Reklama

Reklama

Nain : ahob beonui shiganyeohaeng

(seriál)
  • Jižní Korea 나인 : 아홉 번의 시간여행 (více)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Moderátor Park Sun Woo má před sebou pouhých šest měsíců života. Jeho cílem je pomstít se Choi Jin Cheolovi kvůli události, která se stala před dvaceti lety a ovlivnila tak život celé jeho rodiny. Z návštěvy Nepálu, kde byl kvůli žádosti své kolegyně Joo Min Young o ruku a smrti svého bratra, si přivezl i vonnou tyčinku, kterou jeho bratr držel v ruce, když zemřel. Při každém jejím zapálení se dějí divné věci, které přisuzuje snění, ale záhy zjistí, že to tak není a že se opravdu vrací do minulosti. (andiek05)

(více)

Recenze (11)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jsem malinko rozladěná z epilogu, který mi přišel tak trochu navíc, ale ani to mi nepokazilo celkový dojem. Na zadek mě posadilo především několik (pro mě) naprosto nečekaných zlomů. V tomhle opravdu klobouk dolů, tady se někdo pěkně vyřádil. Jin Wook, který se rval se všemi vedlejšími účinky moc pěkně promyšleného cestování časem, byl jako vždy výborný. V poslední epizodě mi navíc připomněl, proč se mi z něho až nepochopitelně podlamují kolena. Další postava, ke které jsem si vytvořila silný vztah, byl bratr hlavního hrdiny. Zejména jeho starší podoba mi byla hodně sympatická. Stejně tak nedám dopustit na Sun Wooova nejlepšího kamaráda. A nevadila mi ani povaha hlavní hrdinky. Naopak, ta její ztřeštěnost a bezprostřednost mě bavily. Doporučuji, a klidně si to ještě někdy zopakuji. 4* ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Určitě to bylo zajímavé. A do 17. dílu, kusu 18. to bylo takové ouki douki, ale prostě ty dva poslední tomu trochu ubraly. Samozřejmě pro romantické duše to bylo krásný, ale pro tragické duše to tomu ubralo tu tragičnost. I když samozřejmě záleží na tom, jak si to kdo přebere. Ale nakonec jsem i za ty dva poslední díly ráda, protože jsem si mohla „doužít“ záporáka. Nebyl to záporák všeuměl, co je tisíc kroků před všemi ostatními, byl víc lidštější a jeho motiv ke všemu, co spáchal, se pak krásně vyjevil. To musím na sérii ocenit. V podstatě i další charaktery (Sun Woo, Min Young, starší bratr) byly velmi dobře vykresleny, nebo spíš chytře napsány. Kamarád byl spíš jen taková ta milá podržtaška, co by se pro Sun Wooa roztrhala, ale i ona měla kupodivu něco do sebe. I postavičky, co občas vyskočily (především jsou myšleni kolegové z práce), byly vlastně fajn působily věrohodně. Vlastně je to celé takové pěkné, příběh je docela ok, rozuzlení pro někoho přijatelné, pro někoho na pěst, pro mě přetažené, ale nějak jsem si nedokázala k hlavnímu hrdinovi nalézt cestu, ani k hrdince. Nikdo mi z nich nevadil, ale nefandila jsem jim. Nevznikla mezi námi žádná chemie. Tak jsem tak koukala, mohla to obdivovat spíše z „technického“ hlediska, ale srdce to nezasáhlo. Což je škoda, protože určitě byla místa, kde by se dalo ronit slzy. A hodnocení bylo také problém. Na tři to není, na čtyři také ne... tak jsem kvůli Tomovi jedna hodila hodnocení vyšší, protože na něj nakonec sázel. :-) Ale objektivně si myslím, že je to spíš na takových 75 %. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá série, která ovšem naplno nevyužila svůj silný námět nadoraz. Do dílu 17 bez výhrad, pak je to zabité, s menším překvapením na konci 20.dílu. Jako kdyby Korejci četli moje komenty a stížnosti ohledně svých sérií:) Délka dílů lehce nad 40 minut, což kvituji s povděkem. Neznámé, ale dobré herecké obsazení, nejen hlavní dvojice. Téma cestování časem je tady pojato celkem originálně, překvapivě, tůvrci si vyhráli se scénářem. Jsou zde neobvyklé prvky, kdy hlavní hrdina je ateista, zatímco jeho věřící kámoš spíše komická figurka. Ale ten závěr ve mně zanechal určitou pachuť, díly 18,19 zbytečné prakticky, díl 20 také. Nedomnívám se, že mi unikl nějaký grandiózní záměr tvůrců, jen to prostě překombinovali, a chtěli aby si divák na závěr řekl wtf? Ale tohle na mě neplatí pánové, překvapivé a otevřené, nedořečené konce vypadají jinak... Nicméně jestli je to součást širšího trendu, jak v Koreji dělat seriály, tedy originálnější, kratší, tak jsem jedině rád. S menším odstupem musím říci, že ačkoliv mám pořád výhrady k tomu, že hlavní hrdinka je relativně pasivní a trubka, tak přece jen je to nejoriginálnější a nejzábavnější seriál letošní korejské sezóny, uvidíme, jak si povede Shark a pár jiných sérií, které jsem vyhlédl. ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

K dokonalosti mi tam něco chybělo ale i tak se na to dívalo dobře. Sice se tam stále přesouváme z minulosti do přítomnosti a naopak ale je to udělané tak, že se člověk neztratí. Prvních pár dílů bylo na plný počet, pak to začlo místy trochu váznout. Každopádně nadprůměr. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Takto to dopadá, když Korejci předvádějí své přednosti v plné síle a neduhy se snaží zredukovat na minimum. Už jen úvodní vstup do vztahu hlavní dvojice s následnými líbánky se vyhýbají korejské seriálové šablonovitosti. I k jednomu faktu, který zde nebudu jmenovat, se zde staví více západněji, než jsme u nich zvyklí. K tomu jsou přidány hrátky s časem, pro něž mám slabost a ejhle, já nevím jestli mám běhat, skákat, nebo dělat kotrmelce. Až tak jsem plný nadšení. Do 9. dílu to byl pro mě nejlepší seriál, který jsem viděl, poté přišlo mírné zvolnění tempa a stal se z toho "jen" jeden z nejlepších. Poslední díl byl geniální a zároveň nejlepší ze všech seriálů. Oplýval úžasným humorem, přičemž nabízel okamžiky vytvářející sentimentální náladu, načež vše dokončil skvělými posledními sekundami. Opravdu pastva pro oči sledovat něco takového. I Korejci umí když se chce. Po uplynutí poslední sekundy opět zažívám pocit, jako kdybych přišel o něco cenného, což je nesporný důkaz toho, jak moc se mi tento seriál líbil a podpora pro odstranění eventuálních negativních myšlenek. Ještě musím zmínit herecké obsazení, které bylo super. Až na minimum výjimek mě herci bavili a rád jsem je sledoval. Rewatch Tak tohle je čistá láska a ta objektivitu nezná. ()

andiek05 

všechny recenze uživatele

Úžasné! Nenapadá mě žádné dorama, které jsem dosud viděla, kde by bylo tolik napětí, nečekaných událostí a šoků, prostě jedno překvapení za druhým. Přestože je tam tolik zvratů, jsou dobře zakomponované, takže to nepůsobí přeplácaně, naopak to diváka drží v neustálém napětí, co se bude dít dále. Zároveň hodně oceňuji nápaditost a originalitu, protože už párkrát mě napadlo, jak by se určité situace mohly vyvíjet, jenže všechno nasvědčovalo tomu, že to není možné, a opak byl pravdou! Super! ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Byla jsem na vážkách, jestli nedat plný počet. Přece jen na rozdíl od většiny kdramat tady nebyla hluchá místa (resp díly). Způsob cestování časem se mi líbil, hlavně to vědomí, že těch cest je jen omezený počet. Horší už to bylo s odrazem změn v minulosti do přítomnosti. Sice chápu proč to tak je, ale nefungovalo by to tak ideálně, jak tam předvedli. Zvraty tu fungovaly dobře a dost často se stalo něco, co jsem vůbec nečekala, ale v jeden okamžik jsem měla na chvíli pocit, že už to je trošku moc překombinované. Bylo to ale až téměř v závěru a jenom na chvíli. Co se postav týče, tak hlavní hrdina byl super, stejně jako jeho nejlepší přítel. Trochu jsem měla problém přijmout Sun Woo-ova bratra a občas jsem chtěla zaškrtit hlavní hrdinku - nedá se ale říct, že by mi vadila, jenom občas byla na zabití. A jestli někdo pochopil ten konec, tak mi prosím sdělte, co mi uniklo. Četla jsem několik teorií, co to mělo znamenat, ale v každé z nich jsou díry. Přesto se mi i ten konec líbil. Jenom bych ráda tu poslední scénu pochopila. ()

Denila 

všechny recenze uživatele

Začátek byl velmi rychlý, první díl byl naprostý skok do rozjetého vlaku. Naštěstí jsem se s postavami sžila poměrně rychle. Nejzajímavější byly části z minulosti, to bezpochyby. Mírně jsem se do toho dokázala zaplést svými myšlenkami o tom jak by to fungovalo v reálu při všech těch skocích, ale to je takové polemizování ani jako v doramě. Moc příjemné obsazení, naprosto skvělá hlavní dvojice a věrný kamarád. ()

Soupalka 

všechny recenze uživatele

Velmi koukatelný a více na západ orientovaný seriál než jiné korejské dorama. Přišlo mi to jako vítaná změna relativně šablonovitých JK seriálů. Tedy možná až na poslední díl, který mi, bez ohledu na příjemně jemný humor, připadal v podstatě zbytečný. Seriál se odlišuje v řadě detailů, nejen hereckým obsazením - asi tak jako když Turci točí standardní telenovely s relativně přísnými pravidly a pak se najednou mezi tím objeví seriály jako Atiye nebo Yarım Kalan Aşklar. Velmi mne oslovil soundtrack, ale jako u každého seriálu s time travel mi to nedalo hledat chyby a nelogičnosti ve scénáři. Autoři se snažili najít zlatou střední cestu mezi alternativami "logiku cestování časem a dopady na jednání postav se pokusíme zcela vysvětlit" a "na logiku scénáře s časovými posuny se vykašleme, uděláme to náhodně, jako když si někdo občas šlehne". První alternativa, pokud se bere moc vážně, potřebuje jednodušší linii. Druhá alternativa by mi byla asi bližší, ale až tak alternativní tento filmařský výtvor není, i když starší ročníky se v ději už hravě ztratí. ()

moikan 

všechny recenze uživatele

Párádne sci-fi: cestovanie v čase. Je tam všetko, nešťastná láska, manipulovanie so spomienkami, nepriznávanie sa, dobrodružstvo, napätie, zlý záporák, apelovanie na svedomie a prijatie trestu, dobré dejové zvraty a nepredpokladaný vývoj udalosti. Aj logika príbehu bola dobrá. Z negatívnych : zapieranie, klamanie akože pre dobro druhého, klišovité charaktery postáv. To je prvá dráma, čo som videla, že má  nejasne definovaný koniec. Veľmi sa tomu čudujem, je to na kórejské seriály nezvyčajné, ale celkom to tu sadlo. Teda takých 10minut by tomu pomohlo, ale čo už. Po napínavo dobrodružných predposledných dieloch, je tu temný 18. diel s bezvýchodiskovou situáciou (tu som si kládla otázku, ako túto situáciu vyrieši scenáristka) a potom ešte temnejši 19. diel. Zato 20. epizóda ma humorne pobavila a bola dobrou bodkou. Vzťahy sú zobrazené dobre: hlavná hrdinka (Jo Yoon Hee) je mi veľmi sympatická (napriek otrasnému účesu). Hlavná postava Park Sun Woo (Lee Jin Wook ) je vyborný- trochu viac emócii by mu neuškodilo. Zvlášť vydarená je zoznamovacia scéna v nemocnici. Odporúčam pozrieť. P.S. Teraz pozerám, že scenáristka je tá istá, čo pri „W“ Song Jae Jung. Tak to jej tlieskam za peknú prácu. ()

EsterH 

všechny recenze uživatele

Veľmi sa mi to páčilo, po dlhom čase opäť za niečo 5 hviezdičiek.. Až na pár nelogických vecí bolo pekne vyriešené to, že zmeny v minulosti ovplyvnili aj prítomnosť. Výborný výber hercov, ktorí predstavovali seba v minulosti. Ani s jedným som nemala problém, že by som si ich nedokázala spojiť, možno len trocha u Park Sun Woo, pretože obidvoch hercov znám dobre, ale obidvaja majú charizma a podobný hlas.. Pri najväčšom záporákovi ma pobavilo, keď sa v závere premenil na starčeka, pri torom ako keby sa Kórejci inšpirovali Majstrom "N: :D Mohlo to pokojne skončiť aj v 17.dieli, obávala som sa, či to ostatné 3 diely nepokazia, ale celkom sa mi páčil aj tento záver. ()

Reklama

Reklama