Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší korejská kriminální organizace 'Goldmoon' získává na moci. Velitel policejního oddělení Kang (Min-sik Choi) nařídí policistovi v utajení Ja-Seoungovi (Lee Jeong-jae), aby se zapojil do operace 'New World' a pomohl zničit 'Goldmoon'. Během plnění úkolu Ja-Seoung stojí před rozhodnutím, jestli se řídit rozkazy jako policista, nebo přeběhnout a zůstat loajální Jeong Cheongovi (Jeong-min Hwang), šefovi 'Goldmoonu'. (Redi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Volavka, Protégé mixnutá s Kmotrem a tvorbou Scorseseho. Korejci opět dokazují, že umí točit žánrové filmy (obzvlášt ty gangsterské) perfektně, ale zjevná fascinace výše zmíněnými filmy je tak výrazná, že jsem během sledování spíš nostalgicky vzpomínal na ambiciozního Michaela Corleoneho, než-li věnoval pozornost zdejším postavám. Hoon-jung Park, selhává tam, kde jeho kolegové Chan-wook Park nebo Joon-ho Bong vítězí, a to v přenesení cinefilské radosti z oblíbených filmů do filmů svých. Navíc bych od scénáristy Viděl jsem ďábla čekal peprnější násilnou stránku (ačkoliv uznávám, že to je silně subjektivní požadavek). Sinsegye je fan-made snímek oslavující klasiky žánru, nikoliv film, který by z nich otevřeně čerpal a snažil se jim vyrovnat nebo je dokonce předčít. Tohle mi nestačí. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Thriller o mafii jak má být. Úžasná zápletka, která je duchaplně složitá, ale není překombinovaná. Korejci tyhle filmy prostě umí. Spoiler: trochu mi film připomínal našeho Andreje, který taky zprvu dle legality (i trochu za legalitou v případě Mrázka) odrovnává jednoho kmotra/konkurenta za druhým ve jménu dobra a obchodu, až nakonec sám usedne na trůn Kmotra a stane se králem podsvětí. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

No nevěřím svým šikmým očím! Korejský!!! film, na který se dá v pohodě dívat, prostý jakéhokoliv obvyklého ťamanského čurákování, excelentně natočený a dokonce strhující a zábavný! Herecké výkony neposoudím, protože na to, abych byl expert na opičí mimiku zase tak dlouho před šimpanzím výběhem v Zoo nepostávám, po dvaceti minutách jsem byl opět totálně v hajzlu a nerozeznal, který je King a který Kong, nicméně stejně se nakonec všichni vzájemně umlátili bejsbolkama a zbyl jenom jeden, a ten byl docela sympatický a ani neměl moc vyhřezlou prdel. Prostě takový exotický Kim-Scor Sese namixovaný s kapkou Forda Kofoly. Na závěr mi dovolte, abych parafrázoval jednoho z hrdinů, nevím sice, který to byl, ale sem tam vyběhl z tlupy a byl více vidět: "좋은 빌어 먹을". Naprosto se s tímto prohlášením ztotožňuji! ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Jak už zde bylo v několika komentářích řečeno New World je korejskou verzí mixu Infernal Affairs a Godfathera. A to verzí velmi povedenou. Dokonalé kvality Infernal Affairs sice New World nedosahuje ale skvělé charaktery, napínavý příběh a povedená filmařina (myšleno tuna vymazlených a velmi koukatelných záběrů) přesto bohatě stačí na to, aby si New World zajistil pzici jedoho z nejlepších asijských filmů posledních pár let. Co mi udělalo největší radost je, že film prakticky vůbec neobsahuje milostnou podzápletku, kterou autoři krimi/thrillerů mají tendenci vždy násilně do svých scénářů za každou cenu šroubovat. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Lahůdková gangsterka bodující jak vynikajícím obsazením, tak skvělými náznaky brutální akce. Zdaleka nejlepší jsou ale docela běžné dialogové scény, kde se zkrátka baví dva chlápci v zapadlým skladišti nebo na fotbalovým stadionu a napětí při nich vystřeluje vzhůru. Škoda, že po mocném gradování ve dvou třetinách ještě následuje pomalejší konkluzivní dvacetiminutovka. I s ní je ale Sinsegye perfektní korejskou žánrovkou. 85% ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama