Reklama

Reklama

Válka dopravců

(pořad)
Reality-TV
USA, 2012, 30 min

Obsahy(1)

Hrstka nezávislých dopravců přišla na to, že je možné vydělat balík peněz na převozu věcí, na které zavedené firmy ani nesáhnou. Tihle soutěživí a kreativní dopravci si rádi dají práci a poperou se s nadměrnými, objemnými a podivně tvarovanými zásilkami, které je potřeba přepravit z jednoho místa na druhé. Podívejte se, jak tahle bitva pokračuje den po dni na dálnicích napříč Spojenými státy. Čí zásilka dorazí včas, kdo na tom vydělá nejvíc peněz a kdo cestou narazí na překážky? V tomhle světě jste jen tak dobří jako vaše poslední zásilka. (History Channel)

(více)

Recenze (12)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Máme zde další oslavu americké podnikavosti, soutěživosti, svobodného ducha, specificky popasovaného s celospolečenskou rovností - prostě liberální štěstí fór evr a nikdy jinak... váš Tocqueville - Jedná se o typickou ukázku vítězství protestantské morálky nad striktně katolickou, tedy podřízeneckou. Tak pravím sám já, Max Weber. - Nechte věcem volný průběh a ony budou přepraveny z bodu ejdž do bodu bý! Milton Friedman. - Vypadá to, že dělnická třída stále ještě není připravena. Vydržme. Prozatím se snaží dorovnat velkokapitalistům svými titěrnými trucky. Gramsci. - Všichni mají stejnou šanci, to je prostě suprácký. A pokud nesouhlasíte, tak nevadí, stejně jsem vás chtěl všechny jen tak (globálně) nasrat. Milující Anthony Giddens. - To je samá válka o žvanec, ať už v oblasti vyklízení plesnivějících skladů, nebo převozu bazmeku z lokality do lokality. Na jednoho to působí, že by měl také vyhrnout rukávek a obrat jiné o drobáky. Skoro bych za tím hledal i nějaké ty záměry svobodných zednic, uájemsýejů, linoleátů, Pickwikovo klubu a dalších vládců lidstva. A ta evidentní nahranost mi započala lézt na nervy. Kulyk Kulyksson. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Z toho co History HD nabízí se jedná o slabší záležitost. Několik dopravců se pravidelně účastní vypisovaných aukcí na přepravy věcí po celých státech. Od tanku, vodárenskou věř, letadlo až po obří fosílii. Svoji roli hraje čas dovezení zboží a hlavně v řadě případů i jeho nepoškození ať už při nakládce a vykládce tak i během dlouhé cesty po celých Státech. Pořad se snaží podobně jako Storage Wars mít soutěživého ducha, kdy v závěru je divákovi předložena rozpis kolik si který dopravce převezením zboží po odečtení nákladů vydělal. Sem tam na pořadu zaujme některá lokace, protože s eopravdu jezdí po celé Americe. V souhru však nic moc a jen taková omáčka mezi hlavními tahounskými pořady na History HD. Dávám tři upevňovací gumicuky :-). * * * ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý počin postavený na "bid" a "negotiation" koncepci Storage Wars nebo Pawn stars. Akorát tady se nejedná o nejvyšší nabídku, ale naopak o nejnižší. Dopravci mezi sebou soutěží, kdo nabídne nejmenší obnos, za který je ochoten nejrůznější náklady převézt z bodu A do bodu B. Samozřejmě nesmí zapomenout na to, aby náklad dovezl včas, v pořádku a bez poškození a také myslet na svůj profit - tedy nabídka co nejvyšší, nulové poškození a ideálně žádné vedlejší náklady. Jak už ale Američany známe, jsou soutěživí škodolibí a nic si nedají zadarmo. Tudíž schválně podhazují nabídky svým soupeřuům, i když náklad odvézt nechtějí, jen aby snížili profit ostatních. Velice se mi líbí sekce "FEEDBACK", kde u každého dopravce vidíme počet hvězd, tedy spokojenost zákazníků, která se mění s každým dobře či špatně přepraveným nákladem. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem ale velmi spokojený a rád sleduji každou novou epizodu na Viasat History. Oproti konkurenčním reality show, dává tato aspoň vše co má tzn. zábavu, koukatelnost a realisčnost. Rozhodně to nej, co jsem mohl v poslední době sledovat. ()

Herzeleid 

všechny recenze uživatele

Tak to bych určitě svěřil přepravu unikátních kousků těmhle matlalům. Vždyť každou zakázku poškodí, nestihnou a navíc se chovají jak idioti. Tohle je špatný vtip. ()

reich 

všechny recenze uživatele

Náhodou jsem narazil na tento pořad a hned po prvním dílu jsem se chytil a pravidelně ho sledoval. Musím uznat, že nápad přiblížit životy dopravců a s čím se musí kolikrát potýkat je fascinující... Předně samotný pořad nabízí i vcelku někdy záběry krásné krajiny v USA, zajímavé jsou vzdálenosti a pak samozřejmě náklady, které jsou vskutku zajímavé a mnohdy i těžší na přepravu. Příkladem byl vrtulník, či auta. Co pořadu bych vyčetl, tak je krátká stopáž, 30 minut je fakt málo a klidně by mohl mít jeden díl 50 minut... O dopravcích a jejich životech se též diváci taky něco dozví, ale je to na rovině, kdy to není žádné drama typu Ordinace, což v českých vodách lidi netáhne... Každopádně 4 hvězdičky si zaslouží, je to slušný nadprůměr, který diváky pobaví i hlášky prodejců a špičkováním mezi sebou. Slušných 65 %. Oblíbení dopravci: Jenn, Mark a Roy. Neoblíbení: Dusty a Samko ()

Chuppa 

všechny recenze uživatele

Klasická americká show, jako válka skladů, ale zajimavé téma. Vůbec jsem netušil, že existuje něco jako aukce dopravců. Některý věci, který si lidi nechají posílat jsou opravdu bizarní.. ()

nudlis 

všechny recenze uživatele

Samotný přepravy různejch krámů jsou zajímavý. Co už zajímavý není jsou ty debilní kecy, co maj účinkující na sebe navzájem. Nějakej emerickej folklór nebo co. Zvlášť když do někoho reje ten mladej idiot s dodávkou, kterej všechny zakázky zkurví. Není to ani vtipný, ani zajímavý. Ale hlavně že maj všichni rádoby drsný přezdívky. Američani se bez přezdívek asi ani nevys ... A překlad je občas tady dost mimo. Hodně mimo. ()

padlar 

všechny recenze uživatele

První pár dílů mi přišlo zajímavých. Ale jak díly jedou stále podle stejného schématu, tak to začala být rychle nuda. Občas mě zarazil přístup účinkujících k přepravovanému zboží. Měl bych problém jim něco k převozu svěřit. ()

Reklama

Reklama