Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminální drama inspirované románem Georgese Simenona se odehrává v zimě roku 1963. Etienne pracuje jako obchodní zástupce tiskárny, kterou vede jeho manželka Louise. Jednou po jídle se mu náhle udělá tak zle, až pojme podezření, že ho chce vlastní žena nejspíš otrávit. Jeho nedůvěra je tak silná, že začne prověřovat záhadné okolnosti smrti Louisina prvního muže. Zdá se mu to, nebo je vše jen nedorozumění? A proč Louise pořád někdo telefonuje? Snad pomůžou další lékařské testy, které si Etienne objednal u doktora Doera... (Cinemax)

(více)

Recenze (3)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám radost, když mě dokáže překvapit film, o kterém předtím nemám ani tucha, je ze země vycházejícího kohouta a ještě k tomu obsahuje herce, o kterých jsem, jak jsem živ, neslyšel. A to je hodně u Francie co říct, protože těch známých ona má vysloveně požehnaně. Železné schodiště pak na mě nastoupilo poměrně dost důrazně a udeřilo klasikou, která mi není cizí u francouzských filmů sedmdesátých a osmdesátých let. Tudíž spokojenost. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

3 hvězdy za to, jak se Francouzům povedlo napodobit atmosféru detektivek ze 70.let. Za použití minimálních prostředků dokázali člověka udržet člověka v napětí celách 90 minut, ale o to větší bylo zklamání, že závěr byl tak jednoduchý, že jsem litoval, že jsem u toho těch 90 minut vydržel. ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film, který nějakými záhadami zůstal téměř nepovšimnutý. Předloha Georgese Simenona je sama o sobě kvalitní, jako bezmála všechno, co kdy napsal, a její převod do dramatické podoby všechny její klady, zejména psychologickou drobnokresbu, zachoval. Pro mne dosud neznámí herci hráli jako největší hvězdy, zkrátka veliké pochutnání. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama