Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlodějíček Casper (Gustav Dyekjær Giese) bydlí v nejchudší části Kodaně. Když dostane nabídku pracovat pro místní kavkazský gang, neodmítne. Netuší ale, co vše rozhodnutí pracovat pro organizovaný zločin obnáší. Syrový kriminální příběh oplývá intenzitou a věrohodností díky ruční kameře, dynamickému střihu i hereckým výkonům. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (98)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Příběh mladého kodaňského zlodějíčka, který pracuje pro arabský gang. Jednou ale dostane nabídku od skutečné mafie a přijme ji. Od té doby začne bohatnout a může své chudobné matce a sourozencům ledacos dopřát. Zdá se, že se jeho život navždy zlepšil, jenže jeho minulost a hlava arabského gangu ho pronásledují. Když dostane od šéfa mafie největší zakázku, selže a jeho osud je zpečetěn. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Silný sociálně laděný skandinávský krimi film s až dokumentárním vyzněním, tedy bez hudby, kamera snímaná z ruky, civilně působící, dobrá práce s herci, autenticky vyznívající prostředí i charaktery a motivace postav, trochu i z manifestu Dogma 95... Casperův příběh se sice vyvíjí podle předvídatelných linií a zákonitostí žánru, přesto je působivý a celý film maximálně sugestivní. Michael Noer, jehož vynikající vězeňské drama R z roku 2010 bylo ve své době celkem událostí, se vrací s dalším zžíravým pohledem na zločinecké podhoubí své rodné země (a vlastně i celé západní Evropy)...a není to příjemná zpráva... ()

Reklama

Santino7 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušná dánska krimi záležitosť, ktorá mi mierne pripomenula Refnovu prvotinu Pusher, čiže nižšie uvedené podobné tituly sú podľa mňa nastavené veľmi správne. Nordvest je totižto rovnako autenticky podaný, na nič sa nehrajúci svieži počin, navyše plný nových neokukaných tvárí. Inak, predviedli sa vo veľmi dobrom svetle, neznáme bratské duo obsadené do titulných rolí sa v tomto prípade osvedčilo, pôsobili tak nejak prirodzene a ich vzájomná zohranosť je asi vec samozrejmá. A hoci je miestami možno trošku cítiť dôsledky skromnejšieho rozpočtu, myslím si, že koniec koncov to vôbec neprekáža. Príbeh je aspoň o to viac priamočiary a dynamický, bez nejakých vyumelkovaných hlúpostí pre efekt či vedľajších zápletiek, ktoré by tomu aj tak iba uškodili. Všetko je plynulé, nič nevybočuje z rámca a ja som s tým naozaj vskutku spokojný. Ono je to miestami tak blízke realite, až z toho človeku (s trochou nadsázky) vyskočí husia koža. Páčilo sa mi dokonca aj použitie ručnej kamery, ktorej zakomponovanie len podčiarklo už bez tak kvalitnú atmosféru, takže fajn. Severská tvorba sa mi v poslednom čase začína pozdávať stále viac a viac, len tak ďalej. 4/5 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poctivé dánské mučení lidským faktorem. Nordvest je totiž další z, podle mě, nekonečné série skandinávských dramat, které vládne depresí, smutkem, vrcholem i pádem dvou totožných bratrů, kteří se narodili matce žijící v nižší dánské vrstvě. Popravdě se mi nechtělo věřit, že by na tom v Dánsku byl někdo takhle špatně, ale po zjištění, kde se nachází čtvrť Nordvest, a čím je proslulá, se už vůbec nedivím, že skandinávské země postupně ztrácejí status bezpečných zemí. A co čert nechtěl, hlavní prsty tady v tom lidském smutku má opět banda imigrantů. Náhoda? ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Severské filmy mi již způsobily nejeden filmový orgasmus. Tento se po jejich bok ovšem nezařadí. Pozitivně oceňuji syrovost a uvěřitelnost děje, který pojednává o mafiánské cestě zlodějíčka Caspera. Bohužel to bylo na úkor vyšší zajímavosti. Příliš zajímavé nejsou ani jednotlivé postavy a už vůbec ne jejich představitelé. Taktéž jsem postrádal nějaký ten moment překvapení. Od samotného úvodu je jasné, jak to asi celé dopadne. Lepší dva kousky. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybral uživatel kulyk. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Názov filmu odkazuje na rovnomennú štvrť v Kodani, ktorá je známa vysokým percentom kriminality. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama