Reklama

Reklama

Ticho

(festivalový název)
  • Velká Británie Silence

Obsahy(1)

Hraný debut irského dokumentaristy Pata Collinse dokazuje, jak prostupná může být hranice mezi fikcí a realitou. Fiktivní příběh zvukaře, který se vrací do rodného Irska, aby nahrál ruchy krajiny bez zvukového smogu, zachycuje bohatý vnitřní svět hlavního hrdiny. Současně se snaží vytvořit portrét jedinečné přírody a vyvolat v těch, kteří se naladí na meditativní tempo navozené výjimečnou zvukovou stopou filmu, silný emotivní zážitek. A právě křehká a současně zemitá atmosféra vystupuje do popředí díky souladu obrazu, zvuku a umírněnému hereckému projevu. (Febiofest)

(více)

Recenze (2)

Dr.Jane 

všechny recenze uživatele

Taky jsem se nechala nalákal slibným obsahem.... leč....žádné emoce se nekonaly. Ve filmu mě ostatně oslovila jen jedna silnější scéna. A dál si pamatuju vousy, vousy a vousy hlavního hrdiny, mikrofon a dva děduly, kteří se zničehonic a nelogicky objevují uprostřed pustiny s onou slibovanou emoční náloží, ale bez roznětky... Pár pěkných krajinkových záběrů se dělo, jinak nic. No a ticho teda nebylo, neb jsme se v kině s kámoškou tajně tlemily. ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Komu všemu se líbí takovéto "dokumentární" experimenty?... Ticho. A to přitom myšlenka stojící u zrodu této prvotiny nebyla vůbec špatná. ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama