Reklama

Reklama

Mr. Jones

Trailer 1

Obsahy(1)

Scott a Penny, mladý zamilovaný pár túžiaci po harmónii, opúšťa ruch veľkomesta, aby uprostred lesov v prekrásnej prírode našli natoľko vytúžený pokoj a pohodu. Domnienku, že ich vysnívaný dom je na míle vzdialený od civilizácie, nečakane vyvráti zistenie, podľa ktorého majú nepredpokladaného suseda. Počiatočné nadšenie z objavu mystického tajomstva, muža zo susedstva, v literatúre často označovaného ako "Mr. Jones", razom pominie po množstve nevysvetliteľných udalostí. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (86)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Vaříme s verbalem – Výletnické ragú aneb Narkáčský Eintopf. Ingredience: Dvě kila uleželého bramborového salátu, půl litru kefíru, jedna plechovka Toluenu, 100 ml Chemoprenu PVC či jiného lepidla na odpady s osmdesátiprocentním obsahem organických rozpouštědel, 50 mg krystalického metanfetaminu (můžeme nahradit 60 tabletami Modafenu), široké nápojové brčko, kapesník o minimálních rozměrech 30x30 centimetrů, petrželová nať. Celý bramborový salát během pěti minut freneticky zkonzumujeme, přičemž záměrně příliš nekoušeme, a na ex jej zalijeme kefírem. Rozprostřený kapesník bohatě napustíme Toluenem a za stálého čichání zvolna přikapáváme Chemopren. V mezičase pomocí žiletky či příborového nože vytvoříme na kuchyňské lince úhlednou lajnu metamfetaminu, popřípadě nadrtíme všechen Modafen na jemný prášek a postupujeme stejně. Odložíme kapesník a za použití brčka rychle rozprášíme polovinu lajny do pravé a druhou polovinu do levé nosní dírky. Pro dokonalé vymaštění zakapeme Chemoprenem. Zbytky metamfetaminu slízneme a jazykem roztíráme po dásních až do naprosté motolice. Pokud jsme postupovali správně, mělo by nám v této fázi vaření začít hučet v uších za doprovodu hodiny a půl naprostých, rychle se míhajících červeno hnědých pičovin. S kapesníkem stále na nose pijeme zbytek plechovky Toluenu, dokud nejsme vláční v kolenou. V tu chvíli klesneme na úroveň trouby, vrhneme celý obsah žaludku na předem připravený plech a pečeme do černa s grilem ohuleným na 250 stupňů. Necháme zchladnout, ozdobíme petrželkou a podáváme dokonale zoufalému majiteli krachujícího studia. *** A přitom to tak hezky začínalo. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mladý pár opouští civilizaci a přestěhuje se do opuštěného domku v lesích. Natáčí se při tom samozřejmě neustále na kameru, protože to je přesně to, co lidé utíkající z civilizace dělají (no dobře, týpek je filmař a hledá inspiraci, ale stejně je to trochu pofidérní :-D). Když mi došlo, že Mr. Jones bude zase, opět, po sto prvé found footage, málem jsem nad ním hned v úvodu zlomil hůl. Ale on mě postupem času o svých kvalitách přesvědčil. V lesích kolem domu totiž tito dokumentaristé narazí na zvláštní totemové strašáky a na jejich maskovaného výrobce, kterého dívka identifikuje jako v jistých kruzích poměrně proslulého anonymního umělce (něco jako Banksy) známého pod přezdívkou "Mr. Jones". Jejich dokument rázem dostane ústřední téma a můžou tedy začít pátrat a odhalovat tajuplnou mytologii, která se za Jonesem skrývá. No a pátrání to bude poměrně atmosférické a plíživě znepokojivé, po dlouhé době jsem měl zase u hororu příjemně stísněný pocit. Strašidelní strašáci z větví a kostí, zapálení strašidelní strašáci, strašidelný příbytek pana Jonese, strašidelné podzemní chodby pod strašidelným příbytkem pana Jonese, strašidelný pan Jones ... a tak dál. V závěrečná třetině se pak vyprávění totálně časoprostorově rozpadne do surrealistické noční můry, která v sobě kombinuje prvky jednak povedeného loňského indie hororu Resolution, jednak know how Davida Lynche o tom, jak divákovi totálně zamotat hlavu a zároveň neztratit jeho zájem. Mr. Jones a především jeho závěrečná třetina je zajímavý zážitek, který po prvním zhlédnutí nemám potřebu (a odvahu) jakkoli racionalizovat. Prozatím se spokojím s tím, že jsem si ho vážně užil. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEMÁTE TUŠENÍ, S KÝM MÁTE TU ČEST. TEN MUŽ... NEVÍTE, ČEHO JE SCHOPEN...“ /// Zamilovanej páreček, kamera, co zvládá točit mě i tebe zároveň, no a samozřejmě nesmí chybět ON. Prej by mohlo bejt zaděláno na zlatej důl… Tak úplnej kretén to zas nevymyslel. Ten příběh… dokonce dost zajímavá scéna ve sklepě a to za denního světla! Taky ti panďuláci jsou podle mýho gusta! Bavěj mě i ty kecy vo hranici dvou světů, která se má překrejvat. Trošku strašidelný, možná znepokojivý a schizofrenní. S akurátní stopáží! Snad první found footage, kterej mě vopravdu vtáhl do děje. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Soused má všude strašáky a mě přestal dávat život smysl. 2.) (Možná) pochopím, že se lízt do soukromý cizím bytostem nevyplácí. 3.) Thx za titule ,,n5ver, Peshin a Braginskaya“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Záverečná tretina sa mi na tom celom zdala jednoznačne najlepšia, a po dlhej dobe mi naskakovali zimomriavky. A to tam vlastne neboli dokopy žiadne ľakačky. Celý horror stojí predovšetkým na atmosfére, ktorá by sa dala krájať. Naozaj desivý zážitok, navyše aj parádne technicky zvládnutý, s peknými nočnými sekvenciami, a po dlhej dobe aspoň so štipkou originality, v ktorú už pri novinkách ani nedúfam. A keď beriem do úvahy, že si režisér po väčšinu stopáže vystačil len s dvoma (sympatickými) hlavnými postavami, tak mi neostáva nič iné, len chváliť. Všetko ostatné tu už je popísané, no v každom prípade, keby bol každý found footage aspoň na polovičnej úrovni, tak by som sa k tomuto subžánru vracal omnoho radšej. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Letošní rok je kupodivu silný, co se týče žánru Found Footage a Mr. Jones rozhodně patří mezi ty zdařilejší pokusy. Velké nadšení sice nesklízím, ale závěrečná třetina prezentovala parádní atmosféru, při které jsem měl znepokojivý a nepříjemný pocit, takže s radostí jednu hvězdu přihodím. Slušné natočené, originální, atmosférické a záhadné. 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je spočiatku pozoruhodná, párik vcelku sympatický a tajomná urban legend menom Mr. Jones fascinujúca. S trochou snahy mohol byť výbornou hororovou postavou s vlastnou sériou a to napriek tomu, že nikoho neunáša, nezabíja ani nestraší. No už čoskoro sa to pokafre. Postavy začnú byť nepríjemné (jeden magor, druhá chorobne posadnutá Mr. Jonesom) a scenár začína byť čoraz blbší (v noci do domu vrazia desiatky vtákov, ale následne k tomu nikto nič nepovie, ani nenasleduje záber ráno na okolie domu posiate mŕtvolami operencov). Štýl rozprávania je halucinogénny, takže netušíme, čo sa komu zdá, čo je pravda a čo len časť pravdy a zvyšok je nočná mora, zlý sen, halucinácia alebo alternatíva reality. A ako som to pochopil ja? Nasledujú spoilery. Mr. Jonesom bola bytosť nie zlá, ale dobrá. Prostredníctvom „totemov“ chránila vybraných jedincov pred ich démonmi. Keď ho následne „odfúkol vietor“, prestal mať na udalosti vplyv a otvoril tým dvere Scottovým démonom (ktorí začali po okolí behať v momente, keď krátko po príchode do lesov vysadil lieky). V rozpore s touto teóriou je ale vyhlásenie bradatého chlapíka, ktorý je „vďaka“ záujmu Mr. Jonesa evidentne psychicky úplne na dne, kým predtým bol zrejme v pohode. Nejaký čas som to chápal tak, že Mr. Jones a Scott sú v skutočnosti jedna a tá istá osoba, ale vo filme sa nachádza množstvo scén, v ktorých sa vyskytujú Scott aj Penny v jednom zábere a spolu s nimi je na scéne Mr. Jones. V iných momentoch sa ale Scott maskuje za Mr. Jonesa, tak teda neviem... ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím ... asi mi v mozku chybí nějaký centrum vnímající určitej specifickej druh strachu, nebo prostě nevím ... Ale tohle bylo fakt neskutečně blbý a otravný. Koukal jsem na to naschvál v noci po tmě se sluchátkama a neustálý blikání typu tma - blesk přes celej pokoj, kdy střihač byl rozhodně na slušný dávce perníku, protože těch střihů zde byl tak milion ... ve mě vyvolalo tak maximálně menší záchvat epilepsie. Navíc si asi budu muset nechatpořídit za pár milionů nový sítnice do očí, protože mi je tenhle blikající zmatek doslova vypálil. A přitom se tam "NIC NESTALO", nic nedělo. Způsob natočení špatnej, nepochopil sem, nebál sem se, lekačka ani jedna ... kdo měl být jako MR. Jones ... Nevím !!!! Blbost a už fakt s těmahle "kamerovkama" končím, protože to jde furt víc do kopru ... ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Mladý párik sa vydá do lesov, vezmú so sebou kameru a objavia niečo, čo ani náhodou nečakali... To, čo začína ako neskutočne ošúchaný námet pre bežný (nielen) found footage horor sa postupne krásne rysuje do realisticky pôsobiacej nočnej mory, za ktorú by sa snáď nemusel hanbiť ani sám Lovecraft. A nespomínam ho len tak pre nič za nič, ale preto, že pri projekcii môže ľahko prísť na um, čo je v prípade pomerne neznámeho hororu rozhodne dobre. Vydarená legenda o Mr. Jonesovi nie je pre deti a tak ako vedia byť desiví strašiaci či Slender Man, tak sa to darí aj Mr. Jonesovi a miestami je to naozaj luxusne atmosférická pecka. Navyše je to štýlovo a kvalitne natočené, slušne odohrané, lákavo mysteriózne a už si vlastne ani nepamätám, kedy som mal po dopozeraní nejakého hororu chuť si ho hneď pustiť znova. Nevravím, že je to bez chýb, ale funguje to. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mladý, zamilovaný pár Scott a Penny túžiaci po harmónii, opúšťa ruch veľkomesta, aby uprostred lesov v prekrásnej prírode našli toľko vytúžený pokoj a kľud. Domnienku, že ich vysnívaný dom je na míle vzdialený od civilizácie nečakane prekvapí zistenie, nepredpokladaného suseda. Počiatočné nadšenie z objavu mystického tajomstva, muža od vedľa, v literatúre často označovaného ako "Mr. Jones" razom pominie po množstve nevysvetliteľných udalostí. Kombinácia "F.F" a čiastočného "shockumentary" tu už bola na pretrase. Bez zbytočného preháňania, "Mr. Jones" zaujal. Len málo ktorý z týchto snímkov prekvapí, takže v tomto prípade niet o čom. Príbeh originálny, snaha o budovanie atmosféry sa taktiež uprieť nedá. Bohužiaľ, ako sa to už (zrejme) u mňa stáva pravidlom, čím som starší, tým som (zrejme) bezcitnejší bastard. Proste, emocionálne ma len málo ktorý snímok zasiahne (tobôž vystraší). Na mňa tento horor v prvej polovici absolútne nezaberal. Ďalším mínusom sa pre mňa stalo zistenie, že za celý film som sa nestretol s pocitom "laku". "Mr. Jones" totiž nedisponuje ani jednou jedinou lakačkou. Spolieha sa vyslovene na atmosféru a príbeh. Čo je pre mňa skutočne pramálo. Rozuzlenie príbehu taktiež bez prekvapenia. To bolo totiž jasné hádam aj 30 minút do záverečných tituliek. V mojich očiach je "Mr. Jones" priemernou, mysterióznou drámou so slabšími prvkami hororu - 50%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdybych tušil, že je film točený ručkou, vůbec bych si ho nepustil....což by byla škoda. V jisté chvíli divák neví, kdo vlastně ručku drží, a snímek se dostává do surrealistické extáze, nejlepší části filmu. Ovšem zcela chápu ty, kteří na režisérovu hru nepřistoupili. Pro mne příjemné překvapení. Na rozdíl od podobných snímků se dočkáme nádherných obrazů přírody a lze s nostalgií zavzpomínat na Kanibaly, kdy kameru nedržela parkinsonská ruka (proč taky? copak navození dojmu ruční kamery pomůže rozklepaný obraz?). V některých momentech si lze vzpomenout na odpadovou Záhadu B., Mr.Jones má však proti ní bezva atmosféru. Té pomáhá hudba s rozličnými zvuky, skřeky a ruchy. Inspirací pro tvůrce byl možná i H.P.Lovecraft se svým kultem Cthulhu, což já rád. Dva světy a křehká hranice mezi nimi. Ani ne tak jako Freddyho Noční můra, ale spíše jako svět Prastarých, kteří by se rádi vrátili na Zemi. A to jsem si při názvu snímku vybavil jako první pecku od Counting Crows - Mr. Jones..... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Až do Scottova šíleného stavu by skákal film v červených číslech, jenže jeho šílenství bylo zbytečně dlouhé, až mě dokázalo nepříjemně rozladit. Jinak hodně pěkné záběry kamery (až na to běsnění). Lepší průměr. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že se z toho dalo vytřískat mnohem víc. Nicméně i tak spokojenost a lepší tři si to určitě zaslouží už jenom kvůli atmosféře a námětu. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ošuntělý FFko s prvky National Geographic se rázem překopne do Záhady Blair Witch, která vygraduje halucinogenním LSD nářezem, z něhož se poškrábete na kedlubně. A je velká škoda, že je Karl Mueller režijním zelenáčem, protože hlavně v závěru opravdu nechybělo moc, a tento filmek se mohl zařadit mezi připosráníhodné záležitosti. Pár dost dobrých lekaček, dokonce i náběhů na děs Pan Jones obsahuje, no chtělo to ještě krapec přitlačit na pilu. I tak se ale jedná o čerstvou, neobvyklou a gradující jízdu, kterou si hororový fanoušek musí užít bez nějakých výraznějších námitek. Spokojenost. 75% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem dosť rozpačitý. Na jednu stranu musím uznať, že snímku vládla hustá, ťaživá atmosféra, presne taká, akú mám u ducharín tak rád. Bez váhania ide o najväčšie pozitívum celého filmu. A tým klady končia. Na druhú stranu, nepáčila sa mi roztrasená kamera a chaotické zábery, čiže všetko to, čo na FF neznášam. Takých miest je tu teda hodne, škoda. Čo sa týka dejovej linky, tak podpriemer. Začiatok ešte ušiel, ale posledná tretina už bola hotová ujetina. Teda, niežeby tam nebol dobrý nápad, len to prevedenie nebolo dobré. Časopriestorový faktor mi tam akosi nezapadol, mám taký dojem, že sa autori toľko motali medzi tými dvoma svetmi, toľko prelínali a splývali, až sa nakoniec domotali a už neodmotali. :) Preto u mňa slabší priemer. 55/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nuda,nuda,nuda.Sice to má jen 84 minut,ale pro mě to bylo nekonečnejch 84 minut.Pořád jsem sledoval čas kdy už ta pičovina skončí a já jí budu moct poslat do odpadu.Takže proč jedna hvězda?Sračka to sice je,ale jeden světlý bod má.Ty rekvizity z větví a kostí byly fakt cool.Ty by se na mojí zahradu krásně hodily.To je vše co se na tomto filmu povedlo.Atmosféra nulová,lekačky žádný a otřesná kamera.A navíc mě po dokoukání pekelně bolí oči.Mám solidně nablikáno jak za mlada z nějaké diskotéky.Takže nedoporučuju.Pouze na vlastní nebezpečí a pamatujte,že až se ráno probudíte s prokouslím jazykem po epileptickém záchvatu ležet vedle bedny tak se nedivte.Já vás varoval. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Docela povedená věcička s příjemně "creepy" atmosférou, jejíž posledních epileptických 20 minut celý film zkazilo. Škoda, že se tvůrci nepokusili o interesantnější závěr. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

V úvodu to vypadá jako ochutnávka na found footage horor od Terrence Malicka, postupně to snad nabírá atmosféru toho nejlepšího z Jeepers Creepers (tj. prvních 20 minut) a v závěru je z toho nesledovatelná ublikaná píčovina. V rámci letošního poměrně silného found footage ročníku (nadprůměrné PA: The Marked Ones, The Den, Afflicted jsem zatím neviděl) slabota. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Další výborný scénárista, který si chtěl natočit svůj film a je z toho diletantská halucinogení píčovina.Jediné o čem může být řeč je atmosféra a napětí, které je vybudované pouze základní otázkou vo co tam kurva de?Scénář, ač se zdá být hrózně složitý jsem rozluštil asi ve 30. minutě.Střih je odporný a jediné co ujde je kamera.Žádné lekačky, žádné gore, žádný závratný důvod, proč by měl být Mr.Jones něčím víc, než-li jen dalším mysteriózním škvárem, který se snaží být hrozně umělecký a sofistikovaný a přitom je to jen další tupé a prokouknutelné mysteriózní béčko.Spoiler jako prase: Mr.Jones hlídá svět snů, který je reálnější a nebezpečnější než náš a jelikož mu Scott sebere nejdůležitější panenku, Mr.Jonese vtáhne do víru svět nočních můr a Scott musí nastoupit na jeho místo...tak a k tomu se dohrabete po hodině a půl nesnesitelné artové křeče.35%. ()

Reklama

Reklama