Reklama

Reklama

Čarodějnice ze Zugarramurdi

  • Česko Čarodějnice (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jedna z nejbláznivějších komedií, jaké si dokážete představit. Spojuje v sobě typický španělský humor, morbiditu, satiru na klišé o španělském machismu i ironický náhled na separatistické tendence některých oblastí. Děj se točí kolem peripetií skupiny přátel, kteří se rozhodnou pro poněkud neobvyklé přepadení. José je rozvedený a stará se ve střídavé péči o syna Sergia. Den loupeže připadá právě na jejich společný den. Tony pracoval jako PR pro diskotéku s poněkud podezřelým názvem Sperma, ale nyní je už nezaměstnaný. Taxikář Manuel trpí řadou neuróz a obdivuje slavného novináře Ikera Jiméneze. Po loupeži se rozhodnou utéct do Francie, aby Sergio mohl navštívit Disneyland. Nicméně jeho matka tento výlet považuje za únos a ani policie nezůstane nečinná. Zloději se ale shodou okolností musí zastavit v navarrské vesnici Zugarramurdi, kde byla v 16. století odhalena údajná komunita 40 čarodějnic. A řada z nich v očekávání příchodu matky všech čarodějnic provozuje černou magii až do současnosti... (La Película)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (95)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

První třetina hodně pobaví (Spongebob s UZI samopalem vede, ale i celá loupež je skvěle natočená), druhá nabídne spoustu čarodějek s receptem na dětskou pečínku, a ta třetí se, bohužel, zvrhne v přeplácanou digitální taškařici. A to je ohromná škoda, protože taková zastávka lupičů v podezřelé hospodě má svoje atmosférické kouzlo, i když brzy vyprchá. Další prohřešek vidím v blonďaté čarodějce, co sice ráda provokuje, ale kozy neukáže. Možná příště a v jiném žánru. (60%) ()

juta 

všechny recenze uživatele

Poněkud déle člověku trvá, než se vpraví do děje. Přeci jen něco takového není obvyklé a také na rychlou španělskou mluvu se dlouho zvyká, ale nakonec to všechno dobře dopadlo, hlavně díky schylujícímu se konci, který se povedl a vznikla z toho zábavná komedie s nádechem hororu plná neokoukaných tváří. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Této formě zábavy musíte být otevření, jinak asi budete zklamaní. Las Brujas de Zugarramurdi mají totiž hodně specifický smysl pro humor, který jsme už mohli vidět třeba v Balada Triste de Trompeta, jež mě osobně neoslovila. Je to hodně šílené a na pomezí s parodií, hodně lidem by se to vůbec nemuselo trefit do vkusu. U mě to fungovalo tak na půl, rozjezd by snesl kratší stopáž, nicméně bavila mě ta strašidelná atmosféra s příjezdem do vesnice a seznámení s čarodějnicemi. Ke konci to nabírá zcela jiné obrátky a je v tom už trochu bordel. Za mě to byla solidní jednorázová zábava, ale nic, do čeho bych ostatní musela nutit. Takže OK, ale nic nutného pro život. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Alexo je režisérsky voľnomyšlienkár, ktorý si pojme látku po svojom a je si istý, že diváci zívať nebudú. Jeho značkou je predimenzované obsadenie figúrkami, ktoré ani netušia do čoho idú, ale odvedú dokonale dementnú robotu, aby potešili aj okolovidiaceho. Pitoreskne sa tváriaci snímok sa takto stáva pripáleným "espacornom", ktorý sa 16:9 vysmieva detailistom Guilermo formátu.Je fayn vedieť, že južania majú v tomto žánri obe póly. S radosťou takto opomeniem záver, kedy si Alexo očividne odbehol na kávu, do silne vzdialeného bistra. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Dnes již pravděpodobně nerymejkovatelná záležitost plná do černa propečeného „ultrakorektního“ ibérijského humora, po jejímž zhlédnutí by pan z Edelstadtu s lačným zamlaskáním odešel promazat skřipec a nejedna militantní feministka si pořídila fungl nový jehelníček s xichtem pana Iglesia. Začátek místy možná až přespříliš kulometný, takže, jsa nehispánec, jsem patrně nestihl pochytat všechny narážky a odkazy a konec naopak mírně utahaný, přesto však v úhrnu přece jen nadstandardně prdelózní. A Chozého starou nevím kde vyhrabali, ale nad takovou hydrou by i Kramer se Sprengerem jen hrůzou zalapali po dechu a v mdlobách klesli na připravené úhledně složené otýpky chrastí. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama