potenciál. ()

RockChick 

všechny recenze uživatele

Proč mám pocit, že kdyby Hany natočilo nějaké zahraniční zavedené jméno, hned by to byla "super cool artovina", ale že za tím stojí jenom blbej Čech, tak je to "děsná sra*ka, u které nikdo nechápame, o co jakože básnikovi šlo"? Za mě tedy: Super cool artovina! ()

Kamiiik 

všechny recenze uživatele

A pointa? Film rádoby o něčem, ale v podstatě o ničem. Načaté příběhy, vůbec dále neřešené, neopodstatněné, prostě k ničemu. Jako by opravdu šlo jen o to, natočit film na "jeden záběr" (až na to, že záběry byly tři - sám producent přiznal jeden utajený střih a jeden přiznaný, ke konci je jasně viditelný). Hrozný a přehrávající Kocman film ještě víc podtrhl. Ani nevím, proč dávám dvě hvězdičky, že by za snahu? Snaha o "jeden záběr" byla celkem uspokojivá díky dobrému kameramanovi, kdyby se ale aspoň všude netvrdilo, že to na jeden jediný záběr opravdu je. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Je obdivuhodné, že se někomu podařilo natočit něco tak náročného. Škoda je jen, že to dějově, ani herecky tolik nezaujme a film nudí až unudí. Beru to jen jako takovou filmovou zajímavost, kterou by měl každý vidět, alespoň kousek. Fandím tvůrcům k další práci, ovšem chtělo by to příště nějaký už opravdový fungující scénář. Hvězdu dávám za technologické zpracování a za píseň Michala Horáčka ♪♫ ()

ZdenoLo odpad!

všechny recenze uživatele

Je umenie natočiť film na jeden záber ale podstatné je aby to malo hlavu a pätu. A nie jak táto sračka plná dialógov "co?, jo, vole, co? jo !, co?, hmm, vole, co?" Ale hlavne že je to na jeden záber. NA JEDEN ZÁBER. Však aspoň o tom nech sa hovorí keď už dej stojí za hovno. K hercom sa radšej nevyjadrím ale už mi tam chýbal len Tomáš Vorel ml. a mohol by som utierať z obrazovky gulášové zvratky. ()

Kovaja odpad!

všechny recenze uživatele

Zcela otevřeně můžu říct že tohle je sračka s velkým S. Dokoukal jsem film jen s velkými problémy. Na děj,herce,kameru nasrat ale hlavní týpek a frajer v podání J.Kocmana mně hýbal žlučí neuvěřitelně kurevsky, týpek co se prsil do pul pasu měl být sundán již po pár větách v úvodu filmu. Tak nehorázné namyšlené hovado jsem dlouho neviděl. Jen škoda že boreček nenarazil na tvrdší pěst.a taky mně není jasné proč se zde nechala upsat J.Schneiderová, ta to snad nemá zapotřebí:-((. Tohle byl ztracený čas. ()

SpaceOdyseus odpad!

všechny recenze uživatele

No je to tragedie. Ziaran neni Lubezki, takze chvilema film pripomina spise divadelni zaznam nez celovecerni film, ale i presto je technicka stranka docela na vysi. Kamenem urazu jsou zde ale dialogy. To je neskutecne, co za bezobsazne nesmysly postavy vypousti z ust, jen aby mluvily a aby scena mohla trvat a nemuselo se strihat. Uplne jsem stydel, ze jejich nesmyslne rozhovory posloucham. Proti Hany je Furious 7 shakespearovske drama. ()

Pavkan 

všechny recenze uživatele

Hany jsou mimořádně povedená filmová provokace. Dialogy zdánlivě o ničem mi trochu připomněly "tlachání" z některých filmů nové české vlny, na první poslech prázdné, přitom ale precizně vypointované. A ta zvolená forma - hoši mají pro strach uděláno, to se musí nechat. Přeskakování z hrdiny na hrdinu, aby se udrželo pravidlo jednoho záběru mi připomnělo nesení olympijské pochodně. Točit filmy tak, aby byly úplně pro všechny, už zjevně přestává fungovat (jak ukazují výsledky většiny letošních premiér), tak proč nenatočit film pro ty, kdo se nebojí do lesa, tedy do kina. Film, který nepoučuje, nevysvětluje, film, který prostě je a plyne. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Nejsympatičtější je Samirova snaha rozproudit stojaté vody českého filmu. To se daří výhradně formou netradičního snímání jedním záběrem bez prostřihů, kdy proplouváte plzeňským nočním životem a ocitáte se ve společnosti neznámých lidí se svými "malými" starostmi a rozhovory, které nechápete a jen zúčastněně pociťujete vlnění slov, jejichž (záměrná) bezobsažnost vám dává prostor vnímat ve vzduchu, že se dnes večer něco mimořádného stane. Kamenem úrazu je konečná, poněkud zdivočelá, pointa, která snad měla být nějakým generačním vzkazem, který mne ale zcela minul a sympatické dojmy z předchozího dění zcela rozprášil, stejně jako třetí hvězdu. Škoda, protože atmosféra byla natolik reálná, že jsem se cítil, jako bych tam skutečně byl. Samir vypadá, že má talent, je však třeba na něm ještě zapracovat. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Vydržela jsem celou půlhodinu tohoto navýsost krutého a nemilosrdného filmu. Dívat se na dutou prázdnotu bez jediného střihu kamery, bez jediného momentu uvolnění, je prostě mučení, to je utrpení, které snesou asi jenom silné povahy nebo vyhulené hlavy... Takže za mě čiré utrpení, jedna hvězda za nápad s jednolitým záběrem (přestože pro mě to znamenalo smrt:) ()

Blazin 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdu za originalitu a cestu, kterou se film vydal (natočení jednoho večera jednoho dne a jejich událostí v jedné čtvrti města). Druhou hvězdu za postavu Jiřího v podání Jiřího Kocmana, nic víc nestojí za zmínku. Potenciál tam ale byl. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Technicky naprostý unikát - film na jeden záběr ( jako ), který je mozaikou dialogů několika osob v noční Plzni. Bez děje, ale přesto to bylo natočeno plynule a nenudil jsem se. Začalo to jako nízkorozpočtový film z jedné kavárny , ale ke konci davové bojové scény, rabování obchodu, párty ... takže to úplně nízkorozpočtový artový film asi nebyl. Jiří Kocman podal naprosto famózní výkon. Podtrženo sečteno, nejvíce oceňuji technickou stránku filmu, ale do kina bych na to nešel. ( leda za dvacku ) ()

Gore odpad!

všechny recenze uživatele

Film o ničem s přehršlí nesmyslných, neskutečných a nepravděpodobných dialogů s příšerně a otravně přehrávajícím Kocmanem, jehož výkon aspiruje na nejhloupější, nejzbytečnější a nejdebilnější roku, přičemž mu na paty šlape neherečka Vágnerová. Kamera točená na jeden záběr se zprvu zdá jako zajímavý jev, jenž ale po chvilce začne nudit a pak i iritovat. Jestli tento paskvil má být generační výpověď, tak se asi potkávám a střetávám s mládeží z jiné planety. ()

Derny 

všechny recenze uživatele

Věřím, že takhle nějak jistě prožívá víkendovou noc určitá část (nejen) mládeže větších měst. Bohužel ale dialogy, jejich témata a "problémy" postav byly až moc nezajímavé. Kvůli tomu se film přese mě převalil jak vlna a já z toho nic nemám. Zároveň ale v tu chvíli trval děsně dlouho, protože je nudný. Skvělý byl nápad s oním jedním kontinuálním záběrem. To se opravdu povedlo, zde je to totiž nevídaná novinka. Přesto mě ale smysl tohohle filmu míjí. Pokud teda není jiný než jen ukázat pár lidí, kteří jsou do různé míry ujetí, v jednom záběru na jedné plzeňské ulici. ()

Související novinky

Finále Plzeň nově udělí Zlaté ledňáčky

Finále Plzeň nově udělí Zlaté ledňáčky

21.04.2014

Světové "neformanovské" filmy kameramana Miroslava Ondříčka, téměř kompletní domácí hraná i dokumentární tvorba za poslední rok za účasti tvůrců a poprvé i výběr nových slovenských filmů, to… (více)

Reklama

Reklama