Reklama

Reklama

Gebrian versus

(pořad)
Publicistický
Česko, 2012, 5-10 min

Režie:

Martin Krušina

Kamera:

Janek Rubeš

Účinkují:

Adam Gebrian
(další profese)

Obsahy(1)

Je to předražené. Není to hezké. Není to funkční. Přitom jinde to jde, a to jednodušeji či levněji. Architekt Adam Gebrian na stopě míst v ČR, kde veřejné stavby nedávají smysl. (oficiální text distributora)

Recenze (62)

Jiri_Jaros 

všechny recenze uživatele

Pozitivní i negativní kritika povedeného i zvrhlého českého urbanismu. Teoretik, praktik, propagátor a popularizátor architektury Adam Gebrian vytváří hranici mezi tím co je hezké, co je kvalitní a co je pouze nové. Velká sledovanost pořadu je provázena i řadou negativních i pozitivních komentářů. To poukazuje na vztah lidí k jejich městům a vkusu. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Poměrně inteligentní pořad z oblasti architektury, kterých je málo. Často souzní s mým pohledem na veřejný prostor a ačkoli jsem milovník spíše gotiky, moderní architektura a současná podoba měst, reklam atd. mě chladným nenechává. Je potřeba upozorňovat jak na nešvary, tak na díla hodná následování. A přemýšlet! Mít vlastní názor a přistupovat k okolí zodpovědně. ()

Reklama

hull 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý krátký "internetový" pořad, který se snaží popularizovat architekturu zaměřenou na veřejný prostor. Otevírat oči a mysl jiným směrem, než při rozhodování mezi bůčkem a sekanou. Pokud jste se již dokázali díky tomuto seriálu zamyslet nad chodníkem po nemž zrovna jdete, zvednout oči vzhůru k římsám budov nebo jste si uvědomili propastný rozdíl mezi Bratislavou, Prahou a třeba Barcelonou, splnil účel. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* rozhodně zajímavý pořad o moderní architektuře, který se už nějaký čas vysílá přes Stream.cz. Jeho forma je sice zkratkovitá, ale to je jen díky současnému trendu, protože běžná populace už neudrží delší pozornost, tak to mu nejde vyčítat. Hlavně je podnětný a s valnou většinou názorů autora souhlasím. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Krátke, takže nečakať široké analýzy s riešeniami, ktoré nastanú, skôr to k nim nabáda a v celku výstižné zhodnotenie mnohých miest, námestí, objektov nielen v Českej republike. Páči sa mi, že sa autor nebál skritizovať napríklad americkú ambasádu na Hviezdoslavovom námestí, či zvýraznenie tých kontrastov v Bratislave. Je poznať, že sa tu vie o čom sa hovorí. Veľmi rozumné diely, napríklad som sa aj vďaka nim dozvedel ako to v súčasnosti funguje na Strahove. Na Slovensku nám chýba podobný program. Chápem kritikov v mnohých technických bodoch čo pripomínajú, že možno v niečom majú pravdu, Gebriana to môže len posunúť, ale aj tak pekný program. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama