Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší korejská kriminální organizace 'Goldmoon' získává na moci. Velitel policejního oddělení Kang (Min-sik Choi) nařídí policistovi v utajení Ja-Seoungovi (Lee Jeong-jae), aby se zapojil do operace 'New World' a pomohl zničit 'Goldmoon'. Během plnění úkolu Ja-Seoung stojí před rozhodnutím, jestli se řídit rozkazy jako policista, nebo přeběhnout a zůstat loajální Jeong Cheongovi (Jeong-min Hwang), šefovi 'Goldmoonu'. (Redi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Taková kombinace "Kmotra" (scéna z pohřbu, byla jak novodobá kopie) a "Volavky", kdy je tajný agent poslán mezi gangstery a později se začne ztrácet v tom, na jaké straně barikády vlastně stojí. Korejské filmy můžu a je mi jedno jestli to je akce, gangsterka nebo romantika, ale "New World" mi přišel až nepříjemně utahaný. Herecky a režijně je však na velice vysoké úrovni. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Lahůdková gangsterka bodující jak vynikajícím obsazením, tak skvělými náznaky brutální akce. Zdaleka nejlepší jsou ale docela běžné dialogové scény, kde se zkrátka baví dva chlápci v zapadlým skladišti nebo na fotbalovým stadionu a napětí při nich vystřeluje vzhůru. Škoda, že po mocném gradování ve dvou třetinách ještě následuje pomalejší konkluzivní dvacetiminutovka. I s ní je ale Sinsegye perfektní korejskou žánrovkou. 85% ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Thriller o mafii jak má být. Úžasná zápletka, která je duchaplně složitá, ale není překombinovaná. Korejci tyhle filmy prostě umí. Spoiler: trochu mi film připomínal našeho Andreje, který taky zprvu dle legality (i trochu za legalitou v případě Mrázka) odrovnává jednoho kmotra/konkurenta za druhým ve jménu dobra a obchodu, až nakonec sám usedne na trůn Kmotra a stane se králem podsvětí. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jestli máš rád kmotra a rákosky, tak je tohle tou pravou nefalšovanou volbou právě pro tebe :). Já teda rákosníky uplně nesleduju, ale podle různejch filtrů zde, sem si našel tenhle labůžák. Jo, tohle se fakt povedlo, i když sem čekal krapet víc akce, tak stejně mě film dokázal udržet při životě a nenechat vytuhnout, což je mým velkým problémem :o). Důkladně propletená honba za trůnem korejskýho podsvětí. Tajný cajti, mafiánský bosové, který spolupracujou s fízlama, jeden zkušenej detektiv a žádný velký přestřelky, ale regulerní fajty s nožema a bejsbolkama, no fakt že jo. Asi se film krapet inspiroval skutečným příběhem, takže o to víc peckový. No, písnička Dvojí život se sem přesně hodí. Jo, tohle se korejcům povedlo, tak snad mi z pár dalších filmů nezešikměj voči pičo! :o) ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Skombinujte Infernal Affairs s The Godfather, dobre premiesajte zanrovou vareskou, ako prilohu dajte vydatnu porciu kimchi a dostanete najlepsiu korejsku gangsterku minimalne od cias Dirty Carnival. Aj ked samotny pribeh nie je originalny, je vsak precizne vystavany a podporeny vybornymi hereckymi vykonmi (Min-sik Choi je tradicne stavka na istotu, ovsem Jeong-min Hwang je pre mna osobne velkym prekvapenim, pretoze na tohto herca som mal doteraz osobne averziu). Dramaticky obluk je odhadnutelny, ale jeho jednotlive dielce casti aj tak dokazu prijemne prekvapit a priniest zopar intenzivnych chvil. Kazda z hlavnych postav, ktora je v prvej polovici filmu zanrovo zaskatulkovana, dostava v druhej polovici vyvoj smerom mimo hranice dovtedy vystavaneho mantinelu, pricom to neposobi nedoveryhodne a uz vobec nie lacino. Navyse tato korejska "hra o tron" ponuka pre korejsku gangsterku typicku hromadnu bitku, ktorej sekvencia v uzavretom priestore je tak dobre nasnimana a ozvucena, ze mi polahky pripomenula kladivkove vycinanie v Oldboy-ovi. Velke mnam za tuto vydarenu zanrovu pochutku, hoc ten zaverecny, dotukavaci appendix mohol kludne skoncit v strizni. ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama