Reklama

Reklama

Otcem je mu odpadlík tajné severokorejské služby, nevyzpytatelné agentury, v niž u moci sedí zkorumpovaní vládní představitelé, prahnoucí po vlastní moci a zisku, Ri Yong Ho (Seong-woong Park). Ten je nalezen jen krátce po svém posledním jídle popraven nájemným vrahem své vlastní vlády, která s jeho dalšími službami již nepočítá. A zatímco tělo jeho otce vychládá, on, Myung-hun (Seung-hyeon Choi), musí čelit plukovníkově návrhu, stát se taktéž tajným agentem, infiltrovat se mezi obyvatele sousední země a plnit tajné rozkazy. Výměnou mu bude nejenom vlastní vykoupení se ze striktního sevření pracovního tábora Yoduk, ale také vykoupení jeho mladší sestry In Ye (Yu-jeong Kim). Po dvou letech je se jménem Dae-ho Gang adoptován jihokorejským párem, který však tvoří ve skutečnosti dvojice tajných agentů severokorejské tajné služby, která s jejich pomocí provádí velké množství špinavých zahraničních obchodů. Dae-ho je přijat do lokální školy, v níž se jen záhy nato seznamuje s introvertní dívkou Ye-in Lee (Ye-ri Han), stávající se častým bodem posměchu ostatních spolužáků. Navzdory své vysoké inteligenci a vroucí lásce k baletu, s nímž by ráda procestovala svět, není schopna čelit kumulujícímu nátlaku nevybíravých spolužáků, mezi nimiž nemá jediného přítele. Dae-ho se stává dívčiným zastáncem. Brání ji. Dvojice se přátelí. Nalézá v sobě dokonce jakési vnitřní souznění, pochopení vůči nastalé životní situaci, který je sbližuje a paradoxně rozděluje. Dae-ho myšlenky bloudí ale někde úplně jinde, daleko za hranicemi u své sestry, kterou hodlá za každou cenu zachránit. Jeho snahu o její záchranu mu ale komplikuje samotná severokorejská vláda, nevyzpytatelná matka jeho vlastního národa, která se jej navzdory splněným rozkazům snaží za každou cenu zbavit způsobem sobě vlastním; vraždou. (Conspi)

(více)

Recenze (46)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEJSI NA VRAHA TROCHU MLADÝ ?…“ /// To si takhle jedna odnož tajný služby řekla, že prej jako ten Kim Čong Il to má za pár a je třeba se v boji o moc zviditelnit. Vytáhne z pracovního lágru týpka, a za dva roky je v Jižní Koreji. Ve dne chodí do školy a v noci … Za rodinu! Za vlast! Ale hlavně, aby prej jako už byl zase doma, páč tam někoho nechal. Filmařina to rozhodně není špatná. V těch několika akčních pasážích, kdy hraje prim ruční práce, dokonce zábavná. Bohužel, místo toho, aby bavili akcí, či vypjatejma scénama ve kterejch jde vo kejhák, to klouže někam k pocitům a motivům (těch jinejch) a já mám problém s nima emočně cejtit, natož pak souhlasit. Závěrečná třetina navíc příběh nikam neposouvá, ale jen zbytečně protahuje i díky mírnýmu scénáristickýmu lapsusu. Ovšem předpokládám, že si ty 3* obhájím i před festivalovým publikem. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Sem netušil, že Korejci ze severu choděj k těm na jih stejně jednoduše, jako my do sámošky. 2.) Pochopím, proč se nemám srát do Korejce, dokuď si nejsu jistej jeho minulostí. 3.) Thx za titule ,,LAnGI“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Bombáá!!! Commitment je vynikající, akční, strhující jízda ! Tenhle mladík Seung-hyeon Choi dokázal, že skvěle ovládá martial art! Film je napínavý, tempo je dynamické, příběh není příliš komplikovaný, ale přesto je zajímavý a zábavný, choreografie je perfektní, z jedné scény mi vyletěly až oči z důlku!! Sakra, skvěléj akční film ! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Hrozně moc zábavnej film! Fakt parádní akční jízda, kde se na nic nečeká. Akce začne hned od začátku, hlavní hrdina je takovej smutnej, ale sympaťák, kterej vykydlí každýho protivníka v podstatě bez problému. Choreografie fightů je super, sice občas sestříhaná, ale vhodně, že netrhá oči a divák má přehled o akci. Týpek fakt umí, rychlej jak blesk, hlavně ruce mu lítaj jako panu Seagolovi. Celej film drží diváka v pozornosti a i když je děj jednoduchý, dává aspoň prostor té skvělé akci. Moc líbilo, moc!!! Hodně mi to přiomínalo The Man from Nowhere ... ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Hraje tam T.O.P a já jsem holka, takže je skoro jasný, že moje hodnocení bude víc než kladný. Navíc mi přijde, že se jeho herecké schopnosti o pěkný kousek zlepšily. Vynikající byli ale i ostatní herci, a to téměř bez výjimky. Dalším pozitivem je perfektní scénář. Na akční scény se dívalo moc hezky, byly pěkně přehledný a nápaditý. A kromě toho, že mi po skončení bušilo srdce, jsem měla asi dvakrát docela na krajíčku. Akční film, jak má být. 4,5* ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá akčná dráma. Má výborný príbeh o severokórejskom mladíkovi, ktorý kvôli minulosti otca dostane možnosť stať sa špiónom, čo aj prijme, keďže po splnení úlohy má byť jeho sestra oslobodená z tábora. Po príchode na juh s novou identitou predstavuje úplne obyčajného študenta a tak nielen spoznáva nový život, ale spriateľuje sa aj so sympatickou spolužiačkou, no hlavne chce splniť úlohu, nájsť prvotriedneho zabijaka z druhej organizácie. Ale čoskoro si uvedomuje, že nikomu sa nedá veriť a tak musí bojovať o svoj život. Spracovanie sa mi páči, už od začiatku mi to skvelo sadlo, výborný hlavný hrdina a viacero skvelých hlavných dejových prvkov, ako hľadanie zabijaka, fungovanie agenta v cudzom prostredí, školská línia a aj s ňou súvisiace priateľstvo so spolužiačkou sú veľmi dobre podané a tak som ani nevedel, na čo sa mám v ďalších scénach tešiť viac, úplne všetko sa mi veľmi páčilo a dlhý čas som nenašiel nič, čo by mi aspoň trochu vadilo. Len škoda, že druhá polovica si už túto vysoko nastavenú zábavnosť neudrží, ale nie kvôli tomu, že by sa znížila kvalita, len jednoducho dej sa už začne venovať výhradne tomu najhlavnejšiemu, takže väčšina predchádzajúcich prvkov, ktoré mali v prvej polovici plno priestoru už zmizne úplne, alebo sa výrazne obmedzia. Ale aj táto časť je stále dosť dobrá, takže si určite nemôžem moc sťažovať. Akcie je tu pomerne dosť a páči sa mi. Tvoria ju hlavne súboje, ktoré síce majú trochu viac strihov, ale v tomto prípade len kvôli zvýšeniu dynamiky, inak sú stále plne prehľadné, majú slušnú choreografiu, pôsobia dosť realisticky a aj pomerne drsne, keďže minimálne hlavný hrdina je tu príjemne nekompromisný. Ale aj tých pár prestreliek je dobre zvládnutých. Najviac sa mi páči zneškodnenie šikanovateľov, na ktoré som sa dlho tešil a našťastie nesklamalo, alebo perfektný chvat na učiteľovi, no prakticky všetka akcia sa vydarila a hlavne pri súbojoch sa je na čo pozerať. S hereckým obsadením som dosť spokojný, Choi Seung-Hyun doteraz hrával skôr také menej výrazné úlohy, takže som sa ho možno trochu obával, no nebol dôvod, zvládol to výborne a bavil ma v akcii aj mimo nej, ale dobre obsadené a aj zahrané sú aj postava spolužiačky, detektíva alebo záporáci. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, síce emócie u mňa hlavne v druhej polovici nefungovali tak, ako by mali, ale to je to jediné, čo tu môžem vytknúť, inak je to slušný žánrový nadštandard po všetkých stránkach. Takže hlavne ma mrzí, že nie všetky línie z prvej polovice sa riešili aj v druhej, ale aj tak je to rozhodne vydarený film s dobrým dejom, akciou, postavami a aj vizuálom. Určite si to ešte pozriem. 78% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Špionážny "teen" snímok, ktorý kupodivu najviac zaujal prvou polovicou, odohrávajúcou sa na strednej škole. Následný rozbeh síce pobral všetko podstatné z dospeláckych počinov s podobnou tématikou, kedy akcia striedala akciu, pričom najmä niektoré "one on one" súboje spĺňali veľmi solídne parametre. Bohužiaľ, neviem si to vysvetliť, no môj záujem napriek spomínaným kladom či stúpajúcemu tempu akosi klesal. Tie dvojhodinové stopáže sú proste zabijakom pre mnohé, kvalitne spracované filmy. No a "Commitment" sa obdobnému problému taktiež nevyhol. Inak dobrý film ... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Obžaloba uživatele Wacoslav1 : Uživatel je zaujatý vůči Azijským filmům! Verdikt? Uživatel je nevinný. Je totiž pouze zaujatý vůči nudným a překombinovaným filmům které všechno zabíjí nepřesvědčivými hereckými výkony a plytkými dialogy. Lhostejno přitom v jaký části zeměkule vznikli. No aspoň, že ta akce jakž takž ušla, Za ní 30% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nadpozemskými vlastnostmi obdařený hlavní hrdina má štěstí, že neztrácí dech tak často, jako film, v němž si na toho hrdinu hraje. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Hlavne neupútavať na seba pozornosť a hned' na to ho pošlú do školy na mašine Ducati a nabijú mu štrajtoflu plnú prachami... Korejská myseľ je jedno veľké mystérium! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tento príbeh mi sadol. Dokonca natoľko, že som sa rýchlo adaptoval na dosť nepravdepodobnú historku o 19 ročnom zabijákovi par excellence, pretože ak ho systém dokázal za pár rokov vycvičiť na takéhoto supermana, tak to predsa musel dokázať aj s tými ostatnými, ktorí naňho nestačia. Ono aj tá dejová línia v škole ohľadom šikanovania je vlastne zbytočná, lenže... Tichý zabijak skvele funguje a fungujú v ňom aj rôzne nevyhnutné aj menej nevyhnutné klišé. On totiž funguje najmä po emocionálnej stránke, ďalej má prehľadné akčné scény a vyvážené tempo. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Neoznačil bych to vyloženě ani za zábavné ani za akční, 4* to však jsou. Smutný, realistický pohled na severokorejskou špionáž. Pro člověka, čekajícího "akční pecku", pomalé. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kombinace teen romance a akčního thrilleru je na první pohled zvláštní, ale v tomto případě překvapivě dobře funguje, jak na poli akce, tak i příběhu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

To zas ze mě Korejci vydojili nějakou tu slanou vodu. Akčně-špionážní romantické drama jak rána opaskem na holou půlku. Všechny jednotlivé žánrové části tohoto slepence kupodivu sedí jak mají a fungují, ať už jednotlivě nebo jako filmový celek. Tedy až na ten závěr, který je... poplatný, nutný a v podstatě nepřekvapivý. On vlastně ani jiný být prostě nemohl, to nejde. Ale zrovna v tomhle případě, kdyby jiný byl, by mě to potěšilo. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Velmi zaujimavy namet podla mna tvorcovia nevytazili prilis dobre. Pripadalo mi to prilis prekombinovane a preto dramaticka stranka u mna prilis nefungovala. Ale aspon to nebolo nudne, takze slabsie 3* si to zasluzi. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

První půlka vyšperkovaná, každá scéna natažená do dokonalosti. Druhá půlka je však brak, koukal jsem už kolem sebe, zbytečně natažený a ztratilo to svoje kouzlo. A závěr je nezajímavej. 6/10 ()

ambron 

všechny recenze uživatele

Commitment patrí k v žánri kórejských filmoch o špiónoch k tým priemernejším. Mladý špión bojuje, zabíja, ľúbi, ochraňuje, ale všetko sa to deje tak, ako to poznáme z tucta iných žánrovo podobných filmov a aj napriek charizmatickému Seung-hyeon Choi, neviem ísť z hodnotením vyššie. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Jednak přeplácané, pak ten slzopudný konec si mohli odpustit a potom: Měl jsem silný pocit déja vu, protože tohle už tu za poměrně krátkou dobu bylo od Jihokorejců několikrát. Skončit to děním ve skladišti, byly by to ***. Subjektivně měl film o hodinu víc. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Jižní Korea nám opět dokazuje, že kraluje akčním thrillerům vcelku suveréně. Dobře vykreslené postavy a kvalitní scénář. Herci přirození a akce dobře zrežírovaná. Svižné a v závěru opět silně nabušené. Kam se hrabe Hollywood... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ono je to v konečném důsledku celkem obyčejné drama o tom, že se do sebe zamilují dva loseři, ale je to přece jen ještě kořeněné politickou situací a samotným regionem, což film přece jen trochu pozvedá, i když ani tak se nezdá, že by se jednalo o snímek, který by byl nějaký zásadním způsobem vyhrocený, což je škoda. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale nedokázala jsem si k hlavnímu hrdinovi, který, ač to v životě neměl vůbec lehké, najít cestu. Ten věčný problém korejského polostrova je opravdu hodně odstrašující a o spoustě věcech nemáme ani ponětí. Přestože byl film slušně natočený, obsazený, s dobrou hudbou, asi kvůli totální kamennosti  špiona, který se nedovedl ani na vteřinu usmát, dám jen tři hvězdičky. ()

Reklama

Reklama