Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvadsaťročná Samantha žije spoločne so svojou panovačnou matkou, no nevychádza s ňou práve najlepšie. Ich vzťah je komplikovaný kvôli problémovému dospievaniu Samanthy, ktorá všetky ťažkosti rieši alkoholickými večierkami a neviazaným sexom. Avšak po jednej noci s neznámym cudzincom v aute sa všetko zmení. Zo začiatku je presvedčená že dostala pohlavnú chorobu, no časom zisťuje, že je to niečo oveľa horšie a nebezpečnejšie; niečo, čo radikálne zmení celý jej život. (kubqo)

(více)

Recenze (207)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Celej film jsem ještě zavíral oči před debilním chováním postav a jejich reakcemi, ale ten konec to všechno zabil. Do té doby jasné 4*. Velký + za proměnu a nechutné záběry. ( zvědavej na Thanatomorphose ). ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kdyby se England vyhnul lékařským prohlídkám, nevyřvával by Contracted do světa až tak hlasitě, že nakolik je nechutný, natolik je stupidní. Škoda. Avšak jen pro ty, kterým to vadí, už dávno jsem přišel na to, že film se dá užít i s mozkem spuštěným pouze na pozadí. Přeměna přitažlivého děvčete v neméně přitažlivou zombie byla prostě sexy. A problém s šimráním v podbřišku se přeci dá vyřešit vhodně zvoleným a včas aplikovaným přípravkem na odčervení. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Pocta všem humusům, jaké se kdy v kinematografii objevily. Zpočátku se film jeví jako všední sociální drama, které nemá problém udržet diváka v pozoru. Záhy se však mění ve vcelku deprimující podívanou, ve které je zdařile postaráno o atmosféru a "lahodné" momenty. Do této doby jsem neměl k filmu sebemenší výhrady. Bohužel to, čeho jsem byl svědkem v samotném závěru spolehlivě kácí k zemi všechny duševně nemocné konce, jaké jsem kdy viděl. Nebudu spoilerovat, jen dodám, že toto finále nesráží mé hodnocení o 1*, ale rovnou o 2*. S pane Englandem soucítím. 10% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na pohled i poslech poutavý, ale jinak nudný a spíše komorní horor o dívce, která se po jedné divoké, sexuální noci, začne proměňovat s krásky na chodící mrtvolu. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zoufalost amerických tvůrců už nezná hranic, to, že se remakují cizý filmy ve velkém mě neudivuje, to, že se remakují jejich staré hororové pecky mě dokonce těší, ale když mladí tvůrci kradou od sebe navzájem a točí po roce úplně stejné filmy, tak to mě už trochu děsí a proč to píšu? Protože jsem minulý týden viděl film Starry eyes, který je naprosto totožný s tímto filmem a tenhle film, je zase úplně totožný s filmem Thanatomorphose a jejich časová posloupnoust je 2012, 2013 a 2014...to bych blil. Starry eyes je sice pouhá vykrádačka Contracted, ale byla mnohem intezivnější, měla mnohem lepší atmosféru a i vraždy a aspoň měla malinkou pointu.Contracted má jedinou dobrou výhodu a to je nádherná hlavní hrdinka.Jinak je film brutální a nelogická nuda, pointa může být asi taková, že když budete nezávazně šukat, během tří dnů se začnete rozkládat a proměnění v zombie zabijete vlastní matku.Když to skončilo, měl jsem pocit, že konec někdo prostě ustřihnul, jako byste se koukali na Pána prstenů a po hodině to někdo vypnul a řekl ''tak, to je celý''. Bylo to hrozně o ničem a to něco málo dobrého nestojí za řeč.Asi mě nejvíc pobavila scéna, kdy chlápek začne šukat svojí vysněnou holku a je tak nadrženej, že si ani nevšimne že už je celkem v rozkladu a až když jí z kundy začnou vylejzat červy tak se probere, jako bych viděl všechny tu ubohý a nagelovaný zoufalce u nás v Široký, co by ošukali každou pseudomodelku i se syflem a nejlépe hned v Široký na poblitym hajzlu.Starry eyes je sice brutální kopie Contracted, ale mnohem povedenější, bohužel oba filmy nemají logiku a nebo nedej bože pointu a můj horor prej neměl pointu....bože, lidi.....35%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Tak jsem se těšil, jak zde s hrdostí vystavím 5 hvězdiček a podpořím po dlouhé době nějaký nechutnější horor. Bohužel posledních 20 minut mi zkazilo náladu. Veškerá ta nepříjemná a trochu tajemná atmosféra se postupně vytratí pod množstvím debilit a divného chování, což je nesmírná škoda. Otázka, která mi šla neustále na jazyk, jestli je člověk schopen odhodit pud sebezáchovy a řešit si své osobní problémy, zatímco očividně umírá a akutně potřebuje ambulantní péči. Mrknu asi i na Thanatomorfózu, protože námět je to zajímavý. 60% ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dokoukal tento nový snímek a musím říct, že mě dlouho nic tak neposadilo na zadek. Mladá lesbička se na párty vyspí s týpkem, který na ní hodí nějakou infekci. začíná 3-denní peklo, kde nechybí krvácení, padání nehtů atd. Naprostá pecka. Hlavní představitelka vážně sexy a masky až neuvěřitelně reálné. Doporučuji všemi dvanácti. O něco lepší než nedávné Thanatomorphose, co se týče děje, ale druhý snímek byl malinko intenzivnější, byť trošku amatérsky natočený. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Nesympatické vedlejší postavy a úplně tragicky zahraný "záporák" (a to je tam asi tak minutu) a pár divných blbostí asi moc nepodpoří ten poměrně banální námět, že holka dělá každodenní činnosti se stále zhoršující se divnou nákazou :). Co to ale vytáhlo bylo když už to v posledních tak patnácti minutách začlo být úplně přísně bizarní. A pak přijdou vtipné titulky :). Není v tom nic převratného, prostě klasický zuby, nehty atd. a velká většina postav je krajně protivná + navíc pár těžce retardovaných scének, ale s tím koncem jsem dokonce přemýšlela o **** :). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak nečekal jsem nic závratného, ale film nakonec i přes svůj amatérský vzhled nedopadl tak špatně. Docela jsem v něm našel zalíbení, přestože v něm jde, o jak se později ukáže „zombie“ zápletku. Tentokrát se nákaza přenese opravdu netradičním způsobem (a já tak toužil po dvou lesbičkách), že dám od nich už ruce pryč a začnu všude chodit se „šprckou“. Přestože tempo je místy přímo uspávající, byl jsem zvědavý, jak to s naší hrdinkou dopadne a vydržel až do samotného konce. Ve finále jsem se tak dočkal celkem zajímavého vyvrcholení a to nejen již značně pozměněné Samanthy…Najarra Townsend si vedla dobře, na rozdíl od svých kolegů a kolegyň…50% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tam, kde film, i přes původně zajímavý nápad (ovšem poměrně zdevalvovaný a zabitý pointou), nezaujme zápletkou (v tomto podání a zpracování se zdá, že nestačí na celovečerní stopáž), to zachraňuje představitelka hlavní role. Sympatická, působivá, zajímavá, herecky velmi slušná. 2.5* ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

No, nebudu si na nic hrát a hned z první přiznám, že mě to bavilo. Jeden už ani netuší, kde všude může k tomu zombismu přijít. V dřevních dobách se musel člověk nechat ohryzat, či poškrábat, v iZombie už se to šířilo divně říznutou drogou, a teď aby byl nechráněný jedinec vděčný za syfla nebo HIV. Velice rychle mě napadlo, že půjde zase o nějakou špatně zakamuflovanou agitku ve prospěch všech těch, kteří si už našli v abecedě svou kapitálku, ale naštěstí se ukázalo, že byl snímek jen zábavnou hovadinkou bez postranních úmyslů. Najarra Townsend pro mě byla i přes svou ušatost jedním z mála světlých bodů ve filmu The Stylist (2020) a i tentokrát mocně přispěla k tomu že jsem si snímek tak užil. Chvíli jsem sice váhal nad tím, jestli šlo opravdu o horor, pak jsem se ale zkusil vžít do hlavní postavy a došlo mi, že to rozhodně horor byl. / Poučení: Sluneční brýle už v noci zjevně nenosí jen pozéři a Terminátor. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film mě dřív než jeho anotace nalákal jeho plakát - nekrofilní část mojí psýchy se ihned platonicky zamilovala do té půvabné dívky na obrázku s odumírajícím hnilobným obličejem. Myslím, že každý ryzí milovník horrorů musí Samanthu shledávat krásnou a přitažlivou, protože Krása a Hrůza jsou sestry, jak je známo. A co se děje týče - jedná se o takový drobný osvětový příspěvek k propagaci bezpečného sexu. A mile nechutný. A se šťastným koncem. Hodně silné čtyři. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nespěte s náhodnými cizinci děvčata, protože by jste se mohly změnit v odpornou olezlou stvůru s vražednejma sklonama. No.............ne že by to nešlo i bez nezávaznýho sexu. :D Celkem slušný tempo, parádně ztvárněná proměna a překvapivě dost dobře zahraný, ačkoliv mi hlavní hrdinka zprvu vůbec neseděla. Malej, ale solidní horor. 60% ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje spoilery. Líbila se mi ta přeměna, ale napadlo mě to už někde kousek za půlkou filmu. Snažil jsem se si tím nějak vysvětlit její chování, leč marně, protože ztráta pudu sebezáchovy vůbec nebyla jedním ze symptomů. Na takový úvahy filmu chybí atmosféra i inteligence; zbývá jen hra na efekt a nechutnost sama. Holka vypadá jak měsíc po smrti a postavy přitom pronáší věty typu "Are you OK?". Přece nepojedu do práce nebo si dát lajnu koksu, nebo nebudu čekat na výsledky krve, když mi odpadávají kousky těla. Pokud bych měl hodnotit trochu umírněněji, tak by to bylo na dvě, jenomže to bych musel urazit ostatní takto ohodnocené filmy. Je to odpadová záležitost se svěže pobuřujícím námětem. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Keď raz lesba, tak furt lesba. To by mali mať dievčatá milujúce rovnaké pohlavie na pamäti. Lebo keď už nestačia prsty a jazýček a je potreba vtákov, môže sa stať to, čo sa stane v tomto podarenom filmíku. Samozrejme, ale len vo filme(?). David C., kráľ venerického hororu, by z tohto diela pociťoval určitú radosť. No pretože pozerať sa na postupný rozpad ( rozklad ) tela a duše, je práve šálka jeho čaju. A či budú mať určitú radosť aj samotný ( fajnšmekerský ) diváci? Ak sa nepobľujú z niektorých záberov ( tí imúnnejší sa len radostne pousmejú ), tak potom samozrejme áno. Škoda len toho utrhnutého záveru a aspoň čiastočne vysvetlených udalostí. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Zajímavej filmek, kterej mě celkem dobře zabavil. Proměna hlavní hrdinky opravdu neskutečná. Jen ten konec mě moc nenadchnul. Je zde dost brutálních, krvavých a nechutných scén a né každý tento film pobere. Za mě 65% :) ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

V tomto filme je presný návod ako sa s krásavice može stať šereda a ešte aj riadne nasratá.Dej je docela hrozostrašný keď si predstavím že milá baba sa za pár hodín zmení na totálnu beštiu a začne zabíjať všetko naokolo a to len skrz jedného nechráneného sexu.Zamaskovali ju parádne.Celí čas si film udržiaval dynamiku a napatie ako to dopadne s hlavnou hrdinkou.Ale čo ma sklamalo že som sa nedočkal žiadneho vysvetlenia čo sa jej to stalo a to som čakal až do samého konca.No a u toho veterinára čo bola a že doktor a to nechcem uraziť veterinárov,ktorý by ju určite lepšie vyšetrili ako ten pako.N.Townsend bola dobrá ale nemožem to povedať o ostatných hercov.Ale je to aj tak o veľa lepšie ako Thanatomorphose. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Výsledný efekt filmu je nedochutený. Hrdinkou je veľkomestká baba s istými ambíciami, lesbička, ktorá ma problémy s matkou. Partnerské a príbuzenské vzťahy sú nepodoťahované, ale to už je pri takýchto dielach častým javom. Dôvod jej najvážnejších problémov bol nedomyslený. Pokojne mohol mať mysteriózny podtext alebo nerealistický základ. Veď akáže pohlavná choroba sa takto prejaví? ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

S jasnou lajnou nastolený velice (opakuji VELICE) nechutný thriller o tom, jak se nevyplácí mrdačka na jednu noc a to v takovém obrazovém doprovodu, jakej nechceš! Naštěstí v tomhle filmu nejde jen o to, co nejvíce šokovat, takže vše působí dost uvěřitelně a o to dramatičtěji a to díky i druho-ligové produkci a bohužel také mnohdy unylé herecké výkony nejsou žádná sláva. Byly chvíle, kdy bych se nezdráhal dál i 4 hvězdy, ale bylo by to pouze za již zmíněnou nechutnost, takže budu férovej. Pro milovníky hnusu a panikáře, co se bojí, že něco lapnou, tohle je povinnost! :D ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Po 99,9% stopáže akási existenčná dráma o lesbičke, ktorá si jeden večer podnapitá zasúloží s náhodným chlapom, nič si nepamätá a odmenou jej je nákaza, pri ktorej sa postupne fyzicky a nakoniec aj psychicky rozpadá. Samozrejme až do konca sa väčšina postáv tvári, že nič zásadné sa nedeje a tak červené oči hlavnej predstaviteľky takmer nikto nerieši inak ako jednou pripomienku a tým to hasne. Viac nápadov by režisérovi rozhodne neuškodilo. Ten má v podstate len jeden jediný (ten prekvapivý záver, ktorým to nakoniec zakončí), ale to je vyslovene všetko. Uvítal by som nejaké vysvetlenie toho čo a ako sa stalo. Takto Contracted síce neurazí, ale ani sa nijako výrazne nedostane divákovi pod kožu, ničím nešokuje, nevyvolá žiaden údiv, ani znechutenie a celkovo ubehne tak nejako nezainteresovane. Navyše, čím bližšie ku konci tým viac začína otravovať nezmyselné konanie viacerých postáv. Rozhodne nie je zlé, ako taká jednohubka postačujúce, ale s tým námetom sa dalo rozhodne pracovať viac. Palec hore za záverečnú pol minútku! CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Reklama

Reklama