Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší korejská kriminální organizace 'Goldmoon' získává na moci. Velitel policejního oddělení Kang (Min-sik Choi) nařídí policistovi v utajení Ja-Seoungovi (Lee Jeong-jae), aby se zapojil do operace 'New World' a pomohl zničit 'Goldmoon'. Během plnění úkolu Ja-Seoung stojí před rozhodnutím, jestli se řídit rozkazy jako policista, nebo přeběhnout a zůstat loajální Jeong Cheongovi (Jeong-min Hwang), šefovi 'Goldmoonu'. (Redi)

(více)

Recenze (115)

verbal 

všechny recenze uživatele

No nevěřím svým šikmým očím! Korejský!!! film, na který se dá v pohodě dívat, prostý jakéhokoliv obvyklého ťamanského čurákování, excelentně natočený a dokonce strhující a zábavný! Herecké výkony neposoudím, protože na to, abych byl expert na opičí mimiku zase tak dlouho před šimpanzím výběhem v Zoo nepostávám, po dvaceti minutách jsem byl opět totálně v hajzlu a nerozeznal, který je King a který Kong, nicméně stejně se nakonec všichni vzájemně umlátili bejsbolkama a zbyl jenom jeden, a ten byl docela sympatický a ani neměl moc vyhřezlou prdel. Prostě takový exotický Kim-Scor Sese namixovaný s kapkou Forda Kofoly. Na závěr mi dovolte, abych parafrázoval jednoho z hrdinů, nevím sice, který to byl, ale sem tam vyběhl z tlupy a byl více vidět: "좋은 빌어 먹을". Naprosto se s tímto prohlášením ztotožňuji! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Drsnej svět a krvavá parta, to je hlavní myšlenka, která mně při sledování téhle gansgerky napadne. Musím říct, že od Korejců jsem takhle kvalitní gansterku rozhodně nečekal, má to vyprávěcí urověn, obrazovou kvalitku a švih."Dneska je krásný den na smrt." ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Skombinujte Infernal Affairs s The Godfather, dobre premiesajte zanrovou vareskou, ako prilohu dajte vydatnu porciu kimchi a dostanete najlepsiu korejsku gangsterku minimalne od cias Dirty Carnival. Aj ked samotny pribeh nie je originalny, je vsak precizne vystavany a podporeny vybornymi hereckymi vykonmi (Min-sik Choi je tradicne stavka na istotu, ovsem Jeong-min Hwang je pre mna osobne velkym prekvapenim, pretoze na tohto herca som mal doteraz osobne averziu). Dramaticky obluk je odhadnutelny, ale jeho jednotlive dielce casti aj tak dokazu prijemne prekvapit a priniest zopar intenzivnych chvil. Kazda z hlavnych postav, ktora je v prvej polovici filmu zanrovo zaskatulkovana, dostava v druhej polovici vyvoj smerom mimo hranice dovtedy vystavaneho mantinelu, pricom to neposobi nedoveryhodne a uz vobec nie lacino. Navyse tato korejska "hra o tron" ponuka pre korejsku gangsterku typicku hromadnu bitku, ktorej sekvencia v uzavretom priestore je tak dobre nasnimana a ozvucena, ze mi polahky pripomenula kladivkove vycinanie v Oldboy-ovi. Velke mnam za tuto vydarenu zanrovu pochutku, hoc ten zaverecny, dotukavaci appendix mohol kludne skoncit v strizni. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Kujme pikle, pikle kujme, snad se pikle s piklí ujme... Události několika mála dní před volbou nástupce zesnulého mafiánského bosse, kdy se každý snaží získat co nejvíce vlivu. Svoje želízka v ohni má policie i jednotlivé frakce vně mafie. Spěje to celé sice neodvratně k očekávanému závěru, ale jde o to jakou cestou se k němu (do)jde. A tady se naštěstí kráčí po stylové a řádně zamotané stezce, která nezná kompromisů či slitování. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Boj o moc uvnitř gangsterské organizace. Nešetří se intriky ani násilím. Má to opravdu moc hezky vystavěný příběh a celou stopáž to dokáže překvapovat. Výborná práce. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JENOM TŘI LIDÉ NA SVĚTĚ O TOBĚ VĚDÍ.....“ /// Operace NOVÝ SVĚT. Operace, která může Ja-Sungovi zdvojnásobit plat (u policie). Plán vypadá dobře, ale chlapec je po vosmi letech nějakej unavenej…. Krimi gangsterka, která drží poklidný tempo, snad abych líp vstřebal těch několik jmen a stihl se dokonce (nebo do konce?) zorientovat v ksichtech. Nepřekvapí akčníma scénama, ani několika mordama. Stojí na příběhu, kterej se rozbíhá pomalu, nechává nahlídnout do organizace (i tý policejní), trochu do hlavy ,,VOLAVKY“, ale nakonec si stejně nejvíc vychutnáte onu víc než solidní gangsterskou gradaci. Takovou tu asijskou. Ve který maj poslední slovo Yanbianští dělníci. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Volali z Yanbianu. Prej nejsou lidi. 2.) Zjistím, že pojem ,,čínskej hacker“ není jen americká fantasmagorie. 3.) Thx za titule ,,richja“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kvalitní Gangsterka! Pečlivě propracovaný příběh, skvěle vybudované vztahy s postavami jak kladnými tak zápornými,avšak stopáž 135 minut je celkem ubjíjejcí, akce je minimum a napětí se taky moc nedostavilo,což mě lehce zklamalo,ale na 4* to vytahuje excelentní scéna ve výtahu, kde si hlavní hrdina hravě s nožem poradí s 7 chlapy a to mi téměř vyrazilo dech ! 70% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

"Nový Svět 2013" je jeden z nejlepších korejských filmů, jaké jsem za poslední dobu viděl. Chytne hned ze začátku a diváka nenáročného na akci a násilí zaujme, pobaví a rychle "zaháčkuje" tak, aby u něj neusínal a se zájmem sledoval. Perfektně vykresluje postavy a co asi nejlépe činí, tak vykresluje jejich vztahy ... Ve filmu je spousta šmejdů na všech možných stranách "barikády", jsou zde však i oběti, zejména pomalu se vyjasňující hlavní hrdina (z počátku není jasně viditelný), který je vyloženě psychicky drcen mezi mlýnskými kameny ... mafií, několika bossy a policií, zejména charismatickým svým šéfem. Film pomalu,ale jistě plyne k vyhrocení situace, kdy padá jedna hlava za druhou a divák simyslí, že už si spolu s hlavním hrdinou v klidu zaslouženě vydechne. Nikoliv, ne každý plán proběhne hladce, ne vše dopadne jak má ... Jedna nástraha střídá druhou, až se před hlavním hrdinou uzavřou všechny cesty a otevřou další ... těžko popisovat a nespoilerovat, ale samotný závěr, asi těch 15 minut je absolutním, úsměvným, ohromným filmovým "revenge" zážitkem nemající ve svém "rozsahu" obdoby od klasických Kmotrů ... Mazec film!!! Úžasné krimi drama, které asijským fanouškům rozhodně doporučuji!! ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Tichá melodie střídá nemilostrdný akt boje o usednutí na předsednické křeslo nejvetší a nejmocnejší korejské zločinecké organizace. New World je tichý, plný intrik i zvratů. První polovina slabší, drsná a divák čeká, kam se bude příběh sunout. Osobně bych uvítal, více informací a objasnění děje, z pohledu - co bylo před, ale i tak hodnotím jako velice povedené. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrá gangsterská dráma. Má dosť dobrý príbeh o policajnom dôstojníkovi, ktorý už desať rokov pracuje v utajení, ako člen zločineckej organizácie, pričom sa za tú dobu vypracoval až na pravú ruku šéfa jednej z jej dvoch hlavných podskupín, ale aj tak ho táto práca plná násilia až príliš unavuje a nevie sa dočkať konca. Lenže jeho priamy policajný nadriadený si to nemôže dovoliť, keďže po smrti hlavného šéfa organizácie práve začínajú boje o moc, ale policajta v utajení práve v tomto kritickom období čaká len mnoho problémov a navyše sa musí rozhodnúť, na ktorej strane skutočne stojí. So spracovaním som dosť spokojný, ale na to lepšie si treba počkať. Už úvod rýchlo vtiahne do deja, ale aj tak sa prvá polovica nesie v pomalšom tempe, neobsahuje nejaké výraznejšie zaujímavé situácie a tak ju beriem skôr len ako zoznamovanie so všetkým dôležitým , či už s postavami na kladnej a zápornej strane, alebo aj so samotnou organizáciou. No v druhej polovici ide úroveň filmu prudko hore a toto ma už úplne pohltilo, dej začne byť až mimoriadne dynamický, s mnohými intenzívnymi sekvenciami, ktoré mi až brali dych, pôsobí to veľmi napínavo a až do skvelého konca sa je na čo pozerať. Len tú úplne poslednú scénu si mohli odpustiť, pôsobí dojmom paródie, ale to je už len detail, keďže je to mimo hlavného deja. Čo sa týka akcie, tak jej tu očakávane moc nie je, tu ide predsa len hlavne o príbeh a postavy, ale aj tak sa dá len chváliť. Nájde sa tu len jedna dlhšia akčná sekvencia v podzemných garážach a tá je skvelá, hlavne perfektne natočená scéna vo výťahu, bavili ma aj všetky tie mafiánske likvidácie, no niektoré scény pôsobia aj dosť nepríjemne, nie kvôli násiliu, ale hlavne kvôli pocitu nespravodlivosti. Herecké obsadenie je výborné, Lee Jung-Jae v hlavnej úlohe, k tomu Choi Min-Sik ako policajný nadriadený, ale trochu rozporuplne na mňa pôsobí Hwang Jung-Min, celkovo ho mám rád, ale som od neho zvyknutý na dobrosrdečné postavy, takže ako krutý mafiánsky šéf mi moc nesedel, ale aj tak som si zvykol. A poteší aj plno známych tvárí vo vedľajších úlohách. Réžia a technická stránka sú perfektné, vizuál, napätie, prístup k postavám, kľudne sa to dá označiť za žánrovú špičku. Takže kvôli tej trochu slabšej, ale aj tak stále dobrej prvej polovici nemôžem dať plné hodnotenie, ale aj tak som veľmi spokojný, druhá polovica je pre podľa mňa absolútny vrchol mafiánskeho žánru. 81% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Kórejci mi vytreli zrak a bodujú na celej čiare. Bez prikrášľovania nám totiž ponúkajú jednu z najlepších novodobých gangsteriek. Je trošku cítiť inšpirácia trilógiou Infernal Affairs, ale The Godfather je tomuto filmu trošku vzdialený. Scenár bol bezchybný a tak trošku mi pripomínal ruskú matriošku, pod každou dejovou líniou so svojim zvratom bola ďalšia a ďalšia a dokopy tvorili jeden bezchybný celok. Najmä príbeh je svižný, napätie by sa v mnohých scénach dalo krájať a keď scenáru dochádza dych, tak struhnú nejakú tradičnú brutalitku, ktorú divák ešte dlho rozdycháva a ide sa ďalej. Réžia bezchybná, každá scéna má svoj význam. Stále sa za tie roky ešte neviem vcítiť do hereckých výkonov ázijských filmov, ale myslím, že sa na to dalo pozerať, aj keď miestami si mohli odpustiť tú teatrálnosť (apelujem najmä na Jeong-min Hwang-a). 85%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nie som a ani nikdy nebudem fanúšikom gangsterských snímkov, no vzhľadom nato že ide o thriller z Kóre-e, pričom som tušil, že pôjde o úplne iný druh spracovania filmu, na aký je bežný divák zvyknutý, rozhodol som sa spraviť výnimku. "New World" disponuje veľmi solídnym príbehom, pričom jedným z mnoha plusov sú okrem samotného záveru, ktorý ponúka zaujímavý zvrat, pomerne rôznorodé povahové črty hlavných postáv. Na jednej strane vzbudzujú rešpekt, no na druhej dokážu v divákovi vyvolať pocity, kedy nadobúda dojem, že i v tak silných kriminálnych inštitúciách ako sú Gangy, môže vládnuť pomerne pohodová atmosféra. Musím uznať že sa tomu verí naozaj ťažko, no tento krimi thriller si aj vďaka tejto myšlienke nadpriemerné hodnotenie určite zaslúži. Na záver už len dodám, napriek tomu, že sa v závere objavia pasáže kedy dostávajú priestor mačety, či baseballové pálky, divák očakávajúci akčné orgie, môže úplne zabudnúť. V tomto príbehu ide skôr o vyobrazenie boja formou intríg než samopalmi. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Je smutné, že pri tom zomrelo pár našich, ale pre víťazstvo musíme niečo obetovať..." Skončil film, chvíľu si sedím, krútim hlavou a hovorím si, kurva, to bol fakt, fakt dobrý film. Už je to nejaký čas, čo som dal filmu plný počet a ešte väčší čas ubehol od poslednej gangsterky, čo som videl. Tiež to bola "korea" a tiež plný počet. Som si istý, že New world presvedčí aj tých najväčších odporcov kórejských filmov. Príbeh je napriek svojej jednoduchosti , skutočne chytrý, šikovne zrežírovaný, na nič sa nezabudlo a všetky postavy dostávajú dobrý priestor. Film ctí pravidlá gangsterského žánru a ponúka množstvo zvratov. Zádumčivé i napínavé momenty dopĺňa fakt skvelá hudba . Kvalitná hudba dokáže s filmom robiť zázraky. Neviem ako to tí kórejci robia, ale hudba je excelentná v každom ich filme...Napínavých momentov je tu skutočne požehnane. Akčných a krvavejších scén tu tiež zopár je, ale režisér staval hlavne na postavách a vyšlo mu to dokonale. Hromadná sekačka s nožmi je bohovská, myslím hlavne tú vo výťahu. Dalo by sa to vyriešiť guľkami, ale nože sú viac "gangsta". Príbeh o tom, že iba silnejší prežijú ma nadchol a Scorsese znova dostal na frak. Päť hviezd žiariacich ako diamant! 100%. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"BAH, SHIBA!" --- Sinsegye je dvojhodinový juhokórejský epos o jeho organizovanom zločine v tej najlepšej možnej podobe. Ťaživá atmosféra ázijského kontinentu, surovosť a čistota v jednom. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Thriller o mafii jak má být. Úžasná zápletka, která je duchaplně složitá, ale není překombinovaná. Korejci tyhle filmy prostě umí. Spoiler: trochu mi film připomínal našeho Andreje, který taky zprvu dle legality (i trochu za legalitou v případě Mrázka) odrovnává jednoho kmotra/konkurenta za druhým ve jménu dobra a obchodu, až nakonec sám usedne na trůn Kmotra a stane se králem podsvětí. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Gangsterky moc nemusím, ale tie od Kórejcov sú skoro vždy výborné. Dostala som presne to, čo som čakala, spokojná som. Zaujímavý príbeh, slušné tempo a čerešnička na torte bol pre mňa Jung Chung .. ako ten mňa bavil. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Taková kombinace "Kmotra" (scéna z pohřbu, byla jak novodobá kopie) a "Volavky", kdy je tajný agent poslán mezi gangstery a později se začne ztrácet v tom, na jaké straně barikády vlastně stojí. Korejské filmy můžu a je mi jedno jestli to je akce, gangsterka nebo romantika, ale "New World" mi přišel až nepříjemně utahaný. Herecky a režijně je však na velice vysoké úrovni. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Svěží mafiánská vyvražďovačka, tentokrát z Koreje. Z té jižní pochopitelně. Napínavá, záživná, syrová, příjemně temná, prostě sexy. A s docela netradičním koncem, na který by hollywoodští, spoutaní jejich moralizujícími, státotvornými, rádoby výchovnými mantinely, nejspíš neměli koule. Oceňuju, že se tvůrci vyhnuli černobílení a žádná z hlavních postav filmu není úplně kladná, nebo úplně záporná (nepočítám samozřejmě šablonovité neutrální postavy s nulovým vlivem na děj, jako například těhotnou manželku). Třeba největší hajzl z celého filmu byl podle mě sekční šéf Kang, tedy policajt. Opravdu bezohledný samolibý kurva chlap. A abych se předvedl, jak umím skvěle kopírovat korejská jména, zmíním se i o dalších postavách. Lee Ja-sung mě svým xichtem celou dobu dost iritoval, pořád mi připomínal nějakou reálněsocialistickou kreaturu z nějakého sračkového Dietlova seriálu, takového toho uvědomělého slizáka, které hrál s oblibou Satoranský. Ta hnusná fízlovština z něj páchla na míli daleko. Ale v posledních záběrech jsem ho vzal na milost. Jung Chung byl zajímavější týpek, ale na můj vkus hodně velký kašpar a hodně nepravděpodobná, vyumělkovaná figurka. Takže mým největším oblíbencem byl zákonitě Lee Joong-gu, nemilosrdný drsňák s tvrdým pohledem a zabijáckým úsměvem, ryzí gangster každým coulem, zkrátka príma sympatický kluk, kterému jsem celou dobu fandil. ()

Reklama

Reklama