Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší korejská kriminální organizace 'Goldmoon' získává na moci. Velitel policejního oddělení Kang (Min-sik Choi) nařídí policistovi v utajení Ja-Seoungovi (Lee Jeong-jae), aby se zapojil do operace 'New World' a pomohl zničit 'Goldmoon'. Během plnění úkolu Ja-Seoung stojí před rozhodnutím, jestli se řídit rozkazy jako policista, nebo přeběhnout a zůstat loajální Jeong Cheongovi (Jeong-min Hwang), šefovi 'Goldmoonu'. (Redi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Chipsonator 

všechny recenze uživatele

Nepochybně kvalitní krimi film, ale mě to prostě nesedlo. Bylo to na mě moc dlouhé, navíc ve filmu byl pro mě až moc velký nepoměr zajímavých a nudných scén. A ani postavy si mě moc nezískali snad až na Jeonga, no vlastně ke konci ještě Ja-seong získal nějaké body sympatie. Co se týče scénáře, tak ten je dobrej, nápad je dobrej, ale zpracování mi bohužel moc dvakrát nesedlo. Aspoň že ten konec dobře graduje navíc ta jedna pořádná bojová sekvence je skvělá a taky zaplať pánbůh za to že Jeong byl takovej frajer, jinak bych šel s hodnocením ještě níž. 65%. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Je smutné, že pri tom zomrelo pár našich, ale pre víťazstvo musíme niečo obetovať..." Skončil film, chvíľu si sedím, krútim hlavou a hovorím si, kurva, to bol fakt, fakt dobrý film. Už je to nejaký čas, čo som dal filmu plný počet a ešte väčší čas ubehol od poslednej gangsterky, čo som videl. Tiež to bola "korea" a tiež plný počet. Som si istý, že New world presvedčí aj tých najväčších odporcov kórejských filmov. Príbeh je napriek svojej jednoduchosti , skutočne chytrý, šikovne zrežírovaný, na nič sa nezabudlo a všetky postavy dostávajú dobrý priestor. Film ctí pravidlá gangsterského žánru a ponúka množstvo zvratov. Zádumčivé i napínavé momenty dopĺňa fakt skvelá hudba . Kvalitná hudba dokáže s filmom robiť zázraky. Neviem ako to tí kórejci robia, ale hudba je excelentná v každom ich filme...Napínavých momentov je tu skutočne požehnane. Akčných a krvavejších scén tu tiež zopár je, ale režisér staval hlavne na postavách a vyšlo mu to dokonale. Hromadná sekačka s nožmi je bohovská, myslím hlavne tú vo výťahu. Dalo by sa to vyriešiť guľkami, ale nože sú viac "gangsta". Príbeh o tom, že iba silnejší prežijú ma nadchol a Scorsese znova dostal na frak. Päť hviezd žiariacich ako diamant! 100%. ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Tichá melodie střídá nemilostrdný akt boje o usednutí na předsednické křeslo nejvetší a nejmocnejší korejské zločinecké organizace. New World je tichý, plný intrik i zvratů. První polovina slabší, drsná a divák čeká, kam se bude příběh sunout. Osobně bych uvítal, více informací a objasnění děje, z pohledu - co bylo před, ale i tak hodnotím jako velice povedené. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Skombinujte Infernal Affairs s The Godfather, dobre premiesajte zanrovou vareskou, ako prilohu dajte vydatnu porciu kimchi a dostanete najlepsiu korejsku gangsterku minimalne od cias Dirty Carnival. Aj ked samotny pribeh nie je originalny, je vsak precizne vystavany a podporeny vybornymi hereckymi vykonmi (Min-sik Choi je tradicne stavka na istotu, ovsem Jeong-min Hwang je pre mna osobne velkym prekvapenim, pretoze na tohto herca som mal doteraz osobne averziu). Dramaticky obluk je odhadnutelny, ale jeho jednotlive dielce casti aj tak dokazu prijemne prekvapit a priniest zopar intenzivnych chvil. Kazda z hlavnych postav, ktora je v prvej polovici filmu zanrovo zaskatulkovana, dostava v druhej polovici vyvoj smerom mimo hranice dovtedy vystavaneho mantinelu, pricom to neposobi nedoveryhodne a uz vobec nie lacino. Navyse tato korejska "hra o tron" ponuka pre korejsku gangsterku typicku hromadnu bitku, ktorej sekvencia v uzavretom priestore je tak dobre nasnimana a ozvucena, ze mi polahky pripomenula kladivkove vycinanie v Oldboy-ovi. Velke mnam za tuto vydarenu zanrovu pochutku, hoc ten zaverecny, dotukavaci appendix mohol kludne skoncit v strizni. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Korejci nechtěli být až druzí, a proto se vytasili s filmem podobně laděným jako čínská Volavka. Jasně, najde se zde hodně odlišností, ale základní premisa infiltrace policisty mezi jádro té nejvetší korejské mafie s přídomkem Goldmoon tu divák najde. Sinsegye po stránce kastingu patří mezi strop, větší hvězdy by člověk v Koreji nepohledal. Možná někoho může odradit pomalejší tempo, což se místy zejména v první polovině projevuje, nedá se to řadit mezi jejich klasické adrenalinem našlapané rubačky, kde se krví nešetří. Ale jednou za čas je za mě fajn si pustit film, kde se důraz klade hlavně na dialogy. V druhé půlce dojde i na pár akčnějších scén (scéna ve výtahu TOP) a závěr se vytasí s nečekaným rozuzlením, kde jsem jen nevěřícně kroutil hlavou. Jo, Korejci se v krimi vodách plaví jako nebojácní predátoři, to se musí nechat. Za mě dávám 7,5/10 P.S. Jeong-min Hwang mě coby záporák svým jedinečným vystupováním dost bavil :D ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama