Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvadsaťročná Samantha žije spoločne so svojou panovačnou matkou, no nevychádza s ňou práve najlepšie. Ich vzťah je komplikovaný kvôli problémovému dospievaniu Samanthy, ktorá všetky ťažkosti rieši alkoholickými večierkami a neviazaným sexom. Avšak po jednej noci s neznámym cudzincom v aute sa všetko zmení. Zo začiatku je presvedčená že dostala pohlavnú chorobu, no časom zisťuje, že je to niečo oveľa horšie a nebezpečnejšie; niečo, čo radikálne zmení celý jej život. (kubqo)

(více)

Recenze (207)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Takovejhle one-night stand nechceš. Nedávná námětově příbuzná Thanatomorfóza byla silnější zážitek. Je vcelku jedno, kdo od koho opisoval, výsledné filmy jsou svou náladou poměrně odlišné. Tohle má děj, více se dozvíme o postavách. Thanatomorphose byla explicitnější a intenzivnější a na druhé straně také amatérštěji zpracovaná. Ale zadrala se pod kůži. Contracted dřív než se stihne zadřít, začne mírně srát chováním postav, které se blíž a blíž konci stává stále debilnějším. Celkově žádná velká pecka, na kterou bych měl potřebu vzpomínat, ale špatné to není. Od zcela matné a prázdné Madison County každopádně režijní pokrok správným směrem. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Skvěle zahraný film, nechutné až děsivé záběry a hrůza z toho, že tohle může být realita (viz postup jejího lékaře). Měl jsem možnost porovnat s filmem Thanatomorphose, který je ale zbytečná sračka. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Zatímco Thanatomorphose byla nenápadně psychologická přehlídka triků stojíci na metafoře duševní mrtvolnosti, která se projevuje úplným fyzickým rozkladem, Contracted je 90 minut pseudodějového čučení na otravnou nánu, co i v posledních minutách pohazuje perfektním účesem a i s tím herpesem u huby vypadá líp než já po dvouhodinovém snažení v koupelně. Doufala jsem, že se budu moci smát předpokládanému poselství "heterosexualita je zlo, které tě rozloží zevnitř", ale s příchodem závěrečné pointy, rovněž známé jako to nejvyčpělejší zápletkové klišé současného "hororu" a "pěkně prosím, naserte si", docházím k závěru, že ta má vysněná, těžce progresivní volovinka by přece jen bývala měla větší koule. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Co začíná jako děsivá,vtipná metafora končí jako těžkopádná kuriozita. Contracted je důvěrná podobizna 3 denní metamorfózy a bezpochyby je tenhle flick velmi zdařilý. Najarra Townsend je velmi uvěřitelná jako podrážděný,frustrovaný teenager pomalu se měnící v něco zrůdného. Masky a efekty jsou až hrůzu nahánějící skvěle zvládnuté. Překvapivě bolestné,odporné,mrazivé a velmi efektivní hororové drámo,které mě uzemnilo,posadilo na prdel,donutilo koukat po celou stopáž s otevřenou hubou a zrychleným tepem! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Celkem detailní rozbor rozpadávající se dívky. Během tří dnů sledujeme pod drobnohledem její transformaci z krásné lesbičky na fyzickou trosku, jejíž tělo začnou postupně opouštět vlasy, nehty, zuby. Ale nebojte, dojde i na červy vypadávající z vagíny, takže fakt chuťovka. Chuťovka o to víc nepříjemná, že postihne takhle sympatickou holčinu, která klopýtne jen na jeden večer. Narozdíl od jmenované Thanatomorfózy však tenhle snímek disponuje větším budgetem a hlavně příběhem, což mi sedí rozhodně víc. Za mě určitě spokojenost. A teď vzhůru na Halleyovu kometu. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Od Erica to vezmem ako recesiu a tiež ako tréning na ďalší prejav svojej existencie. Ak sa pokúsil priblížiť " THANA " tak to si nevystačil.Nemohúco nechápavé a uškriekané okolité, mimo diváckej únavy ničomu neslúžiace figúrky so (something wrong ) contract tmou, v ktorej aj tušiaci moron obrába infikovanú pôdu ( finalsex) a záverečný materinsko vybledlý tendenčný zombie overšleh takto získal certifikát kopírovanej nemohúcnosti.. Stačí pozrieť intro z THANA a CONTRA. Zámer bol očividne iný ! And the Winner Is...hel jes, ju nou. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Psycho dráma o lesbickej primadone, ktorá si jedného večera zasúloží s neznámym cudzincom a ostane nakazená vo veľkom štýle. Takže sa postupne psychicky i fyzicky rozpadá, devastuje a samozrejme sa pomaly až do konca tvári, že o nič nejde, aby sa chudák divák náhodou nedočkal niečoho prekvapivého. Mierne pripomínajúc napr. nedávny "Thanatomorphose", mi to prišlo síce o dosť lepšie natočené, ale celkovo to mohlo byť určite aj zaujímavejšie. Na jedno pozretie ok. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Tohle by se mělo promítat na školách jako prevence proti pohlavnímu styku bez gumy ... fakt nepříjemná podívaná. Ale parec hore za plot twist na konci ! ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Vo viacerých komentároch sa to píše, ale predsa: toto je dnešná forma Komenského školy hrou. Rešpekt učiteľov a výchovných poradcov sa totiž blíži nule. Naopak vplyv internetu a stiahnutých filmov (aj hororov) má vysokú hodnotovú príťažlivosť. Filmoví mágovia to pochopili už dávno. Preto radi a často servírujú mladým ľuďom očakávané a požadované vzory chovania. Ak to spravia vizuálne presvedčivo, o lapené ovečky majú postarané. Tak aj tu: upozorňuje sa na to, že sa nemá nezodpovedne chľastať a potom sa bez ochrany vyspať s neznámym partnerom. Pretože potom môže narásť škaredé bebí. Ale nielen to. Divák sa dozvie, že lekári zväčša nič nezachránia, pretože všetky príznaky často dlhý čas banalizujú. A ako bonus aj to, že hranice sexuálnych preferencií sú priepustnejšie ako sa zdá. Nekrofil sa potom v pohode môže spojiť s lesbičkou. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Sam je mladou, krásnou bisexuál-kou, ktorá momentálne vo svojom lesbickom vzťahu neprežíva najvydarenejšie obdobie. Nakoľko na party svojej najlepšej priateľke prichádza bez trucujúcej partnerky, v opojení alkoholu nezvláda situáciu a vyspí sa s neznámym mužom. Na danú skúsenosť sa snaží čo najskôr zabudnúť, no nebude to také ľahké, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Hneď nasledujúce ráno začína prepadať rôznym, doposiaľ nepoznaným pocitom. Čo sa to s ňou deje? Čo je príčinou neustáleho zhoršovania jej zdravotného stavu? Je to HIV z čoho má strach, alebo niečo omnoho horšie? Napriek tomu, že má tento snímok pomerne pomalý rozbeh, jedná sa o zaujímavý a nápaditý horor. Ak však hľadáte pocit napätia, či nebodaj lakačky, zabudnite. Režisér sa zameral na postupnú premenu výzoru, vďaka čomu film po vizuálnej stránke pôsobil pomerne zvrátene. So samotným rozuzlením som spokojný len čiastočne. Spolu s potešením totiž prišlo určité sklamanie. Pred úplným uzavretím príbehu sa odohrala scénka, ktorá vyznela z pohľadu jedného aktéra dosť primitívne a trápne zároveň. Ja sa osobne pozerám veľmi dobre, kde, čo, do čoho pchám. A vy, chlapi? – 55%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Moucha, Vetřelec, Moje sestra vlkodlak, Shives a zombie žánr obecně. A nebo AIDS, syfilis a malomocenství. Jedna opilecká noc na večírku, která skončila v autě, se stala pro Samanthu (proč je v obsahu nějaká Sophie? viděl to ten člověk vůbec?) osudnou. Trest za neujasněnou sexuální orientaci, nebo jen za to, že si prostě nedala pozor? Proměna člověka v monstrum je uvěřitelná a nevyhýbá se cronenbergovským nechutnostem. Po vyndání zubu a utržení nehtu jsem jen čekal, kdy jí narostou křídla. Nakonec je třeba se setkat se třemi lidmi, kteří na to nikdy nezapomenou - zejména návštěva Nikki má v sobě podivné napětí. A Riley? Dostane, co čeká? Splní se mu jeho sen? Nu, možná... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Nevím proč se nám to stále předhazuje, nebo proč si tvůrci filmů myslí, že pokud je hlavní hrdina jinak sexuálně orientovaný, že film bude najednou díky tomu nějakým způsobem lepší. Mě to začíná už dost unavovat vidět v každém druhém filmu něco takového. No ale teď k příběhu... Jako obvykle začátek není nijak zajimavý, postupně, kdy se začínají projevovat tělesné změny se napětí a zájem zvýší, ale opravdu nic světoborného se od Contajneru čekat nedá. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tož já hlavně doufám, že tohle vidělo co nejmíň děvčat, protože jinak to včera bylo naposledy, co jsem vsítil. Taky jsem moc rád, že jsem se rozhodl připravit si k tomuhle filmu druhou večeři, no náramně mi chutnalo! U filmu mi nestačí, že něco jenom vidím, film není módní přehlídka. Rád bych krom stupňování šílenosti dostal i odpovědi na otázky proč, jaký to má důvod a jaké je řešení. Jinak je to totiž, nezlobte se na mě, jenom pěkná chujovina. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Napínavá kvalitka o dvou naprosto debilních zvratech, které mě naprosto odradily, ten v úplném závěru si sám nasadil korunu. Jinak ale příjemná depka se všema ingrediencema, co mi nahání hrůzu, to jest zuby a nehty. Taky zářnej příklad toho, že ne vždy se hezká holka napatlá, aby byla ještě víc šik, ale dá se to i obráceně (ačkoli je fakt, že znám dost takovejch, co to dělaj úplně obráceně i v reálu). A zase si jednou budu muset promyslet, jak si to moje pivínko s flaškou becherovky ohlídat tak, aby mi tam někdo náhodou něco nemrd. Doslova. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Bral bych nějaký vysvětlení, co se stalo a podobně. Takhle Contracted jen volně proplul a nenabídl něco navíc. Dobrý horor na jednoho zhlédnutí, pár slušných scén, ale bohužel nic víc. Více fantazie by příště určitě neuškodilo .. 5/10 = 53% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Skvělý tagy - "sex, lesby". Todle až si nějaká sexuchtivá lesba pustí, tak bude ráda jako prase! Mezi Contracted a Thanatomorphose dávám rovnítko, je to podobné, i když se spoustou odlišností, zato kvalitativně hodnotím výsledek stejně. Tady bych možná mohl přihodit kousíček za méně amatérismu, takže nějakých 70% za pozvolna se pročervující ďjévočku. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tohle se hodně povedlo.Máme možnost sledovat jak tělesný tak zejména duševní rozklad osobnosti jedné teplajzny.Tohle by se mělo pouštět ve školách jako antikoncepční video..Mě se Contracted líbilo o trochu víc než tématicky podobné Thanatomorphose.Těžko tyto filmy srovnávat,protože ikdyž mají stejné téma(rozklad těla) tak je každý úplně jiný.Tenhle kousek je spíš psychologičtější kdežto Thanatomorphose hraje spíš na nechutnost.No to už musí každý posoudit sám,který s filmů mu sedne víc. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film, jehož hlavní postava mě neuvěřitelně iritovala (její herecká představitelka, Najarra Townsend, mi navíc přišla ošklivá, nebavilo mě proto ani na ni koukat) - na začátku nesnesitelná kráva, na konci rozkládající se vražedkyně. Ostentativně prohlašujíc, jak muže nepotřebuje, se jedním nechá opíchat v autě poté, co si na večírku lehce přihne vodky, a druhého - zamilovaného blbečka - pro změnu neváhá opíchat sama, když mu chce předat ten hnus, který chytla od toho prvního. Jako by to nebylo málo, film se nijak neobtěžuje sdělit, co že to vlastně Samantha chytla a co se jí děje, a celé to usekle končí v 78. minutě, nejspíš aby mohlo vzniknout pokračování, které se skutečně o 2 roky později natočilo (pod pokračováním je ale podepsán jiný scenárista i režisér, těžko tedy soudit, jestli se od začátku vědělo, že vznikne i dvojka). Ač je to dnes vcelku běžná praxe, osobně mi to přijde jako pohrdání divákem a nesnáším to. Spolu s těmi nechutnostmi typu odpadající nehty a červy ve vagíně je to pro mě další důvod, proč měl ten film spíš sral, než že bych z něj něco měl. ()

Reklama

Reklama