Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jiří, živící se prodejem drog, slečna, jež se nedokáže rozejít s dlouholetým partnerem, protože je prostě hodnej, básník žijící ve své romantické iluzi, starostlivé matky a snaživí otcové. Jejich osudy se vzájemně proplétají, ale každý si přitom uchovává svůj vlastní svět, dokud jej nenaruší násilná pouliční vzpoura. HANY drze, s nadhledem a cynickým humorem zobrazuje společnost, které čas protéká mezi prsty. I z tohoto důvodu se tvůrci rozhodli film odvyprávět v jednom kontinuálním záběru. (CinemArt)

(více)

Recenze (170)

HMTD 

všechny recenze uživatele

Tak tohle není pro tuctového diváka, a intelektuála to asi také nezaujme, protože ho "tupější pasáže musí odradit". Možná to zaujme Existencialisty a nebo je to spíš urazí. Česká kinematografie se ubírá někam do extrému, snažíme se být tak originální až se na to skoro nedá koukat, slušných scénářů máme po málo a když už se nějaký najde, schytá špatného režiséra. Takže tenhle film beru jako další český pokus být originální, který skutečně originální je, ale moc nepobaví. Režie je řekl bych dobrá, tady spíš pokulhává jakási rozpolcenost scénáře a právě ta nešťastná snaha o film který není cílem na široké publikum. + za výkon Jitka Schneiderová, zahrála to jako by byla nevybouřená dvacítka. Jen s postavou kterou hraje Jiří Kocman bych nechtěl mít nic společného, takový magor až my ho bylo líto a je paradox, že takoví přitahují společnost ostatních. ()

gael83 

všechny recenze uživatele

Technicky zajímavé, točit kontinuálně na jeden záběr s větším množstvím herců není žádná prdel to jen tak na úvod, za to načasování klobouk dolu. Generace - Degenerace! Jitka Schneider jako studentka? To snad ne! Bojují, ale neví za co, žijí, ale neví proč. Jako generační výpověď těžko použitelné, diverzita dosáhla svého maxima stejně jako davová idiocie kontra disociální chování. Chtělo to víc provázat a reálnější scénář resp. tohle bylo dost slušný na to co jinak dokážou! ()

joywork 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy pro náročnějšího diváka, ale toto jsem nedal. Jen s největším vypětím sil jsem toto dílo dokoukal celé. Nebylo jediné postavy, ke které bych necítil averzi. Neustále jsem měl chuť vstoupit do filmového děje a většinu postav za jejich rozmluvy a chování bít do tváře. Nechápu, jak se podařilo přemluvit ke spolupráci Jitku Schneiderovou, Hanu Vágnerovou či Ondřeje Malého.... ()

foils 

všechny recenze uživatele

Dnešní doba se vyznačuje takovou spoustou absurdit, že prostým pozorováním celkem normálních lidí můžete získat mnohem zajímavější materiál ke zfilmování než konstruováním nesmyslných rádobyzávažných zápletek (což je bohužel cesta, kterou volí 99 % našich tvůrců - Matěje Chlupáčka v Bez doteku nevyjímaje). Michal Samir si to jako jeden z mála českých filmařů uvědomil, a i když jeho celovečerní debut není dokonalý a zbytečně si vypomáhá berličkou city riots (což se na druhou stranu dá pochopit, jelikož divácká i kritická obec si přeje vidět hlavně něco hrozně dramatického), s každým dalším zhlédnutím si potvrdíte, že se mu povedlo natočit solidní situační komedii s kritickým pohledem na některé průvodní jevy dneška jako nuda, nezájem o cokoliv vážného, arogance nebo hlad po "akci". Dialogy zní až na pár výjimek uvěřitelně a vtipně. Důraz, který film klade na svou "bezestřihovou" formu, jako by upozorňoval na přehnaný význam, jaký dnes společnost formě na úkor obsahu přisuzuje (a zároveň si tak trochu dělal srandu z neoformalistů, kteří tvrdí, že rozlišovat formu a obsah nemá význam). Herecké výkony vykazují značné rozdíly. Nejpříjemněji překvapila asi Tereza Vítů, jež dokázala co do množství textu v nijak rozsáhlé roli Hanky zaujmout a přesvědčila, že umí i zahrát mnohem temperamentnější postavu než v Bez doteku. ()

Pythonator odpad!

všechny recenze uživatele

Další strhující ukázka české tvorby. Kdo stále pochybuje o tom, že u nás mohou vznikat jenom strašné sračky, ať si pustí tuto undergroundovou uměleckou verzi Ulice. ()

trx2010 

všechny recenze uživatele

Pokud se podívám na dobrý film a navíc zjistím že byl natočen dvěma záběry, má to asi smysl. Řeknu si že jsou to borci, natočit takový film na málo záběrů. Pokud je ale výsledkem tohle utrpení, je počet záběrů naprosto nepodstatný, maximálně může sloužit jako alibi proč to nevyšlo. Extrémně nepříjemná mi byla uhánějící a třesoucí se kamera. ()

PoprockCZ 

všechny recenze uživatele

Film ala český Birdman. Je zajímavé natáčet film na jeden záběr, ale to ovšem neplatí pokud v příběhu není žádný děj s pointou. Představí se nám mnoho nesourodých lidí a vyslechneme rozhovory kolemjdoucích, kteří ihned z děje zmizí. Z filmu mám dojem, jako bych si stoupla s kamerou na ulici, natáčela tam hodinu a půl v kuse a při tom obešla pár bloků. ()

Lichtenburg odpad!

všechny recenze uživatele

Film Hany je velice špatný, nelíbil se mi tak moc, že jsem v sedadle vedle Jezku na projekci před časem tiše umíral. Je těžké shrnout proč je ten film tak špatný. Například dialogy, nikdo na světě takhle nemluví, pokud něco neparoduje, nebo neprodělal lobotomii. Film se netváří, že by dělal ani jednu z těch věcí. Jestli je to myšleno vážně, tak jsou dialogy ohrožením zdraví diváka.Zápletka filmu nedává smysl na mnoha úrovních od celku, po drobné nesmyslné epizodky, záběry, logické nesmysly. To se týká zejména závěru filmu, protože se v něm odehrává více pohybu. V první fázi to spíš umírá na těch dialozích. Jediná scéna, která ve mně nevyvolávala dávení je rozhovor s otcem. Tam se odehrává nějaké herectví a mě najednou začalo zajímat, co se děje. Trochu smutné, protože ta scéna má cca 2 minuty. Bohužel ani tato scéna není nijak zasazená do děje, prostě tam jen je. dávám jí *, to znamená že nedávám filmu-14* ale pouze -13* Jeden záběr je zajímavý nápad, škoda že nebyl uplatněn při tvorbě filmu, ne tohoto šílenství. ()

Whitehorse 

všechny recenze uživatele

Dle meho soudu to neni komedie, neni to ani drama neni to nic co by cloveku neco predalo , tedy krome vyprahlosti postav a deni ve filmu obsahleho, nova klise vystridala stare, hudba celkem spatna, herecke vykony...aha to vlastne byli herci tak dobra tady. Z filmu si odnasim pocit ze kdyby jsem to nevidel tak se nic zvlastniho nestane. Myslim ze si sve konzumenty film najde, myslim ze v soucasnoti se toci predevsim filmy o atavistickem chovani a neschopnosti empatie s ostatnimi lidmi. Pokud v tom clovek vidi nejaky hlubsi odkaz nebo myslenku , tak si myslim, ze pak musi byt zkuseny konzument cehokoliv.... A do toho ty drogy... smesne. cele je to ubohy filmarsky pokus se spatnymi hereckymi vykony. ()

obewankenobe 

všechny recenze uživatele

Přiznám se , že jsem to ani nedokoukal. Celý film v jednom záběru beru jen jako menší +, jinak ani nevim o čem to mělo vlastně být :-( . ()

damokles 

všechny recenze uživatele

Začínalo to slibně, netuctově... čekal jsem zajímavou sondu do myšlení dnešních dvacátníků....ale znělo to jaksi nakřáple, je to lehce poutavá forma bez hlubšího obsahu...jakési umění pro umění. Dialogy jsou místy stěží uvěřitelné. Absence sdělení vyvolává otázku po smyslu tohoto filmu. ()

frgena 

všechny recenze uživatele

Hodně oceňuju formu, herce, taky to, že se děj odehrává na mě velmi blízkých místech v mým městě, nicméně příběh je tedy pěkná hovadina... ()

zulvisek odpad!

všechny recenze uživatele

Myslela jsem si,že nejhorší film jaký jsem v poslední době viděla byla Díra u Hanušovic.Ach jak jse se mýlila. Normalně nepoužívám hodnocení odpad,ale u tohohle "zázraku" fakt nemůžu jinak. ()

Nio767 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak na tohle už mi slova nestačí. Jdu se potřetí vyzvracet a posnažím se co nejrychleji zapomenout na nejhorší paskvil, co se mi zatím "poštěstilo" v životě shlédnout. ()

andydufrsn 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mně zklamalo!!! Až do určitého okamžiku mě film bavil. Bavilo mě sledovat kaleidoskop různých povah, chování, vztahů a já nevím čeho všeho lidského ještě šikovně vsazený do jedné Plzeňské noci, ale v určitý okamžik se film posunul někam co, podle mého nemá se záměrem, který se začátku přímo čiší vůbec nic společného, tím okamžikem je ta pooluční bitka...... Od toho okamžiku už je film sračkou o ničem ()

diZAXter odpad!

všechny recenze uživatele

lituju rozhodnutí podívat se na tento film, dlouho jsem neviděl takovou kokotinu bez obsahu. Hořce lituju času, který mi jak je v obsahu zmíněno protekl mezi prsty. Herecký projev věčně oči valícího pana Kocmana mě po půlce stopáže začal srát natolik, že jsem film dokoukal do konce jen díky vytrvalosti a trýznění vlastní mysli. Nikdy více. ()

orgoj0143 

všechny recenze uživatele

Ten film je sice totální blbost, ale něčím mne zaujal natolik, že jsem nad ním přemýšlel a ještě si ho několikrát pustil. Nakonec jsem zjistil, že se mi vlastně hodně líbí. ()

Související novinky

Finále Plzeň nově udělí Zlaté ledňáčky

Finále Plzeň nově udělí Zlaté ledňáčky

21.04.2014

Světové "neformanovské" filmy kameramana Miroslava Ondříčka, téměř kompletní domácí hraná i dokumentární tvorba za poslední rok za účasti tvůrců a poprvé i výběr nových slovenských filmů, to… (více)

Reklama

Reklama