Reklama

Reklama

Čarodějnice ze Zugarramurdi

  • Česko Čarodějnice (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jedna z nejbláznivějších komedií, jaké si dokážete představit. Spojuje v sobě typický španělský humor, morbiditu, satiru na klišé o španělském machismu i ironický náhled na separatistické tendence některých oblastí. Děj se točí kolem peripetií skupiny přátel, kteří se rozhodnou pro poněkud neobvyklé přepadení. José je rozvedený a stará se ve střídavé péči o syna Sergia. Den loupeže připadá právě na jejich společný den. Tony pracoval jako PR pro diskotéku s poněkud podezřelým názvem Sperma, ale nyní je už nezaměstnaný. Taxikář Manuel trpí řadou neuróz a obdivuje slavného novináře Ikera Jiméneze. Po loupeži se rozhodnou utéct do Francie, aby Sergio mohl navštívit Disneyland. Nicméně jeho matka tento výlet považuje za únos a ani policie nezůstane nečinná. Zloději se ale shodou okolností musí zastavit v navarrské vesnici Zugarramurdi, kde byla v 16. století odhalena údajná komunita 40 čarodějnic. A řada z nich v očekávání příchodu matky všech čarodějnic provozuje černou magii až do současnosti... (La Película)

(více)

Recenze (95)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

První třetina hodně pobaví (Spongebob s UZI samopalem vede, ale i celá loupež je skvěle natočená), druhá nabídne spoustu čarodějek s receptem na dětskou pečínku, a ta třetí se, bohužel, zvrhne v přeplácanou digitální taškařici. A to je ohromná škoda, protože taková zastávka lupičů v podezřelé hospodě má svoje atmosférické kouzlo, i když brzy vyprchá. Další prohřešek vidím v blonďaté čarodějce, co sice ráda provokuje, ale kozy neukáže. Možná příště a v jiném žánru. (60%) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hranice mezi zábavným, energickým úletem a otravnou, přepálenou kravinou je někdy proklatě tenká. Ještě zhruba po 60 minutách jsem se spíš bavil, než trpěl, ale někdy kolem sestupu do podzemí už se z řetězu utržený Iglesia přestal zcela hlídat, a tak se zugarramurdské čarodějnice překlopily spíš do té kraviny. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Šílená genderová jízda plná nápadů a i já musím souhlasit, že škoda posledních dvaceti přepálených minut. I tak budu vzpomínat v dobrém, Iglesias je prostě správnej šílenec a Carolinu Bang mu všichni musíme závidět. 7/10. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MUŽI Z NÁS MAJÍ STRACH, PROTOŽE MY ZNÁME PRAVDU. BŮH JE ŽENA A ONI SE S TÍM NEMOHOU SMÍŘIT...“ /// Nejdřív je to půlhodinová ukecaná po-loupežná prdel. Pak hororová hospoda. Pak barák, ve kterým jsou ženský jako pavouci (tkají sítě všude kolem, pavučiny jsou pohodlné, líbí se ti v nich a najednou, bum a bodnou ti jed…prostě ČARODĚJNICE!) a nakonec zbytečně přesmažená šílenost. Taky zamrzí, že na to, co se tady vodehrává, je to zbytečně dlouhý. Zákonitě tomu musí dojít ftipný nápady, který nemůže ujetá pompéznost nahradit. Ale jako pomsta ženskejm - dobrý! (nic, nic drahá… kravina to byla…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) To, že zásnubní prsteny jsou plný planejch slibů, ztracenejch iluzí, pohrdání, nenávisti, nezdarů, selhání, neštěstí a lží, mně nemusí nikdo vysvětlovat! 2.) Hledám pro starou film k MDŽ. 3.) Thx za titule ,,Hladass“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Álex de la Iglesia je po Balaguerovi druhý nejlepší současný Španělský režisér! Ten chlap je blázen! Kdo viděl Baladu o smutné trumpetě,tak Witching & Bitching se nese víceméně na stejné vlně,co se týče vizuálu a množství podivných a bizárních postav. Dokonce se mi i zdálo, že finále se zde odehrávalo ve stejném přostředí jako v Trumpetě. Kdo má rád anarchický,politicky nekorektní a černý humor, tak směle do toho,ale upozorňuji,že film nemá s hororem téměř nic společné, je to spíše ulítlá a bláznivá Fantasy Komedie se slušnou atmosférou. Za mě solidní zábava a čarodějnice byly perfektní ! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dvojník Charlieho Daye a mladej pán Lister zjišťují, kde udělali soudruzi ze španělské inkvizice chybu.. Výstřední směs obrazotvornosti a estúpido momentů, při které moc není kde se smát, ani bát a celé to působí, jako by se potkala Soukupova Svatba upíru s Addamsovou rodinou a prošla trávícím traktem té ceckaté gargantua matky. Jako turistické lákadlo na navarrskou vesničku a přilehlé jeskyně s okultní historií to však poslouží dobře. Nebo si můžete představovat, jak berete Carolinu Bang na Petrovy kameny.. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Alexo je režisérsky voľnomyšlienkár, ktorý si pojme látku po svojom a je si istý, že diváci zívať nebudú. Jeho značkou je predimenzované obsadenie figúrkami, ktoré ani netušia do čoho idú, ale odvedú dokonale dementnú robotu, aby potešili aj okolovidiaceho. Pitoreskne sa tváriaci snímok sa takto stáva pripáleným "espacornom", ktorý sa 16:9 vysmieva detailistom Guilermo formátu.Je fayn vedieť, že južania majú v tomto žánri obe póly. S radosťou takto opomeniem záver, kedy si Alexo očividne odbehol na kávu, do silne vzdialeného bistra. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Dvojica nezamestnaných chlapíkov sa rozhodne vyriešiť svoje problémy lúpežou a následne utiecť z krajiny, cestou sa však zastavia v oblasti Zugarramurdi, ktorú obývajú kanibalistické čarodejnice... Miestami zábavný a pútavo natočený, avšak miestami zase dosť chaotický a prepálený žánrový guláš, ktorý akosi nevie kedy prestať, čím degraduje aj niektoré veľmi dobré scény. Hoci mám celkový dojem nakoniec pozitívny, Alexa de la Iglesia zatiaľ za príliš zaujímavého režiséra nepovažujem a šanca, že by som si toto pozrel znova je prakticky nulová. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Partia lúpežníkov prezlečených za rôzne historické či komické postavy, vykradne malé klenotníctvo. Na čele organizovanej skupiny je za "Ježiša" preoblečený Jose, ktorý chtiac, nechtiac do akcie zaplietol aj svojho malého syna Sergia. Nakoľko sa plány lúpeže veľmi nevydaria, a polícia je poslednej "trojici" nepolapených stále v pätách, je jasné, že sa musia niekde schovať. Rozhodnutie, ako ďalej, je jednoduché. Všetci sa zhodnú, že najlepšou variantou bude útek cez husté lesy do Francúzska. Na ceste za vytúženou slobodou sa nevyhnú tajomnému miestu o ktorom tradujú hrôzostrašné čarodejnícke historky. Očakávania z nového snímku Alexa de la Iglesia, boli zrejme priveľké. Nedá sa povedať, že by film vyslovene nebavil, ale "Witching and Bitching" je len akousi sarkastickou satirou, utopenou v "ľahkom" feministickom nádychu, ktorá v porovnaní s úspešnou "Baladou o smutnej trumpete", vzbudzuje dojem slabej náplasti. Záver radšej nebudem ani komentovať. Škoda. Ozaj som sa tešil - 50%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavný mix Čarodějek s Anjelicou Hustonovou, Plesu upírů a sjezdu feministek. Chápu, že někteří nezvládli fantasmagorickou taškařici, která se strhla v podzemí během pohanského rituálu. Mně zase vadilo, že místy je film neskutečně upindaný a že se tlachá o ničem. Navíc, jak mám španělštinu rád, tak zde mi dialogy zněly jako kulomet. Film je jakýmsi slepencem několika krátkých příběhů - přepadení zlatnictví + útěk k hranicím + rituál obětování velké Matce. Španělé ovšem šetřili nejen krví (dobře, sem tam něco vyšplíchne...), ale zejména nahotou, která se u čarodějek přímo nabízela. Nejkrásnější jsou v tomhle jen úvodní titulky. Některé scény se mi velmi líbily - chůze po stropě, zájezdní hostinec či přestřelka při přepadení. Velmi dobrá kamera, úderná hudba a k mé radosti skvělá Carmen Maura. Objektivně mezi 3/ 4*. Ale na Španěly jsem čekal poněkud větší odvaz... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Poněkud déle člověku trvá, než se vpraví do děje. Přeci jen něco takového není obvyklé a také na rychlou španělskou mluvu se dlouho zvyká, ale nakonec to všechno dobře dopadlo, hlavně díky schylujícímu se konci, který se povedl a vznikla z toho zábavná komedie s nádechem hororu plná neokoukaných tváří. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Hm, tak pro mě teda zklamání. Iglesia + čarodějnice, no těšil jsem se hodně, ale byť jsem se slušně zasmál, tak celkově je příběh o čarodejnicích ze Zugarramurdi až moc jednoduchý na to, aby mě po sadách o vymítačích, bláznivé stíhačce nebo cirkusácích dokázal plně uspokojit. Popravdě mě zaujala pouze prostřední část. Akční začátek se mi nelíbil vůbec, ke konci už jsem spíše přežíval. Na Iglesiu ne nejhorší, ale rozhodně jeden z těch slabších kusů. 60% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na to, že ide o španielsku produkciu tak celkom sklamanie. Motív čarodejníc s prídavkom humoru môže byť síce zaujímavý, avšak v tomto prípade išlo zväčša len o nudu. Humor sa mi zdal akýsi plochý a mdlý, a to či zo strany čarodejníc alebo zo strany banditov. Po hororovej stránke sa tu ani nie je o čom baviť, snáď okrem urezaného ucha a vytrhnutého zuba tu nebolo nič, čo by aspoň zďaleka zaváňalo hororovým prvkom. Sem-tam síce niečo zafungovalo, ale bolo toho málo. Na konci s príchodom veľkej čarodejnice sa veci trocha zlepšili a bolo viac zábavy a absurdných situácií, celkový dojem to však už moc nezlepšilo. V tomto prípade si horor a komédia akosi nepotykali. 55/100 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Rozkošná agitácia za zrovnoprávnenie rodičovských práv, a zároveň mix Od súmraku do úsvitu a Roegových Čarodejníc. Aj pri tej šialenej stopáži, Iglesia je len jeden. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"V baru po stropě se courá, na trumpetu hraje... Kdo je to, snad coura? A z jakého kraje?" Ba ne, žádná coura, je to pták Iglesia, (pro mě zatím) třikrát jinak, pokaždé divnější než ptakopysk a zábavnější než návštěva cirkusu plus obludária. Dobré vědět. Exmanželky (to nechceš, sám mám dvě :-)) jsou zvláštní živočišný druh. Třída: savci peněz, Řád: štěkny, Čeleď: čarodějnicovité. Zdroj informací - Učebnice zoologie pro samce středního věku. Další užitečné info pro rozvedené muže hledejte na nástěnce Obecního úřadu ve vesnici Zugarramurdi, popř. v brožurce pro náhodné turisty, například bankovní lupiče (doslova boží, viz Ježíš s brokovnicí). Brožury jsou k dispozici v místním Museo de las Brujas. Božská byla též pramáti všech bosorek, velmi kyprá VWV, neboli Věstonická Witch Venuše. Vzpomínka na ni (to taky nechceš) je jako studená sprcha na libido, tenhle večer už nic, ani s viagrou. Moje třetí manželka může potvrdit :-D. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nebyť scény, ktorá začala speváckym číslom čarodejnice a končila útekom z jaskyne, idem do plných. Jak ja som sa bavila. A to kúzelnícke číslo malého na konci filmu bola taká čerešnička na torte, tá jeho asistentka nemala chybu. Bravó Álex! ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Svižná první hodinka bavila a to především díky pekelně rychlému střihu a notné dávky humoru dávkovaného neuvěřitelnou kadencí skvělých dialogů a hereckých výkonů se sympatickým obsazením.Po hodince a něco se děj přesune kamsi pod zem, humor se vytratí kamsi do prdele a Iglesia až moc věří své režisérské dokonalosti a vsadí spíš na vážnější a hlavně nudnější notu a film ztratí svoje předchozí kouzlo a hlavně tempo a finále vyznělo tak nějak do ztracena.Po dlouhé době se sice Španělský film vytasil s něčím lepším, ale 110 minut je moc a film ke konci už jen nudí.Z pozdní letargie vás dostane snad už jen neskutečně šukézní Carolina Bang, neplést s Carmellou Bing ;) Jinak ale určitě příjemná jednohubka, které její potenciál zabrzdilo velké ego pana žežiséra.65%. ()

Reklama

Reklama