Reklama

Reklama

Stroj

  • Česko Umělá inteligence (více)
Trailer

Dva vědci vytvářejí umělou inteligenci pro britskou armádu. Děj se odehrává v budoucnosti na podzemní základně Spojeného království, pár týdnů předtím, než tchajwanské město Taipei připadne Číňanům. Britové potřebují vojáky, kteří mluví plynně čínským dialektem a současně nemilosrdné zabijáky. Ministerstvo obrany zaměstná vědce, kteří vyrábějí kybernetický implantát, umožňující vojákům s poškozeným mozkem znovu získat ztracené mozkové funkce. Jeden z nich tajně doufá, že vyvine technologii, která pomůže jeho nemocné dceři. Když vědkyně Ava předvede své poslední úspěchy v této oblasti, začnou oba vědci spolupracovat Překročí svůj cíl a vytvoří dokonalou umělou inteligenci uvědomující si sama sebe. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

kartacek 

všechny recenze uživatele

Tento film je o citu. A právem jde o science-fiction. Vždyť cit je dnes mnohým natolik vzdálený, že je pro ně čímsi nedosažitelným - čímsi z kategorie science-fiction. A stroje? Ti po něm můžou toužit a nad ním žasnout mnohem víc než lidé, jak předvedla Caity Lotz coby robotický voják. Jak říkám, tenhle film je o citu. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jen 52%, to jako vážně? A přitom dostává divák za málo peněz hodně atmosférickou pecku s originálně zvláštním střihem, luxusní minimalistickou hudbou a na seriálové herce velmi slušnými hereckými výkony. A to jedle mého názoru opravdu hodně muziky! Minimalismus tomuhle filmu vyloženě svědčí, prostředí opravdu působí hrozivě reálně a i ta trocha CGI vůbec nic nekazí. Originální je i čas a místo zasazení, byť uznám, že scénář jisté rezervy určitě má. Ale ta studená bezútěšná atmosféra, ta prostě nemá chybu! ()

Reklama

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Ta iluze A.I. byla dokonalá. Moc krásný efekty a skvělý soundtrack. Ani nevím proč se to tu tolik podceňuje. Visuálně to je umělecké dílo, které si zaslouží rozhodně víc než pitomý 2' Jasně příběh není kdo ví jak co, ale o tom to ani není. Nepostrádá to žádnou důležitou myšlenku a mě se to prostě líbilo byť to není na víc jak 3 hvědy ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Po Lucy a Transcendence jsem byl nažhavený na další podobný projekt. Stroj je nenápadný film, který začíná excelentně - Turingovým testem. Pak si ale scenárista vzal očividně volno a až do konce se nestalo vůbec nic, co by stálo za zmínku. Sice to nebyla nuda, ale po konci jsem si uvědomil, že vlastně nevím, o čem to bylo. 50% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak nebylo to zrovna špatné, atmosféra byla slušná a stejně tak i filmařská stránka (i když je jasné, že je to nízkorozpočtové), takže klady tam vnímám a rozhodně mě bavil i ten příběh. Problém je v tom, že je moc očividný dopředu a zklamalo mě, že se nesnažil předvést víc, když na to viditelně měl potenciál. Zklamal mě i závěr a celou dějovou linku s nemocnou dcerou vnímám jako klišovitou a poměrně zbytečnou, co to do silného průměru tahala víc než ostatní mínusy. Na jedno zhlédnutí proč ne, ale rozhodně v tom není nic, proč bych to chtěl vidět znova a proč bych si to měl i třeba za 5 let pořád pamatovat. I ty tři hvězdy tomu dávám jen tak tak, protože jak mě to dlouhou dobu ještě víceméně bavilo, tak závěrečných 20 minut na mě mělo opačný efekt. Slabé 3* ()

Galerie (65)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Anglii ve městech Cardif, Essex a Wales. (Terva)

Reklama

Reklama